• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Mělo by se školství změnit ?

• Ano

Votes: 28 100.0%
  • Ne

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    28
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

MrRiox

Jednou tě budu vlastnit.
Ahoj... Na začátku školy jsem si to tak ani neuvědomoval, ale už je to nějakej rok možná víc, a zjistil jsem (vědel jsem to už dávno :D) že školství obsahuje blbosti z kterých buď nic nemáme, aneb do dospělosti zapomeneme... Už jsem se setkal i s případy, když děti chtěli naschvál onemocnět kvůli škole. To chápu, že se jim tam nechce jít, jako učit se základy počítání, čtení, a psaní, ale naco něco víc ? Dobrá, jěště možná něco z historie a fyziky... Ale naco mám vědet rovnice, zlomky, nebo blbosti které si zapamatuji na písomku, a pak to hned zapomenu. Naco mám vědet sportovat a hýbat se, když to neumím anebo nechci (nemluvím o sobě). Naco mám vědet kolik stavců měl dinosaurus ? K čemu mi to je do života ? Možná kdybych byl archeolog (taková práce v Česku ani není :D). Pak další... Štát si stěžuje, že lidi odchází ze státu. A proč ? Protože se učíme miliardy jazyků, které vlastne ovlivňují lidi a odcházejí. Třeba němčina. Nebo i jiné jazyky které se učí... Proč bych byl v Česku když můžu jít do Německa kde zarobím 3x tolik a vím tou řečí i mluvit ?
Myslím že by totálně stačila Angličtina (Aspoň pro Česko a Slovensko když si na to odcházení tak stěžují..)

A určitě znáte jak se děti kvůli vysvědčení zabíjejí. Doslova zabíjejí. Nebo jsou šikanováni za to že se učí líp nebo hůř.. A taky je rodiče trestají za "špatné" známky... I samé známky o sobě jsou na nic... Když se něco nabyflím a pak to jen napíšu na papír neznamená, že někdo jiný kdo to neví na papír napsat to neví...
A taková další blbost... Naco mám vědet vypočítat hmotnost kovů a hustoty látek ? K čemu mi to bude když nechci být chemik ? K čemu mi je vědet v kterém roku začal Pravěk, kdy se založili státy a kdy byl jaký hrad založen ? To se učí jen proto aby se vyplnili 2 roky ? Aby děti měli co dělat ? Na základy by stačilo 7 ročníků... Na základce další 2 roky jsou "Aby děti měli co dělat". Nevím jakej blbec školství vymyslel, ale je to v skutku nanic.. Lepší by bylo kdyby ty dva roky byli děti doma, a někdy se tak zběžně něco naučit... Ale naco chodit do školy ? Zbytečně platit za takové blbosti a platit autobus kterým tam každý den jdu... Z toho co jsem se zatím naučil vím jen počítat, psát a číst. Nepotřebné věci už dávno nevím... Nikdo to stejně nepotřebuje a nikomu nevadí že to nevím... Takže se to stačí jen našprtat napsat na papír a hotovo... Ale hovno z toho vím protože to hned zapomenu... Třeba mě nanaučili zákony (myslím že bych je měl dávno vědet) jak pak vím co můžu dělat a co ne ? Moudrý si poradí sám a blbec stejně neposlechne.. V některých státech ani škole nemají a vědí toho tolik kolik my.... Psát, číst, počítat.. K čemu něco víc ? Ano, ať se každý vzdělává, ale tak jak on chce... Třeba chci být počítačový technik.. Kde je v česku škola zaměřená na počítače ? Programování a tak ? Na informatice se naučím akorát malovat v malování a psát do počítače (což jsem vědel už před školou) ale nic o programování (normální prográmování, ne to co se prgramuje ve škole - to není ani programování) Na 20 let by měl každý vědet dělat s počítačem... Vlastně i teď... Máme kalkulačky, modulové sféry, programy na modelování, programy na výpočty,... Je to mnohem rýchlejší než počítat z hlavy... Proč toho nevyužívat, a raději se to učit do hlavy ? Stejně každý matematik používá počítač a všechno dělá tam, a z toho vyplíva, že matematik můžu být i já když umím s PC, jen musím mít blbej papír že to umím z hlavy...

Napsal bych k tomu jěště hodně věcí, ale teď mě takového nic nenapadá...

Vím že se školstvím nic neudělám tím, že napíšu slohovku, ale je to jen takovej názor...
A hlasujte jestli si myslíte že by se školství mělo změnit
A ospravedlňuji se za nějaké mírné chyby, protože to bylo psané narychle a jsem línej to opravovat :D
Riox

KrpMan

Člen
:D :D :D Okey, napíšu svůj názor, ale stručně.

Pokud jde o to, co se ve škole učí, jsou to jen základní všeobecné znalosti které by měl fakt každý umět (základka). Na prvním stupni vážně nevíš co v budoucnu budeš chtít vykonávat. Dál jde o jednu a nejzásadnější věc a tou je procvičování mozkového svalu :D. Věř nebo ne, ale pokud by učení mělo vypadat tak jak jsi nám to tu růžově popsal, věř, že ve 40 letech nebudeš vědět kde máš palec u nohy a k čemu ten palec je vlastně dobrej :).

Sebevraždy kvůli známkám... za to můžou rodiče...tam je kámen úrazu.

Takže Ti nezbude stejně nic jiného, než se šrotit a šrotit a šrotit :D good luck.

Radiko

ExHelperis
Škola - budúcnosť.
Prečo?
Jo ja tiež nie vždy chodím rád do školy, ale lepšie než kopat kanály alebo nemať peniaze..
Viem že niekedy sa učíme sra*ky ako napr. kvandrantická nerovnica..ale som rád ,že hovorím, viem písať, proste byť človekom a nie nejakým chudákom ktorý nevie nič, ľudia potom na vás kukajú ako na nesocializovaného človeka. Učiť sa len o PC? Keby sa sa iba o tom učili a stvorili umelú inteligenciu tak sa môže vzbúriť a budeme otroci... Šport, hold nie každý má talent ale keby nebol tak holky by mali zadok ako handru a my chalani brucho iba...
A hlavne učí nás to aj ako sa správať a čo robiť i jak si si našiel kamošov cez PC? asi tažko práve škola nás zbližuje hlavne stredná tam už tie nejaké prvé lásky začnú..a tak dále to už poznáte
Je to tvoj názor ale v niektorých veciach proste nesúhlasím a niektorých ty dávam za pravdu ;)
Mať vedomosti je základ tvojho živoťa..jediné heslo je ver si sám sebe a dokážeš veľa a na to treba odvahu ;)

SpexikEx

Führer
Zdravím. Základní školou by si měl projít každý. K čemu ? 1) Nikdo neví čím bude když nastupuje do 1. třídy (pouze pár jedinců si jdou za vysněnou prací) Ostatní to zjištují časem co je baví, zajímá, co jim jde. K čemu matamatiku, dějepis apod. ? Myslíš že za tabe všechno vypočítá kalkulačka/počítač. Ano, ale všechny přístroje můžou být ovlivněny nějakou katastrofou, bouře na slunci pokud jsou velmi velké dokáží "vypnout" veškerou elektroniku na světě. A pak co ? Nic budou všichni s prominutím v prd*li. K čemu se učit dějepis ? Aby se již historie neopakovala. Myslím že toto je jasné. Myslím taky že by ve škole měl být nějaký pohyb. Informatika jde o to jaké máš učitele.. Že stačí číst psát a umět např Aj ? Vem si jak se v Číně/Japonsku velmi horlivě učí a je to znát stále prosperují ekonomika, hospodářství... Sám snad víš sví. Ano jsou tam nějaké nedostatky, mezery, ale ty si musí uvědomit lidi na vyšších místech.. Můj názor k tvému příspěvku, nikomu ho nevnucuji.. SpexikEx.

Keyio

00:00 AM
Tady někdo viděl tohle video.

Rioxi, to co jsi napsal je věc, na co si stěžuje nespočetně velká komunita lidí.
Ty máš kalkulačku? To je super, ale jakmile budeš přemýšlet nad něčím jiným, kde tu kalkulačku nevyužiješ, tak jsi nahranej jak máslo.

Lidi bohužel nepochopili účel matematiky na školách. Výpoćty základ tě naučí, poté tě naučí něco víc. A ty složité věci? To je proto, aby jsi se naučil přemýšlet a i když je nevyužiješ, tak využiješ to "přemýšlení" které jsi získal, při vypočítávání těchto otravných věcí.

Když někdo ve škole řekne "to nikde nepoužiju, proč se neučím tohle a tohle", tak bych se od toho člověka distancoval. I historie tě naučí, jak se máš k lidem chovat, aby jsi s něma vycházel, jaké chyby nemáš dělat atd.

Hmotnost a hustota? :D Věř mi, že tyto dvě věci najdeš téměř v každém oboru.

Popravdě si stěžuješ pouze na věci, na které si stěžuje většina průměrných žáků. Za 60 let si řekni, co jsi ze školy nevyužil.

MrRiox

Jednou tě budu vlastnit.
Teď si připadám jako idiot který neví o čem je škola :D Keyio věř, že 30% co se ve škole naučíš, nevyužiješ...

Keyio

00:00 AM
Věř, že třeba i 5 lidí z 25 využije těch 30% co ty nevyužiješ. A ti lidé zas třeba nevyužijí co ty využiješ.
Nemůžeš brát "Podle sebe soudím tebe". Každý není jak ty...

Olli_CZE

| •~• Premium member •~• |
Škola a školství ! Proč taková debata řeknu to takhle - zruší´ttttttt !!!!

The_Teruush

Velmi známý člen
Souhlasím s Tebou. Ještě k tomu, když chci na konzervatoř a věnovat se hudbě. Už vidím jak zpívám song o odmocninách. (panda)

Musím naprosto súhlasiť s Keyio, vystihol si to super. Ale tiež si myslím, že by sa niektoré úplne že nepotrebné veci, ktoré takmer nikto v živote nevyužije mali zrušiť a pridať niečo nové, čo sa nám v budúcnosti zíde...

Trewish

Velkoadmirál sithské flotily
Ale naco mám vědet rovnice, zlomky, nebo blbosti které si zapamatuji na písomku, a pak to hned zapomenu.
Procvičení memorování užití řešení problému. Podvědomé vytváření algoritmů vedoucí k řešení problému.
Naco mám vědet sportovat a hýbat se, když to neumím anebo nechci
Prevence před ochabnutím svalstva, ztrátě svalové hmoty a obezitou, která vede k dalším chorobám
Kde je v česku škola zaměřená na počítače ? Programování a tak ?
Střední škola informatiky... zkus si to najít, je jich tu dost

A vůbec Martin Rota o tomto udělal video se kterým v podstatě souhlasím

Horzičkaaa :3

Velmi známý člen
noo takže môj názor je vlastne taký, že v škole sa občas učíme totálne hlúposti... ako nechápem že čo nám vtĺkajú do hlavy, že jablko je dužinaté a je to malvica, kým v ňom nie sú červíky tak nám to môže byť fuk, nie?
a taktiež predmety ako technika - máme tam učiteľa ktorý nás núti písať si poznámky a pritom to nemáme kde využiť... ako dovoľte ale na čo mi bude kreslenie elektrických schém?
čo sa týka predmetov ako slovenčina, príde mi že sú tam zbytočné caviky... však v reálnom živote nikto nerieši že spať je sloveso apod....
a ešte jedna vec ktorá ma na tom špeciálne irituje - voľné hodiny. áno, raz týždenne, konkrétne vo štvrtok 3. hodinu máme "voľnú". väčšinou nás nechajú robiť kraviny na školskom dvore, ale prečo nás nemôžu zobrať o 50 metrov dalej do parčíku? som si chcela odloviť geokešku ale samozrejme úča povedala že nie a tak som čučala v altánku...
dalšia vec... naša škola sa zápája do rôzných ekoprojektov (ako príklad uvediem zelenú školu)... vzadú máme "ekoučebňu" ale paradoxom je že sa v nej nikdy neučíme... tak načo nám sakra je? iba do jazierka hentam hádžeme kamienky a hotovo.
telesná... mne beh nevadí, behám rada, ale prečo sa nevenujeme napr. behu cez prekážky? alebo parkouru? chápem že niektorí by to nezvládli, ale mňa nudí behať dookola okolo ihriska... a tiež ma štve ako sú všetci hodnotení rovnako... tak niekto napr. lepšie skáče do diaľky a má z toho jednotku... ale čo tí, čo tak dobre skákať nevedia? musia mať štvorku len preto že sú lepší v hode kriketkou apod.?
~Horzííí

DenisJ

My life is cringe
Tak například... Na co nám bude tělocvik? Jen tak si půjdu asi skočit přes kozu a pak šplhat na tyč. Vím, že hodně lidí to bere jako nejlepší předmět, ale já ne. Když se chci na něco vyučit a je na to potřeba tělocvik tak ať mu udělaj tělocvik. A ještě, správně se to jmenuje "Tělesný výchova", takže by učitelé neměli hodnotit jak nám to jde, ale spíš jak se chováme. Tělocvik dál už nebudu rozvíjet a pak dalších několik předmětů, který ve škole nepoužiju. Další je třeba výtvarka... :)

Ayweed300x

Nic :(
Řeknu ti to takhle: Odmocniny a tyhle věci podobné tomu využiješ na střední škole, na vysoké škole, a až z tebe bude nějaký vzdělaný člověk, co má před jménem MUDr. nebo JUDr., tak to můžeš zapomenout :D

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.