Ahoj,
Za mě určitě YouTube.. protože když sleduješ stream tak si to nemůžeš pauznout a dojít si kamkoliv (jídlo, pití, wc, zneužít @MrZakyho ) kdežto na youtube ano + si to můžeš přetočit
Len to je asi jediná "väčšia" výhoda...
No

YouTube ako napísal Misery super vec. Pauzneš čo kedy chceš vieš si to pozreť. Tipujem, že sa to pýtaš kvôli tomu, že chceš začať točiť/stremovať na jednu z parciel (ak nie tak sry)

. YTB neni až tak náročný na PC ale je náročný na "kvalitu" človeka ktorý videá robí. Musíš vedieť strihať zabere to viac času vždy si niečo nachystať (aspoň ja to tak mám

).
A Twitch je úplný opak. PC a hlavne net treba mať výkonný pretož inak RYP. Ale Twitch má 3 veľké výhody:
Ak niekoho bavíš rýchle money
Nemusíš nič strihať, zapneš, hráš
Oveľa lepší kontakt s fans pomocou chatu ktorý každý streamer sleduje.
A dovolím si nesúhlasiť s tým, že na YT musíš byť šikovný.

Skôr ako streamer musíš byť inteligentnejší, lebo na YT môžeš točiť časť aj desaťtisíckrát a dáš tam len tú najlepšiu/podarenú, kde na twitchi nemáš tú možnosť. Výhoda je, že to zostriháš a v
konečnom dôsledku to vyzerá dobre. To je výhoda YT, ktorú si uvedomujem asi najviac. Okrem toho je výhodou aj to, že na Twitchi sa teoreticky o tebe človek nedozvie, kým ťa nesleduje alebo náhodou na teba nenatrafí a robil som si prieskum a väčšina slovenských streamerov sú nekvalitní = seká im to, hovoria dosť divne, urážajú aj tých 40 divákov, čo majú,... A na YT nahráš video a môžeš ho zdieľať aj miliónkrát a následne ti to zhliadne viac ľudí.
A áno, pýtam sa hlavne preto, že keď budem mať nový PC, tak by som začal (zrejme) točiť, ale viac ma láka stream ako SK/CZ YouTube scéna, lebo medzi tými ľuďmi sú 2-3, čo točia videá, ktoré majú skutočnú výpovednú hodnotu a niečo sa pritom aj naučíš. A ak by som predsa točil, tak takéto, kde sa môžeš aj niečo naučiť, nie len bezduché "let's playe". Tých sú tisícky.
Samozrejme, rád by som si aj niečo privyrobil, veď si nebudeme klamať... Dokázali to aj horší, no a keby som bol niečím "originálny" a ľudí by to bavilo, tak by som mal niečo naviac k vreckovému.