• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Krosta8

Prostě Keighto
Člověk častěji lituje něčeho, co neudělal než toho, co udělal.
Říkal jsem si, jak to začít, a nakonec jsem zvolil metodu náhodně vybrané věty, která mě zrovna napadne.
Některé hráče jistě zklamu tím, co zde teď napíšu, ale chtěl jsem být upřímný.
Rozhodl jsem se faktické věci napsat jako první, než se budu rozepisovat, abych tím neobíral všechny o jejich drahocenný čas.

O co jde?
Tak těm, kteří zde od 12.3 nebyli napíši, co se událo. Odešel jsem z admin týmu.
Nastává otázka. Bylo to dobrovolně?

Odpověď na tuto otázku není až tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.
Každému, kdo se ptal, jsem jednoduše odsekl „kvůli škole“, což není lež, jen to není celá pravda. Já vám zde tuto pravdu rozšířím.
Hodně stručně bych to mohl napsat procentuálně do tří částí.
50 % škola a práce, 30 % nastalá situace (ne)přímo mnou způsobená, 20 % ostatní.

Myslím si, že prvních 50 % je jasných. Prostě jsem od začátku druhého semestru na vysoké zjistil, že nebudu mít tolik času na to, abych se mohl zároveň starat o server a záležitosti ohledně vedení zkombinované s tím, jak chodím do školy, potřebná příprava a souběžně s tím docházet do práce.
Patřilo by sem vlastně i to, že někteří z vás si jistě všimli, že jsem poslední týdny nechodil tolik na server (pokud vůbec). Jedná se o to, že mě už nějak to „hlídání“ serveru nebaví a sám jsem nechtěl být někým, kdo je v AT neaktivní, když mně samotnému to hrozně vadí.

Další část, možná ta zajímavější je druhá část, kterou jsem ještě rozdělil na další dvě části. Těch 30 % zahrnuje to, co se vlastně od mého nástupu událo až po poslední den mého působení ve zdejším AT. O tom ale jsem se rozepsal níže, zde je jen to podstatné. To, co jsem viděl, jak se to tu začalo „bortit“, mohlo být nepřímo a neúmyslně způsobeno mnou (Wejk je z části téhož názoru a já s ním plně souhlasím), a proto jsem se rozhodl AT opustit. Někdo by mohl namítnout, že je to srabácké, takto utéct, ale já to vidím tak, že jsem možná přinesl něco dobrého, ale s tím i úměrnou část něčeho špatného, a to mi vadilo a vadí do dnes.
Poslední 20 % je prostě několik dalších faktorů, které ovlivnily moje rozhodnutí. Netřeba to zde rozebírat. Ačkoliv tato část zaujímá nejmenší část, tak působila na konečné rozhodnutí nejvíce. Jedná se převážně o osobní důvody.

Co vlastně teda spadá pod těch 30 %?
Jak jsem zmínil na začátku, tak se jedná o jisté skutečnosti, které nastali po mém nástupu. Dalo by se to rozdělit na různé milníky.

Změna struktury vedení Craftmania.cz
Toto téma jsem nadhodil necelý týden po mém oficiálním nástupu do admin týmu. Proč? Zdálo se mi to zde špatně organizované a vzhledem k počtu hráčů, kteří zde pravidelně hráli a hrají, jsem měl za to, že bude nejlepší to nějakým způsobem změnit. Vytvořil jsem čtyři odlišené varianty a AT volilo. Výsledkem tohoto celého bylo, že někteří členové AT začali pochybovat a našli se i tací, kteří kvůli mně z AT odešli. Nastává otázka. Kdo? Hm, to já nevím. Nešlo mi o to vědět kdo, ale proč. Proč jsem znal, otázkou bylo, jak to napravit. Nijak, bylo pozdě.

Módovaný server Teggit a WIKI
První velká věc, na které jsem se podílel s Wejkem a hlavně Kopiisem. Jelikož jsem z dřívějška měl dost zkušeností s módovaným serverem pro více lidí a sestavování modpacků pro mě byla hračka, tak jsem se chtěl podílet na vytváření i tohoto. Začalo to 21. října a dnes vidíte, jak to dopadlo. Nebyla to ničí nedbalost, ale prostě tolik modů pohromadě na tak velkém serveru nejde dohromady a při tak velkém množství modů se prostě najdou dva/tři problematické a způsobí katastrofu.
Ohledně WIKI, tam to vlastně začalo. Dostal jsem možnost být „správce WIKI“ a neodmítl jsem to. Měl jsem na starosti udělat nějaké návrhy, jak by to mohlo vypadat, rozvržení, kdo tam bude co psát, co se tam vlastně vůbec bude psát atp. Myslím si, že se mi to celkem zadařilo. Samozřejmě to není jen má práce, ale spousty dalších členů AT (dokonce i pár hráčů), kteří se podíleli na vytváření WIKI ať už přímo nebo nepřímo, za což jim děkuji.

Získání hlavního admina (novodobé vedení)
Dalším významným milníkem bylo hlasování, které rozpoutal Bob svým návrhem, mít místo jednoho rovnou tři hlavní adminy. Proč tři? Je to jednoduché. Jeden tu není, dva to dají dohromady a mohou navzájem sdělovat své názory a ostatní to potvrdit nebo vyvrátit. Řešení produktivnější, kvalitnější, ale problém byl v tom, že se vedení začalo „uzavírat samo do sebe“. O tom v dalším milníku. Výsledkem hlasování bylo, že Bob, já a Misery jsme byli nově hlavními adminy.

Degradování Miseryho
Jedním z velmi, pro mě, důležitých milníků je jistě ten, kdy Misery z důvodů našich neshod a mého zveličení situace, byl degradován a následně odešel z AT, protože nechtěl být pod námi (mnou a Bobem). Často jsem dostával zprávy typu: „Konečně je pryč, debil“, „Někomu se to už povedlo“, „Snad máš radost...“. Sám Misery ví, že jsem to nenesl zrovna lehce, protože vlastně celé degradování vzniklo tak, že jsme měli nějaké neshody, ale v jednom dni se to prostě zlomilo a byl jsem velmi naštvaný, a proto jsem, poznamenán tímto pocitem, sepsal zprávu, ze které vyplynulo, proč by vlastně měl být Misery nebo já degradován. Následky už víte sami. Radost jsem z toho neměl, spíš jsem cítil „smutek“. Během pár dní jsem dokázal z AT vystrnadit někoho, kdo tam byl (bez pár dnů) dva roky.

Nástup Flafyho na post hlavního admina
To si pamatuji moc dobře, protože ten den jsem dostal od Flafyho zprávu typu „Tak jsem slyšel, že jsme kolegové“. Pokud bych měl být upřímný, tak jsem zuřil. Proč? No tak nejdříve tu byla situace s tím, že Flafy byl jako metronom. Byl tu vždy na jednu dobu. Odcházel a přicházel. Odešel z postu hlavního admina, protože ho už nechtěl a najednou nastoupil zpět a rovnou na hlavního admina. Byl jsem naštvaný, psal jsem to i Wejkovi, že tím mě dostal, neinformoval mě, nic. To ale rozebírat nechci. Všechno dobře dopadlo.
Po jistém urovnání situace jsme měli pár rozhovorů s Flafym, kdy jsem jasně vymezil, co se bude dít, pokud se o něco pokusí, protože jsem znal plány, které byly původně navrženy Flafym a Miserym. Nakonec neprošly, yay… Slyšel jsem na Flafyho z každé strany jen špatné věci z minulosti, ale chtěl jsem si na něj udělat vlastní obrázek. Spolupráce s ním byla suprová, nebyl nikde problém, všechno šlo jako na drátkách. Byl to rovnocenný kolega, se kterým se dalo plánovat, projednávat, vymýšlet. Při prvním rozhovoru mě i požádal, zda bych mu nemohl dávat rady, pokud by něco dělal špatně. Chtěl se a stále si myslím, že chce, změnit, což se mu zatím daří, ale nedostal tu správnou příležitost to dokázat.

Degradování Flafyho
Tohle je kapitola sama pro sebe. Navzdory pokusům Flafyho se změnit, nedostal příležitost, občas klopýtl a na to brali všichni ohled. Je to ale běžné. Můžeš udělat tisíckrát něco dobře a nikdo o tom neví, jakmile uděláš něco špatně, ví to všichni a pamatují si to navždy. Stejný případ je u Flafyho. Udělal pár přešlapů a členové AT ho už tak viděli. Zlomový okamžik byla porada, která se konala 18.2., kde vznikla situace né zrovna příjemná a vybrala si svou daň. Členové AT měli vybírat, kdo je z nás dvou lepší, zda Flafy nebo já. Respektive, kdo má zůstat v pozici vedení. Při hlasování jsem v drtivé většině „vyhrál“, a proto jsem také na této pozici zůstal, yay. (Menší vsuvka, v době, kdy se rozhodovalo, jestli já nebo Flafy, tak Wejk věděl, že mám v plánu možná odejít, nevěděl jsem to ještě jistě)
Další důkaz toho, že lidé vám do očí řeknou cokoliv hezkého, ale za zády o vás říkají úplně něco jiného. To by byla ale kapitola opět sama pro sebe.

Osudný den? Můj konec
Po více jak 14 denním rozhodování jsem nakonec usoudil, že bude lepší, když AT opustím, z již zmiňovaných důvodů. Bohužel, nejednalo se pouze o můj odchod. Společně se mnou odešla i Shanny a Zillzi.
Já osobně v tuto chvíli vím, že dříve jak za 3 měsíce se jako člen AT znovu neukážu. V současné době si spíše myslím, že je lepší, když v AT již nikdy nebudu. (Ano ano, každý to může říct/napsat a pak stejně bude prosit o možnost se vrátit).

Pár zajímavostí v číslech
Dne 3.8.2016 jsem našel Craftmanii přes stránky www.czech-craft.eu a začal jsem zde hrát na survivalu.
Nastoupil jsem do admin týmu v říjnovém náboru, kdy jsem 14. října od Wejka dostal zprávu, zda beru pozici helpera na Craftmanii.
wake.png

Na admina jsem byl povýšen 18.11.2016 a následně na to jsem se 1.12.2016 stal hlavním adminem.
Na Craftmanii jsem působil jako člen AT 149 dní, z pozice helpera na pozici admina jsem se dostal za 35 dní a na hlavního admina za pouhých 13 dní.

Craftmania jako taková
Od prvního dne, co jsem byl v admin týmu mi bylo jasné, že Craftmania má potenciál, proto jsem se také chtěl stát její součástí a pomoci tak nějakému zlepšení a někam to dotáhnout. Využít své znalosti, schopnosti pro zlepšení serveru nejen pro hráče, ale i pro členy AT.
Někteří možná si říkají, že je to na nic, když CM nemá vlastní vývojáře/developery/plugin mastery nebo jak jinak si to nazvete, ale když poznáte lépe, jak to je tu zavedené, tak zjistíme, že to tak špatné vlastně není. Trvají některé změny sice dlouho, ale za to jsou zase kvalitní. Někteří mohou namítnout, že „jsou všude a ve všem bugy“, ale to budou vždycky. Opraví se jeden a další dva se objeví. Je to jako chtít perfektního člověka. To nejde. Když na něm změníte jednu „vadu“, objeví se nová. Přestane kouřit, začne pít, aby prostě nějak ukojil touhu po cigaretě (neplatí pro všechny samozřejmě :D).
To, co Craftmania má, je její komunita.

Komunita
Ačkoliv to s komunitou poslední dobou nevypadá moc dobře díky některým jedincům, tak i přesto se jedná o jednu z nejlepších, co jsem kdy poznal. Bez komunity by CM nebyl tím, čím je.
Dost lidí si myslí, že je to vina hráčů, ale tomu tak není. Ve většině případech to rozpoutá vyšší moc (myšleno někoho z AT), který nějak učiní (špatně udělený trest, neprávem udělený) a hráč si to nějak přebere. Pokud má vlastní partu, se kterou se baví a sdělí jim to, tak se o tom začnou bavit ze srandy, jak je to tady na nic, na ho*no atp. Řeknou to dalším a ti zase dalším a vznikne z toho „army“, jak je tu v posledních měsících zvykem. Následovnicí jednoho, kteří poslouchají každé jeho slovo a on se pak cítí jako „někdo“ a dělá si „co chce“, ale zvrtne se to. Poté je server na nic a nadávají na všechno a neuvědomují si nic z toho, co způsobují.

