Za čtyři roky vzniklo mnoho plánů, které nemusely vyjít jako realný plán a do dnes leží v archívu jako plánované. To, co vám dnes oznámím, je již několik let plánováno a probíráno s hráči.
CraftMania si ušla velkou a těžkou cestu. Vznikla jako server, který měl přinést vždy něco nového. Budovali jsme komunitu bez toho, aby jste se museli bát blbých práv, aby každý vycházel s Admin Teamem a aby vše vyhovovalo hráčům a serveru. Jak to tak ale bývá u všeho, jednou to jde nahoru a pak zase dolů a je otázka, zda to ten dotyčný (v našem případě server) dokáže udržet nebo se propadne do hlubin zapomnění.
Za čtyři roky, co tu CraftMania je, jsme vybudovali jednu z nejoblíbenějších komunit mezi českými Minecraft servery. Dokázali jsme, že nepotřebujeme klasické věci, ale že si vystačíme se svými nebo naprosto odlišnými. Vybudovali jsme všichni komunitu a server, jaký chce většina hráčů, tam, kam se každý rád vrací s tím, že to tam je nejlepší.
Za to jsem rád a nesmírně všem vděčný, ale abychom mohli i nadále tvořit komunitu a server, je potřeba provést nezbytné věci. Věci, na které jenom tak nějaký český/slovenský server nepomyslí. Co tím ale myslím já? Nu, nejdříve začneme někde jinde...
EULA
EULA - pravidla které má každý. My, Mojang, EA, i Ubisoft. Určitě si každý z vás vzpomene na rok 2015, kdy Mojang změnil EULU a začal tak tlačit na servery, aby neprodávali věci, co se hráčům nelíbí. Do dnes nikdo nepochopil proč. Dne 25.5.2018 napsal Mojang právě nám a sdělil, že zásadně porušujeme EULU. Jelikož jsme vše ignorovali, dostali jsme druhé varování, že pokud z našeho Storu neodebereme věci, které se Mojangu nelíbí, zablokují nás. Znamená to, že byste se nikdo na server nepřipojil. Jak jsme to vyřešili? Odepsali jsme, že na změnách pracujeme... A opravdu pracovali, jenže jinak...
https://app.smartmailcloud.com/web-share/Vr2YP_l_jMsI5v881OMh0JH_8PoE5NBFhzKENKg4
Zařadit zpátečku a otočit se
Od prvního roku je tu plán, na který si troufne málo serverů. Jedná se o plán přechodu z Warez na Original server. Což, že se na server budou moct připojit pouze hráči, kteří si zakoupili originální Minecraft.
Proč bychom to ale dělali? Za 4 roky serveru, což je krásná doba, se udělá dost dobrých a špatných rozhodnutí. Jedním z nich je mixování všeho dohromady a pak z toho nic nevznikne. A tak místo toho, abychom jako server dělali servery nebo minihry, které budou do 14 dní mrtvé, předěláme celý server a CraftMania.cz se primárně zaměří na Survival servery. A až by vše fungovalo, začaly by se postupně přidávat opět minihry, které by byly dokončené, nezabugované a hlavně hratelné a kvalitní.
Server ztratil směr a popravdě se ani neví, co se dělá. Jak jsem již psal, x věcí je rozdělaných a x věcí zase nefunguje... Tak to prostě nejde, pokud chce server přežít. Chci CM dát nový směr, novou podobu, směr dobrých a kvalitních serverů.
CraftMania.cz ke dni 1.7.2018 (tuto neděli) kompletně přejde na online-mode.
Každá změna má svojí cenu
Cenu zlata, stříbra, peněz? Ne, u nás se jedná o data. CraftMania je nyní Warez server, kde vše funguje na Warez UUID (prostě ID). Při přepnutí na online-mode zde máme Online UUID, které je kompletně jiné. Což znamená, že všechny hráče server začne evidovat jako nové hráče. Proto se rozhodlo k další velké věci...
S přepnutím na online mode, projdou všechny servery semifull-wipem. Co to znamená?
Cenu zlata, stříbra, peněz? Ne, u nás se jedná o data. CraftMania je nyní Warez server, kde vše funguje na Warez UUID (prostě ID). Při přepnutí na online-mode zde máme Online UUID, které je kompletně jiné. Což znamená, že všechny hráče server začne evidovat jako nové hráče. Proto se rozhodlo k další velké věci...
S přepnutím na online mode, projdou všechny servery semifull-wipem. Co to znamená?
- Proběhne záloha všech serverů pod old.craftmania.cz, kam budou mít přístup pouze originálky.
