• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Ayweed300x

Nic :(
Prosím, potřebuji poradit ohledně součástek do herního počítače, cena aby byla dohromady do 20k, a aspoň abych měl na Goučku 300 FPS. Moc prosím, poradíte mi? :3

Delfik

Člen
Podle mě nějaký procesor by tam měl být, ale nevím to jistě nvm, radši se poraď s někým.

MrRiox

Jednou tě budu vlastnit.
zišel by se ti procesr ramka graf. karta pev disky spojovačky zakl. deska
doufám že jsem nepomohl :D

Keyio

00:00 AM
Podle mě nějaký procesor by tam měl být, ale nevím to jistě nvm, radši se poraď s někým.
Ne, bude hrát na kameni a používat fantasii. Počítadlo procesor nemá, ale jak jsi tohle mohl napsat, to fakt nevím.

Každopádně budeš minimálně potřebovat.

1.Procesor,Základní deska
Tyhle komponenty musí k sobě sedět. Procesory se jsou buď od AMD nebo INTELu. Základní desky jsou předem dělané jestli sednou na AMD či INTEL. Takže pokud zvolíš jiné, ujisti se o tom, že daná základní deska je na procesor dělaná.
2.Paměť RAM, HDD, SSD
Podle toho co jsi psal, RAM stačí 8 GB(2x 4GB). Kdykoliv můžeš přidat, vyměnit montáž je snadná.
Dále 1T HDD disk. Pokud ovšem hraješ více her a využíváš hodně místa, doporučil bych 2T.
Taktéž SSD. Na SSD bych dával věci, které chceš aby fungovali rychleji. Prakticky to z toho disku čte rychleji. (já tam mám pouze Windows , dávat to na jeden disk je sebevražda).
3.Grafická karta
Pokud tedy chceš vidět něco na obraze. :emoji_innocent:
4.Mechanika
Prostě na cédéčka.
5.Zdroj
:emoji_robot: Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Údajně by jsi neměl mít větší spotřebu.
6.Chlazení
Vodní asi ne no. (Pokud nechceš nechat základní ehm ehm)
7.Case/Bedna
Tady ti neporadím. Tohle je podle vkusu, každopádně pokud ji vybíráš, tak to bude nejspíše střední velikost ATX. Ujisti se, že se do toho rozměrově vejdou všechny komponenty, protože vyřezávat, aby se ti to tam vešlo, nechceš.
Taktéž si tam nechej rezervu na montáž. Já sám jsem si něco vybral a mám tám pár milimetrů k dobru, každopádně montáž prý byla příšerná (nechal jsem si ho sestavit, nemám na to, abych to dělal sám).
8.Kabely
9.Rozšiřovací karty.
Tohle je na tobě, co ti bude stačit a co ne. To už budeš muset dokoupit a to jsou další finance.

Pokud tam něco nemám, tak stačí písnout. Každopádně bych se stejnak zeptal odborníka. Ono nejde o to, že by to třeba nefungovalo, jde o to, že počítač je dobrý, jako jeho nejhorší komponenta, takže je zbytečné kupovat něco, když něco je zas slabé.

Na co by mi byl procesor za 10K, když moje grafická karta je za 3K a já chci herní počítač? Na nic no.

Monitor pravděpodobně nepotřebuješ ne?

Cenu dopíšu.

23K+ ještě case. omgmen příjde s lepším nápadem. :emoji_grin:

takže tu: https://www.czc.cz/429j8gnlh6i30bglv5bacpdr74/seznam
-gtx1060 ti vystačí ještě dopředu
-8GB ram DDR4
-HDD 1TB
-SSD 250GB pro rychlejší chod systému, načítání aplikací apod.
-kvalitní zdroj, ať ti to neshoří
-procesor intel core i5
-deska s čipsetem B150
a skříň
-všechno pasuje, vejde se do skříně apod.
- jdu spát, dneska už neodpovídám

Naposledny upraveno:

lyfe

anarchic
Mám pc za 11k
goučko - 250fps
overwatch - 170fps
minecraft - 510fps
Bf1 - 90 fps

btw jestli máš 60fps monitor , tak je ti stejně 300+fps nanic :D

Cheap_

(・∀・ )
S 20k se vejdeš do celkem solidního PC, tady máš komponenty, které by mělý být velice uspokojující.

CASE: SilentiumPC Regnum RG1
ZDROJ: Seasonic S12II-520 520W
MB: MSI B85M-E45
CPU: Intel Xeon E3-1231v3
RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB (2x8GB) DDR3 1600
VGA: ASUS Radeon RX 470 ROG STRIX-RX470-4G-GAMING
HDD: Seagate BarraCuda - 1TB
CHLADIČ: SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024

Pár informací pro ty, které překvapí komponenty, které jsem zde volil:

Proč Xeon a ne i7? Protože Xeon má stejný výkon, takže zde ušetříš a navíc Ti PC v základu vydrží klidně 4 roky a nemusíš se v tomto ohledu o nic starat. Takže i5 je možná ještě dostačují, ale kdo ví, jak to bude trvat dlouho.

16GB RAM, co se hraní týče, dnes naprosto bohatě stačí (sám využívám 16GB a nikdy se mi nestalo, že bych se dostal na 100% využití RAM, ani při vyšší zátěži v Cinema4D), navíc RAM paměť můžeš kdykoliv rozšířit. Rozhodně je blbost kupovat 8GB, když to dnešní hry vyžadují u minimálních/doporučených HW požadavků.

Další komponent bych podotkl zdroj a to proč zrovna 520W a ne např. 700? No k čemu dávat do něčeho víc, než je potřeba? Zkrátka 520ka pro tuhle sestavu bohatě stačí a není třeba tam cpát větší zdroj, takže s tímhle bych se nehnal zbytečně do vyšších W.
Samozřejmě, pokud pak za 2-3 roky máš v plánu kupovat GTX 1080 a k tomu nějakou i7, tak se vyplatí investovat a koupit i ten 700W zdroj, ale v této sestavě je to zbytečnost.

Cena lehce přesahuje 20k, ale rozhodně bude dělat, co má, o tom žádná.

Naposledny upraveno:
S 20k se vejdeš do celkem solidního PC, tady máš komponenty, které by mělý být velice uspokojující.

CASE: SilentiumPC Regnum RG1
ZDROJ: Seasonic S12II-520 520W
MB: MSI B85M-E45
CPU: Intel Xeon E3-1231v3
RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB (2x8GB) DDR3 1600
VGA: ASUS Radeon RX 470 ROG STRIX-RX470-4G-GAMING
HDD: Seagate BarraCuda - 1TB
CHLADIČ: SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024

Pár informací pro ty, které překvapí komponenty, které jsem zde volil:

Proč Xeon a ne i7? Protože Xeon má stejný výkon, takže zde ušetříš a navíc Ti PC v základu vydrží klidně 4 roky a nemusíš se v tomto ohledu o nic starat. Takže i5 je možná ještě dostačují, ale kdo ví, jak to bude trvat dlouho.

16GB RAM, co se hraní týče, dnes naprosto bohatě stačí (sám využívám 16GB a nikdy se mi nestalo, že bych se dostal na 100% využití RAM, ani při vyšší zátěži v Cinema4D), navíc RAM paměť můžeš kdykoliv rozšířit. Rozhodně je blbost kupovat 8GB, když to dnešní hry vyžadují u minimálních/doporučených HW požadavků.

Další komponent bych podotkl zdroj a to proč zrovna 520W a ne např. 700? No k čemu dávat do něčeho víc, než je potřeba? Zkrátka 520ka pro tuhle sestavu bohatě stačí a není třeba tam cpát větší zdroj, takže s tímhle bych se nehnal zbytečně do vyšších W.
Samozřejmě, pokud pak za 2-3 roky máš v plánu kupovat GTX 1080 a k tomu nějakou i7, tak se vyplatí investovat a koupit i ten 700W zdroj, ale v této sestavě je to zbytečnost.

Cena lehce přesahuje 20k, ale rozhodně bude dělat, co má, o tom žádná.
Teď koukám jenom na ten xeon, minulý rok jsem ho chtěl vzít a nakonec mám teda i5 6500, ale minulý rok stál před Vánocemi 6 900Kč a teď je o 1000 dražší wtf, zdražují ještě starou patici :emoji_money_mouth:
pořád je to ještě dobrá cena na to že je to jen přeznačená i7-4770 (za 9500Kč), bez zbytečné intel grafiky
je to už jediný procesor z 1150, který se vyplatí vzít, ale fakt škoda že ta cena zase tolik vyletěla

Ayweed300x

Nic :(
OMG, děkuji všem, nečekal jsem, že tady toho bude tolik <3. Ale poraďte mi, jakej si mám teď vybrat? :emoji_kissing_heart:

Chemicky

Inkvizitor
takže tu: https://www.czc.cz/429j8gnlh6i30bglv5bacpdr74/seznam
-gtx1060 ti vystačí ještě dopředu
-8GB ram DDR4
-HDD 1TB
-SSD 250GB pro rychlejší chod systému, načítání aplikací apod.
-kvalitní zdroj, ať ti to neshoří
-procesor intel core i5
-deska s čipsetem B150
a skříň
-všechno pasuje, vejde se do skříně apod.
- jdu spát, dneska už neodpovídám
Tu grafickou kartu nemyslíš vážně nebo? Protože tohle je grafika dělaná na lowend pro i3 procesor. 3gb jsou dneska fakt jen nouze, to radši oželit to SSDčko, který ti stejně udělá kuloví a zvedne ti rychlost načítá jen o pár vteřin...

Jinak Čipova sestava vypadá fakt luxusně. Hodně lidí opovrhuje AMDčkem a přitom jsou to sestavy za super cenu s opravdu skvělým výkonem, jen trošku víc dlabou elektřinu...

OMG, děkuji všem, nečekal jsem, že tady toho bude tolik <3. Ale poraďte mi, jakej si mám teď vybrat? :emoji_kissing_heart:
To máš těžké, podle toho co na tom pc hodlá š dělat, čípovic varianta bude ale asi nejlepší, chyBu neudělat ani s jedním tady kromě delfa a spol

Mobil mi to otravuje jak se mu zlíbí...

Naposledny upraveno:
Tu grafickou kartu nemyslíš vážně nebo? Protože tohle je grafika dělaná na lowend pro i3 procesor. 3gb jsou dneska fakt jen nouze, to radši oželit to SSDčko, který ti stejně udělá kuloví a zvedne ti rychlost načítá jen o pár vteřin...

Jinak Čipova sestava vypadá fakt luxusně. Hodně lidí opovrhuje AMDčkem a přitom jsou to sestavy za super cenu s opravdu skvělým výkonem, jen trošku víc dlabou elektřinu...
Blbost výkon tý grafiky bys s i3 nevyužil ani omylel, a nekecej o VRAM, každá karta ji využívá jinak, některé použijí V pohodě 2gb a jiné 8gb na to samé aniž by se změnil výkon... Jinak, máš to ssd doma aby si mohl posoudit rozdíl oproti hdd? Já už bych na hdd Teda nepřešel

A to o amd už je dnes jenn o procesorech, grafiky už nežerou to co kdysi, rx řada je dobrá i výkonem, ale gtx1060 je prostě výkonem lepší i než rx480, podívej se na ytb na nějaký benchmarky

Naposledny upraveno:
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.