• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
jeden_krok.png

Nedávno proběhl dotazník, ve kterém jsme se ptali na .. na hodnocení serveru, návrhy na změnu a jiné detaily okolo serveru. Tímto tématem chci všem nastínit změny, které budou probíhat na serveru od 1.8. Změny které změní server a také změny, které si vyžádali sami hráči. Toto téma bude velmi dlouhé, pochopím tedy, když si ho nepřečtete celý ale ti, co to dokážou zjistí hodně informací.
Pokusím se to sepsat postupně od největších změn po menší a zapojit do toho výsledky z již zmíněného dotazníku.

Celkově na dotazník odpovědlo 350 hráčů.

SMS
Hodně diskutované téma, hlavně na CraftManii. Z dotazníku jsem zjistil, že dost hráčů očekává že CM opravdu zruší v rámci několika desítek dalších měsíců kompletně SMS. Ovšem o tom se dneska bavit nebudeme, v dotazníku byla jedna zajímavá otázka.
platby-store.png

V rámci možností, je to opravdu zajímavý výsledek, jelikož za prvé vyhrálo ANO, jenže NE je pořád hodně. Z toho jde vidět, že prakticky ještě na to nejsme připraveni, ale nevzdáme se! :emoji_slight_smile:

A nyní přejdeme k důležitější otázce a k jedné z hlavních změn...
sms-store.png

Tento výsledek mě doslova fascinoval a ujistil mě, že na tento krok jsme připraveni. Jelikož většina 2/3 hráčů podle daného popisu vyhodnotila, že postup je lehký. Jenže to mi nedalo, a tak jsem vytvořil GIF a zaslal ho 30 lidem. A zeptal se jich na tu samou otázku, zda se jim to zdá těžké... zde je ten gif.

sms-store2.png

Všech 30 lidí mi sdělilo, že se jedná o lehký přístup a že by to zvládli. Rozhodl jsem se tedy pro velký krok v dějinách českého MC.
Od 1.8. tedy CraftMania.cz přesouvá SMS do Storu. Říkáte si proč? Však na serveru poslat SMS je jednodušší... Já vím povím proč!​
  • Pokud si zkoupíš VIP přes Store -> Store čeká až se připojíš a pak ti to aktivuje/dá.​
  • Slevy na VIP můžeme dělat hromadně a jakkoliv je mixovat. Př. dát Premium + MVIP dohromady jako speciální balíček a ty pošleš pouze 1 SMS!​
  • Můžeš VIP darovat pod svým nickem komukoliv na serveru​
  • Každé zakoupené VIP obdrží na mail potvrzení o nákupu (pokud to je i SMS tak i SMS)​
  • Můžeme vytvořit "vlastní" práva, třeba vytváření vlastních tagů.​
  • A mnoho dalších výhod... který mě teď nenapadnou xD
Všechny tyto věci SMS nedokážou, navíc se nehorázně s prominutím... serou. Každý zná, kdy mu VIP záhadně nepřišlo. Prostě jsou s tím problémy. Za 2 roky co je Store nebyla ani jednou žádná chyba s nákupem, vše bylo doručeno správně! A co SMS? Za 2 roky přes 700 problémů... chci to zjednodušit a jedním krokem je to přesunout do Storu.
Proto oznamuji znova, že od 1.8.2017 bude CraftMania.cz mít SMS ve Storu.

Minihry a servery
Hodně diskutované téma, prakticky díky dotazníku jsem si uvědomil svoje chyby. Vždy jsem rušil minihry s tím, že se na nich už nehraje, ale zpětně díky dotazníku se ukázalo mraky hráčů, co jim ty minihry chybí. Víte ono rozhodnou, zda je hra "hraná" nebo není je v celku těžký. Př. TurfWars v poslední svoje dny byla 1 hra za den ale i přes to, jí v dotazníku zmínilo přes 50 hráčů... že jim chybí.

servery-navrat.png

Nu a jak se odhlasovalo, tak tak se taky stane. Do konce roku se na server vrátí Annihilation (možná i MiniAnni), UHC: Run a samozřejmě jsem přehodnotil plány a rozdělil na KitPVP samotný server. KitPVP se vrátí, tak jak ho všichni znají!

Originálky vs Warez
Věčný souboj, v dotazníku na to byly asi 2-3 otázky. Ptali jsme se na to, zda máš originálku, zde se nám opět potvrdilo, že na CM hraje většina originálek. Jelikož.. no vidíte sami tu nadvládu.

originalky.png

Heh, co nad tím říct... jedině být rád. V dotazníku se mi hodně hráčů svěřilo, že si dokonce koupili originálku aby jim nikdo neukradl učet na CM. Jakože.. tohle mě fakt rozsekalo a dojalo zároveň, a jsem rád že většina hráčů si uvědomuje, že CM táhne jiným směrem.

Další zajímavou otázkou byla, následující...
jak-dlouho-server.png

Jde vidět, že CM má jak stávající hráče, tak i nové hráče. Což je také úspěch, nejhorší by bylo, kdyby zde hrála většina starých hráčů a prakticky by se komunita neměnila. WOW.

Lagy a bugy
Tak a zde si toho povíme víc a také jedno velké oznámení, které bude poprvé veřejně. Hodně hráčů psalo, že CM je v TOP zabugovanosti. Avšak rád bych napsal jeden další docela podstatný detail. Na CM jsou denně prováděny úpravy, aktualizace a opravy. Je tedy jasné, že zde budou bugy navíc, když jsme na jedný z nejnovějších verzí oproti jiným serverům. Které mají 1.8 a ... nemají co opravovat? Navíc CM je z velké části založena na Survival serverech, kde si řekněme je hromady bugů i v základním MC. Což hromady bugů násobí, chápu že pro někoho to může být k nasrání, avšak zkuste si někdy také zhodnotit určitou stránku serveru.

Lagy.. opět jedno velké téma, i přes to že většina odpovědí v dotazníku byla za to, že na serveru nejsou prakticky žádné lagy. Určitě mi každý dá za pravdu Survival/Skyblock/Creative2 a někdy i jiné servery, že jsou nehorázně zalagovány. Chtěl bych jen dodat, že se na tom aktivně pracuje a každý den se vše měří a řeší... a díky tomu zde píšu následující důležité oznámení...

CraftMania.cz v následujících 6 měsících přejde na vlastní servery.

Co to pro nás a vás znamená? Tak pro nás hlavně zbavení limitujících věcí, čím nás limituje hosting. Pro hráče to bude velkým plusem hlavně rychlost a také, že se mnohonásobně prodlouží doby mazání dat z 30 dní na prakticky 1 rok. A dalších x věcí se zrychlí, opraví a upraví! Je toho opravdu hodně...

Avšak pro takto velký server je přechod opravdu to nejhroší co existuje, když se nadtím zamyslím.. tak je to prakticky základ serveru. A proč že přecházíme? Víte... hosting je super věc, jenže pro velký server jako CM je už nedostačující, server aby se rozrůstal potřebuje svobodu a tou se docílí pouze na vlastních. Jinak to bohužel nejde, až jednou budete mít děti tak odejdou také jednou z domova. CM už není dítě, je potřeba se rozrůst, zkvalitnit a začít bojovat více. :emoji_slight_smile:
No bude to zajímavý... držte mi palce!

Vizuální stránka serveru
Toto téma bylo v dotazníku prakticky omýláno tisíckrát. Opravdu. Jak z hodnocení v dotazníku tak i ve volných odpovědí si opravdu snad každý hráč chválil jak kvalitu serveru, tak stavby a také i web. Až 16 hráčů napsalo, že náš web se může vyrovnávat svým designem zahraničním serverům a stavby také. Což si opravdu vážím, že někdo vidí tu snahu aspoň (tu vizuální).
Samozřejmě každý na to má jiný názor, takže "kvalita" je velký pojem. Avšak hodně hráčů napsalo, že vidí tu snahu o kvalitní minihry, a že chápou proč to trvá tak dlouho. Jsem rád, že si to někdo uvědomuje.
Jsem opravdu rád, že CM si jde vlastním směrem, svým stylem!
server-prehlednost.png
server-vizual.png

Od toho určitě následuje další otázka, zda by jsi doporučil server kamarádovi. No zde je odpověd...
server-doporuceni.png

Jakože WOW, opravdu 93%! :emoji_smiley: To je teda masakr, samozřejmě lepší by bylo 100% ale zůstaneme v realitě. Jelikož CM dělají základní reklamu hráči sami, což nejenom potvrdil tento screen ale i dotaz, na to kde jste přišli na náš server. Opět se potvrdila moje pravda! :emoji_smiley: A jsem rád, že CM není server, který by musel mít reklamy na každém rohu, cpát se do škol na tabule a nevím kam jinam, aby měl reklamu. Základ serveru jsou hráči... a pokud dělají největší reklamu hráči? To nám může závidět kde jaký server... opět WOW.
server-objeveni.png

Závěrem
No chtěl jsem to psát delší avšak no.. nechci zase rozebírat moc dopodrobnat a brblat u toho nesmysly. Proto bude lepší když to závěrečně shrnu.

