• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

BlitzHarwey

Blitzkrieg
Zduřte zde Harve no a toto je vlastně první díl z nové série no snad se vám bude líbit a musím poděkovat všem lidem, kteří se přidali a zůčastnili se no nebudu to okecávat můžem jít na to.

Kapitola I. Povstáni na Balkáně a Okupace
Rok 1910

Píše se rok 1910 a na světě je mír, pokud nějaké pako nevyvolá válku.

Velká Británie: Ah bože král Edward VII. je mrtev. Ať žije král George V.!
Německo: Ah bratranec usedl na trůn.

Nový král Británie byl bratranec Německého císaře Viléma II. a Ruského cara Mikuláše II.
Ale naráz se něco děje na Balkáně

Osmanská říše: Co to sakra?! Albanská revoluce? No bezva.
Albánští povstalci: Ano! My chceme nezávislost!!!

Tak nějak začalo Albánské povstání, které proběhlo v Kosovu. Kdo vyhraje? Albánie či Turci? No nechme se překvapit.
Uvidíme co dál.

Velká Británie: No když už jsme u těch kolonii založím Jihoafrickou Unii.

A tak Británie založila Jihoafrickou Unii, která byla na úplném jihu Afriky z toho názvu to tak vypadá.

Jihoafrická Unie: Děkuju ti za to že jsi mě založil budu věrný králi i celé Británii.

Británie založila další kolonii. Francie má kolonií v Africe poměrně taky dost a taky má alianci s Ruskem tzv. Dohoda.
Německo má alianci též tzv. Trojspolek mezi Německem, Rakousko-Uherskem a Itálii. Itálie chce mít taky nějaké kolonie kromě Somálska a Eritreii. Ale naráz se něco děje i v Asii.

Japonsko: Korea je slabá hlavně je to můj satelitní stát musím ho anektovat.
Korea: Ty mě chceš anektovat?
Japonsko: Ano .
Korea: Fajn souhlasím s anexi.

Japonsko anektovalo Koreu aby Japonsko mělo větší říši. A bylo také velmocí, když Japonci porazili Rusko u Port Arturu a zničili jim skoro Tichomořskou flotilu. No ale co dál se děje?

Portugalsko: Tímto chci ukončit monarchii a vyhlásit republiku! Sláva Portugalské republiky!!!

No Portugalsko hold vyhlásilo republiku. Jejich koloniální říše byla docela úspěšná, když Brazílie se osamostatnila tak nějak chtěli ukončit monarchii a vyhlásit republiku. Nu což. Podíváme se co pak bude následovat dál.

Mexiko: Co to sakra? Revoluce!??
Mexičtí povstalci: Ano! revoluce!

Zrovna revoluce v Americe a zrovna v Mexiku asi se někomu něco nelíbilo. Ale copak se nám tu děje na Balkáně?

Rok 1911

Bitva u Deciq: Albánští povstalci porazili Turky v bitvě u Deciq.

Osmánská říše: Grrr jak je to možné!? Nemohu tomu uvěřit že taková hrstka rolníků porazila moje vojsko!
Albánští povstalci: Hehehe

Nějakou náhodou Albánci porazili Turky. Vypadá to že Turci jsou nějak slabší než z dob kdy obléhali Vídeň. No Turecká autorita je ztracená na Balkáně díky Albáncům. Tak co dál tu máme.

Noviny: Porfirio Diaz utekl do Španělska.

Hm Mexický nebo spíš býv. Mexický prezident utekl do Španělska co tam bude asi dělat?

Španělsko: Vítejte ve Španělsku pane Diaz.

No to byl hodně zajímavej útěk. No co se objeví dál?

Noviny: Machu Picchu bylo objeveno

No wew tam vlastně sídlil Inský král Pachacuti no ale aspoň že bylo objeveno někde v Peru v pohoří And. No uvidíme co dál.

Agadirská krize: Německý dělový člun SMS Panther vplul do přístavu Agadír. Maroko si chce zabrat Francie, Španělsko a Německo.

Německo: Ja ja Maroko bude moje!
Francie: Ne nebude!
Španělsko: Rád bych si vzal pouze jen ten sever.
Francie: No tak fajn vem si sever. Já si vemu ten zbytek.
Maroko: Fajn kapituluju.

Tak nějak si Španělé a Francouzi rozdělili Maroko ale Němce to hodně nasralo tak mohli mít další kolonii. Ale nějak se dohodli. Němci dostali nějaké území z Francouzkého Konga a Francie si vzala Maroko.

A s touto krizí se chci rozloučit. Pro někoho to bude nuda když tu furt píšu já ale v ostatních dílech to snad bude víc co říkají ty státy vlastně. No začali jsme rokem 1910 a skončili jsme v roce 1911. 1911 a možná i 1912 budou mít zajímavé věci, které nechci spoilerovat. Začali jsme že umřel Britský král a nastoupil nový a skončili jsme kde se vlastně rozdělilo Maroko.

Chci poděkovat všem, kteří se do toho zapojili a doufám že toto bude mít nějaký úspěch.

Takže chci poděkovat těm, kteří tu dneska byli.

Velká Británie AKA @Gangyy_
Německo AKA @Inter
Osmanská říše AKA @Dykol
Albánští povstalci: AKA @Sheneo
Jihoafrická Unie AKA @MrMitchellinCZ děkuju ti taky
Japonsko: AKA @Takiphyllite
Korea: AKA @RainyShikii
Portugalsko: AKA @Vexory_27
Mexiko: AKA @_Petersson_
Španělsko: AKA @Vrodrrr
Francie: AKA @DominickK15
Maroko: AKA @Emememc
A ten nudný vypravěč: AKA Já LeHarve

Dále chci poděkovat těm, kteří tu dnes nebyli ale budou v dalších dílech.

@_yyySepii
@SpexikEx
@Menclik12
@Ftefanek
@LiifeIsotope1337
@VrchniCrafter
@MCkatka
@Amibaer_
@Nerdy42
@Kitsik
@Krosta8
@Flafy_
@RainyJohnn
@iTz_MinotaurSVK
@Zwixicek
@omgmen

Ještě tady k tomu dostanete mapy kde budou umístění ti, kteří se přidali do tohoto projektu.

1910.png
Afr.jpg
blank-map-of-asia.gif
North A.gif
ANZL.gif

Na další zajímavé obrázky a také ty věci se dočkáte v 2. díle no pokud vás to nebude nudit. No nic to je zatím vše já se loučím doufám že vám se to líbilo. No už není k tomu nic dodat pokud tam mám nějaké gramatické chyby stačí mi napsat já jsem línej si to kontrolovat :emoji_smiley:. No nic já se loučím přeju vám příjemné čtení. Zdarec.

Naposledny upraveno:

BlitzHarwey

Blitzkrieg
Druhý díl plánuju o něco délší tak 1911 až 1915 či 16 3. díl plánuju nějak do roku kdy skončila Bolševická revoluce. Doufám že se tento díl líbil vím je to něco krátké.

granik

Velmi známý člen
Není to špatné. Zní to zajímavě a dobře. Budu se těšit na přídavek. Myslím si, že to nebude špatné a doufám, že neumřu hned.

:emoji_yum:granik:emoji_yum:

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.