• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
krok_zpet.png

Teď se asi každý diví, co je tohle za téma a proč ho píšu. No, jak se to dá říct, je na čase si o něčem promluvit a přiznat si svoje chyby. Jak se říká, chyby se mají odstraňovat ale důležité si je je uvědomit...

Před zhruba 45 dny, jsem si tu vylil srdíčko, jaké to bylo super vést 4 roky server, a nakonec mu dát vizi originálního Minecraftu. Ano, byl to úžasný nápad, který vznikl tak trochu pod tlakem a nervy, prakticky se jednal o "únikový plán". Co k němu ale vedlo a co mě vede k tomu ten již několikrát zmíněný krok vracet, když jsme na něj byli tak hrdí?

Jak jsem psal, vždy jsem se snažil nebo snažili jako AT, dělat server jak nejlépe jde. Kdyby ne, do dnes by tento server neexistoval. Neexistoval by bez Warez hráčů, né bez originálních hráčů. Čím na to narážím? Víš, v den převodu mi přišel mail, psalo se v něm:

"CraftMania vznikla jako warez, stála na warezu a nebyla by tam kde je bez warezu, a ty ji toho zbavuješ."

Je to faktická věta, a já proti ní nemohu nic namítnout, jelikož je pravdivá. Server by nebyl, tam kde je nebo spíš byl do června 2018, bez warez hráčů. A mým rozhodnutím, jsem ne jenom pobouřil celou komunitu ale doslova rozdělil vše na dva týbory. Sice "online" mode měl hajp, ale jak víme i náš slavný HYPE TRAIN jednou dojede. Na a dojel...

Mnoho hráčů si stěžovalo, že sice server patří ke špičce, ale tam nuda. Přece jenom warez hráči zaplnili server a dělali takový ten zábavný bordel. Eventeři prakticky denně ruší eventy, jelikož na nich není kdo by hrál.

Ano věděl jsem, že online mode je těžká věc, extra u nás v CZ/SK. Rozhodli jsme se s tím bojovat, ale jak jsem psal v roce 2015 na svém blogu. Jeden server nic nezmění, a to mi před skoro 2 měsíci nedošlo. Nu komu by taky došlo pod tlakem EULY/Mojangu. A co pak...

Přiznávám přejít na online mode byla chyba, server, který byl warez má zůstat warez. Věřím, ale že jednou zde v CZ/SK vznikne online mode server, který to změní. A když ne, budou u moci navždy warez servery.
S plnou platností ke dni 10.8.2018 se vrací zpět na offline-mode s podporou warez hráčů (nezakoupeného Minecraftu).

Co vše se změní?
Nezmění se nic. V tom je ta výhoda, stačí nám pouze přepnout server.. nic víc. Autologin, mapy, statistiky vše zůstane. Nic se nemaže.

Co bude dál?
Dál budeme pokračovat, tam kde jsme nyní skončili. Pouze ale jako warez server.

K změně tě prý donutil Mojang?
Ne, to není pravda. Nic s Mojangem kromě toho, že nás řešili za EULU není pravda. Ano všechno se sešlo v jednu chvíli a tak se udělalo holt toto rozhodnutí (přechod na online mode). Nikdo nás nedodnutil, bylo to mé plnohodnotné rozhodnutí.

-----------------------

Vím, že teď se nám každý vysměje.. jak jsme honosně přešli na online mode a teď se zase jako srabové vracíme na offline mode. Ne, nikdy srabové nebudeme, protože jsme se pokusili o změnu narozdíl od jiných serverů. A vždy budu hrdý na vše co CM dokázala za 4 roky jako warez, za měsíc jako online server a i další měsíce, co nás čekají. K životu patří změny, každý děláme blbé rozhodnutí a je důležité si je uvědomit.

Nechci proto tlačit online mode, když to opravdu nemá cenu...

Komentáře

Status
No, rozhodně pro eventy warez hráči budou přínosem. Doufám, že na eventech bude zase plno a zábava. Ač se to nezdá, tak warez hráči přece nějáké to kouzlo mají. Faktem je, že CraftMania začínala hodně na warez hráčích a když se podívám na porovnání dnes a dřív, s warez hráči tu bylo docela dost lidí, s warez okolo 200 - 250 a dnes se to pomalu šplhá na 100. Ano, přejít na online mode by bylo super, ale CraftMania na to očividně ještě není připravena. Snad se CraftMania vrátí do těch časů, jako to bylo dříve s warez hráči. Málo hráčů = málo eventů. Hodně hráčů = hodně eventů. Snad se některým warez hráčům udělá usměv na tváři, s vědomím, že si konečně mohou zahrát ten Prison na té nové CraftManii.

Nějak to nechápu.
Když se na Online-mod přecházelo i když vlastně vůbec nemuselo?
Na server příjde zase X cheaterů. Teď byla komunita klidná. Díky online-modu přišlo na CM dost lidí a nevím no.
Bude hráče např. Prison bavit? Když se tam jede už i v Trilionech a bude těžké se umístit?
Poslední dobou je CM dost zmatená a doufám, že to ještě někdo bude hrát. Protože přišlo X změn a dost věcí se pos*alo.

Držím palce :emoji_wave:

Nějak to nechápu.
Když se na Online-mod přecházelo i když vlastně vůbec nemuselo?
Na server příjde zase X cheaterů. Teď byla komunita klidná. Díky online-modu přišlo na CM dost lidí a nevím no.
Bude hráče např. Prison bavit? Když se tam jede už i v Trilionech a bude těžké se umístit?
Poslední dobou je CM dost zmatená a doufám, že to ještě někdo bude hrát. Protože přišlo X změn a dost věcí se pos*alo.

Držím palce :emoji_wave:
Cheateři byli hlavně na pvp minihrách (ne že by teď nikde nebyli, ale jelikož si hrajou na survival serverech spíš sami pro sebe, tak škodí mnohem méně lidem), což se zrušením bw a sw snížilo jejich zájem. A ne každý hraje prison kvůli tomu, aby se tam umístil, takže i vzhledem k tomu, že originálky a origo altky dostaly headstart, nevidím z tohoto hlediska důvod, proč by tam nezačali hrát noví hráči.

Ahoj, tak toto jsem opravdu nečekal. Na CM už moc altivně nehraji, jen tak že se tam chodím podívat třeba, ale po přidání online-módu jsem tam začal alespoň trochu hrát. Server byl úplně jiný, nebylo tolik spamů, tolik reklam na jiné servery a přátelštější komunita, když se spouštěl prison sešlo se na serveru více jak 150 lidí což je myslím dost. Ovšem ty počty warez hráčů a hráčů a originálním minecraftem se nedají srovnávat. Warezáci jsou většinou malý děti kteří si prostě v 7 sednou za počítač a jsou tam do večera a jdou spát. Hráči s originálním mincraftem mají spousta možností, existují stovky snad až tisíce dalších serverů pro online-mod a největší server je také pro hráče s originálním minecraftem, tolik warez hráčů nikde na žádném serveru není. Takže se po přidání online-modu počet hráčů snížil, ovšem komunita se podle mě výrazně zlepšila. Však se podívejte na fórum, je tam desetkrát méňe nahlášení hackerů, i ban list je prázdnější. Tvoje změna na online-mod se mi líbila, ale toto moc nepodporuji. Jestli si ale myslíš, že to je pro server nejlepší, budiš. S pozdravem, Eme.

Nový Ahoj, tak toto jsem opravdu nečekal. Na CM už moc altivně nehraji, jen tak že se tam chodím podívat třeba, ale po přidání online-módu jsem tam začal alespoň trochu hrát. Server byl úplně jiný, nebylo tolik spamů, tolik reklam na jiné servery a přátelštější komunita, když se spouštěl prison sešlo se na serveru více jak 150 lidí což je myslím dost. Ovšem ty počty warez hráčů a hráčů a originálním minecraftem se nedají srovnávat. Warezáci jsou většinou malý děti kteří si prostě v 7 sednou za počítač a jsou tam do večera a jdou spát. Hráči s originálním mincraftem mají spousta možností, existují stovky snad až tisíce dalších serverů pro online-mod a největší server je také pro hráče s originálním minecraftem, tolik warez hráčů nikde na žádném serveru není. Takže se po přidání online-modu počet hráčů snížil, ovšem komunita se podle mě výrazně zlepšila. Však se podívejte na fórum, je tam desetkrát méňe nahlášení hackerů, i ban list je prázdnější. Tvoje změna na online-mod se mi líbila, ale toto moc nepodporuji. Jestli si ale myslíš, že to je pro server nejlepší, budiš. S pozdravem, Eme.
Souhlasím

CraftMania znovu prichazy sem! Warez hráči na scenu treba to tu trochu zabavy ne? Tak ted pekne šup se pripojit a budeme štastný btw som origo jo? :D

Ako Eventer viem jednu vec. Robieval som zväčša Eventy na SkyBlocku. Niekedy dokonca až pre 20 hráčov. Teraz? 2x som musel zrušiť Event, pretože by možno aj bol počet pre minimum, čo je 8, ale dajme si príklad. Bolo tam dajme tomu 10 hráčov, z toho 3 hráči afkujú a 3 sa na Event nechce. Čo zostáva? Zostávajú 4 hráči, pre ktorých sa neoplatí robiť Event. Warez hráči síce kazili komunitu, no ale tou komunitou boli bohužiaľ aj niektorí origo hráči, ktorí sa chovali podobne, alebo škodili CM. My sa snažíme len o to, aby na CM bola výnimočný server, ako Wake, tak aj AT. A porušenie pravidiel? Reklamy, cheatovanie atď si myslí, že 95% zostalo potrestaných. AT si myslím, že sa snaží ako môže. Tento krok späť hodnotím aj napriek warez hráčóm veľmi pozitívne.

My sa snažíme len o to, aby na CM bola výnimočný server
Vyjímečný byl, když byl online-mod, server měl hráče a celkem v pohodě komunitu, teď bude stejný jako u ostatních serverů. CM chtěla udělat krok dopředu a najednou dělá krok zpět. Nechápu. Ten online mod měl nějaký účel. Wake měl očekávat upadnutí hráčů. (Sám to říkal, že dost lidí nebude hrát, protože nemají origo). CM byla na CZ/SK dá se říct nejpopulárnější s online modem, nebo aspoň jeden z úspěšných serverů.
A porušenie pravidiel? Reklamy, cheatovanie atď si myslí, že 95% zostalo potrestaných.
Mám pocit, že se říkalo o smazání banlistu. :emoji_thinking:
AT si myslím, že sa snaží ako môže.
Co dělá v momentální situaci AT? Prosím o vysvětlení. Na serveru vidím maximálně admina @standiczech, @Tolkyyy. (Kteří se starají o komunitu). Jinak nikoho nějak extra nezastihuji. Pak tam jsou lidé co se tam jenom drží díky ničemu, nahrajou si aktivitu a pak zbytek měsíce na server nechodí.
Já to vidím takhle, do AT vám nevidím.

Co dělá v momentální situaci AT? Prosím o vysvětlení. Na serveru vidím maximálně admina @standiczech, @Tolkyyy. (Kteří se starají o komunitu). Jinak nikoho nějak extra nezastihuji. Pak tam jsou lidé co se tam jenom drží díky ničemu, nahrajou si aktivitu a pak zbytek měsíce na server nechodí.
Ty vieš aj o aktivitách mimo serveru? Eventeri majú teraz inú prácu, vieš. Takže to, že ty ich na serveri vidíš, neznamená, že nie sme aktívni.. :emoji_smiley::emoji_smiley:
Btw. @COOLPLAY1 tu bol do teraz bez PC, takže...

Ty vieš aj o aktivitách mimo serveru? Eventeri majú teraz inú prácu, vieš. Takže to, že ty ich na serveri vidíš, neznamená, že nie sme aktívni.. :emoji_smiley::emoji_smiley:
Něco málo vím, musíš pochopit to že my nikam jinam nevidíme. Ale vidíme to z toho pohledu na serveru. Nemyslel jsem zrovna Eventery, myslel jsem to všeobecně.

TEST

Žádný uživatel není online.
Status