Nějaká poslední slova?
Hmmm… Nechci nijak uzavírat kapitolu „Craftmania“, ani se nijak loučit. Spíš jsem tímto příspěvkem chtěl všem ukázat, co se vlastně událo za dob mého působení v AT, popsal jsem to, překvapivě i pro mě, dosti dlouze. Budu se hodně divit, když to někdo dočte až sem.
Jsem vděčný, za příležitost, kterou jsem dostal a mohl ukázat, co ve mně je a „pomoci“ tak serveru. Rozhodně to není loučení, spíš jen to pro mě bude taková pauza a pak se zase aktivně vrátím, ale pravděpodobně „jen jako hráč“ :)

Poslední část – nějaká slova o pár lidech.
Původně jsem chtěl o každém něco napsat, s kým jsem se setkal a nějakým způsobem mi utkvěl v paměti, ale to by bylo velmi zdlouhavé, k tomu bych na někoho mohl zapomenout, a proto jsem se na základě této skutečnosti rozhodl, že to raději nenapíšu. Pokud budete chtít znát můj upřímný názor na vaši osobu, klidně mi napište.

Delfik

Člen
Pěkně napsané, za tu dobu, co jsi tu byl, jsi dokázal toho fakt dost a takový "boost" na hlaváka tu neměl snad nikdo za celou dobu, co portál funguje. Udělal jsi tu věci, za které by ti mělo být hodně lidí vděčných - WIPE na economy serverech, založení wikipedie a jiné, takže tvůj odchod bude jistě škoda, ale je pravda, že kostičky nemohou být priorita - kor před výškou :)

Bohužel ještě myslím - tedy vím, že degradace Miseryho byla milníkem a nebo teda částečným důvodem při rozhodování i pro jiné členy AT.

iTz_T1b0Rk0

autíčko
yay! dočítal som to! :eek: ako som ti písal na profil, si skvelý týpek, ochotný a cieľavedomý. Určite sa raz do toho at musíš znova dostať. Bol si pre CM veľkou "oporou", a mysím si, že tu na teba nikto len tak nezabudne. ;) gl a drž sa

Flafy_

Hladový Builder
Dle mého tento příspěvek není určen k tomu, aby jste mu tady psali, že něco dokázal, dotáhl to daleko a podobně.

Proč asi.. Krosta to chtěl napsat, protože ze strany hráčů na něj muselo být kladeno denně několik stejných dotazů. Teď stačí jen odeslat odkaz na toto téma..

Je tu několik věcí, se kterými souhlasím a bohužel furt nad nimi přemýšlím. Nu, rád bych věděl co by se stalo kdybych neodešel, kdyby, kdyby ....
Bohužel důležitější je pro nás přítomnost než minulost a tak se s minulostí musíme smířit a jít dál.

Jestliže chce mít někdo kariéru, tak na ni musí pracovat, i po zakopnutím vstát a jít dál. Krosta má svůj život před sebou a tak ať ho začne žít na 100%. :)

• Krosto, když jsem naposledy nastoupil k tobě, tak to byly nejlepší týdny, měsíce.. Bral jsem tě jako real frienda kterýmu můžu říct úplně všechno. :) Kdyby jsi něco potřeboval, tak napiš - Máš u mě otevřené dveře.
  • Mrzí mě ten konec, ale což. Jdeme dál! :emoji_nerd:

Opúšťa nás ďalší veterán. Krosta8 ja viem že som ti už písal ale napíšem to znova.:emoji_wink: Bol si jeden s najlepších členov v AT akých som tu poznal. Mal si systém a vedel si si poradiť v každej situácií. Craftmania potrebuje takých adminov ako si bol ty. Veľa šťastia v reálnom živote. Dúfam že na CM ešte niekedy zavítaš:emoji_relaxed:.

PrdimHranolky

#VolímMencla
Čekal jsem tak dlouho, až jsem na to zapomeul a když jsem se kouknul na tvůj profil, tak jsem zjistil, že už jsi to vydal... :emoji_nerd:

No co ti k tomu mám asi jako říct, jen asi to, že mi platíš očního, psychiatra a ostatní, pak mi pošleš poukaz/peníze, díky!

Jinak jako posílal jsi mi to postupem času a nikdy jsi mi to neukázal celé (bohužel), ale to co jsi mi posílal.. Jako uznejte sami.. 585 minut úprav a něco okolo 2000 tisíc slov (a to to neměl ani celé) tak je opravdu mazec :D (Ti pak písnu, mi budeš psát slohovky)

No dále bych ti chtěl poděkovat za tvůj skvělej názor na mě :emoji_innocent:
To jsem nečekal, opravdu ne (http://prntscr.com/eqhyc0)

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.