_AnNie
Dark Queen of the Sith
Ahoj, pár lidí minule upe nepobralo příběh. Ty hvězdičky znamenají změnu pohledu. :emoji_wink: Jen tak pro nechápavce.
Něco na úvod:
Falkenberg. Příšerné město. Zapadlé, pusté. Odříznuto od okolního světa hustými porosty lesů.
Světu hrozí zkáza, už zase. Není snad nikdo, kdo by mohl zánik světa zastavit. Nebo snad ano?
Je náš svět nečím větším, složitějším, než jen světem? Parta odlišných jedinců je svedena dohromady.
Neví jak se k sobě dostali, ale brzy poznají fakt, že jeden bez druhého se dlouhého života nedočkají.
Přechozí díly:
I. - https://craftmania.cz/tema/jednota-i.19611/
II. - https://craftmania.cz/tema/jednota-ii.19690/
III. - https://craftmania.cz/tema/jednota-iii.19814/
Skoro všichni žáci stojí venku před školou. Strkají se k sanitnímu vozu a tiše si šeptají. Jsou vzrušení. Skoro až nadšení. Smrt člověka je veřejným divadlem. Nikdo neví s jistotou kdo zemřel, ale už tu parkrát zazněla jména jako Thomas Grem.
Učitelé poslali všechny domů. Je zjevné, že nikdo nemá v úmyslu odejít dokud nebudou vědět, kdo to zemřel. Zemřel. Smrt. Oběť. Mrtvola. Carmel se udělá špatně. Ona a Eliot stojí na schodišti jako ráno. Ona stojí před ním a on jí pažema
obímá.
„Slib mi, že se ti nikdy nic nestane.“ řeknu Carmel.
„Slibuju.“ řekne Eliot.
Lehce jí pohladí po tváři.
Carmel stále nemůže pochopit, že s Eliotem chodí. Eliot je odjakživa nejpopulárnější kluk školy. Dívky mají jeho jméno v sešitech předmětů. Kreslí si do srdíčka jeho iniciály. Ona byla jednou z nich. Jedna z mnoha. Jak je možné, že si všiml
právě jí? V rozlučkovém večírku s prvím ročníkem na gymnáziu se Carmel přišla na večírek podívat. Měla v plánu, že na gymnázium půjde. Zvlášť když vychodila základku patřící k této škole. Potkala tam Eliota. Byl opilý a ona zrovna tak.
Líbali se. Líbali se celou noc. Byla tak moc opilá, že sebrala odvahu a zeptala se zda spolu chodí. „Jistě že ano.“ byla jeho odpověď. Během letních prázdnin se její život od základů změnil. Všichni ví kdo je Carmel Moliová. O tom není
pochyb. Stala se někým. Přesto se bojí. Kdykoliv o celý tento vysněný svět může přijít. Děsí se dne, kdy si všichni kolem ní uvědomí, že není výjimečná. Ještě víc dne, kdy si to uvědomí sám Eliot.
Dveře se rozletí a lidským davem prochází dva muži s tělem na nosítkách. Tělo je přikryté. Žáci se snaží uvidět kdo, že je ten mrtví.
„Je to on.“ vybafne na ně udýchaný hlas.
Stojí tam Ájaa Holm spolu se svými věčnými stíny. Fionou a Danielou. Společně tvoří blonďaté trio.
„Je to Thomas Grem.“ pokračuje Ajaa.
„Jak to víš?“ zeptá se Eliot.
„Slyšely jsme o tom mluvit učitele!“ vypískne Daniela.
Ajaa se na ní podívá skoro až zabijáckým pohledem. Je naštvaná, že ji přerušila. Tohle je Ajii show! Pak pohlédne na Eliota s vyděšeným výrazem.
„Že je to hrozný?“
Než Carmel začala chodit s Eliotem, Ajaa jí věčně přehlížela. Nebyla podstatná. Asi v týdnu prázdnin jí Ajaa volala aby se s nima Carmel přišla koupat do jezera. Jako by byly kamarádky celý život. Přesto, že si Carmel uvědomuje, že
Ajaa jim tu líčí jen herecký výkon, nic nenamítá. Ajii se k smrti bojí.
„Nechápu jak se někdo může zabít.“ řekne Fiona.
Ajaa pokyvuje hlavou.
„To je tak sobecký! Chudáci rodiče!“ dodá Daniela.
„Cítil se zle, měl problémy.“ namítne Carmel.
„Jasně, měl deprese. Všichni máme problémy. Člověk se kvůli tomu nemusí podřezat. To by tu skoro nikdo nezbyl.“ řekne Ajaa s teatrálním tónem v hlasu.
„Byl to gay.“ zahlásala Fiona.
„Jo, četla jsem že páchají sebevraždy.“ dodá Daniela.
„Byl šikanovanej, kruci.. “ vstoupí do toho Eliot.
Ajaa se na něj podívá se smutkem v očích.
„Já vím Eli..ale zcela upřímně. Nikdo ho nenutil nosit divný hadry, malovat se a lakovat si nehty. Měl být normálnější. Kdyby se snažil začlenit, mohl žít.“ pronese Ajaa s naprosto klidným hlasem.
Carmel nevěří, co Ajaa právě řekla.
„No tak.. Ajoo. Nemají mrchy taky někdy dovolenou?“ odsekne Eliot.
Ajaa zamrká, poplácá ho po zádech a začne se smát.
„Haaa! Ty jsi tak vtipnej Eli!“
„Klučičí humor je tak jiný.“ říká. Dívá se při tom na Danielu a Fionu zároveň.
Shanny a Nini sedí na sedačce v ředitelně. Ředitelka sedí v místnosti vedle a komunikuje s policií. Nini otáči mobilem v rukách. Shanny se snaží na ní nezírat. Shann si místnost prohlíží. Nikdy tu ještě nebyla.
Do ředitelny se chodí jen tehdy, když se stane něco hrozného, nebo dělá nějaký žák problémy. Ví, že se stalo něco strašného. Obraz Thomase sedícího s vytřeštenými oči ji bude děsit po zbytek života.
„Už jsem mrtvého člověka viděla.“ řekne Nini.
Stále otáčí mobilem a bedlivě ho sleduje.
„Koho?“
„Nevím kdo to byl. Umřela mi před nosem. Jen tak. Šla po ulici, pak se chytla za hlavu, upadla a už byla mrtvá.“
„Ty jsi Hanny, že?“
„Shanny.“
„Jasně.“
Nini své jméno, ale neřekne. Asi vychází z toho, že to ví. Má pravdu. Celý druhý stupeň základky nemluvil o ničem jiném než o Nini Dalové.
„Děvčata.“ řekne Meiys. Na jejím výrazu ani řeči nejsou vidět žádné city. Žádný smutek.
„Policie s vámi chce mluvit.“ pokračuje.
Shanny mrkne po Nini. Nini na Meiys zírá se silnou nenávistí v pohledu. Meiys si toho očividně také všimla.
„Ty jsi byla Thomasovo přítelkyní, že?“ zeptá se.
Nini mlčí. Meiys se otočí k policii. Pak odejde z místnosti a zavře dveře.
„Jmenuji se Nick Wallin. Jsem nevlastní otec vaší spolužačky Vanesy Wallin. Jak se jmenujete vy?“ zeptá se policista a vyndá si zápisník s tužkou.
„Shanny Falk.“
„Dobře.. A tebe myslím znám. Nini Dalová, že?“ v jeho pohledu je jasné opovržení.
„Chápu, že je to těžké. Mohu vám nabídnout pomoc. Například psychologa u policie.“
„Já už k jednomu chodím.“ dodá Nini.
„Aha. Znaly jste Thomase?“
„Já ne.“ řekne Shanny.
Nicke se podívá na Nini. „Vy jste byli přátelé, že?“
„Ano.“ řekne klidně Nini.
„Už předtím se pokoušel o sebevraždu, že?“ zeptal se.
„Jednou.“ odsekne Nini.
„Aha. Tak já myslím, že situace je naprosto zřejmá.“ odpoví jí policista.
Shanny se chce křičet. Thomas nebyl ve městě oblíbený. Proto nikoho netrápí, že je mrtví.
„Zvládnete dojít domů?“ zeptá se.
„Ano, zavolám mamince.“ řekne Shanny.
Nini jen kývne.
Když vyjdou z ředitelny, Meiys chytne Nini za rameno. „Nini, je mi líto co se Thomasovi stalo. Byl to opravdu zvláštní a výjimečný člověk.“
„Proč jste to neřekla jemu?“ odsekne Nini.
Když Shanny dojde do třídy pro tašku potká tam Miseryho. Má její tašku na svém stole.
„Shanny.“ přijde k ní a podává jí tašku. „Je mi to tak líto. Člověk by neměl vidět to co ty. Jsem tu pro tebe kdybys cokoliv potřebovala.“ dotkne se její tváře. Cítí teplo z jeho ruky. Chce víc. Chce aby se jí dotkl víc!
Né. Není to hloupé? Právě viděla mrtvého člověka a myslí víc na tělesného kontaktu.
„Děkuju. Už musím.“ řekne Shanny a vyletí ze třídy.
Beží po schodech dolu. Vyběhne na dvůr školy. Nikdo už tu není. Jen na lavičce vidí sedět Nini. Cosi si čmáře do notýsku.
„Chceš svézt?“ zeptá se Shanny.
„Ne.“ odpoví Nini.
„Jsi si tím jistá?“
„Proč si běžela?“ zeptá se Nini.
„Já nevím. Musela jsem pryč.“
Nini zavře notýsek a fix strčí do kapsy.
„On se nezabil.“
„Co tím myslíš?“
„Mluvila jsem s ním. Volal mi. Chtěl se sejít. On by jen tak..“ Nini větu nedokončí.
Shanny ví o co se jedná. Nini si nechce přiznat, že jí opustil kamarád.
„Proč si to neřekla policii? Měli by to vědět, ne?“
„Co ty, kurv*, můžeš vědět? Vždycky si byla ta slušná. Ta co nic nedělala. Ta co dostala všechno moc snadno. Krásný dům, skvělá rodina.“ zaječí Nini.
Nini se zašklebí.
„Nepoběžíš za maminkou?“
Shanny se naštve.
„Je mi tě líto.“ dodává když odchází k autu.
„Na to kašli!“ zaječí Nini.
Dnešní herci: @NiniCZ , @_Shanny_ , @Misery96 , @Meiys , @Ccarmel , @MrEliot , @BlakkAjaa
Něco na úvod:
Falkenberg. Příšerné město. Zapadlé, pusté. Odříznuto od okolního světa hustými porosty lesů.
Světu hrozí zkáza, už zase. Není snad nikdo, kdo by mohl zánik světa zastavit. Nebo snad ano?
Je náš svět nečím větším, složitějším, než jen světem? Parta odlišných jedinců je svedena dohromady.
Neví jak se k sobě dostali, ale brzy poznají fakt, že jeden bez druhého se dlouhého života nedočkají.
Přechozí díly:
I. - https://craftmania.cz/tema/jednota-i.19611/
II. - https://craftmania.cz/tema/jednota-ii.19690/
III. - https://craftmania.cz/tema/jednota-iii.19814/
Skoro všichni žáci stojí venku před školou. Strkají se k sanitnímu vozu a tiše si šeptají. Jsou vzrušení. Skoro až nadšení. Smrt člověka je veřejným divadlem. Nikdo neví s jistotou kdo zemřel, ale už tu parkrát zazněla jména jako Thomas Grem.
Učitelé poslali všechny domů. Je zjevné, že nikdo nemá v úmyslu odejít dokud nebudou vědět, kdo to zemřel. Zemřel. Smrt. Oběť. Mrtvola. Carmel se udělá špatně. Ona a Eliot stojí na schodišti jako ráno. Ona stojí před ním a on jí pažema
obímá.
„Slib mi, že se ti nikdy nic nestane.“ řeknu Carmel.
„Slibuju.“ řekne Eliot.
Lehce jí pohladí po tváři.
Carmel stále nemůže pochopit, že s Eliotem chodí. Eliot je odjakživa nejpopulárnější kluk školy. Dívky mají jeho jméno v sešitech předmětů. Kreslí si do srdíčka jeho iniciály. Ona byla jednou z nich. Jedna z mnoha. Jak je možné, že si všiml
právě jí? V rozlučkovém večírku s prvím ročníkem na gymnáziu se Carmel přišla na večírek podívat. Měla v plánu, že na gymnázium půjde. Zvlášť když vychodila základku patřící k této škole. Potkala tam Eliota. Byl opilý a ona zrovna tak.
Líbali se. Líbali se celou noc. Byla tak moc opilá, že sebrala odvahu a zeptala se zda spolu chodí. „Jistě že ano.“ byla jeho odpověď. Během letních prázdnin se její život od základů změnil. Všichni ví kdo je Carmel Moliová. O tom není
pochyb. Stala se někým. Přesto se bojí. Kdykoliv o celý tento vysněný svět může přijít. Děsí se dne, kdy si všichni kolem ní uvědomí, že není výjimečná. Ještě víc dne, kdy si to uvědomí sám Eliot.
Dveře se rozletí a lidským davem prochází dva muži s tělem na nosítkách. Tělo je přikryté. Žáci se snaží uvidět kdo, že je ten mrtví.
„Je to on.“ vybafne na ně udýchaný hlas.
Stojí tam Ájaa Holm spolu se svými věčnými stíny. Fionou a Danielou. Společně tvoří blonďaté trio.
„Je to Thomas Grem.“ pokračuje Ajaa.
„Jak to víš?“ zeptá se Eliot.
„Slyšely jsme o tom mluvit učitele!“ vypískne Daniela.
Ajaa se na ní podívá skoro až zabijáckým pohledem. Je naštvaná, že ji přerušila. Tohle je Ajii show! Pak pohlédne na Eliota s vyděšeným výrazem.
„Že je to hrozný?“
Než Carmel začala chodit s Eliotem, Ajaa jí věčně přehlížela. Nebyla podstatná. Asi v týdnu prázdnin jí Ajaa volala aby se s nima Carmel přišla koupat do jezera. Jako by byly kamarádky celý život. Přesto, že si Carmel uvědomuje, že
Ajaa jim tu líčí jen herecký výkon, nic nenamítá. Ajii se k smrti bojí.
„Nechápu jak se někdo může zabít.“ řekne Fiona.
Ajaa pokyvuje hlavou.
„To je tak sobecký! Chudáci rodiče!“ dodá Daniela.
„Cítil se zle, měl problémy.“ namítne Carmel.
„Jasně, měl deprese. Všichni máme problémy. Člověk se kvůli tomu nemusí podřezat. To by tu skoro nikdo nezbyl.“ řekne Ajaa s teatrálním tónem v hlasu.
„Byl to gay.“ zahlásala Fiona.
„Jo, četla jsem že páchají sebevraždy.“ dodá Daniela.
„Byl šikanovanej, kruci.. “ vstoupí do toho Eliot.
Ajaa se na něj podívá se smutkem v očích.
„Já vím Eli..ale zcela upřímně. Nikdo ho nenutil nosit divný hadry, malovat se a lakovat si nehty. Měl být normálnější. Kdyby se snažil začlenit, mohl žít.“ pronese Ajaa s naprosto klidným hlasem.
Carmel nevěří, co Ajaa právě řekla.
„No tak.. Ajoo. Nemají mrchy taky někdy dovolenou?“ odsekne Eliot.
Ajaa zamrká, poplácá ho po zádech a začne se smát.
„Haaa! Ty jsi tak vtipnej Eli!“
„Klučičí humor je tak jiný.“ říká. Dívá se při tom na Danielu a Fionu zároveň.
Shanny a Nini sedí na sedačce v ředitelně. Ředitelka sedí v místnosti vedle a komunikuje s policií. Nini otáči mobilem v rukách. Shanny se snaží na ní nezírat. Shann si místnost prohlíží. Nikdy tu ještě nebyla.
Do ředitelny se chodí jen tehdy, když se stane něco hrozného, nebo dělá nějaký žák problémy. Ví, že se stalo něco strašného. Obraz Thomase sedícího s vytřeštenými oči ji bude děsit po zbytek života.
„Už jsem mrtvého člověka viděla.“ řekne Nini.
Stále otáčí mobilem a bedlivě ho sleduje.
„Koho?“
„Nevím kdo to byl. Umřela mi před nosem. Jen tak. Šla po ulici, pak se chytla za hlavu, upadla a už byla mrtvá.“
„Ty jsi Hanny, že?“
„Shanny.“
„Jasně.“
Nini své jméno, ale neřekne. Asi vychází z toho, že to ví. Má pravdu. Celý druhý stupeň základky nemluvil o ničem jiném než o Nini Dalové.
„Děvčata.“ řekne Meiys. Na jejím výrazu ani řeči nejsou vidět žádné city. Žádný smutek.
„Policie s vámi chce mluvit.“ pokračuje.
Shanny mrkne po Nini. Nini na Meiys zírá se silnou nenávistí v pohledu. Meiys si toho očividně také všimla.
„Ty jsi byla Thomasovo přítelkyní, že?“ zeptá se.
Nini mlčí. Meiys se otočí k policii. Pak odejde z místnosti a zavře dveře.
„Jmenuji se Nick Wallin. Jsem nevlastní otec vaší spolužačky Vanesy Wallin. Jak se jmenujete vy?“ zeptá se policista a vyndá si zápisník s tužkou.
„Shanny Falk.“
„Dobře.. A tebe myslím znám. Nini Dalová, že?“ v jeho pohledu je jasné opovržení.
„Chápu, že je to těžké. Mohu vám nabídnout pomoc. Například psychologa u policie.“
„Já už k jednomu chodím.“ dodá Nini.
„Aha. Znaly jste Thomase?“
„Já ne.“ řekne Shanny.
Nicke se podívá na Nini. „Vy jste byli přátelé, že?“
„Ano.“ řekne klidně Nini.
„Už předtím se pokoušel o sebevraždu, že?“ zeptal se.
„Jednou.“ odsekne Nini.
„Aha. Tak já myslím, že situace je naprosto zřejmá.“ odpoví jí policista.
Shanny se chce křičet. Thomas nebyl ve městě oblíbený. Proto nikoho netrápí, že je mrtví.
„Zvládnete dojít domů?“ zeptá se.
„Ano, zavolám mamince.“ řekne Shanny.
Nini jen kývne.
Když vyjdou z ředitelny, Meiys chytne Nini za rameno. „Nini, je mi líto co se Thomasovi stalo. Byl to opravdu zvláštní a výjimečný člověk.“
„Proč jste to neřekla jemu?“ odsekne Nini.
Když Shanny dojde do třídy pro tašku potká tam Miseryho. Má její tašku na svém stole.
„Shanny.“ přijde k ní a podává jí tašku. „Je mi to tak líto. Člověk by neměl vidět to co ty. Jsem tu pro tebe kdybys cokoliv potřebovala.“ dotkne se její tváře. Cítí teplo z jeho ruky. Chce víc. Chce aby se jí dotkl víc!
Né. Není to hloupé? Právě viděla mrtvého člověka a myslí víc na tělesného kontaktu.
„Děkuju. Už musím.“ řekne Shanny a vyletí ze třídy.
Beží po schodech dolu. Vyběhne na dvůr školy. Nikdo už tu není. Jen na lavičce vidí sedět Nini. Cosi si čmáře do notýsku.
„Chceš svézt?“ zeptá se Shanny.
„Ne.“ odpoví Nini.
„Jsi si tím jistá?“
„Proč si běžela?“ zeptá se Nini.
„Já nevím. Musela jsem pryč.“
Nini zavře notýsek a fix strčí do kapsy.
„On se nezabil.“
„Co tím myslíš?“
„Mluvila jsem s ním. Volal mi. Chtěl se sejít. On by jen tak..“ Nini větu nedokončí.
Shanny ví o co se jedná. Nini si nechce přiznat, že jí opustil kamarád.
„Proč si to neřekla policii? Měli by to vědět, ne?“
„Co ty, kurv*, můžeš vědět? Vždycky si byla ta slušná. Ta co nic nedělala. Ta co dostala všechno moc snadno. Krásný dům, skvělá rodina.“ zaječí Nini.
Nini se zašklebí.
„Nepoběžíš za maminkou?“
Shanny se naštve.
„Je mi tě líto.“ dodává když odchází k autu.
„Na to kašli!“ zaječí Nini.
Dnešní herci: @NiniCZ , @_Shanny_ , @Misery96 , @Meiys , @Ccarmel , @MrEliot , @BlakkAjaa
Naposledny upraveno: