• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

FantiikCZ

Velmi známý člen
Vítejte u druhého dílu “povídek”. Tyto povídky jsou psány i tak, že se tam objevují “rozhovory” a je tam i tak tzv. mluvená čeština. Předem se omlouvám za pravopisné chyby :D
A teď už si to užijte :D
První díl najdeš zde: https://craftmania.cz/tema/wakovo-dobrodruzstvi-dil-1-wakova-chatka-v-lese.20006/#post-152834

Města a obce:
Las Nutelov - město bohatých lidí. Ve městě žije přes 250 tisíc lidí. Fotbalový klub vlastní MrWakeCZ
Bořejotín - vesnice se 156 obyvateli , město je trochu historické, trochu moderní a trochu sci-fi.
Krachlov - větší než Bořejotín. Žije tu 354 lidí. Město je obklopeno hradbami.
Bůrkov - vesnice, která byla v 19. století vypálena. Nyní je tato vesnice znovu opravována, ale žije v ní ale 580 obyvatel. Mají však ale fotbalové mužstvo.

Kratičká charakteristika postav:
@MrWakeCZ - hlavní postava v povídce, něco jako “hlavní pořadatel” a majitel klubu FK Las Nutelov.
@Misery96 - pravá ruka Wejka, čili zastupuje ho :D
@Krosta8 - takový malý strašpytlík, občas se i něčeho bojí a věčně hladový (promiň :D )
@FantiikCZ - stará se o potravu a pití
@Potomek - navigátor a vtipálek
@patule1215 - stará se o zábavu, když je nuda
@BobmanCZ - starosta vesnice Bůrkov. Starostu dělá už 4 roky.

První díl skončil takto:
Když vystoupali do kopce tak se jim šlo už lépe, protože právě viděli, že asi za hodinku budou v chatě a hlavně také, že půjdou lesem. Po hodině dorazili konečně do chaty. Chata měla šest pokojů, takže každý si mohl vybrat který chce. Wake si vybral ten nejlepší, protože chata je samozřejmě jeho… Protože všichni byli unaveni po dlouhé cestě, neudělali nic jiného, než šli spát.

Dalšího dne:

Wake vstával už v osm hodin ráno a připravil všem snídani. K snídani byly dva rohlíky s džemem s lipovým čajem. Pak šel všechny vzbudit. Nevzbudil je ale obyčejným způsobem, ale “vojenským”. Začal troubit na trumpetu a troubil tak dlouho, dokud všichni neseděli u stolu. Krosta byl opět nespokojený a protestoval, že chce větší porci.

Krosta: “Co to je?”
Wake: “No, co by to bylo? Snídaně ne?”
Krosta: "Kde?"
Wake: "No tady před tebou na stole" :D
Krosta: “To je jak pro vrabce!”
Wake: “No tak si vezmi ještě no”
Krosta: “No to je něco jiného”

Po snídani se všichni vypravili na cestu. Fantiik dostal za úkol zabalit svačinu a skupina se společně vypravila. Šli směrem na jih temným lesem a po třech kilometrech narazili na lesní cestičku.

Wake: “Táák, a teď musíme zjisti, kde jsou rozcestníky”
Potomek: “Já je vidím támhle, jdu se podívat”
Potomek potom zakřičí, že do Bůrkova chybí ještě 5 km.

Pokračují tedy v cestě a po dvou kilometrech Krosta křičí, že má hlad! Fantiik mu hodí tedy nějakou svačinu (dvojitou porci) a vidí, že Krosta je spokojen. Když skupina dorazila na konec lesní cestičky, tak Wake řekl, že si zde dají přestávku na svačinu a potom budou pokračovat. Fantiik rozděluje svačinu ale už nedá část Krostovi.

Krosta: “Hej, zapomněl jsi na mě!”
Fantiik: “Nezapoměl, ty už jsi jedl”
Krosta: “To byl jen předkrm”
patule: “Prosím tě na, vezmi si kousek ode mě”.
Krosta: “Děkuju”

Po vydatné svačině se opět vypravili na cestu, když narazili na silnici. Misery řekl, že se po této vesnici musí vydat a dorazí do Bůrkova. Když došli do vesnice, na náměstí už na ně čekal starosta BobmanCZ. “Tak Vás tu vítám”, řekl Bobman. Bobman pak mluvil krátce o historii vesnice, ale nikdo kromě Miseryho a Potomka ho nikdo neposlouchal, protože Waka a ostatní zajímal spíš fotbal.

Wake: “Hele Fanto, dneska Bořejotín hraje proti Las Nutelov.
Fantiik: “Nekecej, uka!”
Wake: “Tak se podívej” :D
Fantiik: “A jóó. Zajdeme se podívat?”
Wake: “Jasně že jo”.

Po “exkurzi” vesnicí se všichni s Bobem rozloučili a Wake povídá: “Dnes tu hraje Las Nutelov. Takže ten kdo chce jít na fotbal, dá mi 85 Kč a já půjdu koupit vstupenky. Tak kdo jde?”
Přihlásil se pouze Krosta a patule.
“My ostatní jdeme do chaty, protože fotbal skončí v sedum večer a ve tmě rozhodně nejdu” řekl Misery.
“Dobře, tady máte klíče a čau. Dávejte na sebe pozor, my dorazíme kolem jedenáctý večer”. reagoval Wake

“Ták a teď jdeme na stadion, začínají za 20 minut a to tam v pohodě dorazíme” řekl Wake.

Když dorazili na stadion, a usadili se tak akorát zazněl úvodní hvizd.

Wake: “Kde je zase ten Krosta?”
Fantiik: “Nevím”
patule: “Hele támhle jde. A nese nám klobásy. Ten je hodnej”
Wake: “Nám neseš taky a nebo to je jen pro tebe?”
Krosta: “Uhádl jsi to druhý, je to pouze pro mě”
patule: “Hmm tak dobrou chuť”

Po poločase je to 3:1 pro Bůrkov. Wake se zvedne a jde to kabin týmu Las Nutelov. Jenže v cestě mu brání security.

Security: “Kampak, tam nemůžete pane”
Wake: “Proč? Jdu za svým mančaftem”
Security: “To by mohl říct každej. Takže se otočte a jděte si zpátky sednout”
Brousík (kapitán Las Nutelov): “Pane, to je opravdu náš majitel”
Security: “Aha tak to pardon”

Po deseti minutách Wake opět příjde na tribunu a říká: “Čuměli jako kdybych spadl z Marsu a divili se, co tu dělám.”
Po dalších pěti minutách začíná druhý poločas a Las Nutelov hraje jako vyměněný. Během dvaceti minut se jim podařilo nastřílet pět gólů. Nakonec Las Nutelov vyhrál 3:6.

Po fotbale se Wake, Krosta, patule a Fantiik vypravili na cestu domů. Jenže se jim nechtělo jít pěšky, tak si zavolali taxi. Než přijel taxík, Krosta zvládl sníst ještě dvě klobásy.

Taxikář: “Kam to bude pánové?”
Wake: “Do Krachlova. Stačí na kraj lesa”
Taxíkář: “Tak to jste sedli do špatného taxíku, ale nevystupujte, pojedete semnou!”

Pokračování příště….

Příští díl by měl vyjít 7.1.2017

patule1215

Hrabě ze Survivalu
Další úúúžasný díl!:emoji_slight_smile: Já se v tom úplně vidím, kdyby jsi to vymyslel tak, že bych nešel na fotbal, tak bych prostestoval, protože fotbal si nikdy nenechám ujít!:emoji_smiley:

Hexii

Heksy
Tahle otázka trápí lidstvo od nepaměti, ale podle mě to má Fantiik správně :emoji_smiley:
Podle mě to je Wakeovo.. :Ď Já na wakea volám vždy ,,Wakeu?" a když si to přeložila tak ,,Wake" je Wejk a přidáš ,,U" takže Wakeu :Ď zatímco když napíšeš Waku, tak je to takové divné.. divně to zní.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.