• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

jo?

• Total voters
    31
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

MercyCZ

Living meme
Zdravím z daleké galaxie, jak vidím, vyzkoušel jsi matematickologickou analýzu problému, což je dost chytré, no mě to nějak nenapadlo. Ale jsem toho názoru, že ta máš malou chybu, nebo spíše jsi něco přehlédl:

Podívej, když vydělíš 5, což je číslo, které odpovídá celkovému počtu slov "jo" (včetně "jo?" v originálním příspěvku + anketě), počtem písmen ve slově "jo" - což je 2, zjístíš, že výsledek je 2,5, což se jednak dá zaokrouhlit na 3 a jít jednoduší, ale trochu povrchní cestou, kterou jsi popsal ty.
Já osobně bych ale preferoval použití, trochu více pokročilé cesty, zahrnující geometrii, neboť si myslím, že se tak dá najít více zajímavých informací.
Takže, když 2,5 zaokrouhlíme, získáme 3, 3 jako počet stran ve geometrickém 2D útvaru, jaký tě napadá? Samozřejmě, že trojúhelník, neboť čtverec má 4 strany. Dále nám tu zbývá číslo 2,5. Pokud máme vytvořit trojúhelník a máme jedno číslo, pravděpodobně se bude jednat o rovnostranný trojúhelník s délkou strany 2,5 cm (na jednotkách nezáleží, centimetry jsou tam jenom, aby někdo neměl kecy, že tam nejsou jednotky). Když zkusíme vypočítat obsah (plochu) tohoto trojúhelníku, pomocí vzorce S = a · v / 2, zjistíme, že tam je výška v a protože já si ten trojúhelník nechci kreslit a měřít výšku, použijeme alternativní, více pokročilý vzorec, nímž je: S = a2 · √3 / 4, když to vypočítáme, získáme: zhruba 5,412 a hned pokud spřeházíme čísla, získáme 1245, což je postupka vynechávající 3, znova narážíme na číslo 3, náhoda ? Řekl bych, že ne.

Tento příspěvěk má hlubší smysl, než si někteří z vás mohou myslet a doufám, že těm, kteří to přečetli, jsem oživil matematiku, neboť za pár dní se bude většina z nás vracet do školy a budeme naši milovanou matematiku potřebovat. :emoji_grin:

Dear @MercyCZ , pokud by se ti podařilo naší studii dále rozvést, myslím si, že by jsme mohli společně odhalit smysl vesmíru a odpovědět na @TakiAri -ho otázky, se kterými se mi svěřil mimo CM, na tajném místě uprostřed discord sítě ( https://prnt.sc/gg54ah ) :emoji_thinking:
----------------------------------------------------
Pro normální lidi, bych rád připomenul, že všechno co jsem napsal nemusí být pravda a TakiAriho otázky jsem mohl zfalšovat.
Ale kdo ví? :emoji_smirk:

Ano, zvolil jsem jednoduchou a povrchní cestu jednoduché matematiky, protože zde máme lidi, kterým by takový komplexní výpočet nedával smysl... Ale smysl života bych opravdu rád našel... Nebojte se, můj vědecký kolego, někdy to probereme.

KaktusManCz

Velmi známý člen
Ano, zvolil jsem jednoduchou a povrchní cestu jednoduché matematiky, protože zde máme lidi, kterým by takový komplexní výpočet nedával smysl... Ale smysl života bych opravdu rád našel... Nebojte se, můj vědecký kolego, někdy to probereme.
Přesně tak, já jenom mám rád, když je ve věcech pořádek a proto jsem napsal stručný a jasný výpočet, který zabral jenom celou jednu obrazovku mého ntbk. :emoji_grin:

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.