• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Twixinka

Velmi známý člen
Zdravím potřebovala bych pomoct :)
Chci si pořídit nový procesor a popřípadě něco k tomu když to bude nutný, ale sama se v tom moc nevyznám proto žádám o pomoc :D
Tady to je moje "sestava" kterou mam teď https://www.czc.cz/2q9p92ths6h8aas2pd5k4449pb/seznam a potřebovala bych k tomu nějaký procesor do 4.000Kč může to být samozřejmě něco jiného jak AMD
Moc děkuji za každou pomoc :)
- Twixka

Twixinka

Velmi známý člen
Nebo kdyby tam nic nepasovalo tak do 5.000Kč kdyby se tam musela třeba přidat základovka
Kdo mi poradí dostane odemně sušenku :eek:

Cheap_

(・∀・ )
Pokud nechceš měnit MB (základní desku), tak bych Ti doporučil tento. Z původní ceny skoro 5k je za necelé 3k a co se výkonu týče, tak v tom není třeba nic dodávat. :D Každopádně bych doporučil koupit nějaký jiný chladič.

PROCESOR ZDE
CHLADIČ ZDE

+ se vejdeš pod 4k, a to se vyplatí! :D

Twixinka

Velmi známý člen
Jů Číp :O noo a kdybych si musela měnit základovku na kolik by to vyšlo s lepším procesorem? :/

Cheap_

(・∀・ )
Tak pokud by jsi chtěla něco lepšího (např. Intel procesor), tak by to přesáhlo určitě 5.000,- Kč. Protože např. základní desku by jsi sehnala i za těch 2.500,- Kč, jenže poté, pokud by jsi chtěla výkonný procesor od Intelu, tak se určitě vyplatí koupit nějakou i5, jenže ty nejsou v takové nízké cenové relaci.

Cheap_

(・∀・ )
Dám příklad: Koupíš si TUTO ZÁKLADNÍ DESKU, která je za dobrou cenu, jenže pak si k tomu chceš koupit TENTO PROCESOR a jsi na 7.600,- Kč, což není tak hrozné, ale už je to o 2.600,- Kč více, ovšem ten výkon je tam úplně jiný (samozřejmě vyšší).

Twixinka

Velmi známý člen
Aha dobře takže asi tam tu první variantu koupím no :/ myslíš si že to bude mít rychlejší výkon her jak tam ta předtím ? :eek:

Cheap_

(・∀・ )
Aha dobře takže asi tam tu první variantu koupím no :emoji_smirk: myslíš si že to bude mít rychlejší výkon her jak tam ta předtím ? :emoji_astonished:
Tak samozřejmě výkon her nezáleží pouze na procesoru. Dále záleží na graf. kartě, paměti RAM, atd., ale určitě tam bude změna.
Co jsem tak koukal, tak nejnovější model procesoru na Tvou základní desku, seženeš TENTO.
Každopádně se do toho nějak nežeň, on Ti ještě zítra např. @omgmen napíše nějaké možné varianty, takže uvidíme. :D

Pokud bych měl k tomu mít osobní názor, tak bych investoval, pořídil základní desku pro procesor intel a tam pořídil i jiný/lepší procesor, ale pokud máš tuto hranici, tak bych volil samozřejmě ten nejnovější (lehce přesahuje hranici 4.000,- Kč, ale není to nic hrozného).

Twixinka

Velmi známý člen
No já bych ani nějak moc nehnala, ale víc peněz teď bohužel nemam a asi ani mít nebudu navíc mam tu slevový poukaz 2.000Kč do Mironetu který vyprší 29.1.2017 proto se snažím vybírat nějak rychle :emoji_smirk: A k tomu AMD A10-7890K Black Edition Wraith Cooler bych si musela pořídit ten chladič? :)

Jenom věta na zamyšlenou. Vydržela jsi až doposud se sestavou, kterou máš, vydrž ještě přes vánoce, jak je známo - po vánocích bývají slevy, poukaz ti platí do konce ledna, určitě pak seženeš lépe.

https://www.czc.cz/gigabyte-b150m-d3h-ddr3-intel-b150/177964/produkt + https://www.czc.cz/intel-core-i3-6098p/184516/produkt
takhle by to bylo celkem rozumný, kde se sice dostáváš na 4700Kč, ale
dostaneš vyšší herní výkon než s tím AMD A10-7850K, každopádně výkon ve hrách se nejspíš v podtsatě nezmění dokud zůstane stejná grafika
No tak trošku jsem přemýšlela a zkusila jsem tohle nevím jestli to vůbec má cenu https://ctrlv.cz/e7XH co myslíte ?
takhle jak jsem to udělal by to bylo lepší a už v podstatě za stejnou cenu
k tomu AMD FX by bylo potřeba ještě lepší chladič, i lepší desku + taktovat aby se dostal na výkon té i3

iJuhan

Velmi známý člen
Aha dobře a šlo by mi to dát i do case? :emoji_smirk:
Case podporuje až do ATX a deska je mATX, takže s tím omgmenovým řešením by neměl být problém (jeslti se ptáš na to) (i s ostatními by to mělo být v pohodě :D)

Twixinka

Velmi známý člen
A ještě bych se chtěla zeptat jestli by mi to utáhlo lépe stream jak teď s předchozím procesorem :/

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.