• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

MrWakeCZ

Majitel
Majitel
CM se třeba denně "otočí" 500 hráčů
Je to i víc mezi 700-900 denně, záleží na dni a prázdninách. Když prázdniny tak je to i přes tisíc. Viz. https://statistics.craftmania.cz/d/LDGzfOtmz/craftmania-global-stats?orgId=1

že nepřešel na novější verzi
To je trošku blbost, když CM 4 roky vždycky byla na nejnovější verzi, nebylo to spíš opačně? Že CM měla vždycky nejnovější verzi a tak hráči museli měnit verze a jak víme, tak většina nemá ráda nové věci a tak přestávali hrát na nových verzí. Extra verze 1.9+, že... ovšem to je chyba CM a i není, protože jak jsem psal několikrát, kdyby CM zůstala na 1.8 Survivalech a jiných serverech, tak dneska už tohle ani nepíšeš, protože kdo by hrál 5 let v kuse na 1.8 Survivalu. :)
Dalším z hlavních důvodů byla například mizerná až nulová propagace serveru, co se týče youtuberů, na čemž jsme se minimálně my dva spolu shodli.
To že není vidět propagace neznamená že není, CM má jiný styl propagace, protože nechce být přivázána k jistým pojmům jako když tu byl PVNST - "Díky němu zde hrálo tisíce hráčů". Nope, to fakt není (né kompletní), protože díky CM on získal follows a pak se to otočilo... ale prostě CM nikdy nepodporovala youtubery, protože... no je to složitý, nikdy jsem nikomu nechtěl lést do řiti aby natočil nějaké video z SW a omg... aby se někdo na to díval. CM vždy fungovala na principu, sdílení tedy že ty najdeš server a prostě na něj půjdeš, a sdělíš to ostatním. Funguje to? Funguje jinak by jsme tu opět dneska nepsali, protože jsme neměli ytb reklamy? Heh...

A to stejné platí o odkládání všeho a přidávání nezáživných her, které jiné servery měly již měsíce, ale o tomhle jsme se také bavili a shodli se.
V tom souhlasím a nesouhlasím, ano CM od roku 2015 trvá dost dlouho udělat něco novýho a nebo něco prostě zupdatovat.. když už to výjde, tak je to dead. Tím bohužel se naráží na základní fakt, a to ten že CM nikdy nebyla minigames server, primárně survivaly. Minigames byly přidaný na žádosti hráčů. Netvrdím, že to bylo špatně ale prostě s čím více servery, tím roste kapacita, tím rostou updaty, tím rostou xyz hodin, za kterými nad tím musíš sedět. Ano můžete namítat, že jsem si mohl někoho najmout a já nevím co ještě, ale předejte přístup někomu za prachy k celému serveru... ne díky. A navíc poslední roky, jak jsem psal.. už taky nemám nejvíce času... 2014, 2015 a 2016 jsem měl celý dny na CM, a taky to bylo vidět, od dokončení střední a dostání práce, mám tak 3-5h denně, místy si beru i volno abych dodělal x věcí. Ale prostě i kdyby tu bylo mraky lidí, tak pořád tu musí být někdo, kdo to bude kontrolovat, kdo prostě udrží tu kvalitu... a čím více lidí, tím více starostí zase jinde.. je to začarovanej tzv. firemní kruh.

Delfik

Člen
V první řadě děkuji za odpověď.

To je trošku blbost, když CM 4 roky vždycky byla na nejnovější verzi, nebylo to spíš opačně? Že CM měla vždycky nejnovější verzi a tak hráči museli měnit verze a jak víme, tak většina nemá ráda nové věci a tak přestávali hrát na nových verzí. Extra verze 1.9+, že... ovšem to je chyba CM a i není, protože jak jsem psal několikrát, kdyby CM zůstala na 1.8 Survivalech a jiných serverech, tak dneska už tohle ani nepíšeš, protože kdo by hrál 5 let v kuse na 1.8 Survivalu. :)
Ano, ano, špatně jsem si to zapamatoval. Bylo to právě kvůli tomu přechodu, když ostatní servery zůstávaly. Ale podstatu myšlenky to nijak nezměnilo. Mám takovej pocit, jestli to nebylo kvůli tomu nepovedenému systému PvP, co Mojang zavedlo v nějaké z verzí ? Možná.

To že není vidět propagace neznamená že není, CM má jiný styl propagace, protože nechce být přivázána k jistým pojmům jako když tu byl PVNST - "Díky němu zde hrálo tisíce hráčů". Nope, to fakt není (né kompletní), protože díky CM on získal follows a pak se to otočilo... ale prostě CM nikdy nepodporovala youtubery, protože... no je to složitý, nikdy jsem nikomu nechtěl lést do řiti aby natočil nějaké video z SW a omg... aby se někdo na to díval. CM vždy fungovala na principu, sdílení tedy že ty najdeš server a prostě na něj půjdeš, a sdělíš to ostatním. Funguje to? Funguje jinak by jsme tu opět dneska nepsali, protože jsme neměli ytb reklamy? Heh...
To samozřejmě moc dobře vím, že jsi nikdy tento způsob propagace nepodporoval. Bohužel doba se změnila a sám vidíš, že se drží hlavně ty servery, které tu podporu ze strany youtuberů mají. A před relativně nedávnou dobou jsem slyšel i o nějakých myšlenkách zkusit sem přivést nějaké youtubery, ale to již není moje věc.
Pevnost byl pro server určitě benefitem, ale tvrdit, že sem přivedl všechny hráče, je blbost, viz. co jsi psal, to je pravda.

V tom souhlasím a nesouhlasím, ano CM od roku 2015 trvá dost dlouho udělat něco novýho a nebo něco prostě zupdatovat.. když už to výjde, tak je to dead. Tím bohužel se naráží na základní fakt, a to ten že CM nikdy nebyla minigames server, primárně survivaly. Minigames byly přidaný na žádosti hráčů. Netvrdím, že to bylo špatně ale prostě s čím více servery, tím roste kapacita, tím rostou updaty, tím rostou xyz hodin, za kterými nad tím musíš sedět. Ano můžete namítat, že jsem si mohl někoho najmout a já nevím co ještě, ale předejte přístup někomu za prachy k celému serveru... ne díky. A navíc poslední roky, jak jsem psal.. už taky nemám nejvíce času... 2014, 2015 a 2016 jsem měl celý dny na CM, a taky to bylo vidět, od dokončení střední a dostání práce, mám tak 3-5h denně, místy si beru i volno abych dodělal x věcí. Ale prostě i kdyby tu bylo mraky lidí, tak pořád tu musí být někdo, kdo to bude kontrolovat, kdo prostě udrží tu kvalitu... a čím více lidí, tím více starostí zase jinde.. je to začarovanej tzv. firemní kruh.
Survival servery (Survival a Skyblock) se drží dobře už několik let, což je fakt, v tomhle byla CM jiná, oproti ostatním serverům. Na druhou stranu jsem se nedávno ohradil proti tomu, aby developeři vynakládali čas na update Prisonu, což je prostě mrtvý server. Kdysi přinesl Craftmanii nevídaný úspěch, ale to je x let zpět. Dneska to je pro hráče nezáživná hra, kterou mohou hrát na několika dalších serverech, které jsou buď přímo na to zaměřené a nebo to mají podobné jako to je zde. Co jsem se tak díval, jeden z největších zahraničních Prison serverů ukončil právě kvůli tomu činnost. Komunita chce minihry, tak proč nezkusit místo toho, aby se vymýšlelo něco pro mrtvý server nezaměřit na to. Buď to dopadne, nebo nedopadne.
K tomu najímání developerů... Ještě když jsem byl v týmu, tak vím, že ti někteří jiní členové, kteří uměli programovat nabízeli zdarma pomoc, což mohla být pro tebe naprosto úžasná věc, protože jsi mohl mít to, za co na jiných serverech platí, a to zdarma. Ale celkem dlouho jsi to odmítal. Nevím sice proč, ale byla to škoda.

Největší problém dle mně byl v tom, že jsi byl sám na server o 1500 online lidech a to se ty updaty holt špatně zvládají, natož nějaké přidávání a vymýšlení novinek, ale s tím již nic neuděláme.