Inter
Velmi známý člen
KAPITOLA II.
Večer byl Riox vyzbrojený, ale heslo "Proč vyjít v noci" mu dalo rozum aby se nejdříve vyspal. Se svojí skupinkou si naplánoval sraz na Vanille v jejich hradě. Riox se vzbudil docela brzo ráno, ale z postele se mu moc nechtělo. Nakonec vstal, vzal si vybavení a odešel na hrad jako první. Ten hrad tam našel jen náhodou, ale vybudoval si z něho dobrou základnu. Došel tam o hodinu a půl dřív než měl, tak si řekl že trochu prozkoumá ten hrad. Tu část ve které měl postavenou základnu měl prozkoumanou až až. Vyšel ze dveří, naťukal do redstonového systému kód, a dveře se za ním zavřeli. Sešel úplně dolů, aby se podíval co tam bylo. Našel tam věznici, v celách už jen kostry které jen velmi zřídka drželi pohromadě. Nahoře našel starou knihovnu, tak si řekl že než dojdou ostatní že se tam trochu porozhlédne. Našel dopis psaný na kůži pro starého krále který obýval tento hrad. Poznal že dopis nikdy nebyl otevřen protože zbytek pečetě byl ještě nerozlomený. Jak se potom dozvěděl, v tu chvíli když dopis přišel, tak byl král na cestě do Tol Baradinu, a po cestě zemřel na neznámou nemoc. Rozlomil teda pečeť a začal číst:
"1124 Dopis pro krále Adoglovi I.
Můj milý synu. Jak jistě víš, začínají nám docházet zásoby jídla, a tvoji poddaní ho spotřebovávají rychle, a letošní úrodu obilí zaplavila voda, která se vylila z břehů. Tvoji poddaní se začali rozčilovat, a asi to povede ke vzpouře. V celé zemi je hlad. Už čtyřiadvacet lidí zemřelo na hlad. A k tomu ještě se v zemi Felimdor objevila morová nákaza. Doufám že budeš dobrým vládcem i v tomto období. Já už jsem starý moc, a smrt mi šlape na paty. Pokud víš, tak tato skála nese velké tajemství. Na pátý úplněk v roce vždy jednou za třiatřicet let prý odhalí veliké tajemství, a ten kdo ho získá bude vědět věci co nikdo jiný neví.Tvůj otec
Delerin."
Tady dopis končil. Riox si chtěl přečíst ještě knihu, která měla na titulní straně podivný znak, který vypadal jako nějaký talisman. Vrátil se nahoru, neťukal kód do systému a vešel dovnitř. Crocy, a Prim na něj čekali, ale Fialka tam nebyla. Začal si teda povídat s Primem a Crocym, a řekl jim co se dočetl v tom dopise. "Hmm, zajímalo by mě to tajemství té skály." Najednou se ozvalo otevírání dveří, a do místnosti vešla Fialka. "Že sis teda dala na čas, Fialko!" Houkl po ní Riox. Fialka si přisedla, a Riox se dozvěděl, že jak šla do hradu, tak našla nějakou jizvu na stěně skály. "Vypadalo to jako nějaký vchod.." Řekla, a Riox si domyslel své a řekl: "Jdeme tam, vychází to! Pátého úplňku letos by to mělo vyjít." Zbývaly 2 dny do pátého úplňku.
To byla dnešní kapitola, rozcestí ještě nebude. Nebojte se lidi co chcete být v příběhu, bude tam každý. No nic, ta dnešní kapitola.. Nevim nevim jako to s ní bude Dneska mi z hlavy leze něco divného No nic.
Loučí se s vámi blázen jezdící na atomovce
Inter.
Naposledny upraveno: