Inter
Velmi známý člen
KAPITOLA XIX.
Souboj a těžké rozhodnutí
Souboj a těžké rozhodnutí
"Jak dlouho tu už vlastně jsme?" zeptal se otráveně Omgmen po dlouhé chůzi jeskyní. "To bych taky rád věděl. Asi den - možná půl. Ale co - musíme najít východ, nebo tu umřeme hlady, takže by bylo dobré jít dál..." odpověděl mu Riox. "Ale ta kostra... Přece tu musí být východ!" zvolal podrážděně Crocy. Nikdo neměl žádný nápad co říct, a tak šli dál mlčky. Až po dlohé chůzi - asi dvě hodiny - radostně vykřikl Prim: "Tam! Podívejte, tam! Světlo! Tam, tam vepředu!" A opravdu. Před nimi byl východ z jeskyně. Všichni se rozeběhli - i když na tom zrovna nejlíp nebyli - k východu. Konečně doběhli k východu. Byli ale zklamáni tak jako nikdy. Neoctli se totiž na zemi, ale na dně rokle. Stěny byly hladkké, nebylo ani pomyšlení na vylezení nahoru. Ale jedna věc je potěšila. Na dně rokle tekl malý potůček s křišťálově čistou vodou. Ten potůček sice zamrzlý byl, ale sekerám a mečům nedalo moc práce a objevila se voda. Byla pitná, a tak si každý nabral plný měch a napil se jak to jen šlo. Čistá voda utišila žízeň, ale rozhodně neutišila hlad. Když už se chtěli vrátit do jeskyně, Riox zaslechl: "Hej! Vy tam dole! Raz, dva, tři, čtyři, pět, šest, sedm, osm.. Wejku! Je jich osm! Moment... Vydím Omgmena, Nurtuku a Warcolda! Asi zradili... Honem pojď sem! A Trewe, ty též!" Riox poděšeně vzhédl a uviděl postavu - byl tam Delf, v ruce držel meč, a druhou rukou naznačoval aby šel Wake a Trewish za ním. "To je úžasné.." pomyslel si Riox, utíkajíc ke vchodu do jeskyně. Už byl skoro u něj, ale narazil na obsidiánové mříže, které se tam nějak dostaly. Nechápal jakto, že tam byly, ale pochopil to jak se otočil. Wake stál na samotném kraji rokle - div nespadl dolů - levá ruka dole, pravá nahoře, a mezi nimi fialová koule ze světla a blesků. "Nikam!" zvolal výhružně a splaskl kouli tím, že přibližoval jednu ruku k druhé, a tím kouli zničil. "Ty... umíš kouzlit?" udiveně se zeptal Trewish Waka, a ten přikývl. "Učíval jsem se to... Ale umím málo. Strašně rychle se mi vyčerpá energie. Ale! Rioxi, předstup!" Riox udělal co mu Wake řekl, a předstoupil před své druhy. "Potřebuju s tebou něco důležitého vyjednat, pojď k nám nahoru!" s těmi slovy spustil dolů žebřík. Když byl Riox v půli, obsidiánové mříže přestaly existovat. Cesta do jeskyně byla volná, ale nikdo do ní nešel. "Neopustím svého pána! zvolal Crocy, a vytáhl meč. "Ani já ne!" vykřikl Prim, a též vytasil meč. Ostatní udělali totéž. Jak byl Riox nahoře, Wake vytáhl žebřík, a nechal ostatní dole. Trewish se vrhl na Rioxe se sekerou, ale Wake byl rychlejší než on. Bleskurychle vytasil meč, a přesekl - Trewishovu sekeru. Trewish, který to nečekal, sklouzl do rokle. Letěl vzduchem. Jak se vzpamatoval - rokle byla dost hluboká - vytasil kudlu, a zabodl ji do zmrzlé stěny rokle. Kudla se zabodla asi deset metrů nad dnem rokle. Dlouho ale v ledu nevydržela, asi po třech sekundách se zlomilo ostří a Trewish spadl na led. Začal nadávat a vykašlávat krev. Crocy, který k němu přišel aby se na něj podíval se celkem udivil, když uviděl Trewishe po takovém pádu. "Musím uznat, dobrá výdrž Trewe.." prohodil k němu, a Trewish mu odpověděl: "Jojo. Wejk nás vycvičil dobře, to se musí nechat. Ale co - Wejku, nechceš mi hodit žebřík?" zvolal nahoru Trewish, a odpovědí mu byl žebřík, který letěl dolů. Jak Trewish vylezl, Wake zase žebřík vytáhl. "Takžéé.. proč jsi mě sem zavolal? dotázal se Riox Waka, a ten mu posunkem naznačil, aby šel k němu do nedaleké jeskyně. "Trewe, ty zůstaň u rokle! Kdyby se pokoušeli utéct, střílej! Kuš přece máš! Delfe, ty taktéž!" Už byli v jeskyni, a Wake rozžehl pochodeň.
"Takže... Asi budeš vědět, co se v poslední době děje." začal rozhovor Wake. "Myslíš ty Nemrtvé?" "Ano, přesně ty. Když jsme měli - já a moje společenství - OP, ničili jsme je jedna radost. Ale teď, když nemáme OP... Vytáhli jsme do boje naše armády, ale Nemrtví je ničí rychlostí světla. Ale co je na tom nejhorší, to ti hnedka povím. Řady Nemrtvých sílí s každým naším padlým bojovníkem. Prostě, ghúl zabije rytíře, něco mu dá na obličej, a za chvíli je z něj Nemrtvý. Takže, co takhle mezi sebou přestat bojovat, a znovu začít až budou ti Nemrtví zažehnáni?" "Dobře, ale až vytáhneš z rokle mé přátele, a dáš nám najíst." Wake tak udělal, a jak byli všichni nahoře, Wake začal psát listinu. Na té stálo toto: "Já, Mistr Wake, vytvářím úmluvu. Zde se podepíše Riox, Crocy, Prim, Fialka, Omgmen, Warcold, Adasm a Nurtuka, že přestanou boje mezi nimi a A-Teamem do té doby, dokud nebude zažehnána hrozba v podobě Nemrtvých." Crocyho to ale dopálilo, a začal útočit na Waka. "Dobře! Do zbraně, mí druhové!" Rioxových druhů bylo dohromady osm, a členové A-Teamu kteří tam byli čítali dohromady devět. Crocy nechal Waka, a vrhl se na Trewishe. Prim zaútočil na Delfa, Fialka na Radika. Omgmen si vzal na paškál Flexa a Nurt Metyho. Adasm útočil na Aziho. Riox se rozhodl zatopit Holubinovi. Já jakožto vypravěč se ale zaměřím na Crocyho, protože si vzal poměrně velké sousto.
Crocy chtěl seknout Trewishe do nohy, ale Trewish odrazil ránu sekerou. Možná si říkate jakto, vždyť Trewishova sekera leží přeseknutá někde na dně rokle - ale Trewish nosil na zádech vždy dvě sekery. Crocy prořízl mečem vzduch, a kdyby Trewish neuhnul, byl by o hlavu kratší. Otočil se, zmáčkl něco na sekeře, a uvolnil se z ní nůž. Hodil ho po Crocym, a přitom sekl. Crocy byl v ošklivé situaci. Na jednu stranu na něj letí sekera, na druhou nůž. Váhy se u něj přiklonili na šílený plán. Ale povedl se mu. Mečem odrazil sekeru, a chytl nůž do ruky. jen kousíček nad rukojetí, takže se trochu pořezal. Trewish, který byl rád že svého protivníka zranil, ale zase nerad že ho zranil málo, vytasil meč, a bojoval sekerou i mečem zároveň. Crocy stěží odrážel rány. Trewish byl neúnavný, měl pravdu s tím že ho Wake vycvičil dobře. Meče se míhaly vzduchem, jiskry létaly, a Wake jen sledoval boj. Nepatrně se usmíval, věděl že svým druhům pomoct nemusí. Když po dlouhém boji všichni unavení jako koni po cestě kolem světa bez přestávky lehli na zem. Wake přišel k Rioxovi, podal mu listinu, a namočené pero. Když ukázal na listinu s domluvou o uzavření míru, řekl: "Tak co?"
Tak jsem po dlouhé době zase otevřel ten .txt ve kterém to píšu a stvořil jsem tohle Díky za přečtení, tady máte vystupující:
@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Fialka♡
@omgmen
@WarcoldCZ
@Nurtuka
@adasm223
@Trewish
@Delfik
@Radiko
@_Flexo
@_MeTy_
@Aziwen
@MrHolubin
@MrWakeCZ
Za chyby se omlouvám :c No nic, mějte se, a příště zase vydám Návrat do Kratelizoru. Zatím.
Váš raterdovaný
Inter.
A náhle - ananas!