BlitzHarwey
Blitzkrieg
Zdravím. Jak jde vidět tak 1. part Countryballs in WWI dopadl docela dobře lidem se to líbilo jsem rád že se vám to líbí a tady máte další díl tentokrát to bude délší a dostaneme se do té 1. světové války. No nechci do okecávat jdem rovnou na to.
Kapitola II. Pád dynastie a Velká válka
Rok 1911 - Pokračování po Agadirské krizi.
Taak. Co dál tu máme za údaje, určitě to bude něco zajímavého.
Noviny: Obraz Mona Lisa od Leonarda Da Vinciho byl ukraden.
To jste si mohli myslet co? Slavnej obraz byl tento rok ukraden a ano byl někde ve Francii. No to nám to tu pěkně začíná :emoji_smiley:. To už by ani bílou vlajku neukradl. Tedy pokud ta krádež nebyla fake. No co pak tu máme dál?
Xinhajská revoluce
Qing: Cože? Jak se opovažujete tady vyvolat revoluci?!
Čínští povstalci: My chceme demokracii. Nechceme tady žádného císaře ani nikoho jiného!! Chceme republiku!!
Japonsko: Hm Čína začíná být v háji. No nic později si zaberu nějaké to území.
Qing: Sakra prohrávám! Všichni jsou proti mně! Kapituluju!
Čínští povstalci: Vítězství!! Mám celou Čínu pod kontrolou a Tibet bude mít nezávislost!
A další revoluce tentokrát v Asii. No co dál? Pokud se něco nezvrtne.
Italská invaze do Libye.
Osmanská říše: Děláš si srandu?! Já ti nabídnu území, která bude pod správou Tureckého úředníka a ty mi vyhlásíš válku?!
Itálie: Odmítl jsem, protože jsem chtěl kolonii, která bude pod správou Italského úředníka a ty jsi stejně už slabej.
Osmanská říše: Grrr!
Italská invaze do Libye. Heh. První Albanská revoluce pak tohle no co ještě Turky může oslabit? No uvidíme podíváme se co se objeví.
Noviny: Jížní Pól byl objeven.
Wew takže Antakritda. No Roald Amundsen to nějak hold dokázal pokud se nepletu tak byl z Norska. Co dál tam máme?
Rok 1912
Balkánská Liga
Hmm. Spojenectví mezi Srbskem, Bulharskem, Řeckem a Černou Horou. Proti komu? Že by Turci měli další problém? No co jiného.
Srbsko: Tak jo spojenci. Tato aliance vznikla tak že nakopeme Turkům zadek. Později zaútočíme ok?
Řecko: A jaký je teda plán?
Srbsko: No Černá Hora jako první Turkům vyhlásí válku a pak my ostatní půjdeme proti nim.
Černá Hora: Dobrý plán, ale jak si rozdělíme území?
Srbsko: No. Já si vemu Makedonii a Kosovo ty východní část Černé Hory, Bulharsko jížní oblast Bulharska a Řecko si veme Soluň a nějaké to území. Jo a pomůžeme i Albáncům aby získali nezávislost. Dohodnuto?
Balkánská Liga: Dohodnuto!
Srbsko: Fajn teď počkáme až si s nimi Italové pohrají.
No takže další problém vůči Turkům. No co dál tu máme?
Noviny: Velkovévoda Lucemburska William IV. zemřel.
Lucembursko. Takej prťavej státeček mezi Německem a Belgii pokud do toho nepočítám Alsasko-Lotrínsko co je v dnešní době Francouzské území. No ale další velkovévoda spíš velkovévodkyně Marie se ujala trůnu. No nic co dám tam máme?
Konference v Římě mezi Itálii a Osmanskou říší
Itálie vyhrála Italsko-Osmanskou válku.
No výborně. Itálie vyhrála nad Turky to znamená že Balkánská Liga může zaútočit. No uvidíme.
Noviny: Loď Titanic se potopil
Ale, ale. Copak se nám tu objevilu v příběhu? Ano Titanic, který byl vlastně potopen a důvod je ledovec a pokud se nepletu Titanic mířil někde na Labrador a zemřelo tak kolik lidí? No nebudu to řešit. Co dál tam máme?
Olympijské hry
No v roce 1912 byly Olympijské hry někde ve Švédsku ve Stockholmu. No co dál tam máme?
Rok 1913
První Balkánská válka
Černá Hora: Hej Osmane?
Osmanská říše: No co je?
Černá Hora: BAF!
Balkánská Liga: Vyhlašujeme ti válku Osmane!!
Osmanská říše: Ah bože už zase?
První Balkánská válka. No tady ti borci chtěli nějak se zbavit Osmanské autoritě na Balkáně a aby Osmanská říše na Balkán znovu nevstoupila. No Turci v té době to měli hodně těžké. Nějak jich začínám litovat. No co dál?
Vojenský převrat v Mexiku
Zase převrat v Mexiku? Jaj no o tom nic moc nevím no, ale prostě je to zase v Mexiku.
Mexiko: Další převrat? Oh bože.
No dobré. Co dál?
Demonstrace v USA
Noo demonstrace v USA hlavně ve Washingtonu chtěli ženské jak kdyby volit. Ještě že máte tu Ameriku. No co pak nás čeká dál?
Amerika vybrala novou "svobodu"
No nepovídej. Ti Amíci nemají s tou svobodou už dost? No prezidentem už tam je Woodrow Wilson. Známa osobnost hlavně v USA
USA: Konečně nová svoboda! Huráá!!
No raději se přesuneme.
Masová produkce
No tož nevím co k tomu dodat. Maso? Manufaktury? Nevím přesuneme se dál.
Konference v Londýně
Konec První Balkánské války
No musím říct že plánované rozdělení území nebylo takhle v plánu co se stane s Bulharskem?
Srbsko: Jak se opovažuješ! Dohodli jsme se že si vemu celou Makedonii!! Tohle nebudu tolerovat
Bulharsko: Hehe a co uděláš?
Srbsko: Vyhlašuju ti válku!
Černá Hora a Řecko: Tak to jdu s tebou Srbsko. Zrádce v alianci nechceme
Rumunsko: Je čas se přidat do párty a získat nějaké území od Bulharska
Osmanská říše: Čas na pomstu!!
Bulharsko: A sakra.
Druhá Balkánská válka
To se dalo čekat že se to zvrtne. To tam zas bude bum a bum a pif paf a také ty kraviny. No podíváme se zrovna na výsledky když jste tak nedočkaví kulíšci :emoji_smiley:.
Konference v Bukurešti
Rok 1914
No a jsme v roce 1914. Díky že jste to semnou vydrželi. No ale k věci každý zná rok 1914, ale žádné spoilery. Jdem rovnou na to co nás čeká a nemine. Ten hlavni chod této série a příběhu. Už se těšíte? No tak jdem na to vy kulíšci.
Noviny: Nástupce trůnu František Ferdinant d´Este byl zavražděn Srbským studentem jehož jméno je Gavrilo Princip
A je to tady. Velká válka, ale velkej spoiler je právě v nadpisu kapitoly. No jdem rovnou na to.
Rakousko-Uhersko: Srbsko!! Jeden tvůj dežo mi zavraždil nástupce trůnu!!
Srbsko: Uh pardon ale já s tím nechtěl mít nic společného.
Rakousko-Uhersko: Naprostá lež!! Poradím se s Německem co s tebou.
No teďka ta Německá rada.
Německo: Pošli jim toto ultimátum. Jestli ji odmítnou vyhlás Srbsku válku.
Rakousko-Uhersko: Ok
Teď Rakousko-Uhersko jde poslat Srbsku ultimátum.
Rakousko-Uhersko: Tady je ultimátum. Pokud odmítneš hrozí ti válka!
Srbsko: Fajn
Ale Srbové to odmítli, protože to ohrozilo že jejich stát přestane existovat jak já vím.
Rakousko-Uhersko: Srbsko to odmítlo!
Německo: Vyhlaš mu válku!
Rakousko-Uhersko: Vyhlašuju ti válku Srbsko!!
Rakousko-Uhersko vyhlásilo válku Srbsku
Rusko: Ne tak rychle! Podpořím Srby mé Slovánské bratry! Vyhlašuju ti válku Rakousko-Uhersko!
Rakousko-Uhersko: Tak pojď mi!
Německo: Rusko přestaň podporovat Srbsko jinak ti vyhlásím válku!
Rusko: Ne!!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!! Das ist Krieg!!!!!!!
Francie: Do války pudu taky asi.
Německo: Vyhlašuju válku i Francii!!
Francie: Tak pojď mi!!
Noo už to tu začíná co dál?
Německo: Belgie prosím dej mi vstupné povolení mé armády
Belgie: Promiň, ale ne!
Německo: Prosííííím
Belgie: NE A TÁHNI!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!!
Velká Británie: Ne tak rychle já a moje kolonie vstupuju do války! Snad jsou moje kolonie připraveny.
Kanada: Ready!
Britská Indie: Ready!
Austrálie: Ready!
Nový Zéland: Ready!
Jihoafrická Unie: Ready!
Velká Británie: Ok vstupujeme do války!
Německo: je čas na Die Schlieffen Plan. For Deutschland!!!
Japonsko: Jej hodím si popkorn.
Černá Hora: Jdu ti na pomoc můj Srbský bratře.
Srbsko: Děkuju ti.
A s touhle bombou se rozloučíme. V 3. díle plánuju to dodělat celé ale nechte se překvapit. Ano Velká válka nám začala.
Máme tu lidi, kteří tu jak kdyby vystupovali.
Takžééé
Qing nebo-li Čína: AKA @MCkatka
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Itálie: AKA @Zwixicek
Osmanská říše: AKA @Dykol je mi tě líto Kebabe :emoji_slight_frown:
Srbsko: AKA @Kitsik
Černá Hora: AKA @Amibaer_
Bulharsko: AKA @Ftefanek
Rumunsko: AKA @omgmen
Řecko: AKA @iTz_MinotaurSVK
Mexiko: AKA @_Petersson_
USA: AKA @Flafy_
Rakousko-Uhersko: AKA @Menclik12
Německo: AKA @Inter Yay Deutschland
Francie: AKA @DominickK15
Rusko: AKA @_yyySepii
Velká Británie: AKA @Gangyy_
Kanada: AKA @Nerdy42
Britská Indie: AKA @VrchniCrafter
Austrálie: AKA @RainyJohnn
Nový Zéland: AKA @Krosta8
Jihoafrická Unie: AKA @MrMitchellinCZ
Belgie: AKA @SpexikEx
A ten co to tu furt píše: AKA Já nebo-li LeHarve
Takže děkuju za pozornost. Doufám že se vám tohle líbilo. Mrcněte sem hodnocení a komentáře a předem se omlouvám za gramatiku a mám tu akorát 2 arty od jednoho Rumunského kamaráda bohužel se mu udělalo špatně sice tyto 2 countrybally neměli nic společného v 1. světové válce konkrétně Švédsko spíš ty Olympijské hry. Ale i snaha se počítá. Tady je jeho YT kanál kde dělá mappingy a také ty kraviny budu rád že by jste ho odebírali tady je YT https://www.youtube.com/channel/UChSixQLrI_Rdivi1DaDT5nQ to on mi dělá ty countrybally takže se pokochejte.
Takže už to tu ukončím. Mrcněte hodnocení a komentáře. Mrcněte odběr pro kanál Romanian Order. No já se s váma loučím a u 3. a posledního dílu Countryballs in WWI se uvidíme. Dále až tato série skončí bude hlasování jaké další série mám z toho udělat. No já se s váma loučím u dalšího a posledního dílu z WWI se uvidíme takže zatím čau.
Kapitola II. Pád dynastie a Velká válka
Rok 1911 - Pokračování po Agadirské krizi.
Taak. Co dál tu máme za údaje, určitě to bude něco zajímavého.
Noviny: Obraz Mona Lisa od Leonarda Da Vinciho byl ukraden.
To jste si mohli myslet co? Slavnej obraz byl tento rok ukraden a ano byl někde ve Francii. No to nám to tu pěkně začíná :emoji_smiley:. To už by ani bílou vlajku neukradl. Tedy pokud ta krádež nebyla fake. No co pak tu máme dál?
Xinhajská revoluce
Qing: Cože? Jak se opovažujete tady vyvolat revoluci?!
Čínští povstalci: My chceme demokracii. Nechceme tady žádného císaře ani nikoho jiného!! Chceme republiku!!
Japonsko: Hm Čína začíná být v háji. No nic později si zaberu nějaké to území.
Qing: Sakra prohrávám! Všichni jsou proti mně! Kapituluju!
Čínští povstalci: Vítězství!! Mám celou Čínu pod kontrolou a Tibet bude mít nezávislost!
A další revoluce tentokrát v Asii. No co dál? Pokud se něco nezvrtne.
Italská invaze do Libye.
Osmanská říše: Děláš si srandu?! Já ti nabídnu území, která bude pod správou Tureckého úředníka a ty mi vyhlásíš válku?!
Itálie: Odmítl jsem, protože jsem chtěl kolonii, která bude pod správou Italského úředníka a ty jsi stejně už slabej.
Osmanská říše: Grrr!
Italská invaze do Libye. Heh. První Albanská revoluce pak tohle no co ještě Turky může oslabit? No uvidíme podíváme se co se objeví.
Noviny: Jížní Pól byl objeven.
Wew takže Antakritda. No Roald Amundsen to nějak hold dokázal pokud se nepletu tak byl z Norska. Co dál tam máme?
Rok 1912
Balkánská Liga
Hmm. Spojenectví mezi Srbskem, Bulharskem, Řeckem a Černou Horou. Proti komu? Že by Turci měli další problém? No co jiného.
Srbsko: Tak jo spojenci. Tato aliance vznikla tak že nakopeme Turkům zadek. Později zaútočíme ok?
Řecko: A jaký je teda plán?
Srbsko: No Černá Hora jako první Turkům vyhlásí válku a pak my ostatní půjdeme proti nim.
Černá Hora: Dobrý plán, ale jak si rozdělíme území?
Srbsko: No. Já si vemu Makedonii a Kosovo ty východní část Černé Hory, Bulharsko jížní oblast Bulharska a Řecko si veme Soluň a nějaké to území. Jo a pomůžeme i Albáncům aby získali nezávislost. Dohodnuto?
Balkánská Liga: Dohodnuto!
Srbsko: Fajn teď počkáme až si s nimi Italové pohrají.
No takže další problém vůči Turkům. No co dál tu máme?
Noviny: Velkovévoda Lucemburska William IV. zemřel.
Lucembursko. Takej prťavej státeček mezi Německem a Belgii pokud do toho nepočítám Alsasko-Lotrínsko co je v dnešní době Francouzské území. No ale další velkovévoda spíš velkovévodkyně Marie se ujala trůnu. No nic co dám tam máme?
Konference v Římě mezi Itálii a Osmanskou říší
- Itálie anektovala celou Libyii
- Mír mezi Itálii a Osmanskou říší
Itálie vyhrála Italsko-Osmanskou válku.
No výborně. Itálie vyhrála nad Turky to znamená že Balkánská Liga může zaútočit. No uvidíme.
Noviny: Loď Titanic se potopil
Ale, ale. Copak se nám tu objevilu v příběhu? Ano Titanic, který byl vlastně potopen a důvod je ledovec a pokud se nepletu Titanic mířil někde na Labrador a zemřelo tak kolik lidí? No nebudu to řešit. Co dál tam máme?
Olympijské hry
No v roce 1912 byly Olympijské hry někde ve Švédsku ve Stockholmu. No co dál tam máme?
Rok 1913
První Balkánská válka
Černá Hora: Hej Osmane?
Osmanská říše: No co je?
Černá Hora: BAF!
Balkánská Liga: Vyhlašujeme ti válku Osmane!!
Osmanská říše: Ah bože už zase?
První Balkánská válka. No tady ti borci chtěli nějak se zbavit Osmanské autoritě na Balkáně a aby Osmanská říše na Balkán znovu nevstoupila. No Turci v té době to měli hodně těžké. Nějak jich začínám litovat. No co dál?
Vojenský převrat v Mexiku
Zase převrat v Mexiku? Jaj no o tom nic moc nevím no, ale prostě je to zase v Mexiku.
Mexiko: Další převrat? Oh bože.
No dobré. Co dál?
Demonstrace v USA
Noo demonstrace v USA hlavně ve Washingtonu chtěli ženské jak kdyby volit. Ještě že máte tu Ameriku. No co pak nás čeká dál?
Amerika vybrala novou "svobodu"
No nepovídej. Ti Amíci nemají s tou svobodou už dost? No prezidentem už tam je Woodrow Wilson. Známa osobnost hlavně v USA
USA: Konečně nová svoboda! Huráá!!
No raději se přesuneme.
Masová produkce
No tož nevím co k tomu dodat. Maso? Manufaktury? Nevím přesuneme se dál.
Konference v Londýně
- Bulharsko anektovalo Thracko a Východ území Makedonie
- Srbsko anektovalo zbytek Makedonie a Kosovo
- Černá Hora anektovala malé východní území
- Albánie získává nezávislost
- Řecko anektovalo Soluň
Konec První Balkánské války
No musím říct že plánované rozdělení území nebylo takhle v plánu co se stane s Bulharskem?
Srbsko: Jak se opovažuješ! Dohodli jsme se že si vemu celou Makedonii!! Tohle nebudu tolerovat
Bulharsko: Hehe a co uděláš?
Srbsko: Vyhlašuju ti válku!
Černá Hora a Řecko: Tak to jdu s tebou Srbsko. Zrádce v alianci nechceme
Rumunsko: Je čas se přidat do párty a získat nějaké území od Bulharska
Osmanská říše: Čas na pomstu!!
Bulharsko: A sakra.
Druhá Balkánská válka
To se dalo čekat že se to zvrtne. To tam zas bude bum a bum a pif paf a také ty kraviny. No podíváme se zrovna na výsledky když jste tak nedočkaví kulíšci :emoji_smiley:.
Konference v Bukurešti
- Rumunsko anektuje část Bulharské severní Dobrudže
- Srbsko anektuje Východní Makedonii
- Řecko anektuje část Thracka
- Osmanská říše anektuje část území aby měli v bezpečí Istanbul
Rok 1914
No a jsme v roce 1914. Díky že jste to semnou vydrželi. No ale k věci každý zná rok 1914, ale žádné spoilery. Jdem rovnou na to co nás čeká a nemine. Ten hlavni chod této série a příběhu. Už se těšíte? No tak jdem na to vy kulíšci.
Noviny: Nástupce trůnu František Ferdinant d´Este byl zavražděn Srbským studentem jehož jméno je Gavrilo Princip
A je to tady. Velká válka, ale velkej spoiler je právě v nadpisu kapitoly. No jdem rovnou na to.
Rakousko-Uhersko: Srbsko!! Jeden tvůj dežo mi zavraždil nástupce trůnu!!
Srbsko: Uh pardon ale já s tím nechtěl mít nic společného.
Rakousko-Uhersko: Naprostá lež!! Poradím se s Německem co s tebou.
No teďka ta Německá rada.
Německo: Pošli jim toto ultimátum. Jestli ji odmítnou vyhlás Srbsku válku.
Rakousko-Uhersko: Ok
Teď Rakousko-Uhersko jde poslat Srbsku ultimátum.
Rakousko-Uhersko: Tady je ultimátum. Pokud odmítneš hrozí ti válka!
Srbsko: Fajn
Ale Srbové to odmítli, protože to ohrozilo že jejich stát přestane existovat jak já vím.
Rakousko-Uhersko: Srbsko to odmítlo!
Německo: Vyhlaš mu válku!
Rakousko-Uhersko: Vyhlašuju ti válku Srbsko!!
Rakousko-Uhersko vyhlásilo válku Srbsku
Rusko: Ne tak rychle! Podpořím Srby mé Slovánské bratry! Vyhlašuju ti válku Rakousko-Uhersko!
Rakousko-Uhersko: Tak pojď mi!
Německo: Rusko přestaň podporovat Srbsko jinak ti vyhlásím válku!
Rusko: Ne!!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!! Das ist Krieg!!!!!!!
Francie: Do války pudu taky asi.
Německo: Vyhlašuju válku i Francii!!
Francie: Tak pojď mi!!
Noo už to tu začíná co dál?
Německo: Belgie prosím dej mi vstupné povolení mé armády
Belgie: Promiň, ale ne!
Německo: Prosííííím
Belgie: NE A TÁHNI!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!!
Velká Británie: Ne tak rychle já a moje kolonie vstupuju do války! Snad jsou moje kolonie připraveny.
Kanada: Ready!
Britská Indie: Ready!
Austrálie: Ready!
Nový Zéland: Ready!
Jihoafrická Unie: Ready!
Velká Británie: Ok vstupujeme do války!
Německo: je čas na Die Schlieffen Plan. For Deutschland!!!
Japonsko: Jej hodím si popkorn.
Černá Hora: Jdu ti na pomoc můj Srbský bratře.
Srbsko: Děkuju ti.
A s touhle bombou se rozloučíme. V 3. díle plánuju to dodělat celé ale nechte se překvapit. Ano Velká válka nám začala.
Máme tu lidi, kteří tu jak kdyby vystupovali.
Takžééé
Qing nebo-li Čína: AKA @MCkatka
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Itálie: AKA @Zwixicek
Osmanská říše: AKA @Dykol je mi tě líto Kebabe :emoji_slight_frown:
Srbsko: AKA @Kitsik
Černá Hora: AKA @Amibaer_
Bulharsko: AKA @Ftefanek
Rumunsko: AKA @omgmen
Řecko: AKA @iTz_MinotaurSVK
Mexiko: AKA @_Petersson_
USA: AKA @Flafy_
Rakousko-Uhersko: AKA @Menclik12
Německo: AKA @Inter Yay Deutschland
Francie: AKA @DominickK15
Rusko: AKA @_yyySepii
Velká Británie: AKA @Gangyy_
Kanada: AKA @Nerdy42
Britská Indie: AKA @VrchniCrafter
Austrálie: AKA @RainyJohnn
Nový Zéland: AKA @Krosta8
Jihoafrická Unie: AKA @MrMitchellinCZ
Belgie: AKA @SpexikEx
A ten co to tu furt píše: AKA Já nebo-li LeHarve
Takže děkuju za pozornost. Doufám že se vám tohle líbilo. Mrcněte sem hodnocení a komentáře a předem se omlouvám za gramatiku a mám tu akorát 2 arty od jednoho Rumunského kamaráda bohužel se mu udělalo špatně sice tyto 2 countrybally neměli nic společného v 1. světové válce konkrétně Švédsko spíš ty Olympijské hry. Ale i snaha se počítá. Tady je jeho YT kanál kde dělá mappingy a také ty kraviny budu rád že by jste ho odebírali tady je YT https://www.youtube.com/channel/UChSixQLrI_Rdivi1DaDT5nQ to on mi dělá ty countrybally takže se pokochejte.
Naposledny upraveno: