• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Kedy chcete pokračovanie?

• v sobotu!

Votes: 0 0.0%
  • v nedeľu!

Votes: 2 66.7%
  • v stredu!

Votes: 1 33.3%

• Total voters
    3
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Horzičkaaa :3

Velmi známý člen
Predchádzajúca kapitola

KAPITOLA XXV.
Meč pokrytý prachom a mierová dohoda
"Kto je Deawen?" opýtala sa Fialka Waka sediaceho na kožušine vedľa kozubu v jednej z izieb, ktorú im Pandis pridelila. "Ja." ozval sa tichý ale rozhodný Spiritov hlas z rohu miestnosti. Prehrabával sa vo svojom puzdre s papierom, ceruzkami a brkami a nakoniec z neho vytiahol zväzok zažltnutých dokumentov. "Čo?" neveriacky na neho zízal Wake. "Ty... si Deawen? Ale však to nie je možné!" Spirit sa v rohu postavil a prešiel ku Wakovi. "Pokiaľ nie som Deawen, ako to že vlastním plány od Deawony? Wake, dobre vieš že tie plány majú iba dve kópie - túto a tvoju." "To je pravda, avšak nemal by si byť mŕtvy? Však sa ti tí Lovci vyhrážali, že ak im nedáš tú relikviu, zabijú ťa." namietol Wake. "Akú relikviu?" vyhŕklo niekoľko z našich dobrodruhov naraz. "Počúvajte ma a ja vám porozprávam, čo sa vtedy stalo." obrátil sa ku nim Wake.
Bolo leto. Teplé, príjemné leto a ja spolu so zvyškom A-Teamu sme boli práve na tomto mieste, dozerajúc na stavbu Deawony. Deawen navrhol pevnosť veľmi detailne a zaručil sa nám, že ju nikto nedobyje. Nikto a nikdy. V ten deň sa akurát kopali katakomby a my sme sa prechádzali po stavenisku, keď za nami zrazu pribehol. Bol to jeden z robotníkov a volal nás dole do hlavnej chodby. Šli sme s ním a on nás doviedol do neveľkej miestnosti. Tehly boli zvláštne neporušené a v strede na podstavci trónila helma a zvláštne zbrane. Helma bola z ocele a zlata, nie až tak celkom obyčajne tvarovaná, ozdobená rohmi a so krvavočerveným drahokamom na čelnej časti. Zbrane boli tiež z ocele so zlatými ornamentami, tvarom sa podobali na meče ale boli... no, proste boli zvláštne tvarované a zdobili ich runy rovnakej farby ako drahokam na helme, žiariace akousi podivnou mocou. Vzadu pri stene bol kompletný set brnenia, ku ktorému zjavne pasovala helma na podstavci. Deawen si tú helmu zo zvedavosti nasadil na hlavu a zrazu sa preľakol. Okamžite si ju zložil dole a roztrasene ju vrátil na podstavec. "Prečo si si tú helmu zložil?" vyzvedal som. "B-bol tam hlas. Hovoril mi že ťa mám zabiť. Že mám zabiť všetkých Dračích Jazdcov a ich draky. Povedal mi, že tá duša uväznená vnútri patrí dcére kráľa Delerina." vykoktal, trasúc sa od strachu. "A ako sa tá princezná volala?" "Aira. Tvrdila, že kým ju nezabili, triasli sa pred ňou aj králi a mestá ľahli v popol na jej jediný príkaz." "A to sa tu taký artefakt skazy iba tak povaľuje?" Deawen sa prestal triasť a pokrčil plecami. "Navrhujem zamurovať túto miestnosť a nespomínať ju." "Platí." odvetil som a vrhol som na helmu posledný pohľad.
V tú noc nevedel Riox zaspať. Preklínal sám seba za to, že sa nechal zlákať Wakom na mier a že sa správal ako bojko - v tej rokline mohli radšej ostať, bojovať do posledného dychu a stále by boli väčší hrdinovia ako keď len stiahli chvost medzi nohy a uzavreli s ním mier. Potreboval konať. Potreboval moc, viac moci ako má Wake a jeho drak. (A že dračích jazdcov nenávidel, pretože boli podľa neho hrozne namyslení.) A myslel si, že vie ako tú moc nadobudnúť. Ale čo jeho spoločníci? Príliš si obľúbili Wakovu družinu a nepristali by na jeho plán. Bude musieť pokračovať bez nich. A ktovie, možno sa po nich raz vráti. Ako vládca. Ako kráľ. Kráľ krajiny bez drakov. Potichu vstal z lôžka, obliekol sa, pobalil si veci, vzal do ruky meč a pobral sa do katakomb.

"Pani, pani, niekto prebúral stenu katakomb!" zatriasol jeden zo strážcov pevnosti Pandis, ktorá si spánkom dopĺňala energiu v ráno nasledujúceho dňa. "Do kelu aj so stenami, ako sa to mohlo stať?! Ožral sa Vojta natoľko že si ani nevšimol že sa tam poza jeho chrbát niekto preplížil?" zrevala naštvaná a prebudená Pandis na chudáka strážcu. "J-ja n-neviem..." Strážca si všimol že je zle a pomaly ustupoval až ku dverám jej izby. "Zdvojnásobte tam stráže. Chcem aby sa tam nikto ničoho nedotkol, kým neprivediem Waka." povedala a v rýchlosti na seba začala navliekať brnenie.
O chvíľu už Wake s Pandis, Horzkou, Deawenom a Replikátorom zostupovali dole strmými schodmi do katakomb. "Vravíš že tú stenu niekto prebúral?" opýtal sa Deawen Pandis. "Bezpochyby. Teda, nie celkom prebúral, skôr to vyzeralo ako by si pomohol mečom a potom do toho vbehol." "Kto by však mal dostatočne ostrý meč aby ho do tej steny mohol vraziť viac než dvakrát? Však je to prvotriedny kameň s vrstvou obsidiánu. Pandis, máte tu v pevnosti niekoho s magickým mečom?" nedalo to Deawenovi. "Magické meče mám jedine ja a potom ich ešte máte vy dvaja Jazdci, Crocy a Riox. Ozaj, Wake, kde je Riox?" "Neviem, ale ja som to nebol a Crocy s Horzkou asi tiež nie." odvetil Wake a rozrazil dvere vedúce do hlavnej chodby. Viedol celú skupinku dopredu chodbou, až ku mieste, kde bola stena prebúraná. "Repli, preskúmaš to?" vyzval ho Wake. Replikátor opatrne vkročil do miestnosti a pustil sa do skúmania okolia. Po chvíli zo zeme zdvihol meč pokrytý prachom. "Aha, niečo som našiel!" povedal a podal meč Wakovi. Bol to zdanlivo obyčajný oceľový meč s čepeľou listového tvaru, ktorého hlavicu však zdobil zelený kryštál. "Niečo mi ten meč pripomína, ale neviem čo. Horzka, preskúmaš ho?" povedal Wake a podal meč Horzke, ktorá nad ním začala mrmlať čarovné formulky. "Ten meč je začarovaný. Má zvýšenú ostrosť a energiu na to aby sa udržiaval ostrý berie z kryštáľa na hlavici. Tá oceľ je tiež veľmi zvláštne začarovaná a podľa toho čo som zistila sa čepeľ zafarbí namodro v prítomnosti nebezpečenstva." odvetila po chvíľke. „Pandis, zavolala by si mi Fialku?“ povedal Wake. Pandis sa rozbehla ku schodom a zachvíľu vybehla von. „Wake, nie je to Rioxov meč?“ pozrela sa na Waka Horzka. „Asi, ale musím si to overiť u Fialky.“ odpovedal Wake. „Aha, Wake, našiel som ešte niečo!“ povedal Replikátor a podal Wakovi polovice zvitku rozseknutého na polovicu. Wake rozvinul zvitok a ustrnul. Deawen sa mu pozrel ponad plece a zatajil dych. Bola to Rioxova kópia dohody o prímerí.
Pandis spolu s Fialkou uháňali dole schodmi za Wakom a ostatnými. "Vravíš že ma zavolal Wake?" opýtala sa Fialka. Pandis prikývla a viedla ju po chodbe až ku miestu kde Replikátor prehrabával trosky a prach, zatiaľ čo Wake s Deawenom a Horzkou prezerali listinu a meč. "Čo ste to odo mňa chceli?" ozvala sa Fialka stojaca pri nich. Horzka jej podala nájdený meč. "Fialka, poznáš túto zbraň?" Fialka si ho prezrela a potom sa pozrela na Horzku. "To... to je Rioxov meč! Čo sa stalo?" "To isté zaujíma nás." otočil sa ku nej Wake a ukázal jej listinu. "Počkať, vy mi tu chcete povedať že Riox ukradol to brnenie čo tu bolo?" zdesene vydýchla Fialka. "Presne tak. A bojím sa, že práve teraz hľadá cestu ku portálu do Netheru."

Štvrtá časť pokračovania Interovho príbehu je tu! (A takto sa, milé dámy a páni robia antagonisti!)
Možno vám v hlave vyskočila otázka, prečo sa Horzkina horsagonka volá Corvidiana? Odpoved je celkom jednoduchá - a síce sa tak volá preto, že Horzička spojila dokopy slovo a meno - corvus ako latinský rodový názov kaviek, krkavcov, vrán a podobných vtáčikov (u týchto vtákov je dominantná farba čierna (väčšinou) a aj Corvidiana je čierna (frízsky kôň no)) a Diana ako rímska bohyňa lovu - tu to hádam nemusím vysvetľovať :D

Prepáčte za prípadné hrubky, chyby alebo preklepy, píšem to prevažne po nociach na mobile :D (verte či nie, ale v noci mám najviac inšpirácie)

Ak ste prečítali celú kapitolu, prečítali ste presne 1422 slov zložených z približne 5412 písmen :)

Vystupovali: (väčšina bola iba letmo zmienená alebo nebola zmienená vôbec, ale boli tam) (ak chcete aby som vás neoznačovala, napíšte mi :) )
@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Fialka♡
@WarcoldCZ
@adasm223
@Brancesko
@Trewish
@Radiko
@ItzzPandisMC
@Voojta - nenaštvi sa na mňa plz, len som ťa tam chcela tak nenápadne strčiť ako easter egg :D
@YouAreDead
@MrVolvo
@MrsRachí
Waka označovať nebudem z dôvodov ktoré všetci dobre chápeme :)

Tak, to je na dnes všetko. Další diel výjde... alebo zajtra, alebo v nedeľu alebo v stredu. Sé onr sverdjar sitja hvass,
Horzka, Dračí Jazdec a Majster Asasín

ItzzPandisMC

i did surgery on watermelon
Sa dokážem naštvať, ked ma niekto vzbudí pri "tvrdom" spánku... :D
Ale inakšie si zaslúžiš dortík, pretože je to super ako vždy :D

ItzzPandisMC

i did surgery on watermelon
povedzme si na rovinu, koho by to nenaštvalo? :emoji_smiley: thank youuuu for dortík :emoji_smiley:
To je druhá vec, čo ma najviac naštve. Tá prvá je ked mi niekto pred mojími ušami pustí #BuznaMusic xd.
(p.s.: Tu máš daľší pretože Why not?) :D

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.