• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

MrMitchellinCZ

Kubikula je fujki
Úvod: Grimford, malá vesnička uprostřed pastvin Swerdfildu, centrum obchodu mezi farmáři ze Swrdfildských pastvin. Jako jiní lidé si zde v klidu se svou rodinou žije dívka jménem Malyssa, ale je něco víc nežli obyčejná dívka, podle proroctví má dar, má prý nadpřirozené schopnosti, je to čarodějka kruhu, avšak tato skutečnost jí může být sdělena až po dovršení jejích 15ti let, a tato událost bude již za 3 dny. Dokáže se s tím Malyssa vyrovnat, a bude se chtít učit ovládat kouzla, nebo zůstane taková, jaká je?
,,Malysso! Vzbud se!" Zvolá Malyssina matka, a vyleje na ní vědro studené vody. Malyssa rychle vyskočí z sena, a oklepe se. ,,Ale notak mami, nech mě ještě chvíli spát." řekne popuzeným hlasem, a znovu spadne do kupky sena. Matka jí však nenechá, a řekne: ,,Malysso, vždyt dnes máš vyrazit se svým otcem na cestu do Kingshillu, víš přece, jak moc potřebuji ke své práci nové věci na šití, a ty se dají sehnat jen v Kingshillu, musíš tátovi pomoct, a navíc, alespon poznáš nové město." ,,No tak dobře," prohlásí Malyssa, zvedne se a jde si ze staré dřevěné skříně vzít oblečení. Když si na sebe vezme šaty, a sejde po schodech dolů, čeká jí tam již otec u stolu s kusem chleba s máslem v ruce, a hrnkem čaj. Když jí otec spatří, tak řekne: ,,Dobré ráno Malysso, jakpak jsi se vyspala?" Ačkoliv mu Malyssa chtěla opdovědět, že se skoro vůbec nevyspala kvůli tomu, že jí matka tak brzo vzbudila řekne: ,,Ale jo, šlo to tati." Její otec dojedl svůj chléb, vypil čaj, zvedl se, a pravil: ,,Tak co, těšíš se na cestu?" ,,Ano tati, těším, nikdy jsem v Kingshillu nebyla, a pokud je opravdu tak nádherný, jak starý Randel vyprávěl, bude to tam určitě úžasné." ,,Tak to jsem rád, doufám, že jsi připravená, za chvíli vyrážíme." řekne otec, a odebere se do stáje, aby zapřáhl své dva koně do vozu. Malyssa si mezitím vybrala své ušetřené peníze z pokladničky, když ji otevřela, vysypala z ní celkem 5 bronzových mincí. Vyšla ven, kde ji už otec s konma zapřaženými ve vozu čekal a řekl: ,,Tak si nasedni, Malysso, nemáme moc času, do poledne tam musíme být." Malyssa si bez váhání nasedla, otec švihl oba koně bičem, a už jeli. Po cestě se ještě otec zastavil na trhu, kde najednou uslyšel: ,,Počkej, počkej na mě Svene, ty si nepamatuješ že mám jet s vámi?" přihnal se k nim hubený chlapík, a naskočil do vozu. Malyssa se naklonila k otci, a do ucha mu zašeptala: ,,Kdo to je?" ale odpověd už nepřišla, protože otec vystoupil a šel si na trh koupit bochník chleba. Ten vyhublý muž se k Malyssa přisunul, Malyssa si nenápadně zacpala nos, ten chlapík opravdu hnusně páchnul. Právě k nim přišel otec a řekl: ,,Tak co, Malysso, už ses seznámila tady se strýčkem Hoytem?" Malyssa se chvíli zarazila a pak řekla: ,,Se strýčkem Hoytem? Kdo to ksakru je?" ,,Ty si mě nepamatuješ, Malysso?" řekl ten chlapík a pak pokračoval: ,,Jsem přece tvůj hodný strýček Hoyt, ty si mě snad nepamatuješ?" ,,Ale noták, Hoyte," pravil Malyssin otec ,,Vždyt tě naposledy viděla v jejích 5ti letech, ted už jí je 14. ,,Ahá, a já si ani neuvědomil, že už je to tak dlouho." řekl strýček Hoyt, a posunul se, aby udělal místo i pro Malyssina otce. Sven znovu švihl koně bičem, a vyrazili. Přes malý můstek který vedl přes řeku se dostali do pastvin Swerdfildu, kde hlídkovali dva vojáci. Jeden držel v ruce kuš, a druhý meč. Oba vojáci je nechali projet, a tak se vydali na cestu. Když projížděli přes pastviny, bylo zde docela prázdno, v domech se nesvítilo a na polích nebyl žádný farmář. Pokračovali v cestě, projížděli blízko hřbitova, kde byl jakýsi vstup do katakomb, odkud se ozývali podivné zvuky. Malyssa se trochu lekla, když uviděla z Katakomb světlo a stín nějáké malé shrbené postavy. Právě se dostali před brany Kingshillu, kde je však zastavilo vojsko s kušemy a meči namířenými na ně. ,,Co se děje?" řekl vyděšeně Malyssin otec, když si všichni tři sedící ve voze dali ruce nad hlavu. ,,Ukažte mi ruce!" zavolal na ně jeden z vojáků, a Hoyt řekl: ,,Proč potřebujete vidět naše ruce?! Radši nám řekněte, co se tu sakra děje!" ,,Tady se ptám a poroučím já!" řekl jeden z vojáků, a pak znova zakřičel ,,ukažte mi ty ruce sakra!" Všichni tři mu tedy ukážali dlaně, pozorně si je všichni vojácí prohlíželi, a pak řekli: ,,Sakra, co tu děláte? Vy nevíte, že se v pastvinách Swerdfíldu po nocích toulají ti divné nestvůry, a ztrácejí se tam lidé?" ,,O čem to sakra mluvíte?" zeptal se Sven. ,,O tom, že se temné síly znovu probudily.."

Tak jo, toto je můj nový příběh, určitě se pokusím již zítra napsat druhý díl. Každý like potěší. :) Jestli chcete pokračování, napište mi to do komentářů, alespon mě to motivuje k tomu, abych další díl napsal rychlejí :)

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.