Milý hráči, dear players dnes startujeme jednu novou velkou kapitolu našeho serveru. Jedná se o překlad serveru do 3 jazyků! Přesněji do češtiny, sloveštiny a angličtiny (prozatím).
Vize
Našim hlavním cílem bude poskytnou hráčům 3 jazyky, se kterými bude server s nimi komunikovat. Každý hráč si bude moc libovolně na serveru změnit jazyk. Server mu pak bude odpovídat/psát v daném jazyce informační zprávy a nápovědy. Plán je přeložit až 95% serveru od hologramů, menu, bossbary, chat oznámení až po kompletní nové překlady Residencí/ASkyblocku atd. Hlavním cílem je poskytnout hráčům možnost porozumět serveru, tak jako nikdy. :} Samozřejmě, tento plán zahrunuje i překlad webu, to ale až později.
Vize
Našim hlavním cílem bude poskytnou hráčům 3 jazyky, se kterými bude server s nimi komunikovat. Každý hráč si bude moc libovolně na serveru změnit jazyk. Server mu pak bude odpovídat/psát v daném jazyce informační zprávy a nápovědy. Plán je přeložit až 95% serveru od hologramů, menu, bossbary, chat oznámení až po kompletní nové překlady Residencí/ASkyblocku atd. Hlavním cílem je poskytnout hráčům možnost porozumět serveru, tak jako nikdy. :} Samozřejmě, tento plán zahrunuje i překlad webu, to ale až později.
Crowdin
Pro překlad jsme zvolili Crowdin, jednu z největších a nejlepších stránek na překlad. Překládá se tam prakticky vše i samotný Minecraft, Discord, Factorio nebo programy od Microsoftu a tuny dalších. Dnes jsme se tam připojili i my. Hlavní výhodou jsou také rozsáhlé slovníky a hlavně o překladech rozhodujete vy! Hlasováním a překládáním.
Jak to tedy funguje? Já přeložím nějakou větu. Uloží se a v dalším kroku se musí odhlasovat, takže postupem času jí pár hráčů/překladatelů odhlasuje, že je ta TOP. A až uvidíme, že daný překlad je v pořádku a že s ním souhlasí mnoho hráčů schválíme jí a do několika dní se objeví na serveru v daném jazyku.
Jazyky
Jak jsem zmínil, aktuálně jsou k dispozici pouze 3 jazyky a základní věty jsou v angličtině. Tzn. že k překladu do slovenštiny musíš umět anglicky! To samé platí i pro češtinu. Samozřejmě naše pluginy jsou v češtině, tím pádem se pak otočí seznam a budou se české věty překládat do anglických/slovenských. Tzn., že na serveru se neobjeví daný překlad dokud nebude překlad ve všech třech jazycích.
Připojení
Připojit se může kdokoliv, kdo bude chtít pomoct, určitě se tu najdou hráči, co je baví překládat z angličtiny nebo si dokonce prohloubit znalosti v daném jazyce. Avšak k připojení se také vztahují určité podmínky...
- Schopnost ovládat vybraný jazyk
- Umět s Crowdinem
Pravidla pro překlad: Budou dopsána do rána...
Oficiální odkaz na Crowdin: https://crowdin.com/project/craftmaniacz
Odměny
Asi si říkáš, co za to dostaneš? Nu tak v první řadě nikoho nenutíme vše je dobrovolné avšak mám zde pár výhod, které mohou dostat překladatelé.
- Každý překladatel bude přidán na Discordu do spešl místnosti, kde budou pouze ti co mají přístup k překladům. + také barevný nick :3
- Tag (musíme vymyslet) na každém serveru, který budou mít pouze ti co překládají.
Pokud budeš mít jakékoliv otázky nebo nebudeš vědět jak se připojit napiš mi do zpráv! :3
Naposledny upraveno: