Po 2 letech keců a lhaní, že jsme si koupili VIP jsem se rozhodl zjistit jak to opravdu je. Proto zde sepíšu řádně jak probíhá nákup, jak se to dá zjistit a proč ti to nepřišlo.
Ano kupoval jsem VIP sám sobě. Jsem totiž rebel. (kappa)
Napsání SMS
Přiznejme si, pro některé v dnešní době to není lehké a věčně se hádají, že jim to sebralo kredit. Tak zde máme odpověď.
Špatně napsaný úvodní tvar
Vybral jsem si MVIP, tedy VIP na MiniGames a záměrně jsem napsal SMS špatně. Chyba je zvýrazněna tučně a podtrženě! Jak bude ze screenů vidět napsal jsem FAKAHEDA Y58474 99 MG MrWakeCZ, správně tam má být 3. Odeslal jsem a čekal co se stane... Po 2 minutách mi přišlo toto:
Jak je vidět nic se nestalo, to samé platí i když napíšeš špatně FAKAHEDA i serveru kód Y58473.
Zde si uvědomíme, že službu a ID napíšu správně ale napíšu špatně tvar, který rozděluje SMS na servery -> MVIP, Skyblock VIP, Survival VIP atd...
Záměrně jsem tedy napsal tři SMSky se špatným koncovým tvarem a 1x se špatným nickem. Ze screenu z Fakahedy výpisu jde jasně vidět, že SMSky byly potvrzeny a správně zaúčtovány k nám.
Jak jsem psal vše bylo správně zaúčtováno k nám, ale co u tebe? Co se stane hráči, který kupuje VIP a napíše to špatně? Toto...
Odeslaná SMS ale nic nepřišlo
Tento typ nákupu SMS také existuje, avšak daleko nedojdeš. Z 99.9999% se jedná problém u nakupujícícho. Existují proto dva ale naprosto totožné scénáře, které nemohu nasimulovat protože mám tarif, a změnu na účtu operátora dělat nebudu!
Scénář 1.: Odeslal jsem SMS správně, nic mi ale nepřišlo.
Správě odeslaná SMS
Nakonec chci uvést jak má spravně vypadat správně odeslaná SMS.
Důvod proč jsem to vlastně napsal, je to že hráči (nejhůř rodiče) po mě čas od času chtějí peníze zpět, a já nemám jim na to co říci, proto jsem provedl tyto testy aby se předěšlo psaní blbostem, že to sebralo kredit a jiné ptákoviny.
Děkuji za přečtení
Ano kupoval jsem VIP sám sobě. Jsem totiž rebel. (kappa)
Napsání SMS
Přiznejme si, pro některé v dnešní době to není lehké a věčně se hádají, že jim to sebralo kredit. Tak zde máme odpověď.
Špatně napsaný úvodní tvar
Vybral jsem si MVIP, tedy VIP na MiniGames a záměrně jsem napsal SMS špatně. Chyba je zvýrazněna tučně a podtrženě! Jak bude ze screenů vidět napsal jsem FAKAHEDA Y58474 99 MG MrWakeCZ, správně tam má být 3. Odeslal jsem a čekal co se stane... Po 2 minutách mi přišlo toto:
Jak je vidět nic se nestalo, to samé platí i když napíšeš špatně FAKAHEDA i serveru kód Y58473.
- Peníze to nesebralo.
- Všichni jsme přežili
Zde si uvědomíme, že službu a ID napíšu správně ale napíšu špatně tvar, který rozděluje SMS na servery -> MVIP, Skyblock VIP, Survival VIP atd...
Záměrně jsem tedy napsal tři SMSky se špatným koncovým tvarem a 1x se špatným nickem. Ze screenu z Fakahedy výpisu jde jasně vidět, že SMSky byly potvrzeny a správně zaúčtovány k nám.
Jak jsem psal vše bylo správně zaúčtováno k nám, ale co u tebe? Co se stane hráči, který kupuje VIP a napíše to špatně? Toto...
- Na serveru ti nepříjde VIP (neaktivuje se)
- Příjde ti potvrzovací kód
- Sebere ti to kredit/peníze
Odeslaná SMS ale nic nepřišlo
Tento typ nákupu SMS také existuje, avšak daleko nedojdeš. Z 99.9999% se jedná problém u nakupujícícho. Existují proto dva ale naprosto totožné scénáře, které nemohu nasimulovat protože mám tarif, a změnu na účtu operátora dělat nebudu!
Scénář 1.: Odeslal jsem SMS správně, nic mi ale nepřišlo.
- Nepovolené Premium SMS u operátora
- Nedostatečný kredit
- Výpadek sítě
- Nepovolené Premium SMS
- Nedostatečný kredit
- Nákup z jiné země než CZ/SK
- Blokace ze strany operátor (Rodičovská kontrola výdajů)
- Dosažení limitu na tarifu pro platby.
Správě odeslaná SMS
Nakonec chci uvést jak má spravně vypadat správně odeslaná SMS.
- Napíšeš tvar SMS správně
- Příjde ti dotaz zda chceš platbu provést, odpovíš ANO
- Příjde ti potvrzovací SMS s kódem.
Děkuji za přečtení
Naposledny upraveno: