• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Čo si myslíte o tejto zostave?

• Viem poradiť lepšiu zostavu. (Prosím napíšte mi aj SZ na webe.)

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    27
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

Smexhy

Bočka
Keďže sa venujem počítačom už 12 rokov či po hardwarovej tak po softwarovej stránke, rád ti poradím. Viem ti na 100% povedať, že s tou zostavou ktorú si poslal rozbehneš všetky spomenuté aj nespomenuté hry na maximálne nastavenia 60 FPS+ (záleží či budeš mať zapnutý v-sync). Pokiaľ na tú zostavu máš peniaze, nemáš ani nad čím rozmýšlať, toto by bol stroj jak delo a ak si teraz rozbehol MC na 25FPS, ten rozdiel by si poznal okamžite a nikdy by si už tvoj notebook nechcel vidieť :D. Tá zostava je úplne nadupaná, dokonca až moc na tie hry ktoré požaduješ, ale ak máme myslieť na budúcnosť, kde sa stále vyvíjajú čím ďalej tým viac hry s tak ultra detailmi, že sa ti oplatí investovať teraz a mať tak na 6-7 rokov pokoj (záleží od vývoja, môj odhad). Pýtať sa otázky či to rozbehne LoL, MC, CS je absurdné, tam odhadujem 300FPS+ takže toto by ti spĺňalo zaručene. Ďalej ti môžem zaručiť že GTA V, Far Cry a Overwatch (všetky hry vlastním s nižším setupom) rozbehneš na 60 FPS +..nemáš sa absolutne čoho báť. Po pozretí zostavy je jasne vidieť, že všetko ti bude pasovať a zostavoval to pravdepodobne niekto kto už má skúsenosti :D Takže anketa je úplna hlúposť, o tomto ani nemáš čo rozmýšlať, rozbehne ti to a nie je čo riešiť, jedine ak by sa tebe niečo nepozdávalo, napr. priveľká cena (ale už som vyššie spomenul prečo sa oplatí zainvestovať teraz). A skoro som zabudol, určite byť tebou kúpim tak 750W zdroj, aby som mal 100% istotu, že to utiahne a nebudú problémy, tam už sa cena nejak extra nezväčšuje.

Spomínal si ešte monitor, tam nemáš moc čo rozmýšlať, záleží na tom koľko si ešte ochotný do toho vložiť. Ceny sú od 120 eur až 260 cca za fajn gaming monitor. Osobne by som ti odporúčal tento: https://www.alza.sk/24-samsung-s24e650pl-d3755709.htm?catid=18853364 (je jedno či z alzy či z czc), no záleží na tých peniazoch. Monitor je však už iba detail :)

//EDIT: i7 a i5 pre teba ako pre hráča nemá žiaden citeľný rozdiel, i5 najnovšia generácia ti úplne stačí na gaming, i7 je skôr na profesionálny render videí, 3D objektov a podobne

Naposledny upraveno:

BH666

#PrepáčMiŽeSomONičomAZdissujMiVlasy
@Smexhy: Ani nevieš, ako si to cením... A áno, skladali mi to "vyučení" PC Supporti, ktorí to robia častejšie ako ktokoľvek z ľudí, čo poznám osobne. Pravdupovediac, keby som vedel, že sa v tom vyznáš, tak by som šiel asi najprv za tebou, ale aspoň som ťa neotravoval celým skladaním. My sme to v škole síce preberali, aby všetko do seba pasovalo, ale nedával som pozor... :D

Vedel by si mi poslať poprípade ten zdroj, tých 750W, aby som mal istotu, že to nebude nejaká blbosť? A ešte mi písal jeden z PC Supportov, že tá druhá (posledná) zostava by potrebovala minimálne o polku vyššiu kapacitu. Je to možné?

Čo sa týka oboch, tak mi budú musieť dať už pri prvom väčšinu rodičia a nie som si istý, či by ma pustili na 1500€ (s monitorom). Každopádne by som im skúsil aspoň vysvetliť, že je to fakt super a vydrží to niekoľko rokov a stále tam bude rezerva. A o ktorom stroji si vlastne hovoril? :D Nejak som nepochopil. :D

Smexhy

Bočka
Vravel som o tejto zostave - https://www.czc.cz/3rhc8lkl7mjq8a1kbtn32ig2vc/seznam myslím že by bohato stačila, ale je na tebe či nechceš o trochu lepšiu grafiku z tej 2. zostavy, tú GTX 1070. Tá 1. zostava mi príde úplne perfektná, rozbehneš všetko čo potrebuješ + zdroj by som zobral tento - https://www.czc.cz/zalman-zm700-glx-700w/145068/produkt ...500W je presne na chlp k tvojej zostave a byť tebou by som tam chcel mať väčšiu rezervu :)

Monitor už bude na tebe, stačí niečo do tých 200 eur, to ti určite bohate postačí :)

Vravel som o tejto zostave - https://www.czc.cz/3rhc8lkl7mjq8a1kbtn32ig2vc/seznam myslím že by bohato stačila, ale je na tebe či nechceš o trochu lepšiu grafiku z tej 2. zostavy, tú GTX 1070. Tá 1. zostava mi príde úplne perfektná, rozbehneš všetko čo potrebuješ + zdroj by som zobral tento - https://www.czc.cz/zalman-zm700-glx-700w/145068/produkt ...500W je presne na chlp k tvojej zostave a byť tebou by som tam chcel mať väčšiu rezervu :)

Monitor už bude na tebe, stačí niečo do tých 200 eur, to ti určite bohate postačí :)
to teda nevím zalman bych radši nebral, těch 500W od kvalitního seasonicu mi příjde teda lepší

A aký máte názor na túto zostavu? Presahuje o dosť môj rozpočet, ale vyzerá fakt luxusne.
tady už je to o dost vyšší výkon no, přeci jen 1060 a 1070 je dost velký skok na výkonu, nejsem si jistej jak bude k 1070 stačit i5 ale když to budeš taktovat tak by to mělo stačit

Smexhy

Bočka
to teda nevím zalman bych radši nebral, těch 500W od kvalitního seasonicu mi příjde teda lepší
Zalman som používal asi 4-5 rokov, a nikdy som s ním nemal problémy, prišiel mi ako v pohode zdroj za rozumnú cenu. Sú tu aj lepšie, ale cenovo sa mu to neoplatí, len vravím, že byť ním by som 500W mal na taký počítač málo :D

Zalman som používal asi 4-5 rokov, a nikdy som s ním nemal problémy, prišiel mi ako v pohode zdroj za rozumnú cenu. Sú tu aj lepšie, ale cenovo sa mu to neoplatí, len vravím, že byť ním by som 500W mal na taký počítač málo :D
nám fungoval v pohodě skoro 8 let zdroj eurocase, ale když se podívám jak mohl vyhořet, nestane se to vždy ale stává se to :D
radši bych volil když víc tak tedy tento https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-620-620w/75373/produkt sám ho momentálně mám

Smexhy

Bočka
Síce som ho nemal ale ako značku som o ňom počul len chváli. Záleží na BH či chce dať viac o 500kč za zdroj...ale keď už platí toľko, možno sa to nejako stratí :D

BH666

Síce som ho nemal ale ako značku som o ňom počul len chváli. Záleží na BH či chce dať viac o 500kč za zdroj...ale keď už platí toľko, možno sa to nejako stratí :D
Ako píšeš, tých 500kč hore-dole je absolútne zanedbateľná čiastka, keď ma to vyjde na vyše 30,000kč dokopy... (Ak dobre prepočítavam. :D)

A @Smexhy a @omgmen: Vedeli by ste mi porovnať (najlepšie dôkladnejšie a polopaticky) tie dve zostavy? Lebo fakt by som sa chcel rozhodnúť medzi nimi a až potom rozmýšľať s obmenou zdroja. Aj keď musím povedať, že sa bojím každej jednej zmeny, lebo mám strach, že sa to ani nezapne... :D

Zostava č.1
Zostava č.2

Poviem vám, že tá zostava č.2 je síce o dosť drahšia, než som chcel, ale keby sa to fakt oplatilo a šľapalo fakt lepšie, tak by som bral asi radšej to...
Opäť vďaka za váš čas a snahu! :)

Smexhy

Bočka
Tak z tvojich 25FPS to bude skok obrovský tak či tak :D
2. zostava je lepšia hlavne grafikou, no všimol som si, že už tam nie sú lepšie DDR4 pamäte ale DDR3 + tam je menší SSD disk čo by mne osobne vadilo, neviem jak tebe, záleží od toho koľko súborov na ňom chceš mať, aby fičali rýchlo. Je tu istá možnosť a to tá, že z 2. zostavy vezmeš grafiku a hodíš si ju do 1. + by som v nej zmenil ten zdroj na silnejší, trebárs aj ten čo písal omgmen. To by určite stačilo a mal by si mašinu svojich snov :)

EDIT: Ešte by som možno zobral aj tú základnú dosku z 2. zostavy, ale už by to bolo asi moc zbytočných peňazí, peckovú mašinu budeš mať tak či tak. Je tam rozdiel, ale nie tak veľký aby si za to dával o 2k CZK viac.

BH666

Tak z tvojich 25FPS to bude skok obrovský tak či tak :D
2. zostava je lepšia hlavne grafikou, no všimol som si, že už tam nie sú lepšie DDR4 pamäte ale DDR3 + tam je menší SSD disk čo by mne osobne vadilo, neviem jak tebe, záleží od toho koľko súborov na ňom chceš mať, aby fičali rýchlo. Je tu istá možnosť a to tá, že z 2. zostavy vezmeš grafiku a hodíš si ju do 1. + by som v nej zmenil ten zdroj na silnejší, trebárs aj ten čo písal omgmen. To by určite stačilo a mal by si mašinu svojich snov :)
Mám to chápať tak, že v tom druhom je takmer všetko ostatné okrem grafiky (a možno zdroja) zbytočné? Síce teraz rozmýšľam, že je tam väčšina rovnaká... A mohol by som tam hodiť SSD z prvej zostavy? To by malo stačiť, či?

Smexhy

Bočka
Ak chceš uvažovať o prehadzovaní radšej z 1. zostavy do 2. áno, bral by som SSD z 1. zostavy + tie pamäte RAM (DDR4). Ale na tú 2. zostavu už budeš rozhodne potrebovať viac ako 500W, trebárs aj ten ktorý ti tam už oni sami ponúkli. Všetko bude pasovať, takže sa nemáš čoho obávať, v tomto sú obe ponuky rovnaké.

BH666

Ak chceš uvažovať o prehadzovaní radšej z 1. zostavy do 2. áno, bral by som SSD z 1. zostavy + tie pamäte RAM (DDR4). Ale na tú 2. zostavu už budeš rozhodne potrebovať viac ako 500W, trebárs aj ten ktorý ti tam už oni sami ponúkli. Všetko bude pasovať, takže sa nemáš čoho obávať, v tomto sú obe ponuky rovnaké.
A keby si si odmyslel tú SSD, tak by si radšej ty osobne bral prvú či druhú?

A ja viem, že to musíte mať so mnou ťažké, ale to, že tam nie je DDR4 ale DDR3, je horšie? :D Proste je to niečo ako nevýhoda alebo ma to vôbec neovplyvní?

Smexhy

Bočka
Logicky by som bral druhú, je lepšia a drahšia, ale záleží to od toho či na to máš a chceš do toho toľko investovať :D SSD nie je až taká veda, záleží hlavne od užívateľa, to čo by som bral ja je aj celkom nepodstatné, pretože v 2hej ponuke je to SSD kvalitnejšie, Intel je proste Intel :D Kľudne by ti aj stačilo, záleží podľa toho čo všetko chceš na tom SSD mať. Najprv určite systém, potom tie veci čo sa často spúštajú so systémom, teda skype a podobne..ďalej chrome a mohli by sme pokračovať takýmito programami donekonečna. Záleží čo používaš.

DDR3 je predchodca DDR4 a áno, je pomalšia. Tu sa o tom dozvieš veľa http://pc.zoznam.sk/ddr4-pamate-v-kocke-vsetko-co-potrebujete-vediet :)

BH666

Logicky by som bral druhú, je lepšia a drahšia, ale záleží to od toho či na to máš a chceš do toho toľko investovať :D SSD nie je až taká veda, záleží hlavne od užívateľa, to čo by som bral ja je aj celkom nepodstatné, pretože v 2hej ponuke je to SSD kvalitnejšie, Intel je proste Intel :D Kľudne by ti aj stačilo, záleží podľa toho čo všetko chceš na tom SSD mať. Najprv určite systém, potom tie veci čo sa často spúštajú so systémom, teda skype a podobne..ďalej chrome a mohli by sme pokračovať takýmito programami donekonečna. Záleží čo používaš.

DDR3 je predchodca DDR4 a áno, je pomalšia. Tu sa o tom dozvieš veľa http://pc.zoznam.sk/ddr4-pamate-v-kocke-vsetko-co-potrebujete-vediet :)
Dostal som radu (od tých, čo to robili), že to SSD by sa dalo nahradiť týmto - SSD.
Prečítam si to a uvidím. :D A Skype by nebol potrebný na SSD, ja Skype nepoužívam takmer vôbec. :D (Viem, že to bol len príklad.)
Ono nejde o to, koľko do toho dám ja, ale s koľkými € mi rodičia "pomôžu".

Smexhy

Bočka
Skype nemá 5GB že sa musíš rozhodovať, má 44MB..proste tam takéto malé programy pohádž a nai nad tým neuvažuj :D Uvažuj len nad vecmi ktoré majú 2-3GB+

Určite by bolo vhodné sa porosprávať s rodičmi a nejak ich presvedčiť, že investícia bude na dobrých 7 rokov, to už u nich možno ani bývať nebudeš :D

A poradili ti dobre, to SSD (to HyperX) by som tiež zobral namiesto tamtoho, oplatí sa to viac + pekná rezerva.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.