Inter
Velmi známý člen
KAPITOLA XIV.
Jak se dostat do Duratulu
"Před Huhvaldu jsem se dostal docela snadno. Čekal jsem docela hodně vpředu, ale po chvilce jsem musel přijít hodně blízko. A to celkem tiše. Zahlédl jsem totiž Tokyho, jak vcházel do nějaké domku. Musel jsem se tedy dostat k Huhvaldovi tak, aby zahlédl mě, a aby nezahlédl Tokyho. No, a potom mě dal psaní, řekl mi že konečně někoho potkává, že se pěkně naběhal. No - Toky zůstal v tom domečku celkem dlouho, asi se tam zakecal - a tady je!" rozbalil obálku, a vytáhl papír na kterém stálo: "Dopis pro A-Team. Nazdar, ta Rioxákova banda nějak dostala otrávený šíp - ale ten náš! Náš otrávený šíp! Tím mě zasáhl nějaký člen. Ale to jsem dost předběhl, musím vám povědět co jsem našel. Asi před třemi dny jsem v souboji s lesními bandity našel knihu o command blocích. Trošku jsem v ní četl, a našel jsem perfektní věc! Představte si to - jsou ještě další dva command bloky. Ještě dva! Máme ještě dvě možnosti nahodit si OP a zničit Rioxe a jaho partu. Jako, ne že bychom to nezvládli těď, ale potom už by nemohli nikoho zabít. No. Ten jeden command blok je v Netheru, ten druhý nevím. Je tam vytrhlá stránka. Poslal bych vám i knihu - osobně přijít nemůžu, pořád mi není dobře od toho zatraceného šípu - ale Riox mi ji vzal. Konec dopisu. Trewish." "No, pánové, já to vidím takhle:" řekl tajemně Nurt a vytáhl svíčku. Zapálil ji, a za chvilku zbyla z psaní které mohlo způsobit velikou zkázu hromádka prachu. "Měli by jsme jít.. Kdesi v dáli jsem zahlédl nějaké město. Možná tu bude to město Duratul, kde se mají dostat podle toho psaní*, možná ne. Ale mohl by se nám hodit nocleh, nechci zase spát pod širákem." řekl Riox, a zvedl se z podlahy. Dali se na cestu do toho města. Teď přeskočím až do části kdy došli do města, protože popis cesty by byl dlouhý, a nezajímavý.
Konečně se octli v ulicích města. Duratul to sice nebyl - ale což, lepší než nic. V jakémsi hostinci si objednali pokoj, a protože už byl večer, šli hnedka spát. Ráno se dali do prozkoumávání města. Ptali se kdekoho, jestli nezná cestu do města Duratul, ale nidko nevěděl. Nějaký děda jim řekl, že kdesi tam - a mách rukou kdesi severně. Jedna babička ani nevěděla, že Duratul je město. Až u jedné se něco dozvěděli. "No. To město je daleko, hodně daleko. Jděte na sever, dojdete do vesnice Gulur. Od ní běžte dál, budou tam dvě hory. Mezi nimi bude cesta, tou cestou jděte až dojdete k místu, ze kterého jdou čtyři jeskyně. Běžte do třetí zleva. Po nějaké době cesty bude v jeskyni rozcestí. Běžte doprava, potom u dalšího rozcestí doprava. Vyjdete z hory v bažinaté krajině. Běžte hodně na západ, dostanete se na místo kde můžete obejít močál. Přes ten močál se nedá projít, ale tam na tom místě jo. Poté běžte rovně, projdete lesem, a budete tam. Ale moment - vždyť - já vás - že ty jsi Riox?" popsala jim cestu a zadívala se na Rioxe. "Ano.. Počkat, já už tě taky poznávám! Jejda, Co tu děláš Horzko?" odpověděl Riox. "Nic zajímavého. Prostě jenom tak putuju po světě. Ale už musím. Ahoj." po těch slovech se Horzka otočila a odešla. "Tak jdeme, ne?" dotázal se Warcold, a Riox přikývnul. Vykročili na sever, a po dlouhé cestě se dostali do vesnice Gulur.
Nikdo tam nebyl. Vesnice byla opuštěná, ale domy byly v perfektním stavu. Až po chvilce se octli na náměstí u studny. "Další golemové**? Nebo co? Co se děje?" Ticho priřízl hlas Fialky. Až po chvilce si Riox všiml jak mezi kameny studny a i dlažebními kameny proniká zelená plíseň a podivná zelená záře. "Ne! Neneneneee.. A do háje dubového... Podívejte. Nemrtví začínají. Takhle vždycky vyhladí lidi z vesnice, a pak se z ní stane jejich sídlo. Jedno z mnoha." otřeseně vydechl Warcold. "A zrovna v tuhle dobu. Zrovna když my.. Musíme se dostat do Duratulu než se Nemrtví rozhodnout utvořit si sídlo i z něj." rozkázal Riox. Všichni - otřeseni tím, co se stalo s Gulurem - se vydali na cestu. Nemrtvé zase ovládla touha po moci.
* Kapitola IX. - Dobrodružství na Stromě
** Kapitola XI. - Boj a začátek zimy
Tak, další část je tu :O :O :O Rekordní čas No, omlouvám se za chyby. Vystupující:
@MrRiox
@Croccy44
@Princcraft
@Nurtuka
@adasm223
@Trewish - Byla tam o tobě zmínka
@Zakosaurus - Taky tam o tobě byla zmínka
@WarcoldCZ
@omgmen
@Kundros - Taky tam byla zmínka
@Fialka♡
@Horzičkaaa :3 - Doufám že jsi šťastná ._.
Tak jo, moc jste nečekali Zatím
Inter.