• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

BESSGEORG

Člen
Klikl jsi na to takže ano, tady máš něco k zamyšlení:

Pokud budeš příliš přemýšlet o smyslu života tak svůj život nevyužiješ naplno.

Smysl života nejspíš má být stárnout nebo získat více času.

Čas je jedinou pravdivou fyzikální veličinou.

Člověk hledá život jinde a přitom ničí ten svůj.

Nikdy zcela neumřeme...

Vše je jen o náhodě, náhoda je hlavní stavební kámen evoluce.

Člověk se více stará o to mít než být.

Je těžké si to připustit, ale čas opravdu plyne různě.

Je všeobecně známo, že černá díra není černá...

Lidstvo dosáhlo vrcholu evoluce, pravděpodobně se člověk z hlediska inteligence nebude nadále zlepšovat.

Pravděpodobnost je založena na náhodě.

Pravděpodobnost, že vznikl život alespoň trochu podobný tomu našemu je tak malá jako, že se nedá k ničemu přirovnat ale je menší než, že vyhrajete 5x za sebou v loterii.

Pokud se zamyslíme nad tím co můžeme s lidstvem dělat tak dospějeme k tomu, že my nic... A ti co můžou nechcou.

Je těžké si uvědomit, že to co každý den jíme v podstatě do nedávna neexistovalo.

Dokážeš si představit, jak by jsi žil bez moderní techniky?

Lidská práva jsou považována za tak základní, že by je měl mít každý člověk na Zemi, ale přesto se porušují.

Potěší komentáře a reakce.

BlitzHarwey

Blitzkrieg
Však jen jsem ti dal 1 příspěvek co můžeš přečíst

To znamená, že pokud se nudíš, mohl jsi si to přečíst a zabavit se na 1 min. někdo i na více... Co budeš dělat potom, aby jsi se nenudil je na tobě.
Tohle mi zábavné dost nepřipadalo

Vrodrrr

Velmi známý člen
Pro mě rozhodně zajímavý a originální příspěvek. Akorát bych ho nepojmenoval "Nudíš se?" ale nějak smysluplněji. Jelikož né všechny baví "přemýšlet" nad těmito věci. :emoji_slight_smile:

Ale jelikož mě tyto věci hrozně baví, tak napíšu svůj názor na některé tyto "myšlenky", nebo jak bych to měl nazvat.

"Smysl života nejspíš má být stárnout nebo získat více času."
Smysl života se nedá jen tak jednoduše určit, jelikož každý člověk je odlišný. Pro někoho je smysl života žít život naplno. A pro někoho zase být uspěšný v podnikání a vydělat co nejvíce peněz. Ale spíše mě udivuje že většina lidí nad tím takto absolutně nepřemýšlí. Žijí život jako všichni ostatní, chodí do práce, vydělávají peníze, starají se o děti a tak podobně. Ale když pak někoho nebaví žít tento "usedlý" život jako "normální" člověk, tak ho všichni hned začínají odsuzovat jen proto že zkusil něco nového. Něco na co by si ty "normální" lidé nikdy netroufly a nezkusili to. Lidé jsou divná stvoření, nerespektují se a nedokážou pochopit myšlenky a názory ostatních lidí. Příště než někoho odsoudíte, zkuste se zamyslet jak to ten člověk asi myslel a čeho tím chtěl docílit.

"Vše je jen o náhodě, náhoda je hlavní stavební kámen evoluce."
Ano s tímto musím souhlasit. Díky náhodě člověk vynalezl objevil a získal nespočet špatných i dobrých poznatků, vynalézů i dalších věcí. Náhoda byla to že Země vypadá tak jak vypadá. Mohla vypadat miliony jinými způsoby, kdyby se jen něco údálo malinko jinak či o pár sekund dřív nebo dýl. Náhoda stála za tím že byla 2. světová válka. Náhoda byla že naše řeč kterou mluvíme je taková jaká je. V tento moment se zdá že náhoda stojí naprosto za vším. Ale třeba má všechno svůj řád. Třeba se všechno řídí podle nějakého smerů, podle něčeho co člověk ještě nezná. Problém je v tom, že aby jsme vyřešily všechny tyto problémy a pochopily pravý význam života otázek a celého sveta, potřebovali by jsme několik tísíců možná milionů roků. Ale za takovou dobu, již nejspíše toto lidstvo vyhyne. Nebo snad ne? Kdo ví .....

Tímto jsem chtěl pouze poukázat na to, že každý člověk přemýšlí jinak. Že každá věc se zdá být z prvu snadná, ale když jí zkoumáme dále zjistíme že je to opravdu obtížné.

Ale hlavně jsem chtěl poukázat na to jak přemýšlím já. Začal jsem rozebírat 2. z prvu naprosto jednoduché "myšlenky" a zkončil jsem u něčeho co ani sám neumím popsat, ani pojmenovat. Kdyby jste jen viděli co se mí honí v hlavě...

Z prvu jsem si myslel že název "Nudíš se?" se k tomuto příspěvku nehodí, ale u psaní tohohle "něčeho" jsem se neskutečne zabavil...
Ale chápu že někoho by toto absolutně nebavilo... Život je prostě šílený...

Děkuji moc autorovi za tento příspěvek. :emoji_nerd::emoji_blush:. a budu moc rád když někdo napíšete nějaký názor :emoji_slight_smile: a něco si z toho odnesete...

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.