• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

F4sTeRcZ

Velmi známý člen
Zdar, chci tu jen napsat svůj názor jak se to vyvíjelo, jelikož ti tupci se tam furt hádali tak musím vytvořit nové téma, jestli nic k tomu nemáte radši tu nic nepište.

Co vím, CM začínala na 5 slotech jak Wake psal, asi nikdo nečekal že se to dokáže za tak malou dobu vyšplhnout nahoru a mít dost aktivních a stálých hráčů do této doby, i když furt brečíte, hledáte chyby v tom, že to už není co bejvávalo a budete hledat jen furt a furt zbytečný chyby místo toho, aby jste se zaměřili na přítomnost co je teď.

Kdyby CM zůstala jen na tom samým bodě, že by se vůbec neměnila, zůstalo by všechno při starým jak bylo, myslíte že by vás to furt dokola bavilo? Nedělat žádný updaty, žádný nábory a takové věci, chtěl bych vidět že by to vás i po těch 4 - 5 letech to samé furt dokola bavilo...

Nebudu už nic víc psát, taky mi ty časy chybí, ale bez updatu by to samo umřelo a nemělo by to dál smysl hrát, berte to spíš jen efektivní názor či jak to říct, díky a nevytvářejte tu zbytečné hádky jak v minulým topicu.

koza37

Iluminát
Zdar, chci tu jen napsat svůj názor jak se to vyvíjelo, jelikož ti tupci se tam furt hádali tak musím vytvořit nové téma, jestli nic k tomu nemáte radši tu nic nepište.

Co vím, CM začínala na 5 slotech jak Wake psal, asi nikdo nečekal že se to dokáže za tak malou dobu vyšplhnout nahoru a mít dost aktivních a stálých hráčů do této doby, i když furt brečíte, hledáte chyby v tom, že to už není co bejvávalo a budete hledat jen furt a furt zbytečný chyby místo toho, aby jste se zaměřili na přítomnost co je teď.

Kdyby CM zůstala jen na tom samým bodě, že by se vůbec neměnila, zůstalo by všechno při starým jak bylo, myslíte že by vás to furt dokola bavilo? Nedělat žádný updaty, žádný nábory a takové věci, chtěl bych vidět že by to vás i po těch 4 - 5 letech to samé furt dokola bavilo...

Nebudu už nic víc psát, taky mi ty časy chybí, ale bez updatu by to samo umřelo a nemělo by to dál smysl hrát, berte to spíš jen efektivní názor či jak to říct, díky a nevytvářejte tu zbytečné hádky jak v minulým topicu.
Stará CM byla dobrá, když tu bylo 1000 lidí. Byly updaty, lidi se asi nenudili z nedostatku updatů, ale pak bylo daily tak 200 lidí. Takže některý updates byly špatný, některý ne.

nejvíc cm pohřbil 1.8 --> 1.9 update
zbytek celkem fajn

F4sTeRcZ

Velmi známý člen
Stará CM byla dobrá, když tu bylo 1000 lidí. Byly updaty, lidi se asi nenudili z nedostatku updatů, ale pak bylo daily tak 200 lidí. Takže některý updates byly špatný, některý ne.

nejvíc cm pohřbil 1.8 --> 1.9 update
zbytek celkem fajn
To zas jo, ale doba jde s dobou takže muselo být též jasný, že se to neudrží po dalších updatech.

Delfik

Člen
Působí to na mně tak, jako by to psal někdo, komu se opakovaně nedaří dostat do týmu a jediné, co by mu mohlo pomoci v získání prefixu je podlézat vedení, škoda.

A abych nám oběma ušetřil čas v případných diskuzích a reakcích, nikde jsem neřekl, že se jedná opravdu o tvůj případ, pouze, jak to na mně působí.

F4sTeRcZ

Velmi známý člen
Působí to na mně tak, jako by to psal někdo, komu se opakovaně nedaří dostat do týmu a jediné, co by mu mohlo pomoci v získání prefixu je podlézat vedení, škoda.

A abych nám oběma ušetřil čas v případných diskuzích a reakcích, nikde jsem neřekl, že se jedná opravdu o tvůj případ, pouze, jak to na mně působí.
Tvuj nazor ci pusobeni ti brat nebudu, ale ver mi ze prihlasku uz podavat nebudu, naposledy minuly rok kdy jsem mel jeste cas. Uz jsem na vysce a urcite nemusim Wakovy lezt do prdele, obcas se tu objevim a podivam se co se tu deje ale tve "pusobeni" ti brat nebudu, peace

Delfik

Člen
Stará CM byla lepší. Již se to týká tématu ?