- Na všech současných serverech proběhne wipe a vše se smaže.
- Jakýkoliv hráč, který nyní má na serveru stavby, si bude moct od AT vyžádat stavby z old.craftmania.cz a přenos na současnou "novou" CM. Nikdo tedy nepříjde o stavby a server se řádně pročistí.
Jak jsem již psal, změnou projde i VIP systém. Abychom jsme tedy splňovali nároky Mojangu, pozměnili jsme VIP z 101%. Prakticky je kompletně předělané, avšak uvěřejněno bude do 14 dní od přepnutí. Proč? Jedná se o dost zásadní změny, jelikož velká část VIP výhod se stane "free". A přidají se nové, převážně kosmetické, aby jak ostatní tvrdí, server nebyl nijak F2P. I když za mě osobně nikdy nebyl. Zde je menší seznam, toho co bude free a jak to bude fungovat...
- WorldEdit na Creativu bude kompletně zdarma pro každého hráče.
- Velikosti residencí, ostrovů půjdou zakoupit za CraftCoiny jako velká většina výhod z současného VIP.
- Nové ranky VIP: Gold, Diamond, Emerald, Obsidian
- VIP půjde zakoupit pouze pomocí PayPal/Karty/PaySafeCard/Bitcoins a jiných měn. Ano zrušíme i nákup pomocí SMS.
- A mnoho a mnoho dalšího..
Samozřejmě pozor, jak jsem psal VIP se bude dodělávat ještě 14 dní, nebude mít tedy hned první den všechny výhody. O tom ale až později...
Warez hráči, kteří si zakoupili VIP 45 dní zpět, si mohou u mě požádat o vrácení v PaySafeCard - plná částka VIP. :emoji_slight_smile:
Servery a hráči
Důležitou změnou jsou i servery na CraftManii, které projdou velkou změnou. Předělají se, dodělají se a vzniknou kompletně nové. Zde je menší seznam, který je plánovaný do konce roku.
- Survival - již několikrát zmíněné RPG prvky s enchanty + bossy (mix frakcí a normal Survivalu).
- Skyblock - obchodní server + challenge/questy.
- Creative - volný server, na kterém půjde stavět cokoliv a jakkoliv.
- Prison - jediný pořádný OP server, který nikdo v CZ/SK nemá - https://prison.craftmania.cz/
- Vanilla - vždy nejnovější Minecraft s tunou advancementů.
- SkyChallange (VSB) - Tzv. vanillácký server, který ale bude mít prvky RPG a vanilly.
- Towns - GTA a Survival dohromady?!
- Frakce - Kdo přežiije, ten se dožije světla. :}
- TegSky a TegSurvival - Modované technické servery s questy, připojený přímo na CM a nejnovější 1.12 MC.
Co tím vším tedy chci docílit? Jak jsem psal, chci dát CM nový směr, směr survival serverů, směr kvalitní komunity, směr, který bude bavit všechny. Tebe, tvého kamaráda i mě. Současný stav toto bohužel neumožňuje, proto ty změny. Je mi jasné, že teď na mě hází hromada warez hráčů meče, avšak uvědomte si, že v zahraničí je originální server standardní. Tento trh "warez" je nejrozšířenější v CZ/SK.
CraftMania byl vždy server, který se nějak zaznamenal do historie a dokázal již několikrát, že na to má. Ať už jde o Store, Discord nebo i minihry (které dřív nikdo neměl). Samozřejmě počítáme s tím, že klesne hratelnost, a že nebude takový nával. O to ale jde. Server, tak jak ho chtějí hráči, kvalitní, bez lagů a s řádnou komunitou jde udělat. Přesně tak, aby bavil všechny. A poté ho opět budovat, tak, aby neměl konkurenci.
Banování cheaterů, banování VPN, opravy chyb co způsobují warez UUID a stovka jiných věcí, co jsou chybou celkově warez serverů, již nikoho nebaví a je čas na změnu. A ta změna nastala teď a tady.
Je to velký plán, plán který změní vše. Prakticky začneme od nuly, ale s tím, že už o nás hromada lidí ví. A není tajemstvím, že Survival servery CraftManii vždy šly a půjdou.
Během dneška očekávejte sub-téma, kde bude vše detailně vysvětleno co a jak bude a co dělat.
Děkuji za přečtení a pochopení, na závěr popřeju všem, kteří u nás přestanou hrát nebo mají warez Minecraft, přeju hodně štěstí u konkurence, pokuď teda jako originální server nějakou budeme mít. :emoji_slight_smile: