Inter
Velmi známý člen
KAPITOLA XVI.
Ztraceni v hoře
"Takže, podle Horzky mámej jít do třetí zleva.. Tady. Tak pojďte.. Doufám že tam nebude zase nějaká stvůra.. Pamatujete na Goliaka*, ne?" rozhodl Riox. Všichni už zmizeli ve tmě jeskyně, a tak zapálili pochodně. Jejich ostrá záře jim osvětlila cestu. Cesta byla náročná. Museli se prodírat úzkými nebo zase nízkými prostory jeskyně, přelézat velké balvany zase v obrovských prostorách jeskyně. "Slepá ulička... Ale počkat - nahoře je trocha místa! Asi jako okno ze sklepa do dvora. Zkusím vylézt. - - Nejde to - je to moc hladké. Ware, vysaď mě.." pravil Nurt u stěny. Warcold se přikrčil, na ramena mu stoup Nurt, a za pomoci ostatních se Nurt dostal do výšky. Už mohl prostrčit ruce do "okýnka". Chtěl vylézt otvorem ve stěně nahoru, ale nešlo to. Otvor byl moc malý. "Nejde to - je to malé - ale za tím okýnkem jsem uviděl to rozcestí! Dvě cesty, jedna napravo, druhá nalevo!" řekl, jak se dostal dolů. "Krumpáč, a jdeme kopat! Musíme se tam dostat..." rozkázal Riox, chopil se krumpáče a začal rozšiřovat "okýnko". Za chvilku bylo okýnko dost široké, a Nurt se připravil na druhý pokus vylézt. Warcold ho zase vysadil, ale vyskytl se druhý problém. Podlaha v horní jeskyni byla příliš hladká, nabyl na ní žádný záchytný bod. "Podejte mi krumpáč... Honem! Každá minuta drahá.." pokynul Nurt k hromadě krumpáčů. Crocy mu jeden podal, ale stala se celkem nepříjěmná věc. Nurt prostričl krumpáč do prostoru horní jeskyně, rozmách se - ale jak se krumpáč zasekl do hladného povrchu jeskyně, Nurt ztratil rovnováhu, a s hukotem a drobnými kamínky spadl dozadu. Měl štěstí. dopadl jen kousek od jednoho kamene. Kdyby dopadl na něj, buď by zemřel, a nebo by se těžce poranil. "Tak do třetice všeho dobrého i zlého.. Pojď Ware.." Warcold ho zase vysadil, Nurt se chytl krumpáče, a dostal se nahoru - za cenu nějakého škrábance - celkem pomalu. Otvor byl sice široký, ale bylo bo dobré ho trochu zvětšit. "Podejte mi krumpáč, pochodeň, a ustupte trochu. Trošku to tu ještě zvětším.." houkl dolů po chvilce rozhlížení. Jakmile dostal pochodeň a krumpáč, dal se do práce. Nekopal moc dlouho, a našel velkou prasklinu. Začal bušit do ní, a po chvilce se s rachotem sesunula dolů taková hromada suti, že vytvořila jakýsi most. Kdyby tady teď někdo přišel - a kdyby předtím někdo velké mezery mezi kameny zasypal menšími - nepoznal by, že tu před chvílí byla hladká stěna a okýnko. Ostatní vylezli nahoru, a Prim vytrhl krumpáč z podlahy. "Takže doprava. Jdeme.." rozkázal Riox. Cesta teď byla namáhavá, ale i nebezpečná. Skoro každý kámen byl ostrý jako meč. Museli si dávat velký pozor, aby si něco nerzořízli. Po nějaké době cesty došli k druhému rozcestí. "Teď taky doprava." tady v této části jeskyně se dali do běhu. Byl tu normální povrch, žádné ostré kameny, žádné úzké či nízké prostory. Jaké zklamání je čekalo na konci této chodby!Ztraceni v hoře
Doběhli na konec chodby. Očekávali ostré světlo slunce, a bažinu, ale místo toho narazili na stěnu. Byli v slepé uličce. Každý chápal co se stalo. Horzka jim dala špatnou cestu. Zpátky šli pomalu, až si Prim všiml malého otvoru ve stropu. Zase další jeskyně. Teď bylo ale trochu složitější se tam dostat, ale jak byl Nurt nahoře bylo to už jednodušší. Uvázal lano na kámen a spustil ho dolů. Rioxe trochu bolela hlava. A už zase prozkoumávali jeskyni, a hledali cestu pryč. Další rozcestí - a teď se nabízela otázka: "Kudy teď? Kam půjdeme?" Riox nakonec rozhodl že půjdou doleva. Zase putovali další dlouhou jeskyní, ale narazili na další slepou uličku. Každý to už věděl. Jsou ztraceni někde v obrovské hoře. Ven se můžou dostat jedině tak, že najdou cestu. Jestli ji nenajdou - uhynou hladem.
Jinde..
Kůň zastavil u velkého Stromu**. Dolů seskočil Misery, a rozběhl se nahoru po chatrných mostech. Běh trval dlouho, ale on byl neúnavný. Věděl, že jeho úkol spěchá... Nahoře pečlivě prozkoumal kůru Stromu, a našel dveře. Rozsekl je, a vběhl dovnitř. Zapálil pochodeň, a začal hledat. "Protijed na skuliník smrdutý, Protijed na hilicidovou otravu, Protijed na A-Teamovský jed. Mám to!" prolétlo mu hlavou, a chňapl po lahvičče se zelenou tekutinou. Potom seběhl dolů, nasedl na koně, a tryskem se rozjel lesem. Jel dlouho, projel jednou vesnicí, jedním lesem, až dojel k hoře. Tam našel díru v zemi. Sjel dolů po spadlé zemi, a seskočil z koně. Byl v sídle Agnoratů. "Kdo je tady vůdce, maličký?" zeptal se Huhvaldy. "Mistr! Teda, Zaky." odpověděl mu maličký tvoreček. Misery se zatvářil překvapeně. Zaky s ním před nějakou dobou pracoval v A-Teamu. "Zaveď mě k němu." řekl po chvilce váhání Huhvaldovi.
"Misery! Jsi to ty! Že ano! Tak dlouho jsme se neviděli!" vítal Miseryho Zaky. Kdysi bývali dobří přátelé. A zůstali jím až doteď, jen se neviděli. "Kde je? Myslím tím Trewishe. Je mu už líp? Slyšel jsem, že je někde tady, tak jsem mu přinesl protijed.. A co ty? Jak jde život?" "Je to dobré, jsem vedoucí tohoto spolku, máme v plánu vytvořit jednoho dne velké královstí.. Máme už plány na hrad, a vesměs pozici. Jinak je tu fajn život.." povídal Zaky, zatímco vedl Miseryho k Trewishovi. "Trewishi! Vypadáš úplně jinak! Jsi jako stěna! Na, tu máš.." podal mu Misery lahvičku. Trewish ji vypil, a posadil se na lůžku. "Hm. Nečekal bych, že se účinky protijedu projeví tak rychle.. A jinak, co říkáš na tu zprávu?" zamyšleně se zeptal Trewish Miseryho. "Jakou zprávu? Co to má znamenat? Ty jsi poslal nějakou zprávu?" odvětil udiveně Misery. Odpověď dostal až za chvíli. "Cože? ale vždyť.. Zaky mi říkal že Huhvalda psaní donesl! Huhvaldo! Ale ne.. že vom to dal Rioxovi... No, nevadí. Hádej co jsem se dozvěděl z jedné knihy.. Neuhádněš. Jsou ještě dva command bloky." "Cože? Kde?!" vyjel Misery. "V Netheru, druhý nevím. Byla tam vytrhlá stránka." odpověděl Trewish. "Ale to je úžasné! Můžeme mít znova OP! Pojď, jdeme to říct Wakovi. Co jsem slyšel, prohledává krajinu kousek od nás. Pojď!" zvolal nadšeně Misery, Trewish vstal, šel si pro koně, a za chvilinku už jel s Miserym říct Wakovi tu novinu.
Nyděje, že to A-Team nezjistí, byla ta-tam. A stala se ještě jedna věc - pro Společenstvo hrozná. Riox kdesi daleko v jeskyni začal upadat. Bylo mu špatně. Začal se projevovat jed z Wakova meče ze souboje v poušti***.
* Ovládnutí A - Teamu - Kapitola X. - Cesta přes doly a ztráta
** Ovládnutí A - Teamu - Kapitola IX. - Dobrodružství na Stromě
*** Ovládnutí A - Teamu - Kapitola VI.
Tak je to tu.. Doufám že jste rádi, že mám takové tempo vydávání kapitol Omlouvám se za chyby.. :/ Vystupující:
@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Nurtuka
@WarcoldCZ
@adasm223 - nebyl tam, ale patří k tomu společenstvu, takže tam byl
@omgmen - stejné jako u adasma
@Misery96
@Trewish
@Zakosaurus
@Horzičkaaa :3 - zmínka
Doufám že se vám tato kapitola líbila.. :3 Zatím