• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

MrWakeCZ

Majitel
Majitel
Každý den čtu x otázek, kdy bude možné se na CM připojit s 1.9 a kdy bude nějaký server updatovaný a dalších x otázek. Takže to tu sepíšu jednou pro vždy :D

Všechno je sepsáno podle plánů, které se oveřili při updatu na 1.8.

1. Test servery a pluginy
Jako první je důležité si uvědomit, že né všechny pluginy a jiné blbosti jsou podporovány v 1.9. Proto má CM extra vlastní okruh serverů, kde se vše testuje. Po 3 dnech mohu říct, že je prakticky vše dokončeno a z 158 pluginů nejsou podporovány pouze pluginy CM, protože žádný server na 1.9 ještě nemáme (nebylo to tedy potřeba).

2. Protocol-Hack
Každý to zná, je to že se s 1.9 můžete připojit na 1.8 server. To se testuje již také, ale stále to není odladěné a nepustím to na CM dokud tam budou zásadní bugy jako špatné odesílání chunků...

3. Vanilla
Jako první co se bude updatovat bude Vanilla. Je tam nejméně pluginů a není tam co posrat. Upozornuji extra, že zde wipe proběhne. Z důvodu velké mapy a generování dungeonů.

4. Prison
Jako další bude updatovaný Prison. Na tomto serveru totiž jede většina z CM pluginů opět bez smazání dat.

5. Creative
Tady bacha, zde se zvažuje kompletní wipe na Creative 1 z důvodu bugující se mapy a obrovské velikosti. Creative 2 pojede dál bez smazání dat.

6. MiniGames
Jako další krok, je updatovat minihry. Díky tomu se totiž na serveru začne vyskytovat velké množství hráčů s 1.9. :p

7. Skyblock, Survival a Frakce
Ano napsal jsem i Frakce, protože do té doby budou. Na těchto serverech se nic mazat nebude, při updatu na 1.8 jsem na to myslel a vše se udělalo tak aby to bylo bez problému přenesitelný na 1.9.

8. Lobby
Tady není co mazat, lobby spravují pluginy CM.

Toto je plán, podle kterého se pojede. Je pouze otázka času než na to dojde. Každý se ale bojí toho PVP upozornuji ale opět, že se dá upravit a podle toho co koukám na jiné servery, které již kompletně jedou na 1.9, všude to upravili. https://embed.gyazo.com/58a0c117e1c5c698eeff6cf56c9cec13.gif

Jediné kde by se PVP nemělo upravit je Vanilla.

Naposledny upraveno:

lxad

Aktivní člen
1.9 je super update :) teda aspoň za mě :D ale jediné co mě docela hodně štve je že se celé PvP změnilo ... je škoda že se to PvP najednou úplně skomplikovalo ale stejně si na to jednou všichni zvykneme a budeme říkat že to byl super update :) protože v tuto dobu každý nadává na PvP ...

Horzičkaaa :3

Velmi známý člen
bude sa dať zariadiť prenesenie pozemkov na crea? nakoľko niektorí ľudia(možno aj ja) tam majú celkom prepracované stavby, tak by som o ne nerada prišla.

Jork

Nový člen
Každý den čtu x otázek, kdy bude možné se na CM připojit s 1.9 a kdy bude nějaký server updatovaný a dalších x otázek. Takže to tu sepíšu jednou pro vždy :D

Všechno je sepsáno podle plánů, které se oveřili při updatu na 1.8.

1. Test servery a pluginy
Jako první je důležité si uvědomit, že né všechny pluginy a jiné blbosti jsou podporovány v 1.9. Proto má CM extra vlastní okruh serverů, kde se vše testuje. Po 3 dnech mohu říct, že je prakticky vše dokončeno a z 158 pluginů nejsou podporovány pouze pluginy CM, protože žádný server na 1.9 ještě nemáme (nebylo to tedy potřeba).

2. Protocol-Hack
Každý to zná, je to že se s 1.9 můžete připojit na 1.8 server. To se testuje již také, ale stále to není odladěné a nepustím to na CM dokud tam budou zásadní bugy jako špatné odesílání chunků...

3. Vanilla
Jako první co se bude updatovat bude Vanilla. Je tam nejméně pluginů a není tam co posrat. Upozornuji extra, že žádný wipe neproběhne jelikož změny se týkají Endu a nově generované stromy se objeví časem také díky nestálému wipingu.

4. Prison
Jako další bude updatovaný Prison. Na tomto serveru totiž jede většina z CM pluginů opět bez smazání dat.

5. Creative
Tady bacha, zde se zvažuje kompletní wipe na Creative 1 z důvodu bugující se mapy a obrovské velikosti. Creative 2 pojede dál bez smazání dat.

6. MiniGames
Jako další krok, je updatovat minihry. Díky tomu se totiž na serveru začne vyskytovat velké množství hráčů s 1.9. :p

7. Skyblock, Survival a Frakce
Ano napsal jsem i Frakce, protože do té doby budou. Na těchto serverech se nic mazat nebude, při updatu na 1.8 jsem na to myslel a vše se udělalo tak aby to bylo bez problému přenesitelný na 1.9.

8. Lobby
Tady není co mazat, lobby spravují pluginy CM.

Toto je plán, podle kterého se pojede. Je pouze otázka času než na to dojde. Každý se ale bojí toho PVP upozornuji ale opět, že se dá upravit a podle toho co koukám na jiné servery, které již kompletně jedou na 1.9, všude to upravili. https://embed.gyazo.com/58a0c117e1c5c698eeff6cf56c9cec13.gif

Jediné kde by se PVP nemělo upravit je Vanilla.
JÁ nevím na té vanille bych resetoval celý svět protože někteří na vanille(Krpman,zipo,haades....)mají přístup všude mají všechno nic jim nechybí a když tam bude 1.9 tak si jsem jist že nám ostatním hráčum zůstanou jen kousky nových věcí budou vždy o kousek na před takže se nový hráči ani nedostanou k novýmu dungeonu /RESET/ by hodně vyřešil ale je možné že 20%lidí z vanilly už přestanou hrát ale třeba přijdou nový (Děkuji)

P

PVNST

Návštěvník
1.9 je super update :) teda aspoň za mě :D ale jediné co mě docela hodně štve je že se celé PvP změnilo ... je škoda že se to PvP najednou úplně skomplikovalo ale stejně si na to jednou všichni zvykneme a budeme říkat že to byl super update :) protože v tuto dobu každý nadává na PvP ...
Ono je dobře, že se to PVP změní. Hraji MC PVP již několik let... velmi dobré PVP bylo na 1.7 s blockhitem, ale ono časem to blockhitování apod.. nebylo úplně ono, a tak se víceméně omezilo v 1.8 ... 1.8 je jen o tom mít myš a nebo klikat jak ratlík jedním tlačítkem... žádná strategie skoro, PVP o ničem, nezáživné apod... navíc zdejší PVP se stacky zlatých jablek, je taky o ničem... Proto přichází 1.9 .. štíty, meče, nápřahy zbraní, různé efekty na šípy, lingering potiony. Lidé se jen bojí prostě, že budou lamami, ale opak pravdou, stačí trošku potrénovat a pokud začnete brzy s tréninkem, budete patřit mezi nejlepší PVPčkaře serveru ! Nesmíte se bát změn... nebojte se, opravdu to PVP bude lepší ;)

Navíc se omezí kravinám jako víceklíky apod ;)

MrWakeCZ

Majitel
Majitel
JÁ nevím na té vanille bych resetoval celý svět protože někteří na vanille(Krpman,zipo,haades....)mají přístup všude mají všechno nic jim nechybí a když tam bude 1.9 tak si jsem jist že nám ostatním hráčum zůstanou jen kousky nových věcí budou vždy o kousek na před takže se nový hráči ani nedostanou k novýmu dungeonu /RESET/ by hodně vyřešil ale je možné že 20%lidí z vanilly už přestanou hrát ale třeba přijdou nový (Děkuji)
Pravda, změněno proběhne wipe. Je to Vanilla a bylo by nefér začít s něčím už rovnou. :D

KrpMan

Člen
Pravda, změněno proběhne wipe. Je to Vanilla a bylo by nefér začít s něčím už rovnou. :D
Jestli je wipe jen z důvodu co psal Jork, tak jsem taky proti. Jestli se tu chcete bavit o tom, co je fér a co ne, nechápu. Každej si tam za tu dobu mohl vybudovat a najít cokoliv, nemůžu za to, že někdo běhá kolem spawnu nebo si portuje hráče který nezná a jinej hraje tak, že prostě má co má.

MrWakeCZ

Majitel
Majitel
Ta mapa je z 1.7 převedená díky našim wipům na 1.8. Proto naní bude wipe, to samé je na Creativu 1. Všechny ostatní servery měly wipe při přechou na 1.8, tyhle dva ne proto to mají teď.

P

PVNST

Návštěvník
Njn, ono třebas jak je ten Creative 1 a tam buglá ta mapka, tak je to celé na houby ... By to chtělo prostě novou no .. .ačkoliv spousta lidí příjde o stavby a jejich výtvory ...

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.