• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

whereareavocqdos

i wanna end me
Tradiční český guláš

1. Maso pokrájejte na větší kostky. Poprašte je pepřem, zakápněte olivovým (rostlinným) olejem a nechte v chladu odležet alespoň půl hodiny, lépe do druhého dne. Cibuli pokrájejte na hrubší kousky nebo půlkolečka a osmahněte ji v silnostěnném kastrole na tuku. Přidejte lžíci sladké papriky, lehce osmahněte a trochu podlijte.

2. Rozehřejte velkou silnostěnnou pánev a ze všech stran na ní osmahněte kousky masa. Hned je vkládejte do kastrolu na cibulový základ. Když máte všechno maso osmažené a v kastrolu, dobře je osolte, lehce opepřete, přikryjte a duste v troubě předehřáté na 150 stupňů hodinu až hodinu a půl, dokud není maso křehké. Kontrolujte, jestli nepotřebuje podlít. Během dušení k hovězímu přidejte rozpůlené rajče a malinko je poprašte skořicí nebo perníkovým kořením.

3. Asi dvacet minut před koncem dušení osmahněte nasucho na pánvi lžíci mouky, zalijte ji trochou studeného vývaru a vzniklou jíšku přidejte k masu. Důkladně promíchejte a ještě dvacet minut duste. Poprašte rozemnutou majoránkou, promíchejte a dotáhněte omáčku trochou papriky osmahnuté na tuku, solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.
 

blindliife

Velmi známý člen
párek v rohlíku

Ingredience:

Rozpis na 4 porce:
4 ks tenké párky bez střívka, nebo s jedlými střívky
4 ks klasické, pokud možno rovné, čerstvé rohlíky
hořčice
kečup

(tatarská omáčka, chilli omáčka)
Postup:
1. Párky dáme do studené vody a nádobu postavíme na zdroj tepla, pozvolna je zahříváme, aby byly párky teplé, ale přitom nám nepopraskaly
2. Z rohlíku odřízněte z jedné strany konce, rukojetí vařečky vyrobíme v každém rohlíku otvor na párky, pečivo nahřejeme v troubě
3. Do každého rohlíku stříkneme podle chuti kečup, hořčici, případně i tatarskou omáčku, nebo kečup nahradíme chilli omáčkou, záleží na chuti strávníka, zasuneme párek a ihned podáváme.
 
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
Top