• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
Možná není chyba ve chladiči... Jak jsem rozmýšlel, tak to může být zle nanesenou teplovodivou pastou na cpu, ne? Malá vrstva.. Kvůli tomu se "přehríva" CPU, a proto ten chladič dělá bordel..:emoji_smiley:
čím víc pasty tím víc adidas?
a ono je to opačně, měla by tam být co nejmenší vrstva
zjisti si (třeba program coretemp) kolik má procesor stupňů v delší zátěži (třeba po půl hodině hraní) a potom podle teploty můžeš případně ubrat otáčky ventilátoru na chladiči v biosu, aby tolik nehučel

iScipioX_

Velmi známý člen
Stáhni SpeedFan a zjisti kolik ma cpu v idlu (po zapnutí bez zátěže) a kolik ve hře. Mimochodem boxovany chladič ma teplovodivou pastu uz nanesenou a měl by ji tam byt dostatek
Po zapnutí pc - CPU RPM: 2500, Teplota CPU: 45°C
Po zapnutí hry - CPU RPM: 4800, Teplota CPU 53-54°C
Po vypnutí hry - CPU RPM: 2550, Teplota CPU 49-51°C

+
Když zapnu nějakou hru, napr. MC tak zatížení CPU stúpne takmer o 60%.

iJuhan

Velmi známý člen
Nevím co je benchmark, ale ok?:emoji_smiley:
Prostě test :D

Sám mám i5 4460, což by mělo topit o trochu víc (Ty máš TPD (něco jako maximální možný výdej tepla) 65W, já 84W)

IDLE - 1200 RPM , CPU - 30°C
100% zátěž 10 minut - 1550 RPM, CPU 70°C

Těch 4800 RPM se mě nezdá, na některých stránkách uvádí, že intel chladiče mají do 2500 :D
Je možný, že máš ten chladič špatně zacvaklej. Jestli opravdu máš ten stock Intel, tak můžeš zkusit jemně zatlačit na takové 4 plastové nožičky v rozích toho chladiče.. Jinak mě už nic moc nenapadá.

iScipioX_

Velmi známý člen
Prostě test :emoji_smiley:

Sám mám i5 4460, což by mělo topit o trochu víc (Ty máš TPD (něco jako maximální možný výdej tepla) 65W, já 84W)

IDLE - 1200 RPM , CPU - 30°C
100% zátěž 10 minut - 1550 RPM, CPU 70°C

Těch 4800 RPM se mě nezdá, na některých stránkách uvádí, že intel chladiče mají do 2500 :emoji_smiley:
Je možný, že máš ten chladič špatně zacvaklej. Jestli opravdu máš ten stock Intel, tak můžeš zkusit jemně zatlačit na takové 4 plastové nožičky v rozích toho chladiče.. Jinak mě už nic moc nenapadá.
Nevím kde je u mě problém hele.. :emoji_smiley: Skurfenej intel chladič, nebo já jsem koko* a neumím osadit CPU do základní dosky i s chladičem.. Nevím, vypnu pc a skontroluju to (ale až zítra, když bude čas).. Btw, ten komp na začiatku používania nehučal. Vyčistím ho, upravím kabeláž, a niečo spravím s tým procesorom a chladičem.. Asi koupím novou teplovodivou pastu a chladič a spravím to nanovo.. Keď to bude blbnúť, tak to je*em už.. :emoji_smiley:

@Kubrastig - Čakám na ďalšiu SZ s názvou "Varováni" a s nějakým je***ým textem. :emoji_blush::emoji_blush:

iJuhan

Velmi známý člen
Nevím kde je u mě problém hele.. :emoji_smiley: Skurfenej intel chladič, nebo já jsem koko* a neumím osadit CPU do základní dosky i s chladičem.. Nevím, vypnu pc a skontroluju to (ale až zítra, když bude čas).. Btw, ten komp na začiatku používania nehučal. Vyčistím ho, upravím kabeláž, a niečo spravím s tým procesorom a chladičem.. Asi koupím novou teplovodivou pastu a chladič a spravím to nanovo.. Keď to bude blbnúť, tak to je*em už.. :emoji_smiley:

@Kubrastig - Čakám na ďalšiu SZ s názvou "Varováni" a s nějakým je***ým textem. :emoji_blush::emoji_blush:
Tak jestli to nedělal od začátku a nehejbal jsi s tím, tak je to divný..

iJuhan

Velmi známý člen
To by mě zajímalo, kdo dělal tu stránku :D Kritické je to 90 a výše, kde už se začne snižovat výkon, aby neshořel a vypíná se kolem stovky :D

iScipioX_

Velmi známý člen
To by mě zajímalo, kdo dělal tu stránku :emoji_smiley: Kritické je to 90 a výše, kde už se začne snižovat výkon, aby neshořel a vypíná se kolem stovky :emoji_smiley:
Ale.. Běžná těplota základní dosky - 35-45°C alebo ako to bolo.. A ja mám 5-6°C xdddd

iJuhan

Velmi známý člen
Ale.. Běžná těplota základní dosky - 35-45°C alebo ako to bolo.. A ja mám 5-6°C xdddd
Minimální teplota může být stejná jako pokojová nebo větší :emoji_smiley: V případě, že nežiješ venku je to bullshit :emoji_smiley:

iScipioX_

Velmi známý člen
zkus v biosu nastavit něco v těch grafech, že 70 stupňů cca. 1500RPM a až třeba 80 stupňů půjde hodně výš
Já se v tom biosu moc nevyznám.. :-D Otáčky sou tam jen cpu a to mi jen zobrazuje, ani nastavit se nedají mám pocit. :-D

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.