BlitzHarwey
Blitzkrieg
Zduřte zde Harve no a toto je vlastně první díl z nové série no snad se vám bude líbit a musím poděkovat všem lidem, kteří se přidali a zůčastnili se no nebudu to okecávat můžem jít na to.
Kapitola I. Povstáni na Balkáně a Okupace
Rok 1910
Píše se rok 1910 a na světě je mír, pokud nějaké pako nevyvolá válku.
Velká Británie: Ah bože král Edward VII. je mrtev. Ať žije král George V.!
Německo: Ah bratranec usedl na trůn.
Nový král Británie byl bratranec Německého císaře Viléma II. a Ruského cara Mikuláše II.
Ale naráz se něco děje na Balkáně
Osmanská říše: Co to sakra?! Albanská revoluce? No bezva.
Albánští povstalci: Ano! My chceme nezávislost!!!
Tak nějak začalo Albánské povstání, které proběhlo v Kosovu. Kdo vyhraje? Albánie či Turci? No nechme se překvapit.
Uvidíme co dál.
Velká Británie: No když už jsme u těch kolonii založím Jihoafrickou Unii.
A tak Británie založila Jihoafrickou Unii, která byla na úplném jihu Afriky z toho názvu to tak vypadá.
Jihoafrická Unie: Děkuju ti za to že jsi mě založil budu věrný králi i celé Británii.
Británie založila další kolonii. Francie má kolonií v Africe poměrně taky dost a taky má alianci s Ruskem tzv. Dohoda.
Německo má alianci též tzv. Trojspolek mezi Německem, Rakousko-Uherskem a Itálii. Itálie chce mít taky nějaké kolonie kromě Somálska a Eritreii. Ale naráz se něco děje i v Asii.
Japonsko: Korea je slabá hlavně je to můj satelitní stát musím ho anektovat.
Korea: Ty mě chceš anektovat?
Japonsko: Ano .
Korea: Fajn souhlasím s anexi.
Japonsko anektovalo Koreu aby Japonsko mělo větší říši. A bylo také velmocí, když Japonci porazili Rusko u Port Arturu a zničili jim skoro Tichomořskou flotilu. No ale co dál se děje?
Portugalsko: Tímto chci ukončit monarchii a vyhlásit republiku! Sláva Portugalské republiky!!!
No Portugalsko hold vyhlásilo republiku. Jejich koloniální říše byla docela úspěšná, když Brazílie se osamostatnila tak nějak chtěli ukončit monarchii a vyhlásit republiku. Nu což. Podíváme se co pak bude následovat dál.
Mexiko: Co to sakra? Revoluce!??
Mexičtí povstalci: Ano! revoluce!
Zrovna revoluce v Americe a zrovna v Mexiku asi se někomu něco nelíbilo. Ale copak se nám tu děje na Balkáně?
Rok 1911
Bitva u Deciq: Albánští povstalci porazili Turky v bitvě u Deciq.
Osmánská říše: Grrr jak je to možné!? Nemohu tomu uvěřit že taková hrstka rolníků porazila moje vojsko!
Albánští povstalci: Hehehe
Nějakou náhodou Albánci porazili Turky. Vypadá to že Turci jsou nějak slabší než z dob kdy obléhali Vídeň. No Turecká autorita je ztracená na Balkáně díky Albáncům. Tak co dál tu máme.
Noviny: Porfirio Diaz utekl do Španělska.
Hm Mexický nebo spíš býv. Mexický prezident utekl do Španělska co tam bude asi dělat?
Španělsko: Vítejte ve Španělsku pane Diaz.
No to byl hodně zajímavej útěk. No co se objeví dál?
Noviny: Machu Picchu bylo objeveno
No wew tam vlastně sídlil Inský král Pachacuti no ale aspoň že bylo objeveno někde v Peru v pohoří And. No uvidíme co dál.
Agadirská krize: Německý dělový člun SMS Panther vplul do přístavu Agadír. Maroko si chce zabrat Francie, Španělsko a Německo.
Německo: Ja ja Maroko bude moje!
Francie: Ne nebude!
Španělsko: Rád bych si vzal pouze jen ten sever.
Francie: No tak fajn vem si sever. Já si vemu ten zbytek.
Maroko: Fajn kapituluju.
Tak nějak si Španělé a Francouzi rozdělili Maroko ale Němce to hodně nasralo tak mohli mít další kolonii. Ale nějak se dohodli. Němci dostali nějaké území z Francouzkého Konga a Francie si vzala Maroko.
A s touto krizí se chci rozloučit. Pro někoho to bude nuda když tu furt píšu já ale v ostatních dílech to snad bude víc co říkají ty státy vlastně. No začali jsme rokem 1910 a skončili jsme v roce 1911. 1911 a možná i 1912 budou mít zajímavé věci, které nechci spoilerovat. Začali jsme že umřel Britský král a nastoupil nový a skončili jsme kde se vlastně rozdělilo Maroko.
Chci poděkovat všem, kteří se do toho zapojili a doufám že toto bude mít nějaký úspěch.
Takže chci poděkovat těm, kteří tu dneska byli.
Velká Británie AKA @Gangyy_
Německo AKA @Inter
Osmanská říše AKA @Dykol
Albánští povstalci: AKA @Sheneo
Jihoafrická Unie AKA @MrMitchellinCZ děkuju ti taky
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Korea: AKA @RainyShikii
Portugalsko: AKA @Vexory_27
Mexiko: AKA @_Petersson_
Španělsko: AKA @Vrodrrr
Francie: AKA @DominickK15
Maroko: AKA @Emememc
A ten nudný vypravěč: AKA Já LeHarve
Dále chci poděkovat těm, kteří tu dnes nebyli ale budou v dalších dílech.
@_yyySepii
@SpexikEx
@Menclik12
@Ftefanek
@LiifeIsotope1337
@VrchniCrafter
@MCkatka
@Amibaer_
@Nerdy42
@Kitsik
@Krosta8
@Flafy_
@RainyJohnn
@iTz_MinotaurSVK
@Zwixicek
@omgmen
Ještě tady k tomu dostanete mapy kde budou umístění ti, kteří se přidali do tohoto projektu.
Na další zajímavé obrázky a také ty věci se dočkáte v 2. díle no pokud vás to nebude nudit. No nic to je zatím vše já se loučím doufám že vám se to líbilo. No už není k tomu nic dodat pokud tam mám nějaké gramatické chyby stačí mi napsat já jsem línej si to kontrolovat :emoji_smiley:. No nic já se loučím přeju vám příjemné čtení. Zdarec.
Kapitola I. Povstáni na Balkáně a Okupace
Rok 1910
Píše se rok 1910 a na světě je mír, pokud nějaké pako nevyvolá válku.
Velká Británie: Ah bože král Edward VII. je mrtev. Ať žije král George V.!
Německo: Ah bratranec usedl na trůn.
Nový král Británie byl bratranec Německého císaře Viléma II. a Ruského cara Mikuláše II.
Ale naráz se něco děje na Balkáně
Osmanská říše: Co to sakra?! Albanská revoluce? No bezva.
Albánští povstalci: Ano! My chceme nezávislost!!!
Tak nějak začalo Albánské povstání, které proběhlo v Kosovu. Kdo vyhraje? Albánie či Turci? No nechme se překvapit.
Uvidíme co dál.
Velká Británie: No když už jsme u těch kolonii založím Jihoafrickou Unii.
A tak Británie založila Jihoafrickou Unii, která byla na úplném jihu Afriky z toho názvu to tak vypadá.
Jihoafrická Unie: Děkuju ti za to že jsi mě založil budu věrný králi i celé Británii.
Británie založila další kolonii. Francie má kolonií v Africe poměrně taky dost a taky má alianci s Ruskem tzv. Dohoda.
Německo má alianci též tzv. Trojspolek mezi Německem, Rakousko-Uherskem a Itálii. Itálie chce mít taky nějaké kolonie kromě Somálska a Eritreii. Ale naráz se něco děje i v Asii.
Japonsko: Korea je slabá hlavně je to můj satelitní stát musím ho anektovat.
Korea: Ty mě chceš anektovat?
Japonsko: Ano .
Korea: Fajn souhlasím s anexi.
Japonsko anektovalo Koreu aby Japonsko mělo větší říši. A bylo také velmocí, když Japonci porazili Rusko u Port Arturu a zničili jim skoro Tichomořskou flotilu. No ale co dál se děje?
Portugalsko: Tímto chci ukončit monarchii a vyhlásit republiku! Sláva Portugalské republiky!!!
No Portugalsko hold vyhlásilo republiku. Jejich koloniální říše byla docela úspěšná, když Brazílie se osamostatnila tak nějak chtěli ukončit monarchii a vyhlásit republiku. Nu což. Podíváme se co pak bude následovat dál.
Mexiko: Co to sakra? Revoluce!??
Mexičtí povstalci: Ano! revoluce!
Zrovna revoluce v Americe a zrovna v Mexiku asi se někomu něco nelíbilo. Ale copak se nám tu děje na Balkáně?
Rok 1911
Bitva u Deciq: Albánští povstalci porazili Turky v bitvě u Deciq.
Osmánská říše: Grrr jak je to možné!? Nemohu tomu uvěřit že taková hrstka rolníků porazila moje vojsko!
Albánští povstalci: Hehehe
Nějakou náhodou Albánci porazili Turky. Vypadá to že Turci jsou nějak slabší než z dob kdy obléhali Vídeň. No Turecká autorita je ztracená na Balkáně díky Albáncům. Tak co dál tu máme.
Noviny: Porfirio Diaz utekl do Španělska.
Hm Mexický nebo spíš býv. Mexický prezident utekl do Španělska co tam bude asi dělat?
Španělsko: Vítejte ve Španělsku pane Diaz.
No to byl hodně zajímavej útěk. No co se objeví dál?
Noviny: Machu Picchu bylo objeveno
No wew tam vlastně sídlil Inský král Pachacuti no ale aspoň že bylo objeveno někde v Peru v pohoří And. No uvidíme co dál.
Agadirská krize: Německý dělový člun SMS Panther vplul do přístavu Agadír. Maroko si chce zabrat Francie, Španělsko a Německo.
Německo: Ja ja Maroko bude moje!
Francie: Ne nebude!
Španělsko: Rád bych si vzal pouze jen ten sever.
Francie: No tak fajn vem si sever. Já si vemu ten zbytek.
Maroko: Fajn kapituluju.
Tak nějak si Španělé a Francouzi rozdělili Maroko ale Němce to hodně nasralo tak mohli mít další kolonii. Ale nějak se dohodli. Němci dostali nějaké území z Francouzkého Konga a Francie si vzala Maroko.
A s touto krizí se chci rozloučit. Pro někoho to bude nuda když tu furt píšu já ale v ostatních dílech to snad bude víc co říkají ty státy vlastně. No začali jsme rokem 1910 a skončili jsme v roce 1911. 1911 a možná i 1912 budou mít zajímavé věci, které nechci spoilerovat. Začali jsme že umřel Britský král a nastoupil nový a skončili jsme kde se vlastně rozdělilo Maroko.
Chci poděkovat všem, kteří se do toho zapojili a doufám že toto bude mít nějaký úspěch.
Takže chci poděkovat těm, kteří tu dneska byli.
Velká Británie AKA @Gangyy_
Německo AKA @Inter
Osmanská říše AKA @Dykol
Albánští povstalci: AKA @Sheneo
Jihoafrická Unie AKA @MrMitchellinCZ děkuju ti taky
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Korea: AKA @RainyShikii
Portugalsko: AKA @Vexory_27
Mexiko: AKA @_Petersson_
Španělsko: AKA @Vrodrrr
Francie: AKA @DominickK15
Maroko: AKA @Emememc
A ten nudný vypravěč: AKA Já LeHarve
Dále chci poděkovat těm, kteří tu dnes nebyli ale budou v dalších dílech.
@_yyySepii
@SpexikEx
@Menclik12
@Ftefanek
@LiifeIsotope1337
@VrchniCrafter
@MCkatka
@Amibaer_
@Nerdy42
@Kitsik
@Krosta8
@Flafy_
@RainyJohnn
@iTz_MinotaurSVK
@Zwixicek
@omgmen
Ještě tady k tomu dostanete mapy kde budou umístění ti, kteří se přidali do tohoto projektu.
Na další zajímavé obrázky a také ty věci se dočkáte v 2. díle no pokud vás to nebude nudit. No nic to je zatím vše já se loučím doufám že vám se to líbilo. No už není k tomu nic dodat pokud tam mám nějaké gramatické chyby stačí mi napsat já jsem línej si to kontrolovat :emoji_smiley:. No nic já se loučím přeju vám příjemné čtení. Zdarec.
Naposledny upraveno: