• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz

Čo si myslíte o tejto zostave?

• Viem poradiť lepšiu zostavu. (Prosím napíšte mi aj SZ na webe.)

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    27
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.

BH666

#PrepáčMiŽeSomONičomAZdissujMiVlasy
Ahojte všetci z komunity CM!
Čas beží ukrutne rýchlo a môj starý ntb, ktorý už má svojich 6 rokov, pomaly začína dosluhovať. Nie je mi to ľúto, ale zase sme mali dosť veľa výdavkov tento rok a ešte aj budeme mať, takže sa bojím, že to ovplyvní výber môjho PC. Ale už ma fakt nebaví hrať MC na max. 25FPS, a keď mám zapnutý aj web CM/YouTube, tak idem na 2FPS... Potrebujem niečo nové, čo mi nesaká pri prehliadaní stránok, ale už keď si mám niečo kúpiť, tak nech je to čo najlepšie, aby som na tom vedel hrať všetko, čo budem chcieť.

Jeden starý známy mi poradil túto zostavu -> LINK na CZC.cz
Môj cenový strop (zatiaľ) bol maximálne 1000€ a chcel som čo najhernejšiu PC zostavu/ntb.
Keby ste niekto vedeli, tak ju prosím zhodnoťte alebo mi sem hoďte link na profesionálnu stránku, kde by mi zostavu vedeli zhodnotiť.
Písal som mu, že by som na tom chcel rozbehnúť tie klasické MP hry (CS 1.6, CS: S, CS:GO, MC, LOL, S.K.I.L.L. SF 2,...) na nejakých 250FPS alebo viac. Dúfam, že to nie je úplne nereálne v tejto cenovej kategórii. Okrem tohto by som si rád na tom aj zahral GTA V (+MP) a vyskúšal novšie hry ako Far Cry 4, Overwatch a pod. A nemuseli by sekať ako neviem čo... Keby bežali aspoň na tých 60-80FPS, tak by som bol najšťastnejší človek na svete.

Síce neviem, ako ste na tom s vecami okolo PC, ale dúfam, že sa nájde nejaký dobrý človek, ktorý by mi vedel pomôcť...

Vďaka za váš čas a pomoc!

PS: Máte tu aj anketu, tak môžte sa vyjadriť aj pomocou nej, ale ak si nie ste istý aspoň na 80% svojou odpoveďou, tak dajte odpoveď "Nevyznám sa v tomto.", prosím...

//DOPLŇUJEM DRUHÚ ZOSTAVU -> LINK

//ĎALŠIA AKTUALIZÁCIA! ↓↓↓

Nezáväzne som sa hlavne vďaka @Smexhy, @omgmen a istým PC Supportom rozhodol pre druhú zostavu a zo všetkých strán som bol presvedčený o tom, že by mi to malo šľapať...
Dúfam, že aj bude a vyjde mi kúpa tejto alebo prvej zostavy... Ďakujem zatiaľ všetkým, ktorí sa zapojili a napísali komentár alebo hoci aj hlasovali v ankete, za pomoc.
Keby ešte niekto chcel niečo doplniť alebo by niekomu ešte niečo napadlo, tak neváhajte a napíšte to sem... :) Budem rád.

Idem študovať DDR4 vs. DDR3, nech nie som úplne mimo, kým sa stane kúpa realitou... :D

//NA DLHŠIU DOBU POSLEDNÁ/KONEČNÁ AKTUALIZÁCIA ↓↓↓
Keďže sa všetky zostavy a produkty na trhu obmieňajú a do Vianoc sa ich ceny "jemne" znížia, tak si zrejme zaobstarám ešte niečo silnejšie a novšie ako je táto zostava... :) Ďakujem všetkým za účasť a držte palce, nech budem hrať konečne na viac než 25 fps! (cool) (like)

Naposledny upraveno:

DrozdLP

#4ever
Nemusíš se bát. Je to super PC, akorát ty lepší hry to utáhne jen na 60-120 fps. Jinak všechny ostatní bezproblemu.

BH666

Počujte ľudia zlatí. Ďakujem zatiaľ všetkým, čo hlasovali a zvlášť @DrozdLP, že aj aktívne komentuje, ale je tu ešte niečo... (Bude viac problémov a otázok, lebo #BéHáMusíMaťVysvetlenéVšetkoPoLopateAChceMaťIstotu)
Pozeral som k tomu ešte monitory a čítal som návod - ako si vybrať správne monitor - kde som čítal, že napríklad drahší monitor s kontrastom 500:1 môže byť lepší než ten lacnejší, ktorý má napríklad 20000:1. A zároveň je tam napísané, čím viac, tým lepšie. No ja som mimo, tvl... Tu su také hodnoty, že 500-20000 a ja som našiel, že to má kontrast 80,000,000-120,000,000, takže absolútne neviem, že v akom Vesmíre žijem...

Posielam vám ešte link na také "lacnejšie" monitory, ktoré som videl na czc.cz a bol by som rád, keby ste mi povedali, že ktorý je najlepší. Ako som písal, chcem ho na hry (hlavne). Všetky majú odozvu 1ms, ale kontrasty a také veci sú iné. Ak mi to dokonca niekto vysvetlí, tak budem vďačný...
ZOZNAM MONITOROV NA CZC.CZ (teoreticky možné na kúpu, ale ak nájdete v tejto cene niečo lepšie, tak môže byť aj to)

Vďaka fakt, lebo ja som stratený ako Alica v krajine zázrakov... (cow)

#BéHáNedávalPozorNaInformatike

BH666

A ešte presne tak, ako som sľúbil, sa musím spýtať ďalšiu vec a zistiť polopatickú odpoveď... :D
Keby som hral napríklad Overwatch, tak by mi to šlo nejako takto - YouTube LINK - alebo by to dokonca šlo takto, keby som to aj točil?

Peliik

឵ ឵឵ ឵឵
A ešte presne tak, ako som sľúbil, sa musím spýtať ďalšiu vec a zistiť polopatickú odpoveď... :D
Keby som hral napríklad Overwatch, tak by mi to šlo nejako takto - YouTube LINK - alebo by to dokonca šlo takto, keby som to aj točil?
Stačí, keď budeš mať v tom PC/ntbku grafiku od NVidie (Aspoň NVidia GeForce GTX 660+) a budeš to môcť točiť bez problémov cez Shadow Play :).

patule1215

Hrabě ze Survivalu
Zdravím,
tvůj známý ti poradil dobrou sestavu, já osobně používám herní notebook Acer Predator 17 TENTO je sice dražší, ale jsem s ním naprosto spokojený.:) Jinak ten Owerwatch by ti tak šel i s natáčením. Nejlépe přes ShadowPlay. Jinak doporučuji procesor Intel Core i7 je sice dražší než i5, ale troufám si říct, že je lepší.Intel Core i7-6700 Z monitorů bych si vybral asi AOC G2460VQ6 - LED monitor 24" TENTO , ale v monitorech se extra nevyznám,takže to je spíše na tobě.

BH666

Stačí, keď budeš mať v tom PC/ntbku grafiku od NVidie (Aspoň NVidia GeForce GTX 660+) a budeš to môcť točiť bez problémov cez Shadow Play :).
A tento, čo je v zostave je jeden z tých, čo píšeš? :D :D

patule1215

Hrabě ze Survivalu
A samozřejmě ti dobře pojede i GTA 5, Far Cry 4, Far Cry Primal atd. Sice ne tak dobře jako MineCraft,ale stejně to bude velmi dobré přibližně 60-120 FPS.

BH666

Z monitorů bych si vybral asi AOC G2460VQ6 - LED monitor 24" TENTO , ale v monitorech se extra nevyznám,takže to je spíše na tobě.
Tiež som rozmýšľal nad týmto, hlavne kvôli super cene, ale zmietlo ma tam, keď som videl tých 80,000,000:1 (kontrast) a čítal, že najhorší typ displeja je TN a TN sú všetky tieto... Ale vybral by som si buď tento alebo ten, čo píšeš alebo iiyama G-Master GE2288HS-B1 - LED monitor 22".

Teraz som ešte hovoril s mamou a kvôli prerábaniu bytu a výdavkom na moje narodky je najpravdepodobnejšie, že tento PC by som dostal AŽ na Vianoce. Preto sa chcem spýtať... Bude toto dobré aj o tých skoro 5 mesiacov alebo si vybrať radšej niečo iné, ak to bude až vtedy?

Vďaka.

patule1215

Hrabě ze Survivalu
Tiež som rozmýšľal nad týmto, hlavne kvôli super cene, ale zmietlo ma tam, keď som videl tých 80,000,000:1 (kontrast) a čítal, že najhorší typ displeja je TN a TN sú všetky tieto... Ale vybral by som si buď tento alebo ten, čo píšeš alebo iiyama G-Master GE2288HS-B1 - LED monitor 22".

Teraz som ešte hovoril s mamou a kvôli prerábaniu bytu a výdavkom na moje narodky je najpravdepodobnejšie, že tento PC by som dostal AŽ na Vianoce. Preto sa chcem spýtať... Bude toto dobré aj o tých skoro 5 mesiacov alebo si vybrať radšej niečo iné, ak to bude až vtedy?

Vďaka.
Záleží jestli máš trpělivost.:D Pokud máš můžeš počkat,pokud nemáš můžeš začít přemýšlet o něčem jiném.:D

HALL 3000 je předražená blbost (kvůli reklamám a její propagaci atd.).. To co má za věci.. no možná bys sehnal 2x lepší do 25k...
HALL3000 je předražená o cca. 10% navíc za složení a aby z toho něco měli
tento PC je složený dobře https://www.czc.cz/3rhc8lkl7mjq8a1kbtn32ig2vc/seznam a rozjede to cokoli, asi né vždy na úplně nejvyšší detaily ale na střední rozjedeš naprosto všechno
Monitor vem jakýkoli IPS, s odezvou menší než 5ms a FullHD, rozhodně neber TN
nečetl sjem to tady všechno, teď nemám čas..
Grafika stačí, k porcesoru bude akorát a i7 by byla spíše zbytečná, zdroj bude stačit a je kvalitní, deska taky, pokud ti stačí ram 8GB tak je všechno v pohodě a za tu cenu dobrý
případně desku bych vyměnil za tuto https://www.czc.cz/msi-b150m-night-elf-intel-b150/178811/produkt ale není to nutné

iJuhan

Velmi známý člen
Zdroj mám stejný, nemůžu jinak než doporučit (je spolu s GTX 960, což by měla být zravejsi karta než 1060 :) ) šlape naprosto v pohode. Dva 6+2 PCI-E napájecí konektory jsou luxus za tu cenu

BH666

Zložia mi to zadarmo, keď objednám viac ako 3 súčiastky. :D

BH666

pokud ti stačí ram 8GB tak je všechno v pohodě
Je tam 2x8GB - čiže reálne 16GB RAM.

Záleží jestli máš trpělivost. Pokud máš můžeš počkat,pokud nemáš můžeš začít přemýšlet o něčem jiném.
Popravde? Posledné dva roky ako debilko (prepáčte za výraz) hrám len MC na hlúpych 10FPS a smutne kukám na videá iných, kde im ide LOL na 360(alebo viac)FPS... Keby sme neprerábali byt a nedostal som na začiatku roka najdrahší iPhone, nemal dostať o dva mesiace zlatý prsteň s diamantom, tak som mohol mať aj niečo, čo by bolo 2x lepšie.

Na i7 som sa pýtal aj priamo PC Supportov a povedali mi, že je zbytočná, (pokiaľ) nebudem dennodenne streamovať, tak zaplatím o cca 150€ viac.

Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.