• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Horzičkaaa :3

Velmi známý člen
Predchádzajúca kapitola
KAPITOLA XL.
Cornwall
o je s tebou, Intere?" opýtala sa Horzka zadumaného tankistu. "Hmm... Ale nicht, len... Hele, nemáte tu nejakého mechanika?" "Ako to presne myslíš?" "Konštruktéra zbraní alebo tak... Bojových strojov?" "Hmm... Wake?" zakričala Horzka na Waka čítajúceho nejakú knihu a ten sa strhol. "Čo chceš, Horzka?" rozladene jej zakričal naspäť, ale to už ku nemu Horzka dobehla. "Hele, Wake, čo to spomínal Menclík? Že pracuje na nejakej vzducholodi, ale..." "Ja neviem, Horzka." povzdychol si Wake a znovu si otvoril knihu. Horzka pokrčila pleciami a odišla za Deawonom.
"Hele, Deawone?" "Hmm?" "Čo myslíš, pomohol by Menclík Interovi?" "A prečo sa ho to nespýtaš?" "Hmm... to vôbec nie je zlý nápad."
"Intere, poď sem." "Warum?" "Uvidíš, len... Au!" Horzka zagánila na malé zrkadlo pomocou ktorého chcela nazerať. "Čo tam preboha porábaš?" opýtal sa jej Inter a Horzka pokrčila pleciami. "Nemám ani potuchy, jednoducho ma to koplo." povzdychla si a zrazu sa zrkadlo rozžiarilo. "Horzka, čo sa deje?" začudoval sa Menclík - alebo skôr jeho odraz v zrkadle. "Ahoj, Mencle." uškrnula sa Horzka. "Tentoraz ťa neotravujem kvôli sebe, ale kvôli Interovi." "Komu?" "Mne." ozval sa Inter. "A čo odo mňa chceš, Intere?" "Hele, vyznáš sa do mechaniky?" "Áno." pokýval hlavou Menclík. "Prečo?" "A bojové stroje? Zaujímaš sa aj o ne?" "Hej... Prečo sa pýtaš?" Inter sa vzrušene rozrečnil o tanku a Menclík podchvíľou prikyvoval. "A čo ak by ste prišli za nami do Cornwallu? Ja a môj tým konštruktérov by sme sa na ten... tank radi pozreli." navrhol nakoniec Menclík Interovi. "Počkaj, spýtam sa Waka." zahlásila Horzka a odbehla otravovať Waka.
"Schválil to!" zvolala Horzka na Intera, rozprávajúceho sa - ešte stále - s Menclíkom. Inter sa uškrnul a oznámil Menclíkovi že čoskoro sa pohnú ku Cornwallu. "Fíha, netušil som že Waka presvedčíte tak rýchlo. V každom prípade... na kraji Cornwallu je jedno malé panstvo, myslím že tam by mohla prebývať celá vaša družina počas toho ako budem tank skúmať." povedal Menclík a chystal sa pokračovať, avšak Inter ho prerušil. "Na to zabudni, Mencle. Hoci vidina normálnej postele znie lákavo, svoj panzer neopustím." "Fajn, fajn, niečo sa pre teba v cornwallskej pevnosti už nájde." povzdychol si Menclík. "V každom prípade, strážam pri bráne povedzte že som vás sem zavolal ja, pokiaľ nebudú až také hovadá, tak by vás mali pustiť... a pokiaľ nie... no, viete, žijeme v časoch kedy je až podozrivé ticho a človek sa obáva vojny, tak im to nemajte za zlé a proste im povedzte nech si to overia u mňa." "Dobre, končím." odvetila mu Horzka a mávnutím ruky prerušila nazeranie. "Fíha, ale ste toho narozprávali." uškrnula sa.
O chvíľu už celá Wakova družina cválala do Cornwallu, nasledovaná tankom. Nomangr letel nad nimi, ale Horzka s Corvidianou ostali na zemi. Horzka sa snažila z Intera vymámiť niečo - spomienku, vtip, jednoducho čokoľvek - ale ten sa iba smial a posielal ju do prdele.
Cornwallské hradby boli majestátne. Skutočne majestátne - mesto samotné vyzeralo perfektne, priam mýticky, so všetkými tými idylickými domčekami a námestíčkami. Magická veža bola jednou z najvyšsích stavieb v meste a Menclíkova pevnosť čnela nad mestom, pôsobiac zaujímavejšie a zároveň krajšie než akýkoľvek palác, avšak stále vyzerala ako stavba, ktorej obranné možnosti netreba podceňovať... a hradby k tomu dojmu prispievali.
"Stáť!" zvolal jeden zo strážcov brány na Wakovu družinu. "O čo ide?" ozval sa Wake. "Kto ste a čo chcete v Cornwalle? Máte povolenie na vstup?" "Som Wake, tamto je moja družina — Admin Team a niekoľko iných dobrodruhov. Menclík nás pozýva do mesta." "Skutočne? A ako to dosvedčíte?" "Pustite jedného z nás do mesta a on sa vráti s Mencľom. Alebo svojho vládcu zavolajte." odvetila strážcovi Horzka. "Kto ti dovolil hovoriť?" zagánil na ňu strážca. "Kto mi zakázal hovoriť?" odsekla naspäť Horzka. "Dosť, vy dvaja. Desiatnik, tá družina je tu na môj rozkaz. Odchod na stanovište." zarazil hádku Menclík, ktorý sa znenazdania objavil pri nich. Strážca zasalutoval a vrátil sa do strážnej búdky. "Poďte."
Wakova družina kráčala rušnou hradskou, záujem budili hlavne Nomangr s Wakom. "Tak kto všetko je v tvojej družine, Wake?" "No... a prečo sa s nimi nezoznámiš sám?" rozpačito odvetil Wake. "Nemyslel som to tak... Väčšinu z nich poznám, ale... Čo si o nich myslíš ty? Ako dobre ich poznáš?" Menclík sa na Waka zadíval a Wake si povzdychol. "Mencle, rečnícke otázky sú nudné a sám dobre vieš, že Admin Team poznám ako skryté vrecká svojho vlastného plášťa... a čo sa týka ostatných, dúfam že si nemyslíš že sú špehovia alebo čo?" zamrmlal Wake a Menclík sa rozosmial. "Nechal si sa nachytať, verím tvojmu úsudku." uškrnul sa na Waka.
"Whoa." Skikis od úžasu takmer zabudla zatvoriť ústa. "Je to tu krásne, prečo sme tu neboli aj predtým?" "Pravdepodobne ste sa zdržiavali skôr na krajoch mesta, pevnosť je približne v jeho strede. Vidíte tamtú vežu?" Menclík ukázal na vysokú vežu čnejúcu nad ostatnými budovami. "To je Veža čarodejov." "Hej, tú si pamätám." zahlásila Shija. "Je to tu úžasné." zasnene si povzdychla Skikis.
"No, a toto je kryštáľový kanón." konštatoval Menclík. "Ako to funguje?" položil Inter Menclíkovi tú istú otázku ako tucetkrát predtým. "Strieľať z neho momentálne nemôžem - nemám do čoho, ale..." Menclík si sadol na sedadlo zabudované pre strelca - "Toto je tu preto aby sa s tým delom lepšie mierilo." - a naštartoval delo. Okolo hlavne vírili kryštály meniace farby. "Vidíš, Intere? Zatiaľ sme nemali príležitosť ho odskúšať v praxi, ale pri testovaní sme dosiahli celkom slušné výsledky." "Aké?" "No, tento exemplár tu prepáli - to nie je zrovna to správne slovo, ale nič lepšie ma nenapadá - takých päťdesiat milimetrov kovu na kilometerovú vzdialenosť, čo je vlastne dostačujúce na akékoľvek br-" Vtom sa Inter rozosmial a Menclík na neho užasnuto pozeral. "Len päťdesiat?" smial sa Inter. "Kanón môjho Tigra dá na kilometer stotridsať!" "Fajn, zoberiem ťa za mojimi konštruktérmi, ukážeš im plány na kanón toho tvojho Tigra... Momentálne konštruujú kanóny pre HMS Inquisitor a myslím si že im môžeš pomôcť."
"Odkáž Menclíkovi že mu ďakujeme." povedal Wake jednému z Menclíkových gardistov keď si zložili veci v panstve na kraji Cornwallu. Gardista sa uklonil a vysadol naspäť do sedla svojho bojového koňa. Popchol ho a za chvíľu zmizol z Wakovho zorného poľa.
"Tak kam mám zaparkovať môj Tiger?" zakričal na Menclíka Inter. "Tam do tej dielne s otvorenou bránou!" Inter vošiel s Tigrom do priestrannej dielne, vypol motor a vyliezol von z tanku. „Fíha, koľko takýchto dielní ešte máš?" "Dve... Potom lodenice na... šestnásť lodí? Nie som si tým celkom istý, produkcia lodí každým rokom stúpa, hlavne u nás - ľudia vedia čo je poriadna práca... a preto sa pristavúvajú kapacity na viac lodí." uškrnul sa Menclík. "No, a nesmiem zabudnúť na tri veľké dielne na vzducholode... s tými je viac práce." Inter pobehoval po dielni, fascinovaný množstvom vynálezov, až nakoniec zastal pri kope puzdier s kryštálmi. V stene ich bol zasunutý najmenej tucet a na stole bolo jedno otvorené. Jeho obsah tvorilo desať rovnako vybrúsených červených kryštáľov a bol pri nich položený aj jeden priehľadný, ktorý slabo iskril. "Hele, Mencle, načo je toto?" ukázal Inter na kryštály. "Časti malého kryštálového m- Čo za hovado ich nechalo pokope?!" zavrčal a vybral z puzdra ten priehľadný. "Was?" "V noci to mohlo pokojne explodovať!" Rozčúlený Menclík žmolil kryštáľ v ruke a Inter ho zamyslene sledoval.
"Čo to máš, Trewe?" nazrela Horzka ponad Trewishovo plece. "Ach, nič, len som si od Menclíka vypýtal nejaké knihy aby som mal čím zabiť čas." "O čom sú?" Trewish sa uškrnul a nakreslil do vzduchu schému molekuly vody. "Čo je to, Horzka?" "No predsa voda." "No vida, si druhá osoba z družiny - keď nepočítam seba - ktorú zaujíma čo čítam." pousmial sa Trewish a Horzka pokrčila pleciami. "Dúfam že sa časom v chémii ešte zlepším, zatiaľ viem len veľmi málo... Ozaj, kto sa ťa ako prvý spýtal čo to čítaš?" "Inter... keď som Menclíka žiadal o knihy."
Crocy sedel na malom rybárskom móle neďaleko panstva a rozmýšľal, keď ho zrazu niekto chytil za plece. "Čo tu robíš, Crocy?" opýtala sa ho Fialka. "Rozmýšľam." povzdychol si a nechal Fialku aby si sadla veľa neho. "O všeličom... hlavne o tom či by som... však vieš čo." "Skutočne to chceš skúsiť znova?" "Áno... Prečo si za mnou prišla, Fialka?" "Potrebujem... láskavosť. Veľkú láskavosť." "Akú?" "Naučíš ma používať silu Endu?" nesmelo sa Crocyho opýtala Fialka. "Prečo to chceš? A ako si vedela že viem - aspoň trochu - ovládať aj tú?" „Nikdy si nepovedal že ju ovládať nevieš.“ pousmiala sa Fialka a potom zvážnela. „A čo sa týka dôvodu... Chcem byť lepšou liečiteľkou a raz som čítala že portáloví mágovia špecializovaní na End majú nepredstaviteľné liečiteľské zručnosti.“ „Si si skutočne istá? Netreba veľa a môžeš dopadnúť ako ja... kedykoľvek.“ „Áno, som.“ pozrela Fialka Crocymu do očí.
Menclík stále držal kryštáľ v ruke a rozmýšľal. „Mohol by to byť pokus o sabotáž?“

no "artwork" for today

Devätnásta časť pokračovania Interovho príbehu! HOLY SH*T IT GETS MORE INTENSE! ...Opakujem to čo pri minulej a predminulej kapitole: Pokiaľ vám príde že tank je príliš veľký zásah do idylickej, fantasy Minecraft krajinky... nebojte... :emoji_smiley:

Užite si príbeh!

random and useless fact #1: Inter má rád chľast

random and useless fact #2: moja časť príbehu (zahŕňajúc časti budúcich kapitôl) má už 50 A4 strán! (písaných vo Worde Calibri jedenástkou) nebolo by od veci nejak to osláviť, len neviem ako :D

píšte koho by ste chceli ako siedmy z popisov - ku nasledujúcej kapitole :emoji_smiley: môže to byť ktokoľvek z označených (okrem Waka, toho si šetrím na poslednú kapitolu) (a tiež nie Skikis, Horzku, Intera, Mercyho alebo Trewisha, tí tu už boli) pre túto kapitolu tu nie je nikto :emoji_expressionless:

Prepáčte za prípadné hrubky, chyby alebo preklepy, píšem to prevažne po nociach a na mobile :emoji_smiley: (verte či nie, ale v noci mám najviac inšpirácie)

Ak ste prečítali celú kapitolu, prečítali ste presne 1456 slov zložených z približne 7534 písmen :emoji_slight_smile: (v porovnaní s minulou kapitolou: menej slov aj písmen... ale zas pri tej minulej som sa poriadne prekonala, čo sa týka rozsahu :D)

Vystupovali: (väčšina bola iba letmo zmienená alebo nebola zmienená vôbec, ale boli tam) (ak chcete aby som vás neoznačovala alebo označovala aj ked nie ste v príbehu, napíšte mi :emoji_smiley:)
@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Fialka♡
@WarcoldCZ
@Brancesko
@Trewish
@Radiko
@ShijaskaCZ
@MercyCZ
@Skikis
@Inter
@Menclik12
Waka označovať nebudem z dôvodov ktoré všetci dobre chápeme :emoji_smiley: (alias: nechcem ho otravovať)

Tak, to je na dnes všetko. Další diel výjde... pravdepodobne na nabudúcu sobotu (takže za týždeň od dneška)... :emoji_smiley: Sé onr sverdjar sitja hvass,
Horzka, Dračí Jazdec a Majster Asasín (a tiež veľký retard)

Menclik12

Darth Sirus, učedník sithského lorda Miseryuse
Jestli byl Inter ohromenej z dílen na povrchu, tak si ustříkne z těch laboratoří a tajných dílech (kde se pracuje na superzbrani pro Inquisitora) v podzemí pod Cornwallem.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.