Jak si asi většina hráčů všimla, ti kteří se aspoň trošku zajímají ve světě Minecraftu o novinky, Mojang nám v poslední době dost zatápí. Proto jsem se rozhodl toto sepsat a varovat tak všechny před budoucími změnami ve VIP, serverech a jiných záležitostech.
Tento příspěvek nezahrnuje změny na serveru, obsahuje pouze plány, které se pravděpodobně uskuteční až nastane čas. Čas si budete muset domyslet sami po přečtení tohoto příspěvku!
Co je to EULA?
Napíšu to úplně pro ty neznalé. EULU má každý, dalo by se říct, že i my máme EULU tedy Pravidla serveru a chování na něm. Každá velká firma ať už to je Microsoft, Google, Mojang, EA atd. má každý svojí EULU, tedy pravidla. Tyto pravidla většinou podepisujeme když instalujeme programy a všichni již automaticky dáváme "Souhlasit", a to je ono. Jelikož všichni využíváme MC, tak jsme s tím také všichni souhlasili, že je také dodržíme..
Blacklist
V roce 2014, Mojang aktualizoval svojí EULU. Tehdy vznikl poprask okolo nových zadání, že servery nesmí poskytovat prakticky vše (dole je rozepsané podrobněji) a pouze kosmetické věci a věci co neovlivní hratelnost. Tehdy se to hodně řešilo, mně samotnému chodily výhružky na mail, zda to dodržujeme. Bohužel čas přešel a tak se na to zapomělo. Mojang ale na to nezapoměl, v tichosti plánoval a dnem 10.5.2016 aktivoval Blacklist.
Tento blacklist obsahuje všechny neschválené servery Mojangem. Blacklist se stahuje všem od verze 1.7.x - 1.9.x. Platí to tedy na 95% všech serverů na světě (přibližně). Blacklist se nedá nijak obejít a stahuje se jak pro Warez tak i pro Originální MC launchery. Nemají vyjímku ani offline servery a online, platí to prostě na všechny.
Do blacklistu se dá dostat tak, že server bude porušovat podmínky EULY. Přiznejme si, že to porušují všechny servery v CZ/SK. Proč? To se dozvíte dole..
Aktuální seznam všech blokovaných serverů: https://blocklist.tcpr.ca/
Dá se dostat z blacklistu?
Ano dá, stačí splnit podmínky EULY a Mojang to opět zkontroluje a odblokuje to.
Co tedy server podle EULY nesmí prodávat?
Pokud jsi to stále nepochopil, Mojang se snaží o to aby hra byla férová. Určitě každý zná server kde se dá zakoupit OP, nebo Pay2Win kity a jiné... vymoženosti. Toto se Mojang pomocí EULY a Blacklistu snaží zastavit.
Ovšem, když jsem probral naše VIP na serveru zjistil jsem, že 80% všech výhod musí pryč. Rozhodl jsem se to také vypsat jaký by měla (bude) efekt EULA na naše VIP.
Přehled všech VIP na serveru
Survival VIP
Jak to teda bude?
Věřím, že Mojang si pro nás příjde nejsme ani malý ani obrovský server ale jsme dost velcí na to, aby nás Mojang blokl když si dal práci i s 100 slotovými německými servery.
A jak se to projeví u nás až na to dojde..
A na závěr bych se chtěl zeptat, jaký názor na to máte vy. Koupili by jste si VIP takto oškubané pouze s efekty? :/
Tento příspěvek nezahrnuje změny na serveru, obsahuje pouze plány, které se pravděpodobně uskuteční až nastane čas. Čas si budete muset domyslet sami po přečtení tohoto příspěvku!
Co je to EULA?
Napíšu to úplně pro ty neznalé. EULU má každý, dalo by se říct, že i my máme EULU tedy Pravidla serveru a chování na něm. Každá velká firma ať už to je Microsoft, Google, Mojang, EA atd. má každý svojí EULU, tedy pravidla. Tyto pravidla většinou podepisujeme když instalujeme programy a všichni již automaticky dáváme "Souhlasit", a to je ono. Jelikož všichni využíváme MC, tak jsme s tím také všichni souhlasili, že je také dodržíme..
Blacklist
V roce 2014, Mojang aktualizoval svojí EULU. Tehdy vznikl poprask okolo nových zadání, že servery nesmí poskytovat prakticky vše (dole je rozepsané podrobněji) a pouze kosmetické věci a věci co neovlivní hratelnost. Tehdy se to hodně řešilo, mně samotnému chodily výhružky na mail, zda to dodržujeme. Bohužel čas přešel a tak se na to zapomělo. Mojang ale na to nezapoměl, v tichosti plánoval a dnem 10.5.2016 aktivoval Blacklist.
Tento blacklist obsahuje všechny neschválené servery Mojangem. Blacklist se stahuje všem od verze 1.7.x - 1.9.x. Platí to tedy na 95% všech serverů na světě (přibližně). Blacklist se nedá nijak obejít a stahuje se jak pro Warez tak i pro Originální MC launchery. Nemají vyjímku ani offline servery a online, platí to prostě na všechny.
Do blacklistu se dá dostat tak, že server bude porušovat podmínky EULY. Přiznejme si, že to porušují všechny servery v CZ/SK. Proč? To se dozvíte dole..
Aktuální seznam všech blokovaných serverů: https://blocklist.tcpr.ca/
Dá se dostat z blacklistu?
Ano dá, stačí splnit podmínky EULY a Mojang to opět zkontroluje a odblokuje to.
Co tedy server podle EULY nesmí prodávat?
- Jakékoliv zvýhodnění nad ostatními hráči co ovlivní hru
- Kity, které ovlivnují hratelnost
- Boostery na EXP, money a jiné blbosti
- OP Itemy a itemy
- Příkazy
- Prodávat herní měnu
- Zakazovat vstup do určitých částí serveru
- Prodávat kosmetické věci (efekty, barevné psaní atd.)
- Boostery pro všechny hráče, né pro sebe.
- Vybírat poplatky za vstup
- A jiné blbosti, které nijak nedávají šanci VIP být lepší jak obyčejný hráč.
Pokud jsi to stále nepochopil, Mojang se snaží o to aby hra byla férová. Určitě každý zná server kde se dá zakoupit OP, nebo Pay2Win kity a jiné... vymoženosti. Toto se Mojang pomocí EULY a Blacklistu snaží zastavit.
Ovšem, když jsem probral naše VIP na serveru zjistil jsem, že 80% všech výhod musí pryč. Rozhodl jsem se to také vypsat jaký by měla (bude) efekt EULA na naše VIP.
Přehled všech VIP na serveru
Survival VIP
- Odebrán příkaz /workbench
- Odebrán příkaz /echest
- Odebrán kit VIP
- Odebrány velikosti Residencí pro VIP
- Odebrány práva na neztrácení expů a itemů po smrti
- Odebrán příkaz /sethome (pro více home než má hráč)
- Odebrány expy a money při nákupu VIP
- Odebrány příkazy /ptime, /heal, /feed, /top, /disenchant, /near
- Odebrán EXP Boost pro Jobs
- Odebráno právo na drop Spawnerů s SILK TOUCH
- Oderány práva mít na ostrově větší počet hráčů jak VIP
- A vše co je uvedené výše v Survival VIP
- Odebrány práva na větší počet pozemků, takže né 100 ale 5 jako hráči.
- Odebrány práva na /top
- Všechny kity pryč z VIP a musely by se dát za nákup za Craftcoiny.
Jak to teda bude?
Věřím, že Mojang si pro nás příjde nejsme ani malý ani obrovský server ale jsme dost velcí na to, aby nás Mojang blokl když si dal práci i s 100 slotovými německými servery.
A jak se to projeví u nás až na to dojde..
- Na všech serverech bude DailyBonus /db
- V lobby bude DeliveryMan na coiny
- Zavedeme boostery na coiny pro minihry (jako Hypixel, 1x booster = 2.0x Coins pro všechny na BW)
- A dalších x věcí... o kterých ještě ani nevím..
A na závěr bych se chtěl zeptat, jaký názor na to máte vy. Koupili by jste si VIP takto oškubané pouze s efekty? :/