• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

iScipioX_

Velmi známý člen
Takže zase ja, a další problém s pc.. Od 6.1 (cca) mám novo poskladaný pc.. Proste čisto nový komp.. Ale je tu menší problém.. Keď zapnem nejakú hru, napr. Minecraft.. Tak ten pc začne hučať ako keby vedla mňa pristával Boeing 747..
No proste hučííí na celý barák.. Vypnem minecraft, a pc není ani počuť.. :emoji_expressionless: Help mí end sejv maj písi.

iJuhan

Velmi známý člen
muzes se zkusit podívat do BIOSu jestli tam nemáš nastavení křivek výkonu ventilátoru v závislosti na teplotě.. Připadne to muže byt nekvalitním chladičem, třeba můj stock Intel chladič taky děla celkem rambajz :D

iScipioX_

Velmi známý člen
muzes se zkusit podívat do BIOSu jestli tam nemáš nastavení křivek výkonu ventilátoru v závislosti na teplotě.. Připadne to muže byt nekvalitním chladičem, třeba můj stock Intel chladič taky děla celkem rambajz :emoji_smiley:
CPU chladič - 1750 - 1800 RMP.. xddd A dalšie 3 ventilátory 600 - 700 RMP.. Na gpu sa "chladiče" nedajú nastaviť.. xd

CPU chladič - 1750 - 1800 RMP.. xddd A dalšie 3 ventilátory 600 - 700 RMP.. Na gpu sa "chladiče" nedajú nastaviť.. xd
a parametry PC? to je boxovej chladič? něco jako fera3 chladič by stačil klidně na 700RPM, GPU chladič se dá nastavit taky akorát ne v biosu ale přes jiný programy, záleží jakou máš grafiku

iScipioX_

Velmi známý člen
a parametry PC? to je boxovej chladič? něco jako fera3 chladič by stačil klidně na 700RPM, GPU chladič se dá nastavit taky akorát ne v biosu ale přes jiný programy, záleží jakou máš grafiku
Zatím je to jen boxovej.. Parametry mno.. GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming CPU: Intel Core i5-7600...
Plánujem kúpiť už normálny chladič.. (Asi) NOCTUA NH-U12S alebo tak.. c:

PS: Komponenty v pc pomaly stále mením.. xd Toto sú aktuálne.. :D

Zatím je to jen boxovej.. Parametry mno.. GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming CPU: Intel Core i5-7600...
Plánujem kúpiť už normálny chladič.. (Asi) NOCTUA NH-U12S alebo tak.. c:

PS: Komponenty v pc pomaly stále mením.. xd Toto sú aktuálne.. :emoji_smiley:
ta noctua je na toto absolutní blbost, https://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-3-lt-he1012/187660/produkt nebo https://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-3-pro-he1024/187661/produkt (pro verze je účinnější - ještě tišší) a bude úplně ticho bez problému, pokud tam hučí boxovej chladič tak je toto nejlepší řešení
Taky je známo že grafiky od gigabyte jsou trochu hlasitější, takže hlavně bych zkusil sundat bočnici a podívat se co tam hučí, až zapneš hru

Naposledny upraveno:

iScipioX_

Velmi známý člen
ta noctua je na toto absolutní blbost, https://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-3-lt-he1012/187660/produkt nebo https://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-3-pro-he1024/187661/produkt (pro verze je účinnější - ještě tišší) a bude úplně ticho bez problému, pokud tam hučí boxovej chladič tak je toto nejlepší řešení
Taky je známo že grafiky od gigabyte jsou trochu hlasitější, takže hlavně bych zkusil sundat bočnici a podívat se co tam hučí, až zapneš hru
Čo takto napr. SilentiumPC Fera 3 HE1224 ? :-D

Čo takto napr. SilentiumPC Fera 3 HE1224 ? :emoji_smiley:
Jasně klidně, sice na ten procesor skoro až zbytečný (mám starší skoro úplně stejný fera 2 a mám i5 6500 a v biosu mám nastaven ventilátor chladiče na minimum co to jde, úplně ticho) + je celkem velký, radši se podívej co máš za skříň jestli se tam vůbec vejde

iScipioX_

Velmi známý člen
Jasně klidně, sice na ten procesor skoro až zbytečný (mám starší skoro úplně stejný fera 2 a mám i5 6500 a v biosu mám nastaven ventilátor chladiče na minimum co to jde, úplně ticho) + je celkem velký, radši se podívej co máš za skříň jestli se tam vůbec vejde
Zalman Z1 Neo.. :-D

iJuhan

Velmi známý člen
Zalman Z1 Neo.. :emoji_smiley:
Skříň za 900, to bych se ani nedivi, kdyby ty předinstalovaný větráky dělaly bordel :emoji_smiley: Sám mám nějakou case od SilentiumPC taky tak nějak za 900, ale ty větráky jsou tišší než stock CPU chladič

iScipioX_

Velmi známý člen
Skříň za 900, to bych se ani nedivi, kdyby ty předinstalovaný větráky dělaly bordel :emoji_smiley: Sám mám nějakou case od SilentiumPC taky tak nějak za 900, ale ty větráky jsou tišší než stock CPU chladič
Si myslíš že kradnem?:DD Lepšiu skríň zatial kupovať nebudem. :-D Tie chladiče idú potichu, o nich ani neviem že sa točia. :-D To Cpu chladič robí bordel.. Po zapnutí pc okolo 1800 RPM.. xd

Si myslíš že kradnem?:emoji_smiley:D Lepšiu skríň zatial kupovať nebudem. :emoji_smiley: Tie chladiče idú potichu, o nich ani neviem že sa točia. :emoji_smiley: To Cpu chladič robí bordel.. Po zapnutí pc okolo 1800 RPM.. xd
to jo, ale stejně se radši podívej do skříně jestli ten hluk dělá fakt ten intel chladič, jinak skříň to není špatná a i fera 3 se tam vejde

iScipioX_

Velmi známý člen
CPU Fan... Pred zapnutím hry: 2500 RPM (cca)... Po zapnutí hry: 4150 RPM.. :emoji_smiley:

Takže víme co dělá bordel.. Boxovej chladič. :-D
Ale i tak.. Po zapnutí PC, hneď 2000 RPM.. :emoji_frowning:
2500 RPM sú "stále" otáčky po "dlhšom" používaní pc.. Proste keď je zapnutý dlhšie mno..

iScipioX_

Velmi známý člen
A něco bude i s grafikou ne?:emoji_smiley: Když má větší teplotu než CPU.. Si myslím teda. :emoji_smiley:

iScipioX_

Velmi známý člen
Možná není chyba ve chladiči... Jak jsem rozmýšlel, tak to může být zle nanesenou teplovodivou pastou na cpu, ne? Malá vrstva.. Kvůli tomu se "přehríva" CPU, a proto ten chladič dělá bordel..:emoji_smiley:

iJuhan

Velmi známý člen
Možná není chyba ve chladiči... Jak jsem rozmýšlel, tak to může být zle nanesenou teplovodivou pastou na cpu, ne? Malá vrstva.. Kvůli tomu se "přehríva" CPU, a proto ten chladič dělá bordel..:emoji_smiley:
Stáhni SpeedFan a zjisti kolik ma cpu v idlu (po zapnutí bez zátěže) a kolik ve hře. Mimochodem boxovany chladič ma teplovodivou pastu uz nanesenou a měl by ji tam byt dostatek

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.