• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Zažili jste někdy toto?

• Ano, byl jsem ten, koho poškozovali.

Votes: 4 33.3%
  • Ne, je mi to jedno.

Votes: 2 16.7%
  • Sice ne, ale užitečné téma a budu si to více hlídat.

Votes: 4 33.3%
  • Ne, je mi to fuk.

Votes: 1 8.3%
  • Byl jsem ten, kdo poškozoval.

Votes: 1 8.3%

• Total voters
    12
  • Poll closed .
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Gangyy_

Josef Vejs
Poslední dobou to tu na Craftmanii nevidím,
každopádně jste toto téma mohli vidět či slyšet již ve školách, doma, v televizi nebo někde jinde..

Jedná se o zveřejňování osobních údajů.
Co to má za důsledek a jak to řeší Craftmanie? Pojďme se na to podívat.

Co to jsou vlastně osobní údaje?

Osobním údajem je jakákoliv informace týkající se nějaké osoby. Např.: telefoní číslo, email, facebook, jméno a příjmení popřípadě bydliště.
Více zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Osobní_údaj

Kdo je na internet dává a proč?

Jsou tu dvě možnosti, jak se k takovým údajům dostat. Zaprvé je může poskytnout již danná osoba, nebo někdo z rodiny, kamarádů (prostě lidé co dannou osobu znají). A proč vlastně? Většinou je to tak, že dannou osobu chtějí nějak ponížit, šikanovat a někdy dokonce i zabít (to však jsou extremní vyjímky).

Rizika x výhody?

Rizika jsou snad jasná, pokud někdo ví vaše bydlíště a chce vám ublížit, není to moc dobré. To samé s telefoním číslem, může vám někdo výhružně volat.

Následky: hrubé poškození fyzické i psychické (psychické= bojí se, moc nemluví, fyzické= nejí/hubnutí)
A co to má tedy za výhody? Výhoda je taková, že vás každý rychle může kontaktovat na FB, Instagramu či někde jinde.

Jak tomu zabránit?

Pokud to je přes internet (tzn. Facebook, telefonování či něco podobného) lze většinou dannou osobu zablokovat. Tím se vyřeší celý problém. Ovšem co když někdo zná vaší adresu/bydliště? Pokud vám ten člověk vyhrožuje, že vás přijede zabít nebo něco takového. Ihned volejte na linku bezpečí ( tel.: 116 111 ) nebo policii ( 158 )

Jak toto řeší Craftmania?

Nejdřív pravidlo:
Pokud si hráč nepřeje, aby byly zveřejněny jeho osobní údaje, telefonní čísla, apod., ostatní hráči to musí respektovat a nezneužívat.

Dobře, má za to ban, ale co zbytek? Co když ti hráči toho využijí a začnou dannou osobu otravovat, psychicky deptat a kdo ví co, na messengeru, facebooku nebo přes volání/sms? Toť je otázka.. protože s tím craftmania asi těžko něco udělá..

Doufám, že po tomto článku, si svoje osobní údaje budete chránit a schovávat jen pro ty nejbližší či jen pro sebe.
Děkuji za pozornost.
Budu rád, když se toto dostane více mezi lidi, proto bych byl rád,
kdyby jste tento přispěvěk SDÍLELI!

Naposledny upraveno:

Delfik

Člen
Za něco podobného byl v minulosti někdo z hráčů i trestán, ale za ty roky, co tu oxiduju jsem to zažil fakt jen jednou. :D

koza37

Iluminát
Cmon, pokud je to na CM tak je to v 97.83% chyba daného člověka, že ty údaje někomu řek nebo dal jinam. A pokud osobní údaje vyzradí kámoš z RL, tak to se obvykle řeší přes školu, když to "napadený" "zažaluje" (neznám nikoho dospělýho kdo by to dělal a nedovedu si představit takovou rodinu).

Takže většinou je to chyba člověka nebo to může řešit. Že se pak bojí něco proti tomu udělat je zas jiná věc.

Jedné ForumManiačce tu někdo před víc jak rokem zveřejňoval FB někde v statusech a tak

A jednoduchíé pravidlo zni, že pokud se bojíte že někdo vyzradí vaše osobní údaje, vyzraďte je sami a on už to neudělá, prostě easy jako
a berte mě trochu vážně žádné VtÍpKy jOo:emoji_ghost:

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.