Inter
Velmi známý člen
KAPITOLA XII.
Získání knihy
Získání knihy
Adasm se probudil o několik hodin později. Byla mu zima, dveře byly otevřené. Vstal a zavřel dveře. Měl hlad. Začal hledat v domě, ale nečekal úspěch. Přece se na něj usmálo štěstí - našel trochu jídla, celkem chutně vypadající. Bylo staré nanejvýš den. "Zajimavé... Když je tady jídlo, znamená to že tu museli být i lidi. Ale to je přece nemožné! Když jsme přišli, byla vesnice pustá! Přece se ti lidi nevypařili!" Pomyslel si a zkoumavě se díval na jídlo. Mohlo být otrávené. Hlad však nakonec zvítězil a Adasm snědl chutné jídlo, kterým trochu utišil hlad. Ptom našel ještě nějaký kabát, otevřel dveře a vyšel ven do sněhu. Nečekal, a rozeběhl se ke studni. Ve studně byl jen rozbitý meč a červený sníh. Nemusel dlouho přemýšlet, hned pochopil, že sníh obarvila krev. Otočil se a odcházel zdrceně od studny. Náhle si ale všiml stop vycházejících z jednoho domu, a vedoucích do kopců. Skoro bez váhání vešel do domu, a po krátkém hledání našel vstup do malého tunelu. Vzal si kousek hořící svíčky, a vešel do tunelu. Došel až na konec, ale za matného světla svíčky našel jakýsi výstupek. Zmáčl ho - a s obrovským skřípotem se octl na dně studny. Spadl mu velký kámen ze srdce. Už s dobrou náladou vyběhl ze studny, a vydal se po stopách vzhůru.
Za nějakou dobu došel k malému domečku, ze kterého slyšel tlumený hovor a cítil vůni smažených ryb. Došel k ní a zaklepal na dveře. Hovor utichl a náhle se dveře otevřely. Adasm nestihl nic říct, někdo ho prudce vtáhl dovnitř a zavřel dveře. "Jsi to ty Adasme? Jsi to ty?" Začal nadšeně volat Nurt. Adasm se rozhlédl, a spatřil Rioxe, a ostatní. Uviděl i někoho jiného. Ten se podíval z okna, a když uviděl že venku hustě sněží, zapálil si dýmku a klidným hlasem řekl: "Je to dobré. Teď k nám nikdo nepůjde, a kdyby nás chtěli stopovat, nenajdou stopy." Byl to starý muž, s hustým plnovousem, vážně hledící. "Adasme, tu je Kundros, celkem fajn chlapík." Seznámil Adasma se starcem Nurt, a Kundros řekl: "Těší mě, Adasme. No, můžeme se rozpovídat." Riox a Crocy na sebe významě pohlédli a Kundros začal: "No, podle vás chcete ovládnout A-Team. Bude to těžké, což vi asi už víte. Ale já vím něco co by pro vás mohlo být užitečné. Já jsem byl při vytváření a umísťování command bloků. Byl jsem tehdy nejvěrnější služebník samotného Waka. Daroval mi tehdy takovou knížku, ve které bylo napsané vše o command blocích. Tu knížku jsem kdysi dávno ztratil, ani nevím kde, ale je to veliká škoda, protože v ní bylo napsáno kde jsou další dva command bloky. Tím jedním jste A-Teamu vyhodili OP, podle toho co se mi doneslo. Tím jste ho vlastně asi usmažili. Udeřil do něj blesk, ne?" Zeptal se, nalil si do hrníčku čaj a napil se. Riox váhavě zakýval hlavou na znamení souhlasu a tak Kundros pokračoval dál: "Myslím, že si Wake nepamatuje kde jsou ty dva další. Ani já to nevím. Ale v té knize to bylo napsané, stejně jako dokonalé návody jak s ním zacházet a podobně. Byla trošku menší než normální knížky, byl na ní malinký zámeček ze zlata, na obálce byl prostorový model command bloku. Bylo by dobré kdyby -" "Ale my tu knihu máme!! Rioxáku, honem! Vytáhni ji!" Ostře přerušil Kundrose Prim. Riox mezitím poodešel ke dveřím kde měl brašnu, a začal v ní hledat. Knihu však ne a ne najít. Nakonec se vrátil ke stolu s prázdnou rukou. "Asi mi vypadla z brašny při souboji s banditama.. Nemám ji!" řekl zdrceně. Kundros vyletěl, chytil Rioxe a rychle na něj vykřikl: "Ne! Nesmí ji dostat A-Team! Byla by to jistá prohra!" Potom se vrátil na své místo a zamyšleně se posadil. "Musíte ji získat zpět než se to dozví!" Všichni věděli že jestli to už ví tak je vše ztraceno. "V tom případě - jdeme! Venku už přestalo sněžit." rozkázal Riox a oblékl si kabát. "Chceš jít s námi?" zeptal se potom Kundrose a on mu s úsměvem odpověděl: "Mohl bych mít důvod odmítnout? To se ví že jdu!" Napsal ještě malý papírek: "Jsem na výpravě, nechte mi barák na pokoji" Ten potom hřebíkem přibil na dveře a zamkl. Vydali se do neznáma, blíž k městu Duratul, kde je měla čekat nějaká záhadná a moc důležitá informace.
Šli už hojnou dobu, když se Riox mimoděk začal hrabat v brašně. Warcold se ho zeptal, co dělá, ale Riox mu neodpověděl. Po chvilce vytáhl pečlivě zabalený šíp, podal ho Kundrosovi a zeptal se ho: "Není ti ten šíp nějak povědomý?" Kundros se zamyšleně díval na hrot, a pak se plácl do čela: "No jo! Je to šíp který používá A-Team. Zrovna tenhle je jedovatý. Kde jsi ho našel?" A tak mu Riox povyprávěl jejich dobrodružství na Stromě*. "Zajímavé.. Čekal bych že protijed už nebude působit." Potom našli ve sněhu stopy. "Pozor! Vidím někoho - tam - jde k nám - je to Trewish!" Vykřikl Omgmen, a vytasil meč. Už ho spatřili - běžel k nim Trewish, v ruce měl sekeru. "Zrádce! Zrádce!" Volal na Kundrose. Poté Nurt vyškubl šíp Kundrosovi z rukou, zamířil a vystřelil. Rána šla Trewishovi do nohy. Ten se zastavil, vytáhl si šíp z nohy, a spadl na zem. Jed z šípu už byl sice starý, už nedokázal zabít, ale dobře dokázal zbavil otráveného sil. Když Trewish uviděl Rioxe utíkajícího k němu (knihu o command blocích měl vedle sebe) jen se potichounku zasmál, a řekl: "Už to ví.. Heh.." Jak to dořekl, zavřel oči a začal slaběji dýchat. Riox mu vzal knihu, a Trewish vzal poslední zbytečky sil, doplazil se k okraji menší skály, a skočil dolů. Dole se ozvalo křupnutí - Trewish si něco zlomil. Riox se za ním ještě chvilnku díval, ale pak odešel, s pocitem výhry. Dostali knihu zpět. "Ale Trewish přece říkal že už to ví.. Možná mě chtěl jenom postrašit, aby jsme upustili od našeho cíle - ale je to pravda?" myslel si Riox když šli po zasněžené cestě.
Pod skalkou se něco pohnulo. Trewish se vyhrabal ze sněhu, a doplazil se do malé jeskyňky. Žil. Byl hodně poraněn a krvácel, ale žil.
Tak, to byla po celkem dlouhé době dnešní část příběhu. Doufám že se líbila, za chyby se omlouvám. :/ Takže, ehm, vystupující:
@MrRiox - Doufám že jsi rád že máš knížečku zpátky
@Croccy44
@Princcraft
@adasm223 - ._.
@Nurtuka
@Kundros - Doufám že jsi rád c:
@omgmen
@Trewish - Rip noha
No, další kapitoly se dočkáte +- za týden (všichni ví že je to nemožné, takže počítejte s nevimjakou dobou), snad jsem nezapomněl označit někoho z vystupujících. No nic.
Loučí se s vámi bagr
Inter.