Skidayo
Člen
Čágo bélo šilenci, magoři a všechno možné. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Vítejte v nějakým tom příběhu, který se jmenuje Spider Hater. Tento příběh navazuje na hororovou hru Penumbra: Overture, která vyšla v roce 2007. Musím vás také upozornit že celé jsem toto nevymyslel, ale je to pouze česká verze. Přeji příjemné čtení. ﴾⏒Ꮂ⏒﴿
Spider Hater
Episoda 1.
Episoda 1.
Den 1.
Začínám tento záznam, a přesto v naději, že skvělou práci, kterou jsme zde podnikli, by mohla mít jeden den vědeckou hodnotu, a to navzdory chaosu, který vyplynul z předchozích šesti hodin. Mým cílem je zůstat v bezpečí, dokud ne může pomoci, a proto jsem se dostal do malé dílny v opuštěné části dolu. Doufám, že tiché potravní přísady mě zde udrží naživu a že ti, kterým schovávám, to neohrožují. Možná je tato minuta opravdu prokletá: je to přesně třicet let od incidentu, který nás sem přivedl, a nyní, třicet let později, osud znovu udeřil.
Den 3.
Předpovídal jsem, že dnes přijdou záchranné posádky, ale můžu jen předpokládat, že nebudou vědět o mé poloze, a tudíž jsou zaneprázdněni evakuováním ostatních přeživších. Pokud zítra nepřijdou, půjdu je hledat.
Den 6.
Moje první chyba byla představa o záchraně. Moje druhá chyba byla představa o bezpečnosti tohoto dolu. Moje třetí chyba byla jednat s těmito předpoklady při vyjíždění mimo můj bezpečný přístav.
Můj nejlepší odhad je, že jsem opustil dílnu, kde jsem byl před dvěma dny zajištěn při hledání pomoci a já jsem našel jen nebezpečí. Přišel jsem k starým obydlím, ale zvědavě, nenalezl jsem žádné známky života. Vrátil jsem se v tom, co jsem si myslel, že je směr, odkud jsem přišel, ale brzy jsem se ocitl v neznámé lokalitě. Zmatená, ale soustředěná, pokoušel jsem se ustoupit domů, ale zjistil jsem, že jsou ohroženi některými druhy divokého tvora, což zřejmě dělá tento starý důl domov.
Ačkoli vzorka mě výrazně zaujala, rozhodl jsem se ustoupit, jen abych se ocitl nadbytkem a přehnanými zvířaty. Otočil jsem se a utekl a zranil mi kotník v procesu, což podle mne nyní pravděpodobně spočívá spíše než zlomenina. Nějakou dobu jsem se pokoušel a utekl do tmy, ale před několika hodinami jsem objevil dveře, které vedly k menší, nepoužívané části dolu, klíči, pro který jsem ještě měl v kapse. V této oblasti jsem objevil tuto komoru a myslím, že by mě měla udržet po určitou dobu v bezpečí. Toto místo je bludiště.
Mojí lekcí jsem se naučil: Nebudu chodit znovu ven, když nebudu jistý, že oblast je v bezpečí.
Den 19.
Záchrana se zdá být nerealistická. Dodávky se snižují. Spousta pavouků na tomto místě. Nemám rád pavouky.
Den 34.
Chytil jsem jednu z těch prokletých, osmičlenných zvířat, které se v mých otevřených ústech hýbal, když jsem se ráno probudil. Podle mého překvapení jsem to polknul. Není to takový fakt polykání, který se mě týká, ale rodu pavoukovců. Bylo by nepravděpodobné, že jeskynní obydlí jeskyně by bylo zoufalé v jakékoli významné míře, ale možnost mě stejně znepokojuje.
Den 35.
Jakýkoliv známý jed by mě teď ovlivnil, a tak dnes je první menší příčinou oslavy, kterou jsem měl od té události. Díky šťastné náhodě toto odhalení znamená také, že jsem objevil prakticky nevyčerpatelnou výživu. Mám v úmyslu se pustit do sklepa pod tímto skladištěm, ve jménu vědy, objevit více o přírodním prostředí tohoto tvora.
Den 50.
Již čtyři dny jsem přežil pouze z poměrně významné výživy poskytované pavouky. Na nějakou dobu jsem se snažil shromáždit dost křupavých malých kalichů, nicméně, lady štěstí se mi znovu usmálo, když baterie v mých pochodech zemřely a já jsem udělal druhý život zachraňující zjištění: přirozený biotop stvoření je temný. Když mé světlo nyní kleslo, potřebuji jen pár minut ležet a já budu přitahovat spoustu zvířat na spíše vydatné jídlo.
Pokračování příště.
20.7.2017
Nějaké drobné chybičky či nějaká extra porce chyb? Neváhej a napiš mi to, psal jsem to v rychlosti..