Zajímalo by mně, kdo mi maže ty příspěvky s odůvodněním, že se to prý netýká tématu. Několik let naprosto serete na fórum, člověk si mohl do offtopicu dát pomalu fotku čehokoli chtěl a nikdo to neřešil, nebo spíš nechtěl řešit. Swift a několik dalších si tu již přes rok dělají co chtějí, rozhodili vám několikrát statistiky hodnocení a mohl bych pokračovat dále...

Chci viděl realizaci té vaší vize o tom, jak vybudujete kompletní fórum pro hry všeho typu, jak jste uváděli v nějakém oznámení, když jste si ho během několika let dokázali naprosto umrtvit a pokud se tu náhodou někdo zjeví, aby diskutoval či vyjádřil svůj názor, tak se dočká maximálně toho, že bude majitelem osočen, že si umí jen stěžovat a uzamkne to. Všechny ostatní pokusy o nějakou diskuzi již budou mazány.

Vaše jediné štěstí je, že máte toho Krostu, kterého jediného beru jako seriózního člena vedení (nikoli týmu - vedení, věřím, že v týmu je více seriózních lidí, ale ti s tím nic nezmůžou). Však by bylo vtipné sledovat, jak by to tu vypadalo bez něj, ale myslím, že si to umějí všichni hráči, kteří mají alespoň trochu soudnosti představit. A stejně to platí o samotném serveru, kde to také většinou stálo na něm.

Myslím, že jako názor na fungování fóra by to mohlo postačit, ne ? To snad již nebude smazáno, pokud někdo nepřikáže.

Chemicky

Inkvizitor
Tohle ale vůbec není o úpadku CM. Tohle je o úpadku Minecraftu celkově. Momentálně MC pro spoustu hráčů působí jako takový lehčí tekkit díky všem těm novinkám a překombinovaným možnostem. Už to dávno není ta lehká hra, kde jste si postavili barák, políčko a jednu redstone farmu a šlo se na dia. Dneska se to bez wiki hrát nejde a pro spoustu nových hráčů je minecraft už pořádný chaos.

Navíc dnešní trend her už prostě směřuje jinam. Dnešní generace hráčů je odchovávána na battle royal. My jsme začínali zas na sportovních hrách na prvním a druhém playstationu.
Můj brácha zas začínal na Unturned, L4D2, Minecraftu - všechny tyhle hry mají survival zombie charakter.

Prostě trend se posunul a sním i hráči...

MrWakeCZ

Majitel
Majitel
@Delfik
Jasně jsem napsal, že se tu nebude v tomto tématu nikdo hádat. Jelikož jste už minulý jasně dosrali, ale bohužel poruším toto pravidlo... omlouvám se tedy všem. Ale napíšu to jednou a naposledy.

Delfiku, jestli to nechápeš.. proč se ti to maže, tak je zcela jasný, že tvoje kecy a narážky na někoho se nevztahují na téma tohoto příspěvku, pokud nejsi dostatečně inteligenčně obdařený a nedokážeš pochopit, že jiný nesmysly tu v tomto tématu nechceme, tak co máme jiného dělat než ti to mazat. Ohrnuješ tu starý fórum, stejně jako já mohu ohrnovat nos nad Delfikem, na kterého jsem byl hrdý a dneska je z něho pro každého člověk, co si musí do všeho rejpnout a ... no prostě debil. PS: Pokud na to chceš odpovídat a argumentovat, smažu ti to jelikož se to netýká tématu. :)

@Chemicky asi tak no, Fortnite/Apex a jiné další hry to prostě už změní. Generace se mění, jak jsi psal... x lidí co bylo už v AT, jsou někde za ty roky jinde, mají i rodinu už. A prostě čas se posunul a s ním i generace, tím tedy i hry, že... (y)

Delfik

Člen
Nebudu vynakládat nějaké velké úsilí na reakci, protože mi to stejně smažeš, tak na co se snažit.

ohrnovat nos nad Delfikem, na kterého jsem byl hrdý a dneska je z něho pro každého člověk, co si musí do všeho rejpnout a ... no prostě debil. PS: Pokud na to chceš odpovídat a argumentovat, smažu ti to jelikož se to netýká tématu. :)
Pouze mně pobavil tento bod. A pokud je to, že konstatuji fakty (které tu vidí většina lidí, včetně tvých členů týmu) rýpáním, tak nevím, jak ti to napsat.

A za tu hrdost bych byl rád, kdyby to bylo.... No, nebudu zase "rýpat" a vytahovat fakty, za které tu již padlo pár banů.

Delfik

Člen
Pokud se chce někdo seriózně o něčem bavit a má pádný argumenty, může mi napsat do zprávy, já si ho přidám na Discordu (bez toho mi nelze napsat) a není problém, ale tohle téma je samo o sobě ztráta času, když napíšu X věcí, ale na všechno dostanu pouze odpověď, že rýpám.

Chemicky

Inkvizitor
@MrWakeCZ
Stačí se jen podívat na čísla. Minecraft tady v česku hrozně upadá. Čísla letí raketově dolů a jediné, co to ještě drží na živu jsou zapálení majitelé serverů a "oldskool" hráči, kteří na hru nedají dopustit.
Ve světě je sice Minecraft pořád jedna z nejhranějších her a je to cca 2 týdny zpátky, co se zas zbořil rekord v počtu připojení v jeden den, ale cz/sk komunita je herně jinde a bude to jen a jen horší.

Jak jsi sám napsal. Jsme už jinde. Jsme celý den v práci, s rodinou/přítelkyní, snažíme se nějak neumřít a přitom se občas chceme bavit.

Delfik

Člen
Chemi, vesměs s tvojí myšlenkou souhlasím, ale osobně si nemyslím, že by mladší ročníky nehrály minecraft a pád CM s tím tak z 90% nemá žádnou souvislost. Akorát většina lidí v tu dobu z Craftmanie odešla na konkurenční servery, což je rozdíl.

@Delfik
je z něho pro každého člověk, co si musí do všeho rejpnout a ... no prostě debil.
Poslední věc, abych dokončil myšlenku. Snaha o argumentaci nulová, ale hlavně vulgárně.

Deadboy_38

Aktivní člen
Nebudu vynakládat nějaké velké úsilí na reakci, protože mi to stejně smažeš, tak na co se snažit.
...a vytvoříš 3 příspěvky kde reaguješ :D

Proč to vůbec řešíš tady? Vytvoř nové téma ve správné sekci a můžeme argumentovat.

Delfik

Člen
...a vytvoříš 3 příspěvky kde reaguješ :D
Reakční měl být původně jen ten první, druhý myslím, že účel splnit a třetím jsem odpovídal Chemickymu, ale je pravda, že mi to nedalo a ještě jsem tam přidal dodatek pro Wakeho. :D

A vytvářet nové téma by asi nebylo o moc efektivnější. Pokud jsem nedostal jasnou odpověď zde, tak bych se stejně ničeho jiného, než-li okecávání a osočování nedočkal.

Krosta8

Prostě Keighto
pád CM s tím tak z 90% nemá žádnou souvislost.
Docela by mě zajímalo, když pád CM má jen z 10% souvislost s tím, že upadá MC celosvětově, kam spadá těch 90%?
Kdybych měl čas řešit takové sračky, jako máš ty v oblibě, tak bych se tu i rozepsal, ale na to teď opravdu čas není, ale nemohu si odpustit se zeptat na těch 90%.
Ano, určitě úpadek CM není způsoben jen celosvětovým úpadkem MC (ačkoliv i to je totální blbost).

Cože, blbost, proč, wtf, tak je blbej, nevidí čísla?
Je to úplně jednoduché.
Je to jako se značkami telefonů, aut a nevím čeho dalšího. Čím více značek je na trhu, tím více se diverzifikuje trh a některé značky, ačkoliv mají stejné prodeje, tak jejich podíl na trhu klesá. = Podíl na trhu menší, ale prodeje stejné/větší.

Přirovnat to na Minecraft svět vcelku jde.
Přibývá konkurenčních serverů a dost lidí si dělá svůj menší server, který pak přeroste v něco většího (viz počátky CM, že?).

Když se podíváte na články o Minecraftu, tak počet hráčů stále mírně roste, kam teda ti hráči mizí?
Jednoduché: Více serverů = stejně (nebo mírně více) hráčů, tím pádem CM má menší podíl = méně hráčů na server

To je jeden úhel pohledu, ale pak je tu také další a to je ten, že hráčů třeba přibývá, ale už se neřeší, kolik hodin denně průměrně ten hráč hraje.
Z mého pohledu, i když těch hráčů hrajících Minecraft neustále přibývá, tak ti stávající už u Minecraftu netráví tolik času a jdou pak hrát něco jiného, takže na CM se třeba denně "otočí" 500 hráčů, ale nevydrží tu už několik hodin v kuse. Ano, někdo může namítnout, že 500 hráčů je poměrně přehnané číslo, ale kdyby někde existovala statistika (jakože nejspíše existuje), kolik unikátních nicků se na serveru za den ukáže, tak to číslo bude nižší maximálně o pár desítek.

Další úhel pohledu je také ten, že ti hráči ani tak nechodí ke konkurenčnímu Minecraft serveru, ale na konkurenční hru, platformu. V dnešní době počítačové hry už nezažívají takový boom, jako tomu bylo dřív. Více to "frčí na mobilech". Vydá se nějaký top model telefonu a už je u toho hned nějaká hra "Telefon speciálně navržen pro hraní Apex Legends, Fornite, Forza, ...."
Mobilní telefony už válcují počítače, statistiky mluví jasně a také zvyky lidí. Ditě se narodí, sotva umí chodit a už má v ruce mobil a u něj z větší části zůstane. V rodině už je jeden počítač, možná tak dva a stačí to, protože děti jsou na mobilech, proto třeba tolik neklesají čísla u mobilní verze Minecraftu.

Další propad na poli Minecraftu přijde po vydání Hytale od Hypixelu, protože na to taky hromada lidí čeká a Hypixel očekává uzavření velké části "obyčejných" Minecraft serverů, protože prostě Hytale bude nové a co je nové, to je hrané, pak už jen záleží na tom, jak dlouho to vydrží, než se zase vrátí k Minecraftu. Třeba ale už u Hytale také zůstanou, že.

No, tak to jsem se rozvášnil více, než jsem předpokládal :D

Delfik

Člen
Docela by mě zajímalo, když pád CM má jen z 10% souvislost s tím, že upadá MC celosvětově, kam spadá těch 90%?
Kdybych měl čas řešit takové sračky, jako máš ty v oblibě, tak bych se tu i rozepsal, ale na to teď opravdu čas není, ale nemohu si odpustit se zeptat na těch 90%.
Ano, určitě úpadek CM není způsoben jen celosvětovým úpadkem MC (ačkoliv i to je totální blbost).
Minimálně Wake někde již před poměrně dlouhou dobou, když CM zažila největší úpadek napsal, že je to způsobeno hlavně tím, že nepřešel na novější verzi, nebo co. Samozřejmě teď přijde a obviní mně ze spekulace, protože opravdu nevím, kde to psal a jak to mám doložit. Nebo to smaže, to je pravděpodobnější. Nicméně je lehčí svoji chybu, či experiment nebo lenost s přechodem na novější verzi radši svést na celosvětový úpadek hráčů.

Dalším z hlavních důvodů byla například mizerná až nulová propagace serveru, co se týče youtuberů, na čemž jsme se minimálně my dva spolu shodli.

A to stejné platí o odkládání všeho a přidávání nezáživných her, které jiné servery měly již měsíce, ale o tomhle jsme se také bavili a shodli se.

F4sTeRcZ

Velmi známý člen
Minimálně Wake někde již před poměrně dlouhou dobou, když CM zažila největší úpadek napsal, že je to způsobeno hlavně tím, že nepřešel na novější verzi, nebo co. Samozřejmě teď přijde a obviní mně ze spekulace, protože opravdu nevím, kde to psal a jak to mám doložit. Nebo to smaže, to je pravděpodobnější. Nicméně je lehčí svoji chybu, či experiment nebo lenost s přechodem na novější verzi radši svést na celosvětový úpadek hráčů.

Dalším z hlavních důvodů byla například mizerná až nulová propagace serveru, co se týče youtuberů, na čemž jsme se minimálně my dva spolu shodli.

A to stejné platí o odkládání všeho a přidávání nezáživných her, které jiné servery měly již měsíce, ale o tomhle jsme se také bavili a shodli se.
Souhlasím s tebou v dosti věcech. GL