• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
Jak si asi většina hráčů všimla, ti kteří se aspoň trošku zajímají ve světě Minecraftu o novinky, Mojang nám v poslední době dost zatápí. Proto jsem se rozhodl toto sepsat a varovat tak všechny před budoucími změnami ve VIP, serverech a jiných záležitostech.

Tento příspěvek nezahrnuje změny na serveru, obsahuje pouze plány, které se pravděpodobně uskuteční až nastane čas. Čas si budete muset domyslet sami po přečtení tohoto příspěvku!

Co je to EULA?
Napíšu to úplně pro ty neznalé. EULU má každý, dalo by se říct, že i my máme EULU tedy Pravidla serveru a chování na něm. Každá velká firma ať už to je Microsoft, Google, Mojang, EA atd. má každý svojí EULU, tedy pravidla. Tyto pravidla většinou podepisujeme když instalujeme programy a všichni již automaticky dáváme "Souhlasit", a to je ono. Jelikož všichni využíváme MC, tak jsme s tím také všichni souhlasili, že je také dodržíme..

Blacklist
V roce 2014, Mojang aktualizoval svojí EULU. Tehdy vznikl poprask okolo nových zadání, že servery nesmí poskytovat prakticky vše (dole je rozepsané podrobněji) a pouze kosmetické věci a věci co neovlivní hratelnost. Tehdy se to hodně řešilo, mně samotnému chodily výhružky na mail, zda to dodržujeme. Bohužel čas přešel a tak se na to zapomělo. Mojang ale na to nezapoměl, v tichosti plánoval a dnem 10.5.2016 aktivoval Blacklist.

Tento blacklist obsahuje všechny neschválené servery Mojangem. Blacklist se stahuje všem od verze 1.7.x - 1.9.x. Platí to tedy na 95% všech serverů na světě (přibližně). Blacklist se nedá nijak obejít a stahuje se jak pro Warez tak i pro Originální MC launchery. Nemají vyjímku ani offline servery a online, platí to prostě na všechny.

Do blacklistu se dá dostat tak, že server bude porušovat podmínky EULY. Přiznejme si, že to porušují všechny servery v CZ/SK. Proč? To se dozvíte dole..

Aktuální seznam všech blokovaných serverů: https://blocklist.tcpr.ca/

Dá se dostat z blacklistu?
Ano dá, stačí splnit podmínky EULY a Mojang to opět zkontroluje a odblokuje to.

Co tedy server podle EULY nesmí prodávat?
  • Jakékoliv zvýhodnění nad ostatními hráči co ovlivní hru
  • Kity, které ovlivnují hratelnost
  • Boostery na EXP, money a jiné blbosti
  • OP Itemy a itemy
  • Příkazy
  • Prodávat herní měnu
  • Zakazovat vstup do určitých částí serveru
Co je tedy podle EULY povolené?
  • Prodávat kosmetické věci (efekty, barevné psaní atd.)
  • Boostery pro všechny hráče, né pro sebe.
  • Vybírat poplatky za vstup
  • A jiné blbosti, které nijak nedávají šanci VIP být lepší jak obyčejný hráč.
Co to tedy znamená?
Pokud jsi to stále nepochopil, Mojang se snaží o to aby hra byla férová. Určitě každý zná server kde se dá zakoupit OP, nebo Pay2Win kity a jiné... vymoženosti. Toto se Mojang pomocí EULY a Blacklistu snaží zastavit.

Ovšem, když jsem probral naše VIP na serveru zjistil jsem, že 80% všech výhod musí pryč. Rozhodl jsem se to také vypsat jaký by měla (bude) efekt EULA na naše VIP.

Přehled všech VIP na serveru
Survival VIP
  • Odebrán příkaz /workbench
  • Odebrán příkaz /echest
  • Odebrán kit VIP
  • Odebrány velikosti Residencí pro VIP
  • Odebrány práva na neztrácení expů a itemů po smrti
  • Odebrán příkaz /sethome (pro více home než má hráč)
  • Odebrány expy a money při nákupu VIP
  • Odebrány příkazy /ptime, /heal, /feed, /top, /disenchant, /near
  • Odebrán EXP Boost pro Jobs
  • Odebráno právo na drop Spawnerů s SILK TOUCH
Skyblock VIP
  • Oderány práva mít na ostrově větší počet hráčů jak VIP
  • A vše co je uvedené výše v Survival VIP
Creative VIP
  • Odebrány práva na větší počet pozemků, takže né 100 ale 5 jako hráči.
  • Odebrány práva na /top
Minigames VIP
  • Všechny kity pryč z VIP a musely by se dát za nákup za Craftcoiny.
Zbylá VIP nejsou uvedené, proto je zde ani neuvedu. Ale určitě po tomto přečtení jste si uvědomili, že se jedná o dost zásadní osekání VIP. Stále si říkám, kdo si bude kupovat pouze efekty... nevím a vidím to černě.

Jak to teda bude?
Věřím, že Mojang si pro nás příjde nejsme ani malý ani obrovský server ale jsme dost velcí na to, aby nás Mojang blokl když si dal práci i s 100 slotovými německými servery.

A jak se to projeví u nás až na to dojde..
  • Na všech serverech bude DailyBonus /db
  • V lobby bude DeliveryMan na coiny
  • Zavedeme boostery na coiny pro minihry (jako Hypixel, 1x booster = 2.0x Coins pro všechny na BW)
  • A dalších x věcí... o kterých ještě ani nevím..

A na závěr bych se chtěl zeptat, jaký názor na to máte vy. Koupili by jste si VIP takto oškubané pouze s efekty? :/

Komentáře

Status
Mám pro vás dobrou zprávu, už udělali launcher který ignoruje EULU
Klik!

A jéj 200 koment :D
Jinak asi fakt Mojang vede MC do p*dele, a nelíbí se mi to!
To je sice hezké ale kdo to bude stahovat ;) a navíc co jsem koukal to jede na starých Netty knihovnách, takže bug a lagy... 2000x víc :D

Připadá mi, že tady každý řeší, jaký je Mojang zabiják serverů, a že bez VIP s /feed /heal a dalšími nesmysly je naprosto nezbytnou součástí každého serveru. Znám však několik serverů, kde je zavedeno tzv. Komunitní VIP. To znamená, že pokud si někdo VIP koupí, hráč dostane kosmetické doplňky do hry (efekty, přeměny, tagy, speciální gadgety, barevné sklo na skywars, měsíčně nějaký CraftBox nebo klíče) a ostatním hráčům bude například spuštěn nějaký boost, zvětšená mapa, cena některých itemů in-game může na nějakou dobu klesnout nebo za každé koupené VIP se přičte bod, jako jsou VoteParty a až se dosáhne nějaké hranice všichni opět dostanou nějaký bonus např. v podobě CraftBoxu. Tento koncept myslím, že funguje a to i na menších českých serverech. Děkuji za přečtení

Podla mna teraz 50% zo všetkých serverou čo je skrachuje ... oni síce chcú aby to bolo fér ale asi si neuvedomujú že potom tie servery nemajú ako fungovať ked majitel serveru neni nejaký multimiliardár ... Na druhej strane keby dávali hosting zadarmo tak by to bola iná reč čo sa však nikdy nestane ... Asi nevedie pochopiť že tie servery to robia na to aby ten server mohli uživiť aby existoval čo najdlhšie. Lebo pochybujem že viac ako 10% majitelou serverou si zarábajú velke "lóve" za servery lebo tých 90% majitelou sú tákých že su bud v mínuse alebo živia server "od výplaty k výplate" a ked už tá "výplata" príde tak to je max. za to VIP lebo inak si nevedia tie peniaze za ten MC zarobiť ... povedz @MrWakeCZ Ako existuje MC si v pluse/mínuse alebo dokonca si štastný ked si týpek kúpi VIP a možeš potom zaplatiť na hosting ? vážne ma to zaujíma .... oni chcú "len" "férovu hru" ešte mi povedzte ako može byť férova ked existuju cheaty a iné debilinky ... Nemajú to vobec vyriešené.
uplný souhlas, zkrachuje asi 50% servery do par měsíců a 95% servery do 5. let (zpohledu minecraft nováčka): ja si teda rozhodne na survival koupim ORIGO a budu tam mít skin na kterej nikdo neuvidi a pak si koupim náky gift code aby mojang vydělat a mohl si dovolit "posrat" i survival!!!
FARK ....... EULA! -.ale až minecraft půjde do háje tak Microsoft uvidí jak se mu hodně zmenší příjem z Minecraftu

Původně VIP nebylo VIP. Původně to byla odměna za donate. Ale nevím, jak se převedla odměna na VIP. No to je jedno.

Mojang asi neví, že dříve bylo VIP jako odměna za donate. Mojang si myslí, že majitelé chtějí "odrbat" hráče o peníze (Asi :D)

Mojang fakt vede MC do pr*ele. Mojang tu EULU zruší, ale až jim dojde, že udělali chybu. To ale bude pozdě.

TEST

Žádný uživatel není online.
Status