• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
Tento příspěvek nemá nikoho ponížit, a prosím berte na vědomí, že vše co jak napíšu nemusí vypadat hned na první pohled. Jedná se pouze o můj názor a nikoho a žádný server tímto nechci poškozovat.

Tento text je velmi dlouhý!

Dneska 21.12.2015 ve 20:32, tomu bylo přesně 2 roky od založení serveru. Každý rok, tedy po 2. zde napíšu svoje upomínky, vzpomínky, narážky a zhodnocení uplynulého roku a budu věštit co se stane. Tak kde začneme?

Začneme od úplného začátku .... u mě. Již dříve jsem hrál Minecraft jednodenně, s Creativem a Tekkit. Důvodem bylo, že ho také hrál jeden youtuber GEJMR, avšak jeho nick jsem si nikdy nezapamatoval, a zjistil jsem tento fakt až o pár let později. Jednoho dne pršelo, byl prosinec a nuda, na účtě 600kč co s nima? Minecraft.
A tak jsem získal originálku, jako první jsem musel mít skin, perfekcionalista a ještě si ho vymyslí sám. Jako další bylo, kde budu hrát? Tak jsem najel na Minecraft hosting, a tam kraloval tzv. CrazyGames. Starší hráči si ho určitě pamatují, byl tam Skyblock a denně +- 400-500 hráčů. Tam jsem poznával co a jak funguje, ale nikdy mi nešlo do hlavy jak je možný, že někde mohu stavět a někde ne? Koupil jsem si tedy to nejdražší VIP za 70kč, přesněji DVIP. Tehdy to bylo něco famozního, měl jsem fly a creeper už mi neodbouchával střechu na ville na ostrově. Chtěl jsem to taky a tak dne 21.12.2013 ve 20:00 jsem najel znova na Minecraft hosting a zjištoval kde hostují, chtěl jsem to taky. O půl hodiny později, byl server zakoupen za těžký prachy 200kč+- :D. No a ve 20:32 jsem klikl na "Spustit". Zapl jsem Minecraft, zadal IP, připojím se. Připojování.... Byl tam ostrov a jeden hráč. Tehdy mě to zarazilo a dneska mi to příjde jako něco co se asi nikdy nestane. Stál tam a koukal, zeptal se mě zda jsem majitel. Tehdy to byla Vanilla upozornuji. Já mu odpověděl, že ANO a on, zda bude možné tu hrát s jeho kamarády minihry. Tehdy jsem nevěděl co to je, tak jsem mu odepsal "ANO" a on odepsal, že příjde později. Bohužel, nick si nepamatuji ale byl na serveru dřív než já. Jestli to bylo nějaké znamení, nevím. O serveru jsem řekl kámošům (2 :D moc jsem jich neměl a ještě z FB). Ti se napojovali, a začali hrát. Postavili tzv. Admin Villu, do konce července byla na Survivalu jako památka s warpem. Vymyslel se tehdy také název, jeden z nich napsal "CraftMania". A tak to začalo, bohužel, kámoši se dali na fet, a těžký cigára a přestali chodit a tak jsem 31.12.2013 přidal na všechny serverlisty server s jediným názvem CraftMania. Bez loga, bez obrázků, bez ikon. NIC.

Týden s týdnem se sešel a aby to tak vypadalo jsem zakoupil 20 slotů (tehdy 5 od začátku), tehdy tam už hrálo již 5 hráčů. Na serveru šel najít Survival a Skyblock, a pozor můj spawn! Ten si bohužel nikdo nepamatuje, ale stál na Survivalu 1.7 /warp survival zakopaný v zemi. Týden s týdnem se opět sešel a server byl plný a já se tam nemohl připojit. Survival, Skyblock, Doly, Shop, Residence...20 slotů, plno.

1737211_585572168185049_991482079_o.jpg
A tak jsem napsal svůj první ticket do Fakahedy, na zvýšení 30 slotů. Na server byl přidán nový spawn, a dalších 30 slot a neposlední řadě Creative. Ano čtete dobře, na jednom serveru Survival, Skyblock, Creative. Světy byly oddělený, každý měl svůj inventář ale nehorázně se to bugovalo. Tehdy se v noci připojil první člen AT Critical_Impact, a požádal mě zda by nemohl být builderem. A tak se stal builderem. Samotář wake ho bohužel nijak nezaměstnával. O 14 dní později byl server opět plný, zvýšilo se tedy na 40 slotů. To bohužel nestačilo a za týden se muselo zvýšit na 50 kvůli minihře HideNSeek. Takže na serveru o 3GB RAM jelo bez lagů Survival, Skyblock, Creative, HideNSeek, SurvivalGames. Tehdy přišel do AT také @Menclik12, vzniklo naše fórum. (Pozn. do dneška funguje: http://forum.craftmania.cz/). A byl uspořádán 1. nábor! V tu dobu jsem přestal CraftManii dotovat ze svého a od té doby jsem už nikdy nedal ze svého, proč? Zavedl jsem VIP ale né ke mě, na Fakahedu. Pamatuju si, že to byl Duben a končil nábor. Na server se připojil ale hráč, který dost spamoval chat. Tehdy nebyl Antispam až do 200 slotů. Jmenoval se ... Cheapshot. Spamoval chat hlasy, a já mu začal nadávat, že at přestane že nechci aby Czech-Craft smazal server (tehdy byl na 99. místě). A on že se tak nestane, že mu mám věřit. Jestli mu dám ban, přijdu o vše a o něj. Zajímavý co? Co myslíte? Nedal jsem mu ban, a ten hajzlík ještě napsal žádost do AT a co k tomu, on to vyhrál. A tak byl v AT Cheapshot (@Cheap_ ). Čas šel dál a dál, a server byl opět plný. Zvýšilo se tedy na 70 slotů a CM byla v mínusu. Přemýšlel jsem zda mám něco přihodit ze svého ale neudělal jsem, řekl jsem si že to dokážeme a dokázali a byli těžce v +. Až na tolik, že jsem přidal dalších 10 slotů. Celkově tedy 80, a zrušil Creative na serveru. Očekávali jsme že odejdou hráči, ale oni přišli a bylo druhý den narváno. Navýšeno na 100 slotů a zrušen Skyblock.
Screenshot_4.png Screenshot_2.png ggg.PNG rrrrr444.PNG
Šli jsme dál, stále nestačily sloty a server to tahal bez lagů a poráželi všechny malý servery až jsme došli na hodnotu 160 hráčů na jednom serveru. A tak jsme koupili EXTREME, to nejlepší u Fakahedy! Železo se kterým nepohne ani Chuck Norris ale hráči chtěli Skyblock. Tak jsem hledal řešení, a našel Bungeecord. Proxy server který spojuje servery dohromady a tvoří jeden. Museli jsme změnit IP. První rána pro CraftManii. Odešlo 80% serveru. Jenže server byl v TOP 30 na Czech-Craftu a v TOP u Fakahedy, za měsíc to bylo zpátky, sice to vyšlo jenom tak tak. Ale překonali jsme 200 online hráčů. Tehdy byly přidány dva spawny, který zná 99% hráčů na CM, protože byly donedávna. Ano, tak dlouho a starý spawny. :D
Hráči chtěli minihru, byl přidán SkyWars a opět 99% hráčů si určitě pamatuje SkyWars 1.0, jelikož do konce letošního listopadu byl na serveru. Ano to je on, stal se legendou. Chodili se na něj dívat i někteří youtubeři (ti malý). Čas šel a šel, v AT již byla @zuzik92, @Sprajtiik, @BobmanCZ

Tehdy měla CM zlaté časy, bylo přidáno další nové lobby a překonávali jsme hranice týdně.. 300 online jeden týden, další týden 380, další týden 420, další týden 460, další týden 500! Tolik hráčů se drželo dost dlouho, přidal se Annihilation a OITC. Tehdy bylo registrováno za týden na CM 10 tisíc hráčů! Nával, mysleli jsme si že to je bot útok proto jsme lobby i vypínali ale on to nebyl! :D
Přišly těžké časy, časy kdy kidi a závistiví lidé našli CM a zkusili její stabilitu. Několikrát denně jsme padali, několikrát denně lagovali, crashovali. Jedinou pomocí byla změna IP adresy. 2. rána pro CM. 80% serveru pryč ale server byl už celkem známý, takže se to rozšířilo rychle až do vánoc jsme sbírali čím dál tím víc hráčů.

Prosinec 2014, neznámá chyba packet-encoder. Kvůli této chybě musel být server zastaven na 7 dní, přepnut do online modu (pouze pro originálky). Totální ztráta hráčů podle mě. Na problém, jako takový se nepřišlo jak ho opravit a do března 2015, ležel na buglistu těch co dělají Bungeecord jako kritická chyba. Jak jsem psal, jsem si myslel že je konec se serverem, po zapnutí jsem se ale sděsil. Ten den jsme trhli rekord 600 lidí. Chápete to, po 7 dnech bez připojení na server jsme dali rekord 600 lidí!!!!! :DDDDDDDD do dneška to nechápu. Jak je to možné, nechápu. Dodám jenom, že celý prosinec jsme i nadále byli ddosovaný. Nakonec se to řešilo i s policiií.

Čas šel dál, dál a dál. Do menu byl přidán "Prison" a že je plánovaný. Hodně hráčů si asi myslelo, že to je ten Mine-Break jak ho dělal MenT :D. Proto v noci na 1.3.2015 bylo na serveru přes 500 hráčů, kteří čekali na Prison. Admini nestíhali, antispamy se radši zabugovaly, lobby byly plný, a spam že mi z toho crashoval MC. To byl HYPE of Prison! Největší a nejšílenější akce při otevírání serveru na CraftManii. A tak jsem to otevřel, v 7:00 bylo na serveru přes 500 hráčů! Všem se to samozřejmě nelíbilo, tak si našli IP toho Prisonu a začali ho ddosovat, 3x spadl až si toho všimla Fakaheda a hezky je zastavila! Prison byl legendou a zřejmě asi zůstane. :D a aby toho nebylo málo zrušilo se KitPVP! Další legenda? ANO!

Březen 2015, byl také slavný DDoS útokama na všechny velké servery. Chodily nám na maily zprávy, že to dělají ti a ti, nakonec jsme všichni obvinili GameTeam, ten obvinil nás, my zase StyleCraft. Dodám, že na Survival-Games byly taky DDoS útoky, a jediný kdo je z toho jakž takž dostal jsem byl já. A tak jsem poznal GEJMRA, ale víc si nechám pro sebe, že?! :D
Bohužel, server šel dolů, stále méně a méně hráčů, dostali jsme se až tak, že v neděli v 19:00 bylo na serveru 350 hráčů. Tak to nešlo..
Duben byl skvělí v tom, že jsem změnil podobu webu a spojil starý forum a web do jednoho, jak to známe dneska. Hodně hráčů si to chválí, a dle statistik máme 2. nebo 3. největší MC forum v CZ/SK, po Fakahedě a částečně Hicorii forum. Tehdy jsem taky poznal toho špunta @Kopiis, který mě x krát přemlouval aby mi mohl spravovat web :p. Pak také nové lobby od Spirita a Ccarmel (několikrát označované za copy of HiveMC).
Nacházíme se v Květnu 2015, nikdy jsem moc BedWars neměl rád, radši SkyWars ale i přes to. Jsme otevřeli BedWars. Dneska je to nejhrannější hra na Craftmanii a dle některých, neměla konkurenci. Nevím jak je tomu teď.

5555.PNG

V dalším měsíci se přidalo UHC (1. v CZ/SK), DrawIt (2. v CZ/SK), BuildBattle (1. v CZ/SK). Prostě :eek:
Je toho moc co se stalo v rozmezí březen - září. Prakticky se CM rozrostla o 50000%. Z 9 serverů bylo 60, to je masakr. Dál už to známe nemusím snad popisovat co bylo před měsícem :D.

Od samého začátku mě celý server fascinuje, jak jsem psal ten hráč nazačátku, ti hráči po 7 denním výpadku? Hráči co nám pomáhají chytat cheatery, a x dalšího prostě něco neuvěřitelného. Za tak krátkou dobu prakticky jak je udávání za půl roku v tom 10 na czechcraftu, a v top 3 online hráčů za rok! A co ten HYPE na hlasy? Co byl nedávno na CC za 10 dní z 65. místa?! Na první s 40k hlasy, to se myslím nikomu ještě nepodařilo. Je toho opravdu hodně a já to bohužel zapomínám kolik toho je, ale fascinuje mě to a asi do smrti bude.
Nikdy bych neřekl, že budu někdy slavit 2 roky serveru a ještě Minecraft, nikdy bych neřekl že o CM budou vědět i v zahraničí o našem KitPVP, nikdy bych neřekl že budeme pomáhat developerům ze Spigot fóra s pluginy, nikdy bych neřekl že najdeme tak závažný bug, že se o nás dozví i v Oracle. No prostě... WOW.

2015-07-18_14.12.52.png 2015-09-27_10.51.10.png fffddfd.PNG Screenshot_5000.png
Co plánujeme dál? No samozřejmě zlepšovat současný server ale hlavně v roce 2016 aspoň spustit server pro Mobily s minihrama (Minecraft PocketEdition) a expand na Módované servery (RPG a jiné války). Víc psát nebudu! :D

Odbočíme...
Hodně hráčů, si myslí, že dělám server pro prachy. Bohužel vás zklamu, nedělám to pro prachy, proto všechny VIP 95% jdou na fakahedy abych s nima nemohl nijak jinak nakládat, a z toho zbytku platím pluginy, Store atd.
Nikdy jsem to nedělal pro prachy a ani nikdy nebudu, dělám to protože mě to baví, navíc je to hra takže si při tom i hraju.. prostě... každý v tom hledá jenom prachy.. a řeknu vám, že ti co to chtějí pro prachy, dosáhnou max 20 slotů. Nemyslím ty, co s tím šli s tím že musí mít tzv. "počáteční kapitál", já prakticky žádný neměl pouze dvou tisícovku. Proto se směji všem co tvrdí, že musí mít kapitál. Nemusí :D stačí tomu věřit.
Například mě fascinuje přístup jiných majitelů, sedí tam jak pecky a rozkazují AT aby něco dělali tím myslím opravovali bugy, nebo naháněli hráče. PROBOHA!
Když jsem už dostal rozum :D s CM. Zavedl jsem si určitý pravidla a mezi nima bylo mít super AT. Do jisté míry se mi to podařilo najít ty špunty :p :D:D:D ale každý má svoje chyby, tak musí být i v AT černý ovce. Ale co tím chci říct, jinde v AT musí admini kontrolovat stav serveru, a mají práva jenom tam kde jsou nebo dokonce jak jsem se nedávno dozvěděl dělat nějaké výpisy. Na CM? Si každý jede svoje, pohoda mám všude práva, admini a helpeři se starají jenom o hráče, prakticky nemají ani šanci jak zníčit CM. Všude mám přístup já :D a to je ten pravý základ! Všechno nebo nic :D. Ano je to krutý, ale jak jsem se dozvěděl od jednoho bývalého helpera "K Helperování mi nemusíš ani dávat prefix". Až tak jsou snadný práva na CM. Nežijeme přece ve vězení... aby 1 admin měl 1 server, kde bude nahánět hráče a když jim tam bude málo tak ho seřvu? Prd :D

Rada pro ty co si chtějí delat server, pozor na reklamu, at to není spam. Když se tak nad tím zamyslím, viděl jste někdo někdy reklamu na CM? Nějaký banner? "Přijd k nám blbalbala"? Nemyslím tím normální banner co je na CzechCraftu... nikde nic co? Jakto... dle statistik za co se dávají prachy na CM, má reklama 0.5%, proč? Reklama je důležitá ne? Já tvrdím že není, to že někde na tebe bude blikat at se tam připojíš že tam máš super doly, nebo že budeš spamovat na skypu, nebo se dokonce někde fotit s logem? K čemu... kidárna a s prominutím hovadina. Už vidím kolik lidí to nalákalo, já bych se teda nikdy nikam nepřipojil někam kam by mi někdo nutil že tam to je takový jaký si to nakreslím... ale hovno (kappa). Nejlepší reklama je reklama od hráčů, hráč poví někomu tam se hraje dobře, tam pojd! Prásk a máte reklamu, ani youtube, ani spam, ani bannery na webech nic... ale tohle nikomu asi nikdy nedojde, takže pls pls na tento server! Jako ovečka! Jo a nezapomeňte všechny lákat na youtubery, to fakt normální lidi zajímá jak někdo kváká blbosti a stěžuje si na lagy. Proto na CM není žádný youtuber, kachny nevedeme, kachny se jí. :D

2015-11-27_09.49.26.png Scredsenshot_8.png Screensshot_5.png

Čas od času se mě hráči ptají, jaké to je být majitelem. No hrozný, jednodužše já ráno vstanu, zkontorluji zda server jede normálně. Pak škola, kontroly, odepisování x lidem na skypu, příjdeš domů, navalí se na tebe problémy některý vyřešíš, budeš rád když vypneš obrazovku aby ses mohl naučit, do toho si musíš dělat přestávky protože pořád něco a když se to ještě sere tak to spadne celý. Nakonec se prd naučíš, a ještě chce každý vrátit prachy nebo je AT rozhádaný. Nakonec jdeš spát o půlnoci s tím, že to další den bude lepší :D a když je víkend tak jsi do 6h vzhůru abys opravil ty bugy co se za týden objeví. Normální wakův týden. :D

Proto když chcete server, tak si to rozmyslete, pokud se to rozroste do tohohle extrému a budete šílený jako já, tak počítejte s tím že bud škola nebo server. Já si vybral školu a propadl, a co :D aspon mám server, vás :p (samozřejmě opakuji ročník tak klid).

2015-12-20_15.15.20.png 2015-12-20_18.12.37.png

Nevím co už zde napsat, byl to divoký rok, rok plný zážitků, poznání x lidí, hráčů, youtuberů prostě další krásný rok CM. Nikdy bych fakt neřekl, že budu psát tohle, po tom všem, kolikrát jsem to chtěl vzdát po těch bugách že si ani nevěděli lidi co s tím dělají x let, prostě zážitky a x slov co nevím jak napsat.

Chtěl bych v první řadě poděkovat Admin Teamu, jak současnému tak bývalému. Každý jsme něco co jste dal do CM, když jsi blbý jako tágo a byl jsi tam, dal jsi něco CM. Tága jsou lepší jak kachny :D. Nevím zda tu mám psát každému individálně děkuji blblabla, nikdy jsem na takévé kecy nebyl. Každý ví, každý zná co si o něm myslím. A když ne tak mi napiště, ale chtěl bych vám znova poděkovat, bez vaší pomoci by tento server nikdy nebyl čím je a bude. Děkuju <321

Dále bych chtěl poděkovat všem hráčům co zde hráli a hrají a aktivně nám pomáhají s něčím a nebo už jenom hrají. Jste super, opravdu :D. Nikdy jsem neměl moc kamarádů, ale mít takový jaký jsou někteří, hezký sen. Děkuju vám a děkuji také že si toho umíte vážit, když tu nad něčím sedíme x hodin. Děkuju <321 :)

A nakonec spešl poděkování těmto lidem:

• BobmanCZ za pomoc s AT, jsi super :D a nejlepší Hl. admin :)
  • MrSpirith nevím jestli si to přečteš ale patříš mezi ty nej buildery, díky :p
  • Cheap_ taky x krát díky, podílel ses na velké historii CM
  • zuzik92 ta s kterou jsem se pohádal, ale přesto jí děkuju za vše co pro server udělala a snad někdy pochopí jak jsem to doopravy myslel.
  • Sprajtiik člověk tajemný ale vzácný :D díky :p
  • Misery96 ten nikdy nic neví, ale radši to posere, né díky taky :p
  • Ccarmel chci extra poděkovat za kresby co dělá pro server a za krásné nové logo! Děkuji!
  • Flafy ten slavný eventer a, děkuji :D
  • Kopiis tak tobě děkovat nebudu, tobě děkuju pořád tvl :D ale díky za pomoc s webem a s tím co za pár dní zveřejníš! :D
  • PVNST jo ten nejlepší přes cheaty, děkuji za pomoc s anticheatem a na serveru.
  • xero2000 nevím jestli si to přečteš ale také jsi na CM zanechal dost velkou stopu, díky!
a další poděkování těmto lidem - Delfik, Fapsik, Filip6_CZ, HappyMouseCZ, ItzJarko :D, ItzToky, kapr20, Nedzdo, omgmen, R3pl1kator, Radiko, SkateQue, Skuban9999, SmileyTV, Soony37CZE, SpexikEx, TheStepan177, ToumanCZ, _Annie :p, sCuess, MrdKev_CZ, Menclik12, Martin2035, Lokri, MrProchyV, Prochy, iSpen, Fiola :D, xBalzeManx, MrRiox, Prasiakovi také :eek:, hihiji, Scipio, Pavouk, YouAreDead, KupidoSK, TrainMan, ZetQju, Aywy_TristaX omg.., MrRukes, GEJMR, Austin [FH], Lolerkoo, The_DaveCZ, MrAzi, Marki, Hexuis, Rutherther nebo jak se to píše, Nerdy42, MrShady také :eek:, MrMikeCZE? :D, JobHob a všem konkurentům za konkurenci, dále všem hráčům a dalším x lidem!

Statistiky CM
  • Registrováno hráčů: 462 tisíc.
  • Nahráno přes 4 miliony hodin.
  • Vygenerováno přes 300Tb dat.
  • Vydrželi jsme 89 DDoS útoků.
  • Nejdelší výpadek 7 dní. Od té doby 99% dostupnost, 1% jsou údržby!
  • Uděleno přes 7 tisíc banů, 3 tisíce kicků, 2 tisíce mute, a 900 warnů.
Mety CM
  • 2. Největší MC forum
  • Jako první UHC, BuildBattle, Prison, AutoLogin (s ochranou originálek), Store přes BuyCraft (no 2. ale počítáme full adresu), za 10 dní na CzechCraftu v top, rekord na Czechcraftu 40k hlasů a dalších x :D

DĚKUJI!

Při psaní tohoto textu nebyla zničena žádná klávesnice.

Komentáře

Status
To je poezie! :D
Krásně sepsaný, tleskám. Napsat do pár odstavců, co se dělo cca. 700 dní, to si zaslouží obdiv. ;)

Jsem rád, že mohu být součástí tak skvělého serveru a koletktivu, jaký CM tvoří, protože ne každý má možnost tohle mít.

Hodně zajímavý jsou ty reklamy... Survival Games- GEJMR, Newia, MenT a další..., StyleCraft- pravidelná účast na akcích, jako je CraftCon, GameTeam- všelijaký reklamní sračky, které musí rozesílat Admin Team lidem, ať už na Facebook, do skupin, nebo třeba na skype.
A o to víc si vážím CM, která funguje suprově i bez zbytečných reklam a ani to nemá zapotřebí. :)

Tak doufám a pevně věřím, že tohle všechno je jen začátek, a že se všichni ještě máme na co těšit. :)

Takže gratuluji CraftMánii, gratuluji Wakeemu, gratuluji všem lidem z AT, gratuluji všem věrným hráčům! Díky vám, je tento herní klenot tak daleko. :)

BobmanCZ za pomoc s AT, jsi super :D a nejlepší Hl. admin :).
Díky moc! Budu se snažit přínést serveru co nejvíc dokážu. Neznam lepšího majitele, než jsi ty. :* :D (a to jsem jich "znal" kur** hodně)

A nakonec už se snad jen sluší napsat... Hodně štěstí CraftMánii do budoucna! :cool: :D

Na CM som začala hrať... uhh, neviem, s časom nahraným na HorseRider_ to bude pomaly rok(alebo už bol? idk) V tom čase som bola relatívne nová hráčka MC, ale na svoje začiatky fakt nechcem spomínať(správala som sa ako totálna ... :D) ._. . Čas na CM pomaly plynul, najviac som hrala na Creative(duh), potom som trošku začala nazízať aj na Skyblock, kde sa mi zapáčilo a čiastočne som tam presídlila. S priebehom času Wake pridával aj minihry a väčšinou som bola celá "nahajpovaná" ísť ich po prvý krát vyskúšať. Nakoniec to došlo tam kde je server dnes - na špičke. Server mal úžasnú komunitu napríklad aj na plug.dj :) A-team serveru sú len tí najlepší a najlepší aj boli. A na záver nesmiem zabudnúť poďakovať niektorým ľuďom:
  • @Menclik12 áno, ten najlepší, náš assassín a fantastický staviteľ. Nepriamo som sa o ňom dozvedela na starom fóre kde mal ukážku CornWallu a celkom sa mi to páčilo, tak som si povedala "a tak okej, mrknem sa na to, vyzerá to pekne." CornWall nakoniec prekonal moje očakávania(a nie, neočakávala som kôpku hlinených koctičiek) a tak som sa o Menclovi chcela dozvedieť viacej. Sem-tam som ho vídala na plugu, ale nikdy mi nedošlo, že je to "on". Raz som pri nočnom random pokeci s ním zistila že je to naozaj skvelý človek. Dva-tri krát som sa s ním(ešte ako HorseRider_) stretla na serveri. Dozvedela som sa o jeho CornNovinkách a za jeden deň som prečítala všetky staršie čísla, čo mi pomohlo dozvedieť sa o CM viac. Jeho odchod ma fakticky zaskočil a musím povedať, že všetko zlé je na niečo dobré a práve vdaka nemu som sa dozvedela o AC a pochopila jeho predchádzajúce zmienky o "assassínskom bratstve"(áno, vtedy som nemala šajnu čo to je). Vlastne aj kvôli nemu(a vám) som tým kým som - drbnuté(nie doslovne) dievča ktoré skáče zo schodov, kreslí si Minecraftových assassínov a trieska chalanov(len raz no :D) Vdačím mu za veľa a... Master, will you reunite the brotherhood...?
  • @WarcoldCZ joj ty srandista :D Fantastický hráč BW, vždy s ním bola prča :D
  • @Filip6_CZ & @Gepard14_cz dream team :D naozaj skvelí hráči BW a Filip dúfam že aj dobrý helperis :D
  • a ešte nakoniec náš úžo majiteľ :D @MrWakeCZ díky ti za to že si do CM vložil toľko času :)
tak to by bolo od Horzičky všetko a pevne dúfam že si tento príspevok Menzeľ prečíta :D