Bylo dobré provést takto velký dotazník, všem kteří se ho zúčastnili musím srdečně poděkovat, jelikož mi potvrdili moje fakta, co jsem si myslel, nebo v některých věcech na něco upozornili. Jsem rád, že většina hráčů si uvědomuje postavení CM na svém "trhu" a že si uvědomují za co CM bojuje. Děkuji také všem, co mi tam napsali nějaký svůj osobní vzkaz, vše jsem četl a zaznamenal si.

Proto si ty nejdůležitější věci, co mě zarazily nebo co se průběžně změní můžete přečíst zde:
https://git.waked.cz/craftmania-cz/Checklist/wikis/dotaznik-2017

Výsledky z dotazníku najdeš zde:
https://mrwakecz.typeform.com/report/jrnCE6/tHjJ

99% věcí v seznamu, bude do konce roku opravdu přidáno. Mám již navržené 3x tzv. Tweak Updates. Takže se máte na co těšit! :emoji_slight_smile:

Naposledny upraveno:

Komentáře

Status
Je neoffialny server to známe že server pôjde mojich peňazí

Aka reklama wtf

Ide my o to zistiť aký je na craftmania záujem o mód pixelmon

Ps
Waku som zvedaví koľko ľudí by hralo na tomto modovani serveru uvidíme keď to pustím 1.9.2017

Permission ex gyms e4(Elite four ) pokémon liga
To by malo byť na serveru a Craftmania liga iné stationy a e4

Wake bude mať prefix
[Vedeni][CM Majiteľ ]
Ja
[Majiteľ][Spravce Serveru]

Admin Team CM dostanú hodnosti podľa normálneho Serveru (officalneho)

Ide o project a výskum
Ide o to, že chceš používať názov velkého serveru bez toho aby si to ešte pred tým konzultoval z vedením :) Čiže svojím spôsobom je to reklama.

A už mu to tu nespamuj prosím ťa ;)

Je neoffialny server to známe že server pôjde mojich peňazí

Aka reklama wtf

Ide my o to zistiť aký je na craftmania záujem o mód pixelmon

Ps
Waku som zvedaví koľko ľudí by hralo na tomto modovani serveru uvidíme keď to pustím 1.9.2017

Permission ex gyms e4(Elite four ) pokémon liga
To by malo byť na serveru a Craftmania liga iné stationy a e4

Wake bude mať prefix
[Vedeni][CM Majiteľ ]
Ja
[Majiteľ][Spravce Serveru]

Admin Team CM dostanú hodnosti podľa normálneho Serveru (officalneho)

Ide o project a výskum
Chci už vidět, jak budeš s tvojí gramatikou a neschopností dělat projekt.

Jakože po víc 2 letech čekání se dočkám kitPVP woow
Listopad 2015 se pomalu, ale jistě přibližuje

Killere a modpack vemes z projektu mct.... co? :D A das si tam nejake vip za 800 a stejnak ho po roce prejmenujes na killercraft :S

Já jsem se na CM dostal od kamaráda asi před třema roky :D pak jsem tu rok nehrál hrál jsem na trošku jiném serveru ale vracím se!hned sem si musel koupit DVIP na skyblocku aspoň na ten měsíc!

@KillerSlovakia Nechápu.. To si připadáš tam moc chytrej? Jako, meleš tu pořád nějaký kraviny.. Zkus se někdy zamyslet a říct si co to jsem vubec za člověka :emoji_joy::emoji_mouse: vrtáš (slušně) se do každýho tematu jako nějakej chytrej člověk, přitom tím nazbíráš jenom Facepalmy :emoji_stuck_out_tongue: Jediný co tak můžeš udělat, je přestat tu hrát. Všem nam bude líp #DalšíGranik :emoji_crab:
*muj názor*

@KillerSlovakia ehm sorry ale podle toho co vidím že tu píšeš za hovadiny že tě každej hatuje atd.. ty se necháváš strašně!nejlepší co můžeš udělat vytvořit si nový účet a chovat se normálně jako každý jiný !

TEST

Žádný uživatel není online.
Status