• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

<3

• <3

Votes: 9 81.8%
  • X

Votes: 2 18.2%

• Total voters
    11
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Hexii

Heksy
Zdravím všechny lidi, co se alespoň trochu zajímají o fotografování! :emoji_slight_smile:
Toto téma zakládám z důvodu toho, protože si myslím, že moje fotky za něco stojí a chtěl bych, aby se o mé tvorbě dozvědělo více lidí.

Co fotím?
  • Adrenalinové fotky
  • Přírodu
  • Selfie
Přihodím sem pár fotografií, o kterých si myslím, že jsou dobré a chtěl bych po vás, zda by jste mi nemohli ohodnotit mojí tvorbu <3 Předem děkuji ^^

Fotografie
Těch fotek je samozřejmě více.. Všechny naleznete na mém Instagramu. Pokud by jste chtěli podpořit mou tvorbu, můžete se kouknout na můj Instagram :emoji_slight_smile:
"Podpořit" - Like, Comment, Follow.... :emoji_smiley:

Děkuji za pozornost, snad se vám má tvorba líbí :emoji_stuck_out_tongue:
Fotograf Hexii

1. snímek - Zajímavá fotografie, věřím, že kdyby jses fotografii věnoval déle, tak by jsi fotku vyfotil dokonale, ale chce to čas. Při makro fotografii potřebuješ dostatek světa, což máš celkem fajn, ale možná si mohl trochu zvýšit iso, pokud tedy máš tu možnost. Dále, fotil jsi makro snímek, tzn. že potřebuješ hodící se prostředí, potřebuješ nestrukturní pozadí, které nerozptýlý a hned neupoutá pozornost (doporučuji jednobarevné pozadí). Květina v tomto pozadí nenápadně zapadá. --> vyřešil by nějaký lehký edit fotografie. Jinak celkem častá chyba u makrofotografie je, že vyfotíš předmět, v tvém případě květinu, ale nevyfotíš jí celou či špatně ořízneš :emoji_smiley: Takže pokud to není schválně vyfocená a ořízlá kompozice květiny, tak to vypadá ,,neprofesionálně" :emoji_smiley: A asi hlavní chybou fotky je to, že si vyfotil úplně něco nezajímavého :emoji_smiley: Buď si to vyfotil z špatného úhlu, nebo si špatně zaměřil fotoaparát, nebo nevim co. :emoji_smiley: Na fotce vypadá, že jsi mířil na střed květiny, nebo prostě na to zelený (nemyslím zaměřoval), kdyžto kdybys zaměřil na květ/y, fotka by dostala úplně jiný nádech. A já osobně mám rád makro fotky s něčím zvláštním, s něčím co prostě má něco plusovýho, než jen vyfotit větev. Třeba větev a na ní sníh, co pomalu padá, nebo rostlinu, ze které padá kapka vody :emoji_astonished: To jsem nedávno vyzkoušel ale nedopadlo to zrovna slavně, takže záleží spíš na fotografovi a editu :emoji_smiley:
  2. snímek - Tmavá. Pokud máš zrcadlovku, tak by bylo mnohem lepší nastavit si expozici na cca 5 vteřin a vysokou clonu (hloubka ostrosti) a běhat tam jak debil :emoji_smiley: Jsme to zkoušeli ve škole na výjezdu a tuto fotku jsem použil i při talentových zkouškách, kde měla nečekaně velký úspěch, až budu mít čas tak ti jí pošlu do SZ a napíšu ti víc.
  3. snímek - Taková fotka, kterej už má snad na instagramu asi úplně každý, takže hodnotit nebudu. Ale to dole vypadající jako kachna nebo jak se to jmenuje je zajímavý. Možná, kdyby jsi trochu přiblížil a řídil by jses kompozicí, tak to mohl být s trochou editu super snímek.
  4. snímek - Máš tam trochu přepálený to nebe, nebo mám moc jasný monitor? :X Každopádně, fotit koleje z tohoto úhlu je zbytečné, protože to vypadá spíš jako by jsi fotil nebe, které není nijak zvláštní, takže v tom trochu zapadají.

Ale jinak hezký :emoji_heart_eyes:

Hexii

Heksy
  1. snímek - Zajímavá fotografie, věřím, že kdyby jses fotografii věnoval déle, tak by jsi fotku vyfotil dokonale, ale chce to čas. Při makro fotografii potřebuješ dostatek světa, což máš celkem fajn, ale možná si mohl trochu zvýšit iso, pokud tedy máš tu možnost. Dále, fotil jsi makro snímek, tzn. že potřebuješ hodící se prostředí, potřebuješ nestrukturní pozadí, které nerozptýlý a hned neupoutá pozornost (doporučuji jednobarevné pozadí). Květina v tomto pozadí nenápadně zapadá. --> vyřešil by nějaký lehký edit fotografie. Jinak celkem častá chyba u makrofotografie je, že vyfotíš předmět, v tvém případě květinu, ale nevyfotíš jí celou či špatně ořízneš :emoji_smiley: Takže pokud to není schválně vyfocená a ořízlá kompozice květiny, tak to vypadá ,,neprofesionálně" :emoji_smiley: A asi hlavní chybou fotky je to, že si vyfotil úplně něco nezajímavého :emoji_smiley: Buď si to vyfotil z špatného úhlu, nebo si špatně zaměřil fotoaparát, nebo nevim co. :emoji_smiley: Na fotce vypadá, že jsi mířil na střed květiny, nebo prostě na to zelený (nemyslím zaměřoval), kdyžto kdybys zaměřil na květ/y, fotka by dostala úplně jiný nádech. A já osobně mám rád makro fotky s něčím zvláštním, s něčím co prostě má něco plusovýho, než jen vyfotit větev. Třeba větev a na ní sníh, co pomalu padá, nebo rostlinu, ze které padá kapka vody :emoji_astonished: To jsem nedávno vyzkoušel ale nedopadlo to zrovna slavně, takže záleží spíš na fotografovi a editu :emoji_smiley:
  2. snímek - Tmavá. Pokud máš zrcadlovku, tak by bylo mnohem lepší nastavit si expozici na cca 5 vteřin a vysokou clonu (hloubka ostrosti) a běhat tam jak ***** :emoji_smiley: Jsme to zkoušeli ve škole na výjezdu a tuto fotku jsem použil i při talentových zkouškách, kde měla nečekaně velký úspěch, až budu mít čas tak ti jí pošlu do SZ a napíšu ti víc.
  3. snímek - Taková fotka, kterej už má snad na instagramu asi úplně každý, takže hodnotit nebudu. Ale to dole vypadající jako kachna nebo jak se to jmenuje je zajímavý. Možná, kdyby jsi trochu přiblížil a řídil by jses kompozicí, tak to mohl být s trochou editu super snímek.
  4. snímek - Máš tam trochu přepálený to nebe, nebo mám moc jasný monitor? :X Každopádně, fotit koleje z tohoto úhlu je zbytečné, protože to vypadá spíš jako by jsi fotil nebe, které není nijak zvláštní, takže v tom trochu zapadají.

Ale jinak hezký :emoji_heart_eyes:
"WOW" Děkuji za názory.. ;) Jo, zrcadlovku nemám.. Fotím vše z foťáku u mobilu.

SpexikEx

Führer
Pěkné téma, tak i já vám sem přispěju s jednou mojí fotečkou vyfocenou ke konci léta na zrcadlovku. Později upravenou ve Photoshopu.
Název: Zběsilá jízda :emoji_stuck_out_tongue_winking_eye:
Zde <3

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.