• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

BlitzHarwey

Blitzkrieg
Zdravím. Jak jde vidět tak 1. part Countryballs in WWI dopadl docela dobře lidem se to líbilo jsem rád že se vám to líbí a tady máte další díl tentokrát to bude délší a dostaneme se do té 1. světové války. No nechci do okecávat jdem rovnou na to.

Kapitola II. Pád dynastie a Velká válka
Rok 1911 - Pokračování po Agadirské krizi.

Taak. Co dál tu máme za údaje, určitě to bude něco zajímavého.

Noviny: Obraz Mona Lisa od Leonarda Da Vinciho byl ukraden.

To jste si mohli myslet co? Slavnej obraz byl tento rok ukraden a ano byl někde ve Francii. No to nám to tu pěkně začíná :emoji_smiley:. To už by ani bílou vlajku neukradl. Tedy pokud ta krádež nebyla fake. No co pak tu máme dál?

Xinhajská revoluce

Qing: Cože? Jak se opovažujete tady vyvolat revoluci?!
Čínští povstalci: My chceme demokracii. Nechceme tady žádného císaře ani nikoho jiného!! Chceme republiku!!
Japonsko: Hm Čína začíná být v háji. No nic později si zaberu nějaké to území.
Qing: Sakra prohrávám! Všichni jsou proti mně! Kapituluju!
Čínští povstalci: Vítězství!! Mám celou Čínu pod kontrolou a Tibet bude mít nezávislost!

A další revoluce tentokrát v Asii. No co dál? Pokud se něco nezvrtne.

Italská invaze do Libye.

Osmanská říše: Děláš si srandu?! Já ti nabídnu území, která bude pod správou Tureckého úředníka a ty mi vyhlásíš válku?!
Itálie: Odmítl jsem, protože jsem chtěl kolonii, která bude pod správou Italského úředníka a ty jsi stejně už slabej.
Osmanská říše: Grrr!

Italská invaze do Libye. Heh. První Albanská revoluce pak tohle no co ještě Turky může oslabit? No uvidíme podíváme se co se objeví.

Noviny: Jížní Pól byl objeven.

Wew takže Antakritda. No Roald Amundsen to nějak hold dokázal pokud se nepletu tak byl z Norska. Co dál tam máme?

Rok 1912

Balkánská Liga

Hmm. Spojenectví mezi Srbskem, Bulharskem, Řeckem a Černou Horou. Proti komu? Že by Turci měli další problém? No co jiného.

Srbsko: Tak jo spojenci. Tato aliance vznikla tak že nakopeme Turkům zadek. Později zaútočíme ok?
Řecko: A jaký je teda plán?
Srbsko: No Černá Hora jako první Turkům vyhlásí válku a pak my ostatní půjdeme proti nim.
Černá Hora: Dobrý plán, ale jak si rozdělíme území?
Srbsko: No. Já si vemu Makedonii a Kosovo ty východní část Černé Hory, Bulharsko jížní oblast Bulharska a Řecko si veme Soluň a nějaké to území. Jo a pomůžeme i Albáncům aby získali nezávislost. Dohodnuto?
Balkánská Liga: Dohodnuto!
Srbsko: Fajn teď počkáme až si s nimi Italové pohrají.

No takže další problém vůči Turkům. No co dál tu máme?

Noviny: Velkovévoda Lucemburska William IV. zemřel.

Lucembursko. Takej prťavej státeček mezi Německem a Belgii pokud do toho nepočítám Alsasko-Lotrínsko co je v dnešní době Francouzské území. No ale další velkovévoda spíš velkovévodkyně Marie se ujala trůnu. No nic co dám tam máme?

Konference v Římě mezi Itálii a Osmanskou říší
  • Itálie anektovala celou Libyii
  • Mír mezi Itálii a Osmanskou říší
Itálie: Tímto konferenci považuju za ukončenou.

Itálie vyhrála Italsko-Osmanskou válku.

No výborně. Itálie vyhrála nad Turky to znamená že Balkánská Liga může zaútočit. No uvidíme.

Noviny: Loď Titanic se potopil

Ale, ale. Copak se nám tu objevilu v příběhu? Ano Titanic, který byl vlastně potopen a důvod je ledovec a pokud se nepletu Titanic mířil někde na Labrador a zemřelo tak kolik lidí? No nebudu to řešit. Co dál tam máme?

Olympijské hry

No v roce 1912 byly Olympijské hry někde ve Švédsku ve Stockholmu. No co dál tam máme?

Rok 1913

První Balkánská válka

Černá Hora: Hej Osmane?
Osmanská říše: No co je?
Černá Hora: BAF!
Balkánská Liga: Vyhlašujeme ti válku Osmane!!
Osmanská říše: Ah bože už zase?

První Balkánská válka. No tady ti borci chtěli nějak se zbavit Osmanské autoritě na Balkáně a aby Osmanská říše na Balkán znovu nevstoupila. No Turci v té době to měli hodně těžké. Nějak jich začínám litovat. No co dál?

Vojenský převrat v Mexiku

Zase převrat v Mexiku? Jaj no o tom nic moc nevím no, ale prostě je to zase v Mexiku.

Mexiko: Další převrat? Oh bože.

No dobré. Co dál?

Demonstrace v USA

Noo demonstrace v USA hlavně ve Washingtonu chtěli ženské jak kdyby volit. Ještě že máte tu Ameriku. No co pak nás čeká dál?

Amerika vybrala novou "svobodu"

No nepovídej. Ti Amíci nemají s tou svobodou už dost? No prezidentem už tam je Woodrow Wilson. Známa osobnost hlavně v USA

USA: Konečně nová svoboda! Huráá!!

No raději se přesuneme.

Masová produkce

No tož nevím co k tomu dodat. Maso? Manufaktury? Nevím přesuneme se dál.

Konference v Londýně

• Bulharsko anektovalo Thracko a Východ území Makedonie
  • Srbsko anektovalo zbytek Makedonie a Kosovo
  • Černá Hora anektovala malé východní území
  • Albánie získává nezávislost
  • Řecko anektovalo Soluň
Velká Británie: Když je to v Londýně tak považuju konferenci za ukončenou.

Konec První Balkánské války

No musím říct že plánované rozdělení území nebylo takhle v plánu co se stane s Bulharskem?

Srbsko: Jak se opovažuješ! Dohodli jsme se že si vemu celou Makedonii!! Tohle nebudu tolerovat
Bulharsko: Hehe a co uděláš?
Srbsko: Vyhlašuju ti válku!
Černá Hora a Řecko: Tak to jdu s tebou Srbsko. Zrádce v alianci nechceme
Rumunsko: Je čas se přidat do párty a získat nějaké území od Bulharska
Osmanská říše: Čas na pomstu!!
Bulharsko: A sakra.

Druhá Balkánská válka

To se dalo čekat že se to zvrtne. To tam zas bude bum a bum a pif paf a také ty kraviny. No podíváme se zrovna na výsledky když jste tak nedočkaví kulíšci :emoji_smiley:.

Konference v Bukurešti

• Rumunsko anektuje část Bulharské severní Dobrudže
  • Srbsko anektuje Východní Makedonii
  • Řecko anektuje část Thracka
  • Osmanská říše anektuje část území aby měli v bezpečí Istanbul
Rumunsko: Tímto považuji konferenci za ukončenou.

Rok 1914

No a jsme v roce 1914. Díky že jste to semnou vydrželi. No ale k věci každý zná rok 1914, ale žádné spoilery. Jdem rovnou na to co nás čeká a nemine. Ten hlavni chod této série a příběhu. Už se těšíte? No tak jdem na to vy kulíšci.

Noviny: Nástupce trůnu František Ferdinant d´Este byl zavražděn Srbským studentem jehož jméno je Gavrilo Princip

A je to tady. Velká válka, ale velkej spoiler je právě v nadpisu kapitoly. No jdem rovnou na to.

Rakousko-Uhersko: Srbsko!! Jeden tvůj dežo mi zavraždil nástupce trůnu!!
Srbsko: Uh pardon ale já s tím nechtěl mít nic společného.
Rakousko-Uhersko: Naprostá lež!! Poradím se s Německem co s tebou.

No teďka ta Německá rada.

Německo: Pošli jim toto ultimátum. Jestli ji odmítnou vyhlás Srbsku válku.
Rakousko-Uhersko: Ok

Teď Rakousko-Uhersko jde poslat Srbsku ultimátum.

Rakousko-Uhersko: Tady je ultimátum. Pokud odmítneš hrozí ti válka!
Srbsko: Fajn

Ale Srbové to odmítli, protože to ohrozilo že jejich stát přestane existovat jak já vím.

Rakousko-Uhersko: Srbsko to odmítlo!
Německo: Vyhlaš mu válku!
Rakousko-Uhersko: Vyhlašuju ti válku Srbsko!!

Rakousko-Uhersko vyhlásilo válku Srbsku

Rusko: Ne tak rychle! Podpořím Srby mé Slovánské bratry! Vyhlašuju ti válku Rakousko-Uhersko!
Rakousko-Uhersko: Tak pojď mi!
Německo: Rusko přestaň podporovat Srbsko jinak ti vyhlásím válku!
Rusko: Ne!!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!! Das ist Krieg!!!!!!!
Francie: Do války pudu taky asi.
Německo: Vyhlašuju válku i Francii!!
Francie: Tak pojď mi!!

Noo už to tu začíná co dál?

Německo: Belgie prosím dej mi vstupné povolení mé armády
Belgie: Promiň, ale ne!
Německo: Prosííííím
Belgie: NE A TÁHNI!
Německo: Fajn vyhlašuju ti válku!!
Velká Británie: Ne tak rychle já a moje kolonie vstupuju do války! Snad jsou moje kolonie připraveny.
Kanada: Ready!
Britská Indie: Ready!
Austrálie: Ready!
Nový Zéland: Ready!
Jihoafrická Unie: Ready!
Velká Británie: Ok vstupujeme do války!
Německo: je čas na Die Schlieffen Plan. For Deutschland!!!
Japonsko: Jej hodím si popkorn.
Černá Hora: Jdu ti na pomoc můj Srbský bratře.
Srbsko: Děkuju ti.

A s touhle bombou se rozloučíme. V 3. díle plánuju to dodělat celé ale nechte se překvapit. Ano Velká válka nám začala.

Máme tu lidi, kteří tu jak kdyby vystupovali.
Takžééé

Qing nebo-li Čína: AKA @MCkatka
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Itálie: AKA @Zwixicek
Osmanská říše: AKA @Dykol je mi tě líto Kebabe :emoji_slight_frown:
Srbsko: AKA @Kitsik
Černá Hora: AKA @Amibaer_
Bulharsko: AKA @Ftefanek
Rumunsko: AKA @omgmen
Řecko: AKA @iTz_MinotaurSVK
Mexiko: AKA @_Petersson_
USA: AKA @Flafy_
Rakousko-Uhersko: AKA @Menclik12
Německo: AKA @Inter Yay Deutschland
Francie: AKA @DominickK15
Rusko: AKA @_yyySepii
Velká Británie: AKA @Gangyy_
Kanada: AKA @Nerdy42
Britská Indie: AKA @VrchniCrafter
Austrálie: AKA @RainyJohnn
Nový Zéland: AKA @Krosta8
Jihoafrická Unie: AKA @MrMitchellinCZ
Belgie: AKA @SpexikEx
A ten co to tu furt píše: AKA Já nebo-li LeHarve

Takže děkuju za pozornost. Doufám že se vám tohle líbilo. Mrcněte sem hodnocení a komentáře a předem se omlouvám za gramatiku a mám tu akorát 2 arty od jednoho Rumunského kamaráda bohužel se mu udělalo špatně sice tyto 2 countrybally neměli nic společného v 1. světové válce konkrétně Švédsko spíš ty Olympijské hry. Ale i snaha se počítá. Tady je jeho YT kanál kde dělá mappingy a také ty kraviny budu rád že by jste ho odebírali tady je YT https://www.youtube.com/channel/UChSixQLrI_Rdivi1DaDT5nQ to on mi dělá ty countrybally takže se pokochejte.

Norwayball.png
Swedenball.png
Takže už to tu ukončím. Mrcněte hodnocení a komentáře. Mrcněte odběr pro kanál Romanian Order. No já se s váma loučím a u 3. a posledního dílu Countryballs in WWI se uvidíme. Dále až tato série skončí bude hlasování jaké další série mám z toho udělat. No já se s váma loučím u dalšího a posledního dílu z WWI se uvidíme takže zatím čau.

Naposledny upraveno:
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.