No už len k pobaveniu je samotný Hexii, ktorý si ako jeden z prvých zarábal milióny jobmi, ktoré boli nastavené tak, ako žiaľ nastavené boli. Teraz to je zase osoba, ktorej vadia peniaze aj is level, uvidíme teda aké bude jeho ďalšie štádium evolúcie.
Každý z hráčov má slobodný výber typu hrania. Treba si uvedomiť, že nikto nikoho priamo nenúti k stavbe iron plošín. Plošiny vznikajú povahou hračov, ktorá je už hráčovi vrodená alebo vzniká daným prostredím. Povahou tu myslím to, keď sa hráč snaží dostať na vrchol, niečo dosiahnuť apod.- v tomto prípade ide o dosiahnutie tzv. money/is level rebríčku. Niektorí to robia aby si vyzdvihli ego a získali pomyselný rešpekt alebo ďalší zase pretože sa proste nudia (
@Gucci120 ) . Ak mám hovoriť o prostredí, tak hráča proste štve ako sa všetci vychvaľujú, tak chce niečo "dosiahnuť" tiež. V danom prostredí nakúpi spawnery a vytvorí trapku, vykupuje iron blocky a popritom si z jobov získava určite nezanedbateľnú čiastku obnosu - celkom slušná podpásovka pre ekonomiku. A práve takto dámy a páni vznikajú naše plošiny. Je to niečo ako hociaká chrípka. Tej sa vyhnete tak, že ju jednoducho obídete, v tomto prípade to berte ako vrodený pud nehnania sa za každou blbosťou, ktorá z vás má spraviť "šéfa serveru" Ten majú hráči, u ktorých vďaka bohu nenájdeme ani jeden iron block, keby neexistovali tak ja už dávno šňupem drvený iron. Iron islandy nech si rieši každý sám, ale naozaj si nemyslím, že ich tu je potreba.
K ekonomike by som už len iba rád podotkol, že obyčajným wipom bez akýchkoľvek zmien môže byť wipe rovno každých 6 mesiacov. SkyBlock očakáva ekonomiku, ktorá už bude konečne stabilná a sebestačná, žiadne platenie v zimbabwských triliónových dolároch, hráč si musí vážiť aj ten 1$ čo má na účte. Treba zraziť joby, podporiť hráčske shopy, určiť v server shope ceny iba pre hráčov, ktorí sa svojmu shopu naozaj venujú, a aby sa peniaze vypustené do obehu z jobov aj vrátili naspäť, do server shopu. Žiadne také, že zapnem autoclick a celú noc si idem svoje.