• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Čo si myslíte o tejto zostave?

• Viem poradiť lepšiu zostavu. (Prosím napíšte mi aj SZ na webe.)

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    27
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

BH666

#PrepáčMiŽeSomONičomAZdissujMiVlasy
Skype nemá 5GB že sa musíš rozhodovať, má 44MB..proste tam takéto malé programy pohádž a nai nad tým neuvažuj :D Uvažuj len nad vecmi ktoré majú 2-3GB+

Určite by bolo vhodné sa porosprávať s rodičmi a nejak ich presvedčiť, že investícia bude na dobrých 7 rokov, to už u nich možno ani bývať nebudeš :D

A poradili ti dobre, to SSD (to HyperX) by som tiež zobral namiesto tamtoho, oplatí sa to viac + pekná rezerva.
No neviem, či nebudem bývať. Mám ešte 2 roky na gympli a minimálne 5 rokov na vysokej, ale budem rád, ak mi vyjde to, čo plánujem a budem robiť PhD. a to by som študoval na výške cca 7 rokov. :D

Ono ja som im to už vravel, že stačí mi to najbližších 6-7 rokov a pôjde mi to v pohode. Nie ako terajší ntb, ktorý sa vypne v polke filmu, lebo sa prehrial. A uvedomujú si, že mi už treba niečo nové a dosť pomohol argument, že keď budem potrebovať niečo spraviť/obnoviť tento PC, tak stačí vymeniť aj jednu súčiastku a na to si zarobím.

Osobne usudzujem, že ja sa teraz všemožne snažím presadiť to druhé, aby som to mohol mať. Lenže zase už 1,000€ + monitor bolo o niečo viac ako sme chceli a teraz ešte 1,350€ za tento + monitor + OS bude hrozne veľa... Ale budem rád, ak to vyjde a budem mať ten druhý s vylepšeným SSD.

Smexhy

Bočka
Za OS platiť meeh, ak si mal na notebooku Windows 7/10, len zober product key z neho a zadaj ho..ak ti teda nevadí že to nemáš všetko pekne kúpené :D

Veľa šťastia so školou a hlavne s presviedčaním rodičov, môžeš byť rád, že nad tým vôbec uvažujú, myslím že maš dosť reálnu šancu :D

BH666

Za OS platiť meeh, ak si mal na notebooku Windows 7/10, len zober product key z neho a zadaj ho..ak ti teda nevadí že to nemáš všetko pekne kúpené :D

Veľa šťastia so školou a hlavne s presviedčaním rodičov, môžeš byť rád, že nad tým vôbec uvažujú, myslím že maš dosť reálnu šancu :D
Na notebooku som mal pôvodne Win8 a teraz Win10. Asi by nešlo zobrať Win10, ktoré som stiahol zadarmo, či? Určite by mi to nevadilo, nevadilo by mi ani mať cracknutý OS, keby som mal istotu, že je bezchybný... :D

A vďaka, držte palce nech to vyjde - v škole, ale aj s PC, pretože chcem konečne niečo riadne po blbom Sony VAIO (na ktorom sa nedá ísť bez zaplatenia 200$ do BIOS-u) a starej Toshibe Satellite... -_-

Keby niekomu ešte niečo napadlo ohľadom tohto, tak môžte napísať.

Smexhy

Bočka
Skús normálne odpísať product key ktorý si mal u tamto NTB do Win 10 a mohlo by to fungovať, keďže sa to zosynchronizovalo s 10nou. Inak cracknutá 10tka ma rovnaké funkcie ako offi, takže sa nemusíš báť.

BH666

Skús normálne odpísať product key ktorý si mal u tamto NTB do Win 10 a mohlo by to fungovať, keďže sa to zosynchronizovalo s 10nou. Inak cracknutá 10tka ma rovnaké funkcie ako offi, takže sa nemusíš báť.
Ja sa nebojím toho, že nemá funkcie, ale že má niečo pridané - KeyLogger, vírus,... :D Všetko z tohto som už mal... :D

Smexhy

Bočka
No, musíš vedieť z akého zdroja čerpať, potom sa takýchto vecí nemusíš báť. Každopádne až dojde počítač, najprv by som to skúsil tou legálnou cestou s produktovým číslom :D

BH666

No, musíš vedieť z akého zdroja čerpať, potom sa takýchto vecí nemusíš báť. Každopádne až dojde počítač, najprv by som to skúsil tou legálnou cestou s produktovým číslom :D
No veď hej, treba byť dobrý a poctivý... :D

ta druhá byla špatně! ta deska podporuje jen DDR4 a byly tam DDr3 :O
nic jinýho bych neměnil, akorát k té první sestavě teda radši ten seasonic 620W
v té druhé ten zdroj stačí a je taky kvalitní, ale bacha ty ramky, ani by se do tý desky nedaly dát :D

BH666

stane se :D

BéHáčko předělej si v té druhé sestavě ramky na DDR4 - dražší :D
Určite? :D Nechcem nič pokaziť. A nerobili to priamo v CZC... :D
Mám tam hodiť tie RAMky z prvej zostavy, či treba iné? (jaj)

BH666

Tipujem, že toto je ono...

Typ paměti: DDR4 DIMM
Počet paměťových slotů: 4
Maximální velikost paměti [GB]: 64
Maximální frekvence operační paměti [MHz]: 3 200

BH666

A ešte ľudia dobrí... Je nejaký rozdiel medzi DDR4 16GB a 2x8GB?

BH666

BH666

@omgmen: Našiel som pár vecí, ale slovenská/česká wiki neobsahuje stránku o tejto problematike, tak som hľadal inde porovnania a našiel som TOTO, ale to sa týka DDR2... A ešte tu mám jednu citáciu z fórka. ↓↓↓
Nejaký neznámy človek řekl:
Pokúsim sa ti to trochu objasniť, aspoň tak, ako to bolo povedané mne.
Ak máš v PC len jeden pamäťový modul a používaš tzv. Single channel mód (ako napríklad teraz), tak sa do toho istého pamäťového modulu pri práci na PC údaje aj zapisujú a aj sa z neho načítavajú.
Ak sú pam. moduly dva a pracujú v móde Dual Channel, mal by jeden modul slúžiť len na zapisovanie údajov a z druhého sa údaje len načítavajú.
V praxi by to vraj malo mať tú výhodu, že každý modul vykonáva len jednu činnosť a nemusí sa stále prepínať z módu "zápis" do módu "čítanie" a naopak.
Neviem, nakoľko je toto vysvetlenie pravdivé, nikdy som nemal možnosť vyskúšať výhodu módu Dual Channel. Viacerí ľudia ale tvrdia, že zrýchlenie počítača je oproti Single Channel módu veľmi malé. Jednoducho sa vraj viac oplatí dokúpiť ešte jeden modul, ale nedať tie dva moduly do Dual Channelu. Väčšia pamäť vraj Windows-u pomôže viac, ako rýchlejšia pamäť.

BH666

je to malý rozdíl, nejspíš by si ho ani nepoznal, ale proč ne, když 2x8 je za stejnou cenu jako 1x16
Preto sa pýtam... Len som videl, že existuje aj také niečo, tak som len chcel vedieť, že prečo mi všetci radia radšej to "dual-channel".
Teraz síce pozerám STRÁNKU (pod článokm sú linky na ďalšie články, kde testovali aj v hrách a veciach), kde testovali DDR3 Dual-channel vs. Single-channel a pri väčšine hier vyhrala práve single-channel RAMka. Aj keď v poslednom príspevku (zhodnotení) píšu, že by to chcelo ďalšie testy, aby to bolo 100% isté...

Na ďalšej zas zastávajú práve tú dual-channel RAM, ževraj sa oplatí do toho ísť.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.