• Řešení problémů, diskuze a jiné problémy přesunuty na Discord
    Fórum již není tak aktivní jako dříve, a tak jsme přesunuli skoro veškerou aktivitu na náš Discord. Může se tedy stát, že zde nedostaneš odpověď a budeš zcela ignorován. Discord invite link: Odkaz
Status
Uzamknuto, nelze přidávat odpovědi.
crowdin_cm.png

Milý hráči, dear players dnes startujeme jednu novou velkou kapitolu našeho serveru. Jedná se o překlad serveru do 3 jazyků! Přesněji do češtiny, sloveštiny a angličtiny (prozatím).

Vize
Našim hlavním cílem bude poskytnou hráčům 3 jazyky, se kterými bude server s nimi komunikovat. Každý hráč si bude moc libovolně na serveru změnit jazyk. Server mu pak bude odpovídat/psát v daném jazyce informační zprávy a nápovědy. Plán je přeložit až 95% serveru od hologramů, menu, bossbary, chat oznámení až po kompletní nové překlady Residencí/ASkyblocku atd. Hlavním cílem je poskytnout hráčům možnost porozumět serveru, tak jako nikdy. :} Samozřejmě, tento plán zahrunuje i překlad webu, to ale až později.

Crowdin
Pro překlad jsme zvolili Crowdin, jednu z největších a nejlepších stránek na překlad. Překládá se tam prakticky vše i samotný Minecraft, Discord, Factorio nebo programy od Microsoftu a tuny dalších. Dnes jsme se tam připojili i my. Hlavní výhodou jsou také rozsáhlé slovníky a hlavně o překladech rozhodujete vy! Hlasováním a překládáním.

Jak to tedy funguje? Já přeložím nějakou větu. Uloží se a v dalším kroku se musí odhlasovat, takže postupem času jí pár hráčů/překladatelů odhlasuje, že je ta TOP. A až uvidíme, že daný překlad je v pořádku a že s ním souhlasí mnoho hráčů schválíme jí a do několika dní se objeví na serveru v daném jazyku.
crowdin1.png

Jazyky
Jak jsem zmínil, aktuálně jsou k dispozici pouze 3 jazyky a základní věty jsou v angličtině. Tzn. že k překladu do slovenštiny musíš umět anglicky! To samé platí i pro češtinu. Samozřejmě naše pluginy jsou v češtině, tím pádem se pak otočí seznam a budou se české věty překládat do anglických/slovenských. Tzn., že na serveru se neobjeví daný překlad dokud nebude překlad ve všech třech jazycích.
crowdin4.png

Připojení
Připojit se může kdokoliv, kdo bude chtít pomoct, určitě se tu najdou hráči, co je baví překládat z angličtiny nebo si dokonce prohloubit znalosti v daném jazyce. Avšak k připojení se také vztahují určité podmínky...​
  • Schopnost ovládat vybraný jazyk​
  • Umět s Crowdinem​
Předem upozorňuji, že před vstupem do projektu musíte odeslat přihlášku a ta bude kontrolována. Nedostanou tedy přístup všichni. Hlavním úkolem je přeložit/naučit/pomoct a né to zmrvit na klingonštinu.

Pravidla pro překlad: Budou dopsána do rána...
Oficiální odkaz na Crowdin: https://crowdin.com/project/craftmaniacz

Odměny
Asi si říkáš, co za to dostaneš? Nu tak v první řadě nikoho nenutíme vše je dobrovolné avšak mám zde pár výhod, které mohou dostat překladatelé.
  • Každý překladatel bude přidán na Discordu do spešl místnosti, kde budou pouze ti co mají přístup k překladům. + také barevný nick :3
  • Tag (musíme vymyslet) na každém serveru, který budou mít pouze ti co překládají.

Pokud budeš mít jakékoliv otázky nebo nebudeš vědět jak se připojit napiš mi do zpráv! :3​

Naposledny upraveno:

Komentáře

Status
@omgmen Protože někteří hráči mají radši angličtinu :) Třeba já :) Ale jsou na serveru i angličtí hráči a navíc takto by se mohlo CMko roznést i do zahraničí :) = Více hráčů... Více kvalitních hráčů :)

K čomu preklad do angličtiny keď sú európske IP blokované? Ide sa pripojiť iba z CZ/SK.. :emoji_smiley: Je to trochu sad že sa my ostatní nepripojíme :D

Jakože, nápad je to velmi dobrý, ale nač umět anglicky, když toto není žádný test a každej pojede na google překladač? :emoji_smiley: jakože každej, kdo pomůže překládat si to vyhledá na překládači :emoji_smiley:
Prosím o smazání comm, ty nesouhlasy mnou jednou jeb*ou :D

D
Cize ked prekladam, co mam spravit aby som dostal tie vyhody ? :D

Jakože, nápad je to velmi dobrý, ale nač umět anglicky, když toto není žádný test a každej pojede na google překladač? :emoji_smiley: jakože každej, kdo pomůže překládat si to vyhledá na překládači :emoji_smiley:
Prosím o smazání commentu, štvou mě ty facepalmy, dislajky a všechno :D díky :).

TEST

Žádný uživatel není online.
Status