• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Má král Adgol přijmout žádost o pomoc ohlledně Nertvých?

• Ano

Votes: 12 75.0%
  • Ne

Votes: 4 25.0%

• Total voters
    16
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Inter

Velmi známý člen
KAPITOLA XVII.
Vyslání posla

Pokračovali dál, jeskyně se zdála být nekonečná. Po nějaké době chůze zase narazili na rozcestí, a Riox - i když mu bylo dost špatně kvůli jedu z Wakova meče - rozhodl že půjdou doprava. V této části jeskyního komplexu byla cesta celkem klidná, ale ze stropu se pořád sypal prach a menší kamínky. Na konci jeskyně ukázalo, že Riox vybral špatně. Na konci byla jen malá díra v zemi, a stěna. Když chtěl Adasm díru zvětšit, aby mohli projít, vyšplouchla nahoru voda. Bylo to podzemní jezero. Vrátlili se tedy k rozcestí, a šli doleva. Po nějaké době cesty se v jeskyni objevila kolej, a po chvilce se z ní stal důl. Procházeli dolem, míjeli vozíky - někdy prázdné, někdy naplněné zlatem - až se Riox zastavil. Ležela před ním kostra. Vedla ní ležel krumpáč, v jedná ruce držela knihu, v druhé klíč. Riox vzal klíč a knihu. Otevřel ji, a začal číst:

"Jsme tu už pátý den. Diamanty nikde, pořád zlato. Já vím, je cenné, ale už mi leze na nervy. Pořád jen zlato a zlato, zlato, a zase jen zlato. Ještě nás tím zlatem začnou krmit a asi se zabiju. No, v sídle je dobré život, ale v dole ne. Kopet, kopat, těžit, těžit, a zase kopat. Ti vedoucí by si to měli zkusit. Doufám že se nestane něco jako se to stalo v dole kdesi na jihu, za krále Delerina*. Bylo to prý strašné, měl jsem tam bratrance. Prý je nutili kopat dál a dál, až se dokopali k nějakému stvoření. Hm. Z druhé části dolu - tady za stěnou - slyším něco.. Počkat. Ale no tak... Něco jako tenkrát v dole Delerina. Já se pakuju!"

Riox přestal číst, a sednul si. Bylo mu špatně. A prožít druhý souboj s takovou nestvůrou jako byl Goliak v takovém stavu... Riox a to nechtěl myslet. A přece se to za nějakou dobu stalo. Šli dál, míjeli další vozíky, a někdy kostru. Jedna taková kostra svírala místo knížky truhlu. Riox ji zkusil otevřít tím klíčem, a šlo to. Bylo v ní všechno možné - obvaz, kousky zlata, lopatka, papír, svíčka, nějaké lahvičky a psaní. Na tom bylo napsané: "Pobral jsem co se dalo, prý je tady něco. Něco, nevimco. Doufám že přežiju.." Sice nikdo nemohl pochopit, jak se klíč od truhly dostal ke kostře kdesi na konci dolu, ale to bylo vedlejší. Duležité bylo to, že ho mají. Warcold se zatím probíral lahvičkama, až potom jednu podal Rioxovi a řekl mu: "Vypij to, sice to není protijed na ten zatracený A-Teamovský jed, ale mělo by ti být líp. Potom venku najdeme lepší.." Slova "Potom venku" říkal váhavě, protože nevěděl jestli se ven dostanou. Ale Rioxovi - a to bylo hlavní - bylo líp. Po nějaké době cesty se dolem dostali do podzemního sídla. Nápadně připomínalo sídlo trpaslíků ze Severu. Crocy se rozeběhl ke bráně, otevřel ji, ale chodba, která spojovala toto sídlo a povrch, byla zavalená. Zklamaně se vrátil zpátky ke Společenstvu, a ostatní, společně s ním, začali prohledávat sídlo. Dostali se až do takového skladiště zlata, a bylo ho tam hodně. Až se potom Riox lekl. Ukázal mlčky na horu zlata, a pomalu se odplížil do obřadní síně.

"Nemůžeme proti němu bojovat. Nejde to, sesmahnul by nás jako nic." "No dobře, ale co chceš dělat? Možná je tam východ, ale máš pravdu. Nejde proti němu bojovat." "Vrátíme se do dolů, a doufám že najdeme cestu pryč." rozhodl Riox, a odplížil se do dolu. Draka nechali s jeho zlatem na pokoji. Bylo by zbytečné s ním bojovat, Společenstvo by tím docílilo maximálně smrti. Vrátili se do dolů, a záhy do jeskyní. Hledání východu už bylo strašné, nikdo nevěřil že ho najdou. Prošli už nespočet chodeb, rozcestí, prodírali se mnohými překážkami... Bylo to na zbláznění. Až potom Omgmen něco našel. "Hele! Kostra ptáčka.. Možná sýkorka, nebo kos. Na tom nezáleží.. Uvědumujete si to? Když je tady kostra ptáčka, musí tu být někde blízko východ!" Ostatní byli šťastní, že uvidí světlo slunce.

"Kde si vůbec tu knížku získal?" zeptal se Misery Trewishe. "Jeden bandita ji měl u sebe.. V jednom lese mě přepadli, tak jsem jim tu knížku vzal.." odpověděl mu Trewish, zastavil, seskočil z koně a opdíval se na nohu. Jěště ho bolela, zlomené kosti víceméně strostly. Ale na běh to nebylo. "Co sis udělal?" dotázal se Misery, a Trewish mu vypověděl jak skočil dolů ze skalky. Tím si vlastně zachránil život, za cenu zlomené nohy. Aleu ž zase byli v sedle, a jeli za Wakem. "Hele, támhle je.. Vidíš?" řekl Trewish, a ukázal na nějakou postavu. Byl to Wake. Dojeli k němu, a Trewish vychrlil tu novinku: "Wejku, hádej co jsem zjistil!!" "Povídej.." "Jsou ještě dva command bloky! Jeden je v Netheru, druhý nevím, ale tipuju že v tom Třetím světě. Víte vůbec něco o tom Třetím světě? Ani nevím jak se jmenuje.." Wake byl víc překvapený, než radostný. "Nevím, neví se ani, jestli Třetí svět existuje, a nebo jestli si ho vymyslel nějaký mamlas." po těchto slovech vytáhl Wake roh, zatroubil na něj nějaký signál, a do hodiny byli přítomni všichni z A-Teamu. Wake začal mluvit.

"Členové A-Teamu. Dozvěděl jsem se tady od Trewishe - Trewe, povstaň - že je další command blok v Netheru. Musíme tam být dřív než Riox, myslím, že ho hledá, aby nám znemožnil nahodit si OP. Rozhodl jsem se takto: rozdělím se na dvě skupiny. Jedna půjde hledat portál, a ta druhá půjde po Rioxovi a jeho povedené partě. Takže, kdo chce jít hledat portál? Dobře, půjde Misery, Tizi, Shady, Matikos, Patule, Jarko a Filip. A ještě bych s vámi rád probra jednu věc. Důležitou. Jak možná víte, Nertví zase začínají." Wake se odmlčel, a ostatní byli udiveni. Kdykoli se Nemrtví rozhodli dělat si sídla z vesnic, zničili je jednoduše. Vždyť měli OP, mohli létat, házet sudy střelného prachu, nic je nezranilo... Ale teď bez OP.. "Možná budeme muset požádat o pomoc krále Adgola. Jeho rytíři jsou schopní, ale jeho království je daleko... Brancesko?" "Ano?" "Budeš posel. Dáme ti nejrychlejšího koně, a zprávu pro Adgola. Nezapomínej na to, že to spěchá! Nemrtví jdou jak nejrychleji mohou. Skončil jsem, Misery, Tizi, Shady, Matikosi, Patule, Jarko a Filipe, pojďte za mnou. Dám vám instrukce o používání command bloku, koně, a nějaké věci."

Za chvilku už jelo sedm členů, vyslaných na hledání portálu krajinou, a Brancesko se zprávou pro krále Adgola na koních daleko do neznáma. Jen Brancesko věděl, kudy jet, aby se dostal do království Adgola co nejrychleji.

* Kapitola X. - Cesta přes doly a ztráta

Tak jo, doufám že se vám kapitola líbila.. :) Omlouvám se za chyby :/ :( Vystupující:

@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Fialka♡
@omgmen
@WarcoldCZ
@Nurtuka
@adasm223
@Misery96
@_Tizi0sCZE_
@ShadyCZ
@MatikosCZ
@patule1215
@iTz_Jarko
@Filip6_CZ
@Trewish
@MrWakeCZ

No, jak jsem řekl nahoře: Doufám že se vám kapitola líbila :3333 Zatím :D

Inter.

Horzičkaaa :3

Velmi známý člen
ja si už normálne na Horzku píšem backstory lebo tým tvojim tempom sa v príbehu objaví za 512561612561254146512451 storočí :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

FilipVI

Moderátor webu
Ne abych umřel bez jediného killu! :D
Zase super. Četl jsem to sice už při publikování, ale jsem moc líný člověk.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.