Naposledny upraveno:
Krásně sepsané, na CM jsem přišel někdy kolem 15.března 2014 a do AT jsem se dostal 30. března 2014 ještě s Endim. Za tu dobu už jsem viděl hodně. Např. spolumajitele, co začal spamovat IP adresu konkurence. Poznal jsem hromadu skvělých lidí, mezi nimi jsou @EndisekCz @zuzik92 @Cheap_ @ToumanCZ @HappyMouseCZ @HorzkaSVK @Ccarmel @Geilo22 @BrocH2002 @MrWakeCZ @BobmanCZ @sCuess @Tomprev @Kesuordep @xero2000 @Martin2035 a další.

@MrSpirith : Ještě k tomu, co si psal ty. Částečně si měl pravdu, téměř žádné mé stavby na serveru v té době nebyly, hlavně kvůli tomu, že většina byla pro minihry v přípravě, a poté co si přišel ty, po mně Wake už nic nechtěl. Ostatní členové AT to věděli a právě proto se začali přidávat na mou stranu. Pak přišlo hlasování o tom, zda zůstaneš v AT a já jsem hlasoval, proto, aby si zůstal. Myslel jsem, že to dopadne jak s Cheapem, z kterého se pak stal super člověk. Bohužel jsem se mýlil. Škoda. Jsme si docela podobní.
@HorzkaSVK : Jsem rád, že aspoň někdo si ještě pamatuje na Cornwall, moje největší dílo. Dřív tam bydlelo okolo 70 hráčů, jenže pak tam přestali hrát a skoro nikdo už zájem o Cornwall neměl. Takže jsem založil Bratrstvo a doufal, že aspoň to přežije. Jakmile se Asasíni objevili v pvp, hned se proti nám spojilo velké množství hráčů, ale stejně prohráli :D Snažil jsem se udělat survival zajímavějším místem, protože v té době byl survival jen o hlavách, nepovedlo se. Po tom všem už nemam moc chuť se na CM vracet jako hráč, vše, co jsem ten rok a půl budoval, zaniklo. Vlastně jediné, co tam zbylo je válečná vzducholoď HMS Dark knight.
@MrWakeCZ : Co by to bylo za slohovku, kdybych nezmínil Žwejka, se kterým jsem toho tolik zažil. Asi navždy si budu pamatovat, jak jsem ho poznal. Bylo někdy kolem 20. března a Spolumajitel CM začal spamovat do chatu IP cizího serveru, shodil server a ještě na FH snížil sloty. Tak jsem si o tom s Wakem psal přes web. Vyklubal se z něho super člověk a tak jsem se rozhodl, že zkusím šanci v AT. Wake to nemá lehké, kolikrát je do 6ti ráno vzhůru, aby CM byla taková, jaká je. Škoda, že se neuchytila ČarovnáMania (Wake snad ví, o čem mluvím). Dám vám radu, když pan Wejček zkouší čarovat, radši se za něco schovejte. Waku, tobě bych chtěl poděkovat za všechno a popřát ti hodně štěstí do budoucna.
@EndisekCz : nevím, zda si to přečteš, ale stejně si pro mě jeden z nejlepších lidí, co jsem kdy potkal. Tolik jsme toho zažili. Tolikrát jsme trollili v TFku :D Na nic z toho nezapomenu. Škoda, že si přestal hrát a doufám, že se ještě někdy potkáme :D

Omlouvám se těm, na které jsem zapomněl a doufám, že Vás to nijak neurazilo. Všem bych chtěl popřát hodně štěstí a pevné nervy.

Naposledny upraveno:
Začít z ničeho a dotáhnout na tuhle úroveň. Fakt super Waku ;) Doufám, že to píšu správně :p Taky velký díky, za tenhle server ;)
MatikosCZ :)

Je to super hrát na takovém server. A kdo by to nechtěl že? :D Jsem na CM přes rok a půl, za tu dobu se hodně změnilo a jsem ráda že velká většina k lepšímu ;) Sice mi někdy chybí ty doby co bylo na CM 40 lidí co většina většinu znala ale co už, server de dál a teď není nic neobyčejného 900 lidí na serveru :D Moc děkuju Wakeovi, že to přes to všechno se serverem vydržel a také adminům co maj tak hodně trpělivosti s některýma že se až divím :D
PS: nekecals s tím že to bude dlouhý :D

Jakožto zastaralá telka, která tu prudí už dobrý rok a půl, bych k tomu měl též něco napsat a taky, že napíšu. (bear)

Ani se mi nechce věřit, jak rychle to uteklo, vždyť před chvílí se sepisoval 1. rok CM na starém webu (ten byl super!). Opět se toho stalo strašně moc, tolik hráčů, tolik prudičů, tolik nových programů, zkrátka, stalo se toho hodně, hlavní udivení je, že Wake to semnou vydržel takovou dlouhou dobu, dokud mi nevypršela licence na placené kanály.

Tenhle server mi dal strašně moc hodin zábavy, možnost spoznat nové lidi, kteří mi přirostli k srdci a zároveň lidi, které jsem mohl dlouhé hodiny prudit. Mezi nejstarší hráče, které znám, patří hlavně můj dávný parťák @ghe5 , se kterým jsme společně nastupovali do Admin Teamu

Můj první den na CM vypadal tak, že jsem se připojil pod warezáckým nickem Cheapshot a začal běhat po velmi starém spawnu, kde jsem stále dokola hlasoval a házel po hráčích exp lahve, které jsem vždy dostal za hlasování. Už ten první den jsem mohl dohrát, Wake mi mohl dát ban, ale neudělal to, za což jsem mu svým způsobem vděčný, protože právě tato událost nás dala dohromady (nohomo) a po pár zprávách se mě ptal, jestli jsem se přihlásil do náboru (který ten den, co jsem na CM začal hrát, končil), já mu odepsal, že ano a už v tu chvíli mi něco říkalo, že tam přeskočila jiskra (meow). Dostal jsem Admina a začal využívat všech příkazů (tehdy i příkazu za možnost měnění hesla hráčů :D). Ještě tu noc jsem tam s Wakem zůstal do ranních hodin, protože zrovna připravoval Event o VIP, kde hráči hledali 3 zadky knížek a jen pár z nich mělo hodnotu IVIP, GVIP či DVIP.
Mou sexy a dojemnou přihlášku si můžete prohlédnout ZDE

Poté přišel další nábor, přidala se do AT i Zuzka, která nejdříve získala Helperku, ale po 2 dnech se rozhodlo, že patří na post Adminky a tam také zůstala až do dnešního roku. O letních prázdninách pak začal hrát na serveru i Xero, který zrovna přišel v osudnou noc, kdy jsem zvětšoval Směnárnu (Směnárnu si většina hráčů jistě pamatuje, jednalo se o "naprosto úžasnou výměnu věcí za peníze, která mi vůbec, ale vůbec nepřivodila nervy a vůbec jsem s tím nechtěl seknout, nikdy.") Napsal jsem mu, že je nábor a ať to zkusí, zkusil to, vyšlo to, bingo.

Za ty 2 roky jsem poznal hodně lidí ve vedení, ať už ty, kteří v AT setrvali delší dobu nebo ty, kteří již druhý den po vybrání odešli a nebo i takové experty, kteří sepsali přívětivou přihlášku, ale pak se ukázalo, že na serveru nikdy nehráli. :D Asi nejvíce jsem měl rád naši partu, která se skládala z Waka, Gheho, Zuzky, Xera, Sprajtíka, Menclika, Endiho, Critiho, i když si pamatuji, že jsem tehdy ještě zkritizoval Sprajtikovu přihlášku na starém forku, za to se mu ještě jednou omlouvám. :D
Jeho žádost o Admina a mou reakci si můžete prohlédnout ZDE

Nejvíce jsme řádili Já, Wake a Ghe, kdy jsme buď trollili hráče nebo běhali ultra hardcore parkour po ostáncích na trzích. Trhy a Směnárna celkově byly 2 hlavní atrakce letních prázdnin roku 2014 a všichni hráči si ze stánků dělali téměř své domečky, takže to tam vypadalo jako v nějakém campu. :D

CM se strašně rozrostla od doby, co jsem zde začal hrát. Je k nevíře, jak tak malý server, mohl vyšplhat až mezi špičku na CZ/SK scéně a všichni víme, kdo za tím stojí. Náš MrsWakeSK, který neúpenlivě zlepšuje server dnem co dnem a všichni jsme mu za to vděční. S Wakem jsme si psali dlouhé hodiny na Skypu, i když někdy šlo o úplně sr***y, nasmáli jsme až, až. S Wakem jsme byli celkem velcí kamarádi a jsem rád za chvíle, co jsme spolu prožili (so romantic). Po letních prázdninách se to přehouplo, začali odcházet staří členové AT a mě už to postupně adminování přestalo bavit, ale toho si většina hráčů mohla všimnout. Někteří jedinci po mé slohovce s odstupem z AT ihned šíleli, jestli budu na CM nadále hrát, i když jsem psal, že pouze odcházím z AT, ale nadále zde budu hrát.

To by byl asi takový menší souhrn toho, co zrovna mou elektronicky zapojenou hlavu napadlo, každopádně díky všem, co tu hrají a se kterými se můžu zasmát a Adminům přeji pevné nervy, není to zrovna 2x lehká práce na nervy. :oops:

Waku :eek: děkuji ti za rozbitý strop od šampáňa... (vybchlo samo přesně při nepsání textu CM má 2 roky :eek:)
Dřive sem také s kamarádem založili server :eek: ale dosáhli sme 50 slotů, pak to šlo z kopce

No já mám taky takovej příběh jak sem se dostal na CMko,
No, bylo parné odpoledne a já se nudil, vždy mě bavil skyblock tak sem hledal server se skyblokem, hledal sem na FakaHedě, crewu a podobně.. Pote sem dal do goodlu - Creative Skyblock a našlo mi to CMko, začal sem hrát..
Po čtvr roce sem si jen kvůli CMku koupil originalku

a těmto lidem bych chtěl poděkovat, podíleli se velké době co hraji na CMku
  • @HorzkaSVK - fajn holka, senza kamarádka a dobrá builderka :p
  • @MrSpirith - alias špirit - nezapomeň furt u mě bydlíš na SkyBlocku :)
  • @Gucci120 a @FireFighter11 - kucí, vy ste mí 1 friendi :eek:
  • @SpexikEx - spexi, nádherný builder, ochotný pomocník a fajn kámoš :)
  • @Misery96 - alias 69Vyresim #TrollMisery #BůhMisery :D si fajn Admin
  • @SkateQue - Skejte, nevím jestli si toto přečteš, ale velmi ses podílil na mém životě na Skyblocku, si mím vzorem budeš i nadále, naučil si mě skákat, a podobně, velmi ti děkuji
  • @MrWakeCZ - wejkí si fajn týpek, byl si velice hodný že si mi dal na určitou dobu určitá práva (nebyl sem CHH) děkuji ti :)
No to je odemě vše :eek:
- Zubek

@MrWakeCZ musím uznat že tvoje odhodlaní co si dál do serveru je neskutečné :O K tomu že máš sepsanou historii CM to se jen tak nevidí a za mě si nejlepší majitel kterého znám :) Tvoje starost o server je neskutečná a jakou volnost kterou si dál AT toho si cením :) Doufám že za rok ještě přibude ještě pár odstavců navíc ;) Nelitují času co jsem dál hrání na serveru ani za tenhle super napsaný článek :)

Já na CraftManii hraji od tý doby co tam bylo 145 slotů a nikdy sem se nemohl připojit bylo to hrozný :D

Ahoj, abych k tomu něco napsal já :) Kdo by nevěděl patřím mezi ty starší adminy CraftManie a za 4 dny to bude rok od mojí přihlášky, kterou máte ZDE. Uplynul rok a změnilo se toho zde strašně moc, server CraftMania jsem vídával často na minecraft-hosting.cz, bylo kolem 70 hráčů, uplynuly asi 2 měsíce a co nevidím? 400 hráčů. Připojím se na lobby a byl tam Majitel MrWakeCZ s kterým jsem se dal do řeči a požádal jsem ho o jeho skype. Uplynul týden a já zažádal o admina viz. nahoře. Admina jsem dostal asi do 2 min. :D Tedy jsem to dostal na serveru SkyWars, kde vládl také Sprajtiik, Sprajt mě už znal delší dobu ze SkyWars a také mi říkal Kečupe, takhle mi říkal celý server, taktéž se mi říkalo Tatarko nebo Protalku, Sprajt si jistě vzpomene na ty zlaté časy. :) Čas šel dál a seznámil jsem se s celým týmem. Nejvíc jsem si asi oblíbil Sprajta. A opět šel dál (měsíc), připojím se na server a najednou VIP, zeptal jsem se Wake, proč jsem VIP? A Wake mi napsal něco ve stylu, že mě vyhodil z AT, teď se mě to nějak moc nechce hledat, protože s Wakem máme přes 5 000 zpráv. Na CraftManii chodím denně, dívám se jak se Vám daří. CraftMania patřila vždy mezi mé oblíbené servery a také bude.
Veliké poděkování těmto lidem:
@MrWakeCZ - Wakee, jsi super člověk, patřil jsi mezi mé kamarády, nevím jaké přesné důvody jsi měl k mému vyhození, neřekl jsi mi to, neudělal jsem na CraftManii nic špatného, ale asi tě nejvíc naštvalo, když jsem napsal ze srandy "Vybanuji všechny! :D :D" a ty jsi to asi nevzal s humorem, ale teď s tím už nic nenadělám, protože je to rok :), vždy budeš patřit mezi mé kamarády a neurážej se, když si člověk z tebe dělá srandu! :D Se mnou se bavit už asi nikdy nezačneš, máš k tomu asi své vlastní důvody. :/
@Menclik12 - Mencle, také jsi super člověk a skvělý stavitel, jsem spolu denně v kontaktu a patříš taktéž moje kamarády, nejvíc jsem spolu prožili na CraftManii v Cornwallu! :)
@Misery96 - Mizera! S tebou jsem v kontaktu nonstop, taktéž patříš mezi mé velké kamarády a nadále budeš, s tvým příchodem na CM jsem moc nebyl spokojen :(
@Sprajtiik - Sprajte, také Sprajte protlaku! S tebou jsem asi na CraftManii prožil nejvíc, patříš také mezi mé kámoše, pamatuješ, když jsem stavěli ohňostroj? Ten se povedl!

Tak toto jsou asi 3 nejhlavnější lidi s kterými jsem se na CraftManii bavil, Waku tobě přeji mnoho dalších úspěchů s CraftManíí! Však jak jsem již psal, patříš mezi moje kamarády a nejsem takový debil, jak ty myslíš! :)
Děkuji moc, že jsem zde mohl s Vámi být!

Waku, včera jsem to dočetl ale píšu až teď.Tento rok byl doopravdy plný změn atd. Já jsem díky tomu Znova začal hrát na tomto serveru který je super ! Nevím co dodat všichni už dlouhé zprávy psali takž já ti chci jenom poděkovat za skvělý AT !!! A za tebe :)

Super! :) Hraji zde od Prisonu Beta a je tohle super server! :) PS: Šťastné a Veselé Vánoce celému AT + aktivním hráčům CraftManie :)
+ Celé jsem to četl a je to BOMBA! :eek:

49. Je zakázáno psát na téma DDoS nebo DoS, v případě porušení může být udělen trvalý IP Ban.

:OOOOOO

TEST

Žádný uživatel není online.